Dôjde k ťažkej autonehode a vo vašom aute zostane váš pes ktorého máte veľmi radi a je to váš pes od šteňaťa a v druhom aute je zas neznámy človek ktorého vôbec nepoznáte. Lenže máte možnosť zachrániť len jedného.
hned keby to bol neviem aky ojedinely druh zvierata ci cokolvek ine tak aku cenu by malo jeho zachranenieak by kvoli tomu umrel clovek..
pripomina mi to jednu vetu co casto pocuvam : kto nema rad kvety, nemoze mat rad lludi
a vzdy sa vtedy zamyslam, ze su mnohi ludia, ktori na kvety nedaju dopustit, no na ludi nakricia ak sa co i len zle na kvet pozru..
ak to prenesiem na zvierata je to to iste..
sloboda zvierat a kadejake ine organizacie.. budu sa hrat so zubozenymi a chorymi psami a mackami.. a hoci im to neberiem, kto sa kedy zohol ci pomohol ci umyl nejakeho bezdomovca? alebo mu len inak vycaril usmev na tvari??
prakticky pri autonehode je pes mrtvy okmazite v aute kym nie je v kufry v prepravke ci klietke... aj tam mu hrozi zranenie... cize... 99% ze pes bude mrtvy... aj tak by som siel zachranit cloveka...
skoda ze mi umre pes... ale co ak niekomu zomre ked nezachranim otec, brat, syn, manzel....
@johnysheek ale moze macka ktoru vyhodia na ulicu za to ze tam je ? nie... ale bezdomovec vacsinou trpi za svoje predosle skutky... i ked nevravim ze kazdy.. ale zober si to tak... opusteny pes na ulici ci macka za to nemoze ze tam je... videl si niekedy opustene decko vonku ? ludia si svojim sposobom za to ze su na ulici mozu samy... tak isto ako romovia ze su v osadach a nie panelakoch alebo ze su v znecistenych panelakoch... preco by mali im pomahat ludia ? ked si za to mozu samy...
Ale aj keby to nebol trestný čin, tak zachránim človeka. Patrím medzi zástancov názoru, že ľudský život je cennejší ako psí, nech už to znie akokoľvek blbo. Každý si cení vlastný druh .
zachránil by som zviera, už len preto, lebo s tým nemá nič spoločné... a slovo človek by mala byť urážka... sme horší než hociktorý druh živočícha na tejto planéte...
Srať na človeka, nech si pomôže sám. Prečo by som ja mala, čo som nejaký zasraný Ježiš alebo čo?! Poviem, že to nešlo, že by som riskovala svoje zdravie a to nemienim, bárs nech tam aj zhorí.
@richardson tak to je smutne ze to hovoris prave ty..
lebo prave ludia s tvojim pristupom najviac ublizuju planete
ano mas pravdu, ty mozno osobne nic nespravis, ale nespravis ani nic preto aby to bolo inak..
pojdes po ulici a budes znechuteny.. znechutis dalsich ludi.. mozno ak by si sa usmial a tych druhych potesil.. oni by ten usmev podavali dalej a vedz ze ked sa clovek smeje a ma dobru naladu o to neskor spravi nieco planete a svetu neprospesne..
@freedomko prepac, ale nerad generalizujem.. aspon nie do negativnosti.. nikdy nevies preco a co ten clovek spravil a nikdy nevies ci sa nezmenil..
neviem ako sa vola ten slovensky boxer, olympionik co podlahol hracskej vasni.. a hoci mozno nema ig geniusa, snazi sa pozviechat..
mozno tak i ti ostatni, ale ked im nikto nepoda pomocnu ruku tak co od nich chceme.. a hoci by i 90% bolo takych, co si za to mozu sami a nechcu to zmenit.. stale je tam 10% kvoli ktorym sa to oplati..
a hoci si za to zvierata nemozu same, neznamena to vobec nic.. su to stale LEN zvierata
K tomu psovi by som predsa len mala niaky citový vztah ... ten človek , no .. podla toho kto tú nehodu spôsobil.... ale podla mna to je aj tak blbá anketa lebo v realite by sa dalo zachránit obidvoch .. nechápem o čo ti išlo .. si chcel vediet či si viac vážime hodnotu zvierata alebo človeka? Blbé ... ja som hlasovala úprimne ale normálne by som zachránila oboch ...
ja som človek tak planéta automatický očakáva, že budem produkovať podporovať (hoc nevedome) rozširovanie smogu nad lesmi, aj kvôli mne vyrúbu ďalší strom a zabijú nejedno nevinné zviera
a to čo tu píšem sa odohráva len v mojom vnútri na vonok sa aj usmievam
Ak ide o znechutenie tak som znechutený z toho ako sa k sebe ľudia správajú a vídavam to denne... Videl si niečo také u zvierat? lebo ja nie...
Inak aj niektoré zvieratá žijú spolu celý život...
len my sme skaza tohto sveta a všetko ostatné sa nedobrovoľne musí zviesť s nami, hráme sa na citlivých a v skutočnosti si podrezávame hrdlá...
@richardson nie som slepy vidim co sa deje.. vidim co robia ludia.. a tiez vidim, ze kazdy si idealizuje to co chce..
ty si si zvierata zidealizoval.. ale akosi na ludoch nie je podla teba nic dobre..
takze to ze ludia sa staraju i o zranene zvierata..
ze ludia rubu hlavne stromy, ktore su chore a tym vlastne pomahaju lesu..
ze ludia orbia i kopev prospedsnych veci.. to akosi nevidis..
ano i kvoli tebe vyrubu dalsi strom.. ale povedz mi ako tomu pomoze tvoje znechutenie z ludi a odpor voci nim??
pomozes tym svetu alebo niecomu?? vobecnie..
ked sme pri tom.. ked si tak znechuteny z ludi.. preco si vlastne na nete a travis tu cas.. vies kolko energie zerie pocitac a serveri na ktorych je birdz a kadeco dalsie??
nemam rad tych co poukazuju na svet aky je skazeny a zly a bla bla bla..
su to len reci a cim viac reci tym menej cinov.. ano ludia robia vela zleho ale i vela dobreho.. no dnesna spolocnost sa az orgasmicky vyziva v tom aby poukazala na to zle.. aby cely svet videl dieta s krivou nohou, ci s obrovskym nadorom ci cloveka ktory ma popaleniny na vacsine tela a podobne veci..
ukazuju ako sa tyraju zvierata i ludia a tak dalej a tak dalej..
kam sa podelo pozitivne myslenie?? vsade sama kritika a odpor no nikde ziadne pozitivne myslenie.. snaha o napravu.. pomoc druhym..
KAM SA PODELA LASKA.. k sebe, k ludom, ku vsetkemu ostatnemu?
a laska nie je sex a vztah.. laska je pozitivny cit k niecomu
v zivote nikdy by som neuprednostnila zviera pred clovekoom!! proste nikdy..nechapem niekoho kdo by zachranil nejakeho psa a videl by umierat cloveka..to akoze co je? ( p.s zvieratka milujem, aLE odtial podtial...!)
zidealizoval som si zviera pretože zviera je prírodzené... človek má v povahe byť zlý ku všetkému okolo a ani si to nevšíma...
O.K. nehovorím o tom, že nečístíme to čo sme zasvinili alebo, že pomáhame zraneným zvieratám, ale takisto ich zrážame na cestách, masakrujeme kvôli zábave a podobne (a myslím, že v ubližovaní a pomoci pomoci je priveľká nerovnováha)...
stromy? myslíš si, že ten stôl na ktorom máš PC je z vyschnutého stromu? vyschnuté drevo ide akurát tak na vykurovanie...
takisto ako aj opice tak aj ja mám v povahe sa baviť s ľuďmi a diskutovať s nimi... prečo nie tu. Ja nie som nejaký zástanca greenpeece, ja nič nespravím a pravdu povediac je mi to jedno, len poukazujem na to, že ľudia sú chybný...
ja mám v povahe hľadať chyby a snažiť sa ich eliminovať... Nevidím, nič zlé na tom, že sa o tom bavíme... aj tak nikto z nás nič nedokáže spraviť...
a kam sa podelá láska?? tú som stratil už dávno... lásku k sebe som stratil ešte dávnejšie a ostala mi len láska k "Zidealizovaným" koňom...
niekde som počul, že láska je cit ktorý pociťuje len človek raz ráno som kráčal na vlak a pri ceste ležala mŕtva lastovička, ako som sa k nej blížil tak priletela druhá a snažila sa ju zdvihnúť zo zeme... A keď som sa vracal poobede domov boli tam stále
@15@Richardson Takze keby si mal nejaky ten zucastneny vodic - /človek A/, ktory ma na vyber tieto dve moznosti - psa a /človeka B/ a ten /človek B/ by bol Tvoja matka, alebo hocikto iny, na kom Ti zalezi, prial by si si, aby zachranil svojho psa?
@richardson ja som nikdy o sebe netvrdil ze nepouzivam vymozenosti dnesnej doby..
a takisto som nikdy ani netvrdil ze ludia su vsetci dobri a vsetko robia dobre, takze mi nemusis hovorit o mojom stole a podobne..
skor som chcel poukazat na to ze na jednej strane budes na ludi nadavat a podobne, ale na druhej strane vyuzivas uplne vsetko co sa vytvori nehladiac na nasledky..
kritizovat moze ten, kto sa nieco snazi robit..
lebo kritizovat je lahke, ale robit podla tej kritiky je tazke a ked sam kritik nerobi tak ako vravi, tak co je to za pokrytca??
ak vravis ze su ludia chybny a je ti to jedno tak si protirecis.. bud ti to jedno nie je a preto to vravis, alebo ti to jedno je a potom neviem preco vyzdvihujes zvierata..
ak mas v povahe hladat a eliminovat chyby, nemyslis si ze je velkou chybou rozmyslat o tom tak ako rozmyslas ty??
povedat si ludia su zli a ja ich ***
nebolo by lepsie hladiet na to opacne.. a miesto neustalej kritiky a nadavok radsej vsimat si a poukazovat na to dobre..
kazdy rad kritizuje, media su toho plne, vsade len kritika a kto co robi zle..
avsak podpora tych co robia dobre je nulova..
staci miesto kritiky zleho davat do popredia to dobre, ukazovat ludi co sa o nieco snazia..
potom ich budu dalsi podporovat.. a hlavne, vela veci zlych ktore sa deju, by bez tolkej publicity nic nedosiahli...
teda ludia si o sebe vela nenamyslaju.. ano i zvierata maju urcite vztahy.. velakrat su pary na zivot a na smrt a ked jeden umrie, druhy prestane prijimat potravu..
ale clovek a ludia su ovela cennejsi nez zvierata.. akurat vsak su tu ludia ako ty.. ktori si nevazia ludi a tym ich vlastne znehodnocuju.. a potom su tu taki.. ktory chcu na zaklade tohto "znehodnotenia" dokazat ze su viac ako zvierata...
treba sa na vsetko pozriet i z ineho uhla, nie len slepo hladiet cez klucovu dierku
cloveka lebo je to proste clovek. mrzelo by ma keby moje snu snu zhorelo v aute, ale urcite by som nemohla zit s tym ze zahynul clovek a ja som mu mohla pomoct...
no kedze by som nevedel ze jeden musi zomriet tak by som najprv vytiahol psa, ved predsa ked bude havaria tak ja budem s psom v jednom aute a ked sa uz dostanem von tak zoberiem aj psa a nebude ma to stat vela casu, cize je jedno ci psa zoberiem alebo nie, aj tak sa k tomu neznamemu cloveku dostanem v rovnaky cas
vysvetlujte si to ako chcete ale v ZIVOTE BI SOM NEPOMOHOL ZIADNEMU SLOVAKOVI!!!!!!! NIKDY!!!!!!!! tam maju slovaci svojho boha a krestansku vieru , tam maju svojho vsemohuceho premiera, tam maju svojho zboznovaneho prezidenta, tam maju svoje kvalitne zdravotnictvo.....takze ja nikomu pomahat nebudem!! ani malickom bi som pre slovaka a slovensko nepohol!!!!!! a je mi jedno co si otom kto mysli....ja ziadnu pomoc zo strani slovenska nechcem, a tak ani nech slovensko odomna pomoc necaka. ( a to som vynechal este kopec "uzastnich" slovenskich politikou a ludii )
@mayo musis si uvedomit jednu zakladnu pravdu a to taku, ze clovek je najhorsi tvor na tejto planete. ziadny iny tvor tolko NEVRAZDI, nenici, ci nenarusa
pes...niečo cca podobné sa mi stalo môju fenku skoro zrazilo auto ja som hneď utekala a bola tam aj kamoška...psa som pošuchla na chodník aj so sebou a kamošku som tam skoro sotila...wow ale vtedy mi nebolo všetko jedno....kamošku ľúbim ale asi podľa tohto viac svojho psa...ako je to len možné že dokážem byť taká mrcha ...pane bože hanbím sa ...no ale prežili to všetci...a boli sme na prechode debil vodič....ps: ľudí nemám moc v láske radšej zachránim zviera ako človeka...aj tak my sme prišli a narušili sme im život....stále zasahujeme do prírody...ale raz sa nám pomstia
@xhtml ty by si dokázal žiť spokojný svedomím potom, ako si zachraňoval svojho psa (čo je vlastne s čisto egoistického dôvodu, pretože by si ho zachraňoval len preto, že robí radosť tebe a ty ho máš rád) zomrel človek? nečakane, pri autonehode. ani nemusí mať založenú vlastnú rodinu. ale stále má rodinu. rodičov, súrodencov, priateľov. to je jedno. chceš mi povedať, že si až taký kkt, že by si spôsobil takú bolesť toľkým ľuďom, len preto, že máš rád psa?
po tomto sa mi chce z teba vracať tak, ako ešte nikdy. vlastne, toto je posledná reakcia, ktorú na teba kedy píšem, tak si ešte pekne nakydám.
milujem zvieratá. dobrovoľníčila som pre greenpeace aj pre slobodu zvierat. keď mi do treskúcej zimy uletel papagáj, tak som to nedokázala predýchať strašne dlho. dokonca som revala aj za myšou, ktorú som mala len dva týždne (hej, samozrejme, som blbá, že tie zvieratá chovám v zajatí... tú myš by normálne kúpil nejaký chovateľ hadov a ten papagáj sa v zajatí narodil. okrem toho papagáje miznú zo svojho prirodzeného prostredia, preto je potrebné ich chovať - na odchov - aby sa zachovali.)
ale v živote by som nedopustila, aby kvôli môjmu egoistickému potešeniu umrel človek, ktorého niekto miluje. a ktorý má život.
vy fakt nemôžete byť kompletní, čo hlasujete za druhú možnosť.
preco pomahat tvorovi, ktori vsetko okolo seba nici, vyuziva ine tvory vo svoj prospech, zotrocuje ich, nici lesy, spini moria, vrazdi? jo, zachranil by som toho psa, tych ludi by zachranil niekto iny (k pomeru 1/10)
nemas rada zvierata. nemas vlastny portal o zvieratach, nikde som o tebe necital ani v novinach, ani na internete, ani clanok, ani foto ziadne, ani nic..
ludia, ktori maju radi zvierata su v tychto veciach aktivny, nemaju len reci ako ich maju radi
POZEMŠŤANÉ je celovečerní dokument o absolutní závislosti lidstva na zvířatech (domácí mazlíčci, potrava, oblečení, zábava a vědecký výzkum) a zobrazuje také naši naprostou neúctu k těmto takzvaným "zvířecím živitelům". Film byl namluven Joaquinem Phoenixem (Gladiator), hercem, nominovaným na Oscara, o hudbu se postaral kritiky opěvovaný Moby. POZEMŠŤANÉ používá skryté kamery a nikdy nezveřejněné záběry, aby zdokumentoval denodenní praktiky jedněch z největších průmyslů na světě, které závisí na zvířatech kvůli zisku. Silný, informativní a myšlenky provokující POZEMŠŤANÉ je zdaleka nejrozsáhlejším dokumentem o vztahu přírody, zvířat a lidských ekonomických zájmů.
@xhtml tiež som mal andulku, to bolo proste zviera, na ktoré jednoducho nezabudnem... mal som ju dva roky, keď som ju kúpil tak mala črevné, fakt vážne problémy, našťastie sa z toho dostala, behal som s "obyčajnou andulkou" po zverolekároch v celom BA okrese... zvieratá mám naozaj rád a nemám pritom potrebu sa zaraďovať do nejakých organizácií na ochranu a tak...
mám dôležitejšie veci na práci, som študent totiž, čiže moja priorita je škola!
dokumenty ako tieto som videl, súhlasím, je nechutné, neprípistné čo ľudia robia zvieratám.
ale furt je to iba škatuľkovanie!
hocijaký človek, so zdravým rozumom a pohľadom na vec, hoci nech aj robí v slobode zvierat a neviem v čom, by dal prednosť človeku.
@majo praveze ked pomozes cloveku, stavas sa sebcom.. nikto mi neodpovedal na otazku, preco pomoct prave tvorovi, ktory vsetko okolo seba nici a 99.9% inych tvorov zabija.. hm?
ja by som pomohol obom, ako som spominal vyssie, po vychladnuti
@xhtml kebyže pomôžeš obom, to je o niečom inom... samozrejme to by bol najideálnejší prípad, alebo záver, no určite prvému by som pomáhal človeku...
prečo práve niekomu, kto 99.9% tvorov zabíja? a to je odkiaľ štatistika?
človek zabíja preto, aby prežil... jednoduchý zákon prírody (teraz sa nebavíme o týraní zvierat, ako je tomu vo vyššie uvedenom dokumente, alebo kvoli kožušínám, ani ja v tom nevidím zmysel)...
@majo no, tak sa zhodneme aspon v tom, ze pomoct obom.. komu skor, zalezi od situacie..
musis si pozriet ten dokument (pisem to treti krat) a pochopis, o com pisem.
"a prečo vlastne lev zabíja antylopy?"
toto sa pytaju deti v skolke..
nemam na mysli zabijanie kvoli potrave, ale celkove zneuzivanie, sikanovanie, terorizovanie, vykoristovanie inych tvorov v prospech cloveka - k tomu patri utrpenie, stres, bolest, odlucenie, atd
@xhtml položil som otázku zo škôlky preto, lebo je to jednoduché...
jednoduchá odpoveď, lebo je to preto, aby prežili. človek zabíja zvieratá preto, aby prežil, je všežravec, potrebuje mäso a keďže doby kanibálie sú dávno v morálnom svete za nami, tak preto hľadá potravu v zvieratách...
a to zabíjanie v prospech človeka, úplne súhlasím! je to ZLÉ! ale nemôžeš zato škatuľkovať všetkých ľudí predsa...
ja by som radšej psa zachranil už len z princípu ako su ludia skurvene skazení ... dneska niekomu pomožeš a zajtra ti ten človek aj vrazí nôž do chrbta... zatiaľ čo pes ti aspoň ostane verny
akože rozumiem že polovica z vás vyznačila zviera z recesie, ale čo preboha tá druhá polka ľudí?
budem úprimný. keby som bol priateľ dievčaťa ktoré by nejaký kokot/piča nechal zomrieť v aute, len aby zachránil svojho hnusného bastarda - zabijem ho/ju, zavraždím, rozpáram a viete čo je najhoršie? že nakoniec by som klepol aj toho blbého psa miesto ktorého odišiel zo sveta človek.
chápem, že niektorí z vás si len myslia že by zachránili zviera a v skutočnosti by spravili inak tak si to všetci neberte osobne, no tí z vás a vy viete ktorí to sú, čo to myslíte vážne a mne je viac než jasné, že by ste to spravili, želám vám aby osud vám blízkej osoby závisel od podobného zvieracieho fanatika ako ste vy sami... magori
@xhtml clovece ty vazne nevies co je to vztah...ako taky..vztah k ludom..Si neskutocne zaslepeny nenavistou, nechapem to. Skus hladat aspon raz vinu v sebe a nie v ostatnych, pretoze nie miliarda ludi je vadna, ale mozno ty.
išla by som prvého zachrániť človeka, ale hneď by som sa vrátila a pokúsila zachrániť psa. mám psa od svojich 5 rokov a niekedy ho mám radšej než kohokoľvek iného na svete...takže by som ho nechcela stratiť ak by sa tomu dalo nejako vyhnúť
všetci okolo mňa jedia mäso je mi to nepríjemné a čo mám robiť..?..veľmi tažko presvedčím celú rodinu o tom čo si mylsím ja..v kuse by mi vnucovali mäso..je mi jendo že mi kecajú že mi niečo chýba...viem chcú mi dobre chápem..ale pre každého je dobré niečo iné..viem žiť aj bez mäsa...a je mi oveľa lespie keď ho nejem...veď mna v kuse napínalo na pomyslenie že kôli mne zabíjajú bezbranne tvory a ja ich tu mám z radosťou prežúvať akoby s anič nedialo...raz som sa vygrcala od vtedy..ma už nikdo nikdy nedonúti strčiť si do úst mäso žiadne!!...jedla som ho aj ja ale akosi keď som raz bola u babky a bola som u jej susedy..ona mala ...kone,prasiatka jej ďalšia suseda mala ešte k tomu sliepky, kravičky, asi okolo 30 psov to doslovne nezveličujem ,morky atď..strašne rada som k nim chodila kôli zvieratám no to som vtedy bola malá a netušila som ako ich zabíjajú..keď som vyrástla som tam chodila stále aj teraz tam chodím...ale už viem prečo ich chovajú nie preto že ich majú radi ale kôli potrave ..a popravde myslím si aj ked je človek všežravec tak mäso mu až tak nechýba..ako mlieko, slakdosti keď vieš žiť bez ovocia, zeleniny, atď..tak aj bez mäsa ...
Svoju rodinu ľúbim ale aj svojho psa...popravde neviem čoby urobím kebyže je tam moja mama, babka, otec ,dedko alebo iný bližší rodinný príslušník...no pokúsila by som sa určit oboch zachrániť...no sovjho psa by som sa tak lahko vzdať nemohla...a ešte k tomu keby ten človek je neznámy a ešte k tomu neviem čo je zač, ako uvádzaš by to bol jendoznačne môj pes, aj tak ľudia sú sebci prečo by som nemohla voči nim byť aj ja???......ako viem že dotyčný by mohol mňe kebyže som v jheo situácii???.....Aj tak pravdivé odpovede by sme sa dozvedeli až po tej trágedii.. človek sa obyčajne zachová úplne inak v danej siutaácii ako vraví....
len tak s apripojím o tých antylopách ....ja to beriem tak že je fakt že vprírode je to tak silnejší vyhráva...lenže mi ľudia používame na to aj techniku skúsme aj mi loviť bez zbraní.. ale ako levy, tigre atď...potom to beriem ako kolobeh prírody...nie ako mi už od dávnych čias ich zabíjame všeličím....oštepy a debiliny...bolo to síce prírodné..no teraz je to už len technika bez nej by sme boli pekne v riti si mylsím...už by sme ani neboli.......asi by to tak bolo lepšie...aj tak všetko len ničíme...hádam na to raz doplatíme...PS: aspoň mne osobne nejde o to kto je tu dobrý a kto nie, je to vec názoru....ja si len myslím že to zabíjanie je nefér voči zvierátám..ak si nevidel to video možno pochopíš ak kukneš..ak nepochopíš prečo sme taký zaritý tak musíš byť riadne chladný človek...a ešte ked som sii všimla tie ich tváre ako zaživa trhal tomu malému prasiatku zuby ,štikal ušii či čo to tam bolo..a jak sa spokojne usmieval že tyranizuje živého tvora tak to skôr on je tu ten čo to nemá v hlave v poriadku..páčilo by sa to jemu.?.to by som sa kukla akoby sa tváril on..debil...hned by držal hubu...no comment....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
91 komentov
Koho by si zachránil?
prečo? lebo život človeka je cennejší než hocijakej inej bytosti
hned keby to bol neviem aky ojedinely druh zvierata ci cokolvek ine tak aku cenu by malo jeho zachranenieak by kvoli tomu umrel clovek..
pripomina mi to jednu vetu co casto pocuvam : kto nema rad kvety, nemoze mat rad lludi
a vzdy sa vtedy zamyslam, ze su mnohi ludia, ktori na kvety nedaju dopustit, no na ludi nakricia ak sa co i len zle na kvet pozru..
ak to prenesiem na zvierata je to to iste..
sloboda zvierat a kadejake ine organizacie.. budu sa hrat so zubozenymi a chorymi psami a mackami.. a hoci im to neberiem, kto sa kedy zohol ci pomohol ci umyl nejakeho bezdomovca? alebo mu len inak vycaril usmev na tvari??
skoda ze mi umre pes... ale co ak niekomu zomre ked nezachranim otec, brat, syn, manzel....
@johnysheek ale moze macka ktoru vyhodia na ulicu za to ze tam je ? nie... ale bezdomovec vacsinou trpi za svoje predosle skutky... i ked nevravim ze kazdy.. ale zober si to tak... opusteny pes na ulici ci macka za to nemoze ze tam je... videl si niekedy opustene decko vonku ? ludia si svojim sposobom za to ze su na ulici mozu samy... tak isto ako romovia ze su v osadach a nie panelakoch alebo ze su v znecistenych panelakoch... preco by mali im pomahat ludia ? ked si za to mozu samy...
Ale aj keby to nebol trestný čin, tak zachránim človeka. Patrím medzi zástancov názoru, že ľudský život je cennejší ako psí, nech už to znie akokoľvek blbo. Každý si cení vlastný druh .
aké práva môžu mať zvieratá? na život? okej, to berem, ale psovi by som nedal najesť pred človekom
lebo prave ludia s tvojim pristupom najviac ublizuju planete
ano mas pravdu, ty mozno osobne nic nespravis, ale nespravis ani nic preto aby to bolo inak..
pojdes po ulici a budes znechuteny.. znechutis dalsich ludi.. mozno ak by si sa usmial a tych druhych potesil.. oni by ten usmev podavali dalej a vedz ze ked sa clovek smeje a ma dobru naladu o to neskor spravi nieco planete a svetu neprospesne..
@freedomko prepac, ale nerad generalizujem.. aspon nie do negativnosti.. nikdy nevies preco a co ten clovek spravil a nikdy nevies ci sa nezmenil..
neviem ako sa vola ten slovensky boxer, olympionik co podlahol hracskej vasni.. a hoci mozno nema ig geniusa, snazi sa pozviechat..
mozno tak i ti ostatni, ale ked im nikto nepoda pomocnu ruku tak co od nich chceme.. a hoci by i 90% bolo takych, co si za to mozu sami a nechcu to zmenit.. stale je tam 10% kvoli ktorym sa to oplati..
a hoci si za to zvierata nemozu same, neznamena to vobec nic.. su to stale LEN zvierata
ja som človek tak planéta automatický očakáva, že budem produkovať podporovať (hoc nevedome) rozširovanie smogu nad lesmi, aj kvôli mne vyrúbu ďalší strom a zabijú nejedno nevinné zviera
a to čo tu píšem sa odohráva len v mojom vnútri na vonok sa aj usmievam
Ak ide o znechutenie tak som znechutený z toho ako sa k sebe ľudia správajú a vídavam to denne... Videl si niečo také u zvierat? lebo ja nie...
Inak aj niektoré zvieratá žijú spolu celý život...
len my sme skaza tohto sveta a všetko ostatné sa nedobrovoľne musí zviesť s nami, hráme sa na citlivých a v skutočnosti si podrezávame hrdlá...
a k teme, zalezalo by od okolnosti dost takze neviem odpovedat
ty si si zvierata zidealizoval.. ale akosi na ludoch nie je podla teba nic dobre..
takze to ze ludia sa staraju i o zranene zvierata..
ze ludia rubu hlavne stromy, ktore su chore a tym vlastne pomahaju lesu..
ze ludia orbia i kopev prospedsnych veci.. to akosi nevidis..
ano i kvoli tebe vyrubu dalsi strom.. ale povedz mi ako tomu pomoze tvoje znechutenie z ludi a odpor voci nim??
pomozes tym svetu alebo niecomu?? vobecnie..
ked sme pri tom.. ked si tak znechuteny z ludi.. preco si vlastne na nete a travis tu cas.. vies kolko energie zerie pocitac a serveri na ktorych je birdz a kadeco dalsie??
nemam rad tych co poukazuju na svet aky je skazeny a zly a bla bla bla..
su to len reci a cim viac reci tym menej cinov.. ano ludia robia vela zleho ale i vela dobreho.. no dnesna spolocnost sa az orgasmicky vyziva v tom aby poukazala na to zle.. aby cely svet videl dieta s krivou nohou, ci s obrovskym nadorom ci cloveka ktory ma popaleniny na vacsine tela a podobne veci..
ukazuju ako sa tyraju zvierata i ludia a tak dalej a tak dalej..
kam sa podelo pozitivne myslenie?? vsade sama kritika a odpor no nikde ziadne pozitivne myslenie.. snaha o napravu.. pomoc druhym..
KAM SA PODELA LASKA.. k sebe, k ludom, ku vsetkemu ostatnemu?
a laska nie je sex a vztah.. laska je pozitivny cit k niecomu
zidealizoval som si zviera pretože zviera je prírodzené... človek má v povahe byť zlý ku všetkému okolo a ani si to nevšíma...
O.K. nehovorím o tom, že nečístíme to čo sme zasvinili alebo, že pomáhame zraneným zvieratám, ale takisto ich zrážame na cestách, masakrujeme kvôli zábave a podobne (a myslím, že v ubližovaní a pomoci pomoci je priveľká nerovnováha)...
stromy? myslíš si, že ten stôl na ktorom máš PC je z vyschnutého stromu? vyschnuté drevo ide akurát tak na vykurovanie...
takisto ako aj opice tak aj ja mám v povahe sa baviť s ľuďmi a diskutovať s nimi... prečo nie tu. Ja nie som nejaký zástanca greenpeece, ja nič nespravím a pravdu povediac je mi to jedno, len poukazujem na to, že ľudia sú chybný...
ja mám v povahe hľadať chyby a snažiť sa ich eliminovať... Nevidím, nič zlé na tom, že sa o tom bavíme... aj tak nikto z nás nič nedokáže spraviť...
a kam sa podelá láska?? tú som stratil už dávno... lásku k sebe som stratil ešte dávnejšie a ostala mi len láska k "Zidealizovaným" koňom...
niekde som počul, že láska je cit ktorý pociťuje len človek raz ráno som kráčal na vlak a pri ceste ležala mŕtva lastovička, ako som sa k nej blížil tak priletela druhá a snažila sa ju zdvihnúť zo zeme... A keď som sa vracal poobede domov boli tam stále
ľudia si o sebe veľa namýšľajú...
a takisto som nikdy ani netvrdil ze ludia su vsetci dobri a vsetko robia dobre, takze mi nemusis hovorit o mojom stole a podobne..
skor som chcel poukazat na to ze na jednej strane budes na ludi nadavat a podobne, ale na druhej strane vyuzivas uplne vsetko co sa vytvori nehladiac na nasledky..
kritizovat moze ten, kto sa nieco snazi robit..
lebo kritizovat je lahke, ale robit podla tej kritiky je tazke a ked sam kritik nerobi tak ako vravi, tak co je to za pokrytca??
ak vravis ze su ludia chybny a je ti to jedno tak si protirecis.. bud ti to jedno nie je a preto to vravis, alebo ti to jedno je a potom neviem preco vyzdvihujes zvierata..
ak mas v povahe hladat a eliminovat chyby, nemyslis si ze je velkou chybou rozmyslat o tom tak ako rozmyslas ty??
povedat si ludia su zli a ja ich ***
nebolo by lepsie hladiet na to opacne.. a miesto neustalej kritiky a nadavok radsej vsimat si a poukazovat na to dobre..
kazdy rad kritizuje, media su toho plne, vsade len kritika a kto co robi zle..
avsak podpora tych co robia dobre je nulova..
staci miesto kritiky zleho davat do popredia to dobre, ukazovat ludi co sa o nieco snazia..
potom ich budu dalsi podporovat.. a hlavne, vela veci zlych ktore sa deju, by bez tolkej publicity nic nedosiahli...
teda ludia si o sebe vela nenamyslaju.. ano i zvierata maju urcite vztahy.. velakrat su pary na zivot a na smrt a ked jeden umrie, druhy prestane prijimat potravu..
ale clovek a ludia su ovela cennejsi nez zvierata.. akurat vsak su tu ludia ako ty.. ktori si nevazia ludi a tym ich vlastne znehodnocuju.. a potom su tu taki.. ktory chcu na zaklade tohto "znehodnotenia" dokazat ze su viac ako zvierata...
treba sa na vsetko pozriet i z ineho uhla, nie len slepo hladiet cez klucovu dierku
ak by som si mal vybrat napr. medzi mojou sestrou a psom tak netusim co by som skor zachranil
na spovednici by musel byt dodatok aby som sa spytal toho cloveka ci je krestan
pozerám na ľudí povedal by som objektívne... a aj ty keď sa na ľudí ako celok pozrieš objektívne tak tam musíš vidieť viac zlého než toho dobrého...
Ak sú to takí ako ja tak ich fakt ľutujem a dúfam, že sa z toho dostanú...
Každý rád kritizuje lebo tu je taká doba... v minulosti sme si to nemohli dovoliť..
a v čom sme lepší od zvierat? hodnotnejší? na vyššej priečke
a v čom sú zvieratá od nás horšie? menejcenné a na nižšej priečke??
ale tak vo všeobcnosti... záchrana ohrozených zvierat furt lepšia ako zbytočné investície do ľudí
kazdy nadava a kritizuje..
ale co do frasa s takymto pristupom chcete?? :´-(
cize psika s usmevom
hezkyyy. skoda, ze 90% to odmieta prijat
veď by som tiež zachránil bytosť zo svojho druhu
po tomto sa mi chce z teba vracať tak, ako ešte nikdy. vlastne, toto je posledná reakcia, ktorú na teba kedy píšem, tak si ešte pekne nakydám.
milujem zvieratá. dobrovoľníčila som pre greenpeace aj pre slobodu zvierat. keď mi do treskúcej zimy uletel papagáj, tak som to nedokázala predýchať strašne dlho. dokonca som revala aj za myšou, ktorú som mala len dva týždne (hej, samozrejme, som blbá, že tie zvieratá chovám v zajatí... tú myš by normálne kúpil nejaký chovateľ hadov a ten papagáj sa v zajatí narodil. okrem toho papagáje miznú zo svojho prirodzeného prostredia, preto je potrebné ich chovať - na odchov - aby sa zachovali.)
ale v živote by som nedopustila, aby kvôli môjmu egoistickému potešeniu umrel človek, ktorého niekto miluje. a ktorý má život.
vy fakt nemôžete byť kompletní, čo hlasujete za druhú možnosť.
preco pomahat tvorovi, ktori vsetko okolo seba nici, vyuziva ine tvory vo svoj prospech, zotrocuje ich, nici lesy, spini moria, vrazdi? jo, zachranil by som toho psa, tych ludi by zachranil niekto iny (k pomeru 1/10)
nemas rada zvierata. nemas vlastny portal o zvieratach, nikde som o tebe necital ani v novinach, ani na internete, ani clanok, ani foto ziadne, ani nic..
ludia, ktori maju radi zvierata su v tychto veciach aktivny, nemaju len reci ako ich maju radi
o boze, deti
a dúfam, že sa nikdy tvojej priateľke nestane, že niekto radšej pôjde zachraňovať psa.
» video.google.com/videoplay?docid...
1:35:28 - 1 year ago
POZEMŠŤANÉ je celovečerní dokument o absolutní závislosti lidstva na zvířatech (domácí mazlíčci, potrava, oblečení, zábava a vědecký výzkum) a zobrazuje také naši naprostou neúctu k těmto takzvaným "zvířecím živitelům". Film byl namluven Joaquinem Phoenixem (Gladiator), hercem, nominovaným na Oscara, o hudbu se postaral kritiky opěvovaný Moby. POZEMŠŤANÉ používá skryté kamery a nikdy nezveřejněné záběry, aby zdokumentoval denodenní praktiky jedněch z největších průmyslů na světě, které závisí na zvířatech kvůli zisku. Silný, informativní a myšlenky provokující POZEMŠŤANÉ je zdaleka nejrozsáhlejším dokumentem o vztahu přírody, zvířat a lidských ekonomických zájmů.
@all nechápem tomu iba ja, alebo ešte niekto tomuto jeho zmýšlaniu?
ustup svojej hrdosti (AKY SOM COOL CLOVEK) a pozri si ten dokument.. pochybujem, ze si ho vacsina z vas pozrie.. ludia take veci odmietaju..
mám dôležitejšie veci na práci, som študent totiž, čiže moja priorita je škola!
dokumenty ako tieto som videl, súhlasím, je nechutné, neprípistné čo ľudia robia zvieratám.
ale furt je to iba škatuľkovanie!
hocijaký človek, so zdravým rozumom a pohľadom na vec, hoci nech aj robí v slobode zvierat a neviem v čom, by dal prednosť človeku.
pomohol by som obom, zalezi, kto by vas krical od bolesti, ake by mal zranenia, atd
TRI STADIA PRAVDY
-VYSMECH
-PRUDKY ODPOR-
-PRIJATIE
ludia sa vysmievaju tomu, ze clovek je nejaky zly
silno sa tomu brania
a len malokto to nakoniec pochopi AKO FAKT
necudujem sa vacsine.. kazdy sme na inom stupni vyvoja
» video.google.com/videoplay?docid...
považuješ sa za dobrého človeka?
keby sa nepovažoval za dobrého človeka aj napriek tomu čo všetko dobré robí, tak potom čo má človek spraviť aby dokázal, že je dobrý?
dotknúť sa slnka?
to, že pomôžem radšej človeku, zo mňa nerobí sebca, sebec by som bol, kebyže pomôžem zvieraťu...
ja by som pomohol obom, ako som spominal vyssie, po vychladnuti
@mayo cize ten dokument je bublina? o boze
prečo práve niekomu, kto 99.9% tvorov zabíja? a to je odkiaľ štatistika?
človek zabíja preto, aby prežil... jednoduchý zákon prírody (teraz sa nebavíme o týraní zvierat, ako je tomu vo vyššie uvedenom dokumente, alebo kvoli kožušínám, ani ja v tom nevidím zmysel)...
a prečo vlastne lev zabíja antylopy?
musis si pozriet ten dokument (pisem to treti krat) a pochopis, o com pisem.
"a prečo vlastne lev zabíja antylopy?"
toto sa pytaju deti v skolke..
nemam na mysli zabijanie kvoli potrave, ale celkove zneuzivanie, sikanovanie, terorizovanie, vykoristovanie inych tvorov v prospech cloveka - k tomu patri utrpenie, stres, bolest, odlucenie, atd
jednoduchá odpoveď, lebo je to preto, aby prežili. človek zabíja zvieratá preto, aby prežil, je všežravec, potrebuje mäso a keďže doby kanibálie sú dávno v morálnom svete za nami, tak preto hľadá potravu v zvieratách...
a to zabíjanie v prospech človeka, úplne súhlasím! je to ZLÉ! ale nemôžeš zato škatuľkovať všetkých ľudí predsa...
to sa Ti snažím vysvetliť :/
ps. to video.. 4x
Isto, najideálnejší spôsob je zachrániť oboch, ale pokiaľ len jedného, tak človeka.
a @xhtml je chorý, nikdy nepochopím jeho rozmýšlanie a radšej ani nechcem...
budem úprimný. keby som bol priateľ dievčaťa ktoré by nejaký kokot/piča nechal zomrieť v aute, len aby zachránil svojho hnusného bastarda - zabijem ho/ju, zavraždím, rozpáram a viete čo je najhoršie? že nakoniec by som klepol aj toho blbého psa miesto ktorého odišiel zo sveta človek.
chápem, že niektorí z vás si len myslia že by zachránili zviera a v skutočnosti by spravili inak tak si to všetci neberte osobne, no tí z vás a vy viete ktorí to sú, čo to myslíte vážne a mne je viac než jasné, že by ste to spravili, želám vám aby osud vám blízkej osoby závisel od podobného zvieracieho fanatika ako ste vy sami... magori
@grietusha uplny suhlas
@xhtml clovece ty vazne nevies co je to vztah...ako taky..vztah k ludom..Si neskutocne zaslepeny nenavistou, nechapem to. Skus hladat aspon raz vinu v sebe a nie v ostatnych, pretoze nie miliarda ludi je vadna, ale mozno ty.
@Pernik ani sa nemas za co hanbit!
ja, ty, tvoja mama, otec, moj brat, proste vsetci.. uz chapes, preco mam radsej zvierata? ostatne si precitaj vyssie, nemam cas opakovat vsetko dokola jednotlivcom
Svoju rodinu ľúbim ale aj svojho psa...popravde neviem čoby urobím kebyže je tam moja mama, babka, otec ,dedko alebo iný bližší rodinný príslušník...no pokúsila by som sa určit oboch zachrániť...no sovjho psa by som sa tak lahko vzdať nemohla...a ešte k tomu keby ten človek je neznámy a ešte k tomu neviem čo je zač, ako uvádzaš by to bol jendoznačne môj pes, aj tak ľudia sú sebci prečo by som nemohla voči nim byť aj ja???......ako viem že dotyčný by mohol mňe kebyže som v jheo situácii???.....Aj tak pravdivé odpovede by sme sa dozvedeli až po tej trágedii.. človek sa obyčajne zachová úplne inak v danej siutaácii ako vraví....
každý by spravil oboje, pokiaľ by mohol. ale ak fakt máte len na výber...
...ale to je jedno, už ste sa ukázali.