Ahojte viete mi, prosím vás, niekto povedať aký je rozdiel medzi 1., 2., a 3. Lekárskou fakultou na Univerzite Karlovej ? Viem, že tie rozdiely sú v prijímačkách, počtom prijatých a takto, ale radšej by som mal presné informácie od niekoho, kto tým
@peculiar@kozmeker
neviete náhodou, či to naozaj platí, že keď máte na 1.LF UK priemer napríklad do 1,13 alebo 1,17 - vraj je to každý rok inak, tak nemusíte robiť prijímačky a prijmu vás ?
@tosom ano na vl do 1,2 a zl 1,05 bez prijimaciek ale vsetko sa meni kazdy rok, inak skusky su len z modeloviek takze sa ti ich staci drtit a si tam, celkom velka sanca sa tam dostat z cca 3000 beru 700 ludi(vl), na druhej strane tazsie sa potom udrzat
@kozmeker to mi príde také divné, lebo mám pocit, že všetci čo sa hlásia na medicínu majú vždy čisté jednotky to by potom museli strašne veľa ľudí zobrať bez prijímačiek, nie ?
a ráta sa to iba z koncoročných alebo aj polročné tam idú ?
tie ciste jednotky nie su vzdy pravidlom, zalezi aj od gymnazia a ver tomu, ze aj tak je mrte ludi na skuskach...1 2 3 koncorocne a 4 polrocne.... vyhovujes do priemeru?
@tosom nemajú všetci čisté jednotky toho sa neboj a o to ani nejde, z mojich spolužiakov sa tam dostal jeden čo nemal nikdy jednotky, až v štvrtom sa začal učiť a veril si to je dôležité
myslim, ze to pravidlo na priemer plati jedine ak mas maturitu z ceskeho jazyka a slovakov na priemer neberu ale nie som si isty.
A inak 3LF ma modelovy styl vyucby. Na 2LF beru malo ludi.
Inak vseobecne sa lisia tym, kde sa kona vyucba a vyucujucimi a prisluchajucimi nemocnicami.
ako píše @13 to s tým priemerom platí len pre Čechov
(myslím, že jediná medicína v Česku, kde sa dá dostať bez prijímačiek, pokiaľ nemáš maturitu z českého jazyka je Ostrava, ale nie som si istá)
inak z počutia viem, že na 1lf sa dostaneš síce ľahšie, ale strašne veľa ľudí tam hneď letí (čo sa týka prijímačiek tak tam napr. nie je ústny pohovor ako na 2ke, zato modelovky obsahujú o trochu viac otázok), na 2lf je ťažšie sa dostať, ale máš vyššiu šancu, že nepoletíš
@tosom Treba ti ale maturu z češtiny čo asi mať nebudeš 1lf a 2lf maju podobny styl vyucby a 3lf to bere tusim po moduloch a chodia skor do nemocnic. Na 1lf je najlahsie sa dostat, ale velmi tazke udrzat. Ja som si prahu nedaval, ale keby som si daval tak si dam 3lf. Na trojku niesu modelovky, 2lf a 1lf maju velmi podobne a taktiez maju viac spravnych moznosti niektore otazky. 1lf ma vsak rozsiahlejsi subor a otazky na prijimackach su presne odtial a na 2lf to trosku menia. Plus 2,3lf maju aj druhe kolo-ustny pohovor. Kedysi bola 2lf na pediatriu trosku zamerana a trojka na hygienu, ale dnes uz je to jedno VL ako VL.
@4 za mojich cias platilo to, co tu uz bolo napisane - ze musis mat maturitu z cestiny, inak ta bez prijimaciek nezoberu /ale brali vtedy slovakov bez prijimaciek na LF Brno, ale priemer musel byt 1,0, ani o desatinu viac/.
@anitchka pretoze v nasich podmienkach to nie je adekvatne ohodnotene povolanie a kym nemas atestaciu, si otrokom nemocnice a nemozes v podstate nic.
Je pravda ze na 1. lf beru vela ludi.... na tuto fakultu sa vsak hlasi najviac ludi a percentualne... aspon minuly rok to tak bolo sa najviac ludi dostalo na 3. lf.. na 1. aj 2. lf si mozes zakupit testove otazky.. a na 2. lf sa otazky na prijimackach uplne zhoduju rozdiely si nevsimnes pokial sa otazky neucis naspamat- cize rozdiel je len v tom ako su otazky formulovane.. zatial co na 1. lf su trochu pomenene ... na 1. lf robis prijimacky z bio fyziky a chemie na 3. mas to iste+ ustny pohovor tam ti daju otazku napr. co si myslis o eutanazii+ obhajit nazor.. musis rozpravat plynulo a k veci... 2.lf ma navyse aj scio testy tie pises v ten isty den kedy pises aj fyziku biolu a chemiu.. najviac praxe ma 2.lf do nemocnice chodia od prveho rocnika zatial co na ostatnych fakultach myslim ze az neskor.. o 2. lf je este pravda ze je zamerana na pediatriu... pediatria je na 2. lf vyucovana podrobnejsie ako na inych fakultach
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
neviete náhodou, či to naozaj platí, že keď máte na 1.LF UK priemer napríklad do 1,13 alebo 1,17 - vraj je to každý rok inak, tak nemusíte robiť prijímačky a prijmu vás ?
a ráta sa to iba z koncoročných alebo aj polročné tam idú ?
A inak 3LF ma modelovy styl vyucby. Na 2LF beru malo ludi.
Inak vseobecne sa lisia tym, kde sa kona vyucba a vyucujucimi a prisluchajucimi nemocnicami.
(myslím, že jediná medicína v Česku, kde sa dá dostať bez prijímačiek, pokiaľ nemáš maturitu z českého jazyka je Ostrava, ale nie som si istá)
inak z počutia viem, že na 1lf sa dostaneš síce ľahšie, ale strašne veľa ľudí tam hneď letí (čo sa týka prijímačiek tak tam napr. nie je ústny pohovor ako na 2ke, zato modelovky obsahujú o trochu viac otázok), na 2lf je ťažšie sa dostať, ale máš vyššiu šancu, že nepoletíš
@anitchka pretoze v nasich podmienkach to nie je adekvatne ohodnotene povolanie a kym nemas atestaciu, si otrokom nemocnice a nemozes v podstate nic.
@kozmeker ano, som. inak by som si to nedovolila