@5 vraj tam je urcita mala pravdepodobnost ktoru vyratali vedci.. lenze take daco sa este nikdy nekonalo a prave to chcu zistit, co vznikne ked sa tie atomy zrazia
a ziaden konec sveta paneboze..ach jaj..precitajte si anjelov a demonov, zaguuglite, powikipediujte a zistite ze tento experiment zrejme ukaze ako vzikol svet, ako prebiehal big bang a tak...a krestania budu v prdeli, lebo "bozi zazrak" si budeme robit kedy budeme chcet
Mas trochu milne informacie. CERN nie je urychlovac castic, ale spolocnost/organizacia zaoberajuca sa atomovym vyskumom.
A ta zrazka castic prebehne za tak kratky cas (podla toho co som cital ani nebude poriadne mozne ju zaznamenat), ze tvrdenie "dokáže za pár minút kompletne zničiť slnečnú sústavu" je bezpredmetne.
ou super hmm to je streda takze nejdem do skoly a presvedcim celu triedu aby sme sli do mesta...a nevies aj presne o kolkej? nech viem kedy si vychutnat posledny krat sex
dobre a teraz vazne svajciarsko? takze keby ze to buchne a dostane sa k nam:d ako prvu zasiahne blavu ze?
@16 takychto urychlovacov je na svete niekolko a zatial sme stale tu Niektori vedci su proste len menej zdatni vo svojom obore a preto musia konspirovat.
@21 isteze exisuje viacero urychlovacov castic, tento je vsak dosial vajvacsi a najsilneji takze sa tam bude experimentovat s ovela vacsimi silamy ktore su potrebne na rozbitie atomu
v spidermanovi . robili jadrovú fúziu .. spájanie jadier atómov .. presný opak jadrovej elektrárne kedže v nej sa astómi stiepia .. hmm ten výskum v urýchľovači častíc je niečo iné ako v tom spidermanovi
@25 bolo 7.8 sa testoval pohyb castic. a je tam zly datum 21. oktober sa budu az zrazat castice... btw: nepanikarte pri najhorsom sa vytvoria cerne diery a pohltia to tu .. a urychlovacov castic je na svete uz niekolko, len henten je najvacsi..
Ty kokso ake bludy este dobre ze tym nevytvoria dalsiu galaxiu tie bludy co sa pustaju do mediu su zarazajuce ...Aspon som sa velmi dobre zasmial.
@6 podla mna tam budu zrazat fotony a nie atomy kedze iba fotony mozu dosiahnut rychlost svetla
@8 ziadny maniacky fyzici je to viac menej celosvetova organizacia kedze tam chodia fyzikovia robit z celeho sveta... pravych fyzikov je v dnesnej dobe velmi malo...
Preto sa o nom tolko hovori lebo tam pustia fotony rychlostou svetla a budu sa zrazat v predoslych nebolo mozne pustat rychlostou svetla... O tom by som vedel vela rozpisovat aj o tej organizacii mam prehlad
@23 myslim ze si si slabo nastudoval problematiku Tam sa atomy zrazat nebudu. Do toho "tunela" sa vpustia fotony, ktore budu moct byt "ovladatelne". Tym sa zaruci ze sa navzajom nezrazia kedy sa im zachce, ale cely tento pokus bude riadeny.
Ak by sa tam vpustali atomy, nemohli by dosiahnut rychlost svetla, kedze rychlost svetla vie dosiahnut len castica ktora nema hmotnost. Foton ma hybnost..
Aaale klidek ziadna cierna diera sa konat nebude ale ty kravo si predstavte ked zapnu tie magnety to bude sila a hlavne ten dober elektriny asi si postavili pri tom niekde aj vlastnu malu atomku aby to bolo vyhodne
Btw ziadny konec sveta nebude, ale preventivne si idem urovnat spory, zasukat a poriadne sa ozrat
ja este nechcem zomriet urcite nie ako panic !! no a co sa tyka temy... ja som si myslel ze take urychlovace uz suu.. takze nemam strach.. ale pozrime sa zas okolo seba o co vsetko by sme prisli keby sa to nejak zvrtlo
Nebudu sa "strielat" proti sebe ani atomy, ani fotony, ale elektrony teda tak aspon pisali v trende Ale je fakt ze nikdo si nie je isty co sa tam stane takze bude este sranda
ked som sa to dozvedela tak som tiez mala zmiesane pocity a spytala sa na to jednej kamosky ktora ma fyziku nadupanu a povedala ze ak by sa aj nejaka cierna diera vytvorila bola by taka mala ze by aj sama zanikla,a niet sa coho obavat.
Toto je najvacsia hoavadina. Koniec sveta mal uz nastat tolko krat. Raz meteorit velky co je po vasinou hovadina. cele toto o konci sveta je len nahananie ludom strach a to nerobia vedci ale ludia.
No dobre... tak aspoň nemusím už veľa rozmýšľať... A už som zažila všetko, čo som chcela, takže... Nejak extra tomu ale neverím, pre istotu si však tento dátum zapisujem do kalendára...
nostradamus predpovedal koniec sveta bude v roku 2012... ..takze neviem.. ..ale koniec sveta mal byt aj v roku 2000...a asi 5000krat mal na zem spadnut meteorit.. DD
Hej aj mňa napadla tá kniha...ale aj tak..booože nič sa nestane ja sa chystám na veľký krok 12.9. a skôr nebudem mať možnosť...tak nech to odložia na 13.9.
ja som o Cerne robil projekt a zistoval si o tom vsetk oco sa da proste to bude ina parada ... ano je sice pravda ze cierne diery mozu vznikat a asi aj vznikat budu ale je s uplnou isottou vyratane ze sa budto hned aj zavru alebo na to maju daco oni(keby daco vychylia letiace castice do grafitoveho bloku a skaly taze ziadne pohlcovanie sveta )...ale castice tam budu letiet 0,9999991 rychlosti svetla taze doost rychlo ... tam v ramci vyskumu budu vystrelovat nejake castice az do talianska (cez 700km myslim)
a este taka malickost nevim ci to tu bolo spomenute ale bude tam mega super silny pocitac za rok spravi 15 milionov giga udajov (1% s celeho sveta)
proste zajimave ... prinajhorsom ak sa nieco nepodari stretneme sa v ciernej diere
a kedze hmota nemoze len tak samovolne zaniknut dade nas to mozno aj vypluje .. ako male minuaturne castice
a akurat som si aj precital celu temu a diskusiu o tom co sa bude tam urychlovat ... chcu skumat tie najmensie castice ake existuju - kvarky a gulony ... a kto sa aspon trochu vyzna v tejto teme tak mu urcite nieco povie ze kvarky su v protonoch a tym padom sa budu rozbijaat ? hadajte
Heheheee.. No ja skapem Jako prd sa do teho rozumím ale tak snad dojde do hlavy človeku, že oni tam len štiepia častice na ešte menšie častice. A z menších častíc vznikne super galaktická hmota, ktorá sa zmení vražednú masu!!!! Moc kukáte na tú telku Inak z vesmíru dopadajú ešte menšie častice než to co vyskúmali tam dole ... Tak nemáme sa čoho báť
pocuvajte,zrejme ste uz davno nechali tieto rozhovory,ale chcem vam nieco povvedat.....asi nikto z vas neveri na ufo,alebo taketo veci,ale tento clanok by ste si vazne mali precitat,neviem,co si mam o tom mysliem.suvisi to aj s tym,co predpovedal nostradamus a toto co budete citat je tomu nostradamovmu proroctvu velmi blizko,no ma to cosi docinenia aj s ufo a aj s mayskymi kalendarmi,ktore koncia v roku 2012,takze je len na vas,co si o tomto clanku budete mysliet,ale ja som mala zmiesane pocity,a dost..........tu je link: » www.cez-okno.net/... a chodte medzi oblubeny obsah,tam najdete clanky......"21.12.2012 nastane koniec času" a este jedno by vas malo zaujat......"Druhá časť panstva Avebury ukazuje podrobnejší pohľad na našu slnečnú sústavu v blízkosti Zeme v decembri roku 2012" to je asi vsetko,prosim,ak mate zaujem,tak si to precitajte.....
Najvacsiu cast Large Hadron Collider tvori v obvode 27km dlhy urychlovac. Castice (v najvacsej miere protony) su v nom urychlovane na 99.999999% rychlosti svetla s energiou 7 TeV. 10.9.2008 bola vykonana iba nizkoenergeticka zrazka. Prva vysokoenergeticka zrazka bude uskutocnena az 21.9.2008. Co sa tyka vzniku ciernych dier, tie vzniknut mozu, lenze iba skutocne miniaturne (cierna diera s hmotnostou Mount Everestu by mala priemer atomoveho jadra). A na zaklade principu "odparovania ciernych dier", ktory objavil anglicky fyzik Stephen Hawking, sa takato vzniknuta cierna diera rozpadne na prud castic v priebehu zanedbatelneho casoveho okamihu, pritom tento vybuch nebude pri energiach dosiahnutelnych v tomto urychlovaci vobec nebezpecny. V tomto urychlovaci sa maju robit experimenty na podporu teorii o podmienkach kratko po Velkom tresku (kratko po vzniku tohto Vesmiru s fyzikalnymi zakonmi, ktore platia doteraz). Bude sa pouzivat na sledovanie vlastnosti Higgsovych poli, sledovanie supersymetrickych vysokoenergetickych castic (pokial sa ich podari generovat), na robenie experimentov k odhalenieu nezrovnalosti v symetrii castic a anticastic a na experimentovanie v oblasti fyziky cestovania v case. Na vznik energii, ktore by uz dokazali znicit Zem, by bol nutny urychlovac, ktoreho priemer by bol vacsi, ako priemer orbitalner drahy Pluta v afeliu (najvacsej vzdialenosti od Slnka).
len som sa prisiel rozlucit keby daco nastastie momentalne som dalej od Zenevy ako na Slovensku cize tu budem o sekundu dve dlhsie ako vy ale nie...nic sa nestane, iba uvidime pekne obrazky zrazania sa atomov a ucinky obrovskej energie, ked sa im poskrucaju rury, v ktorych je to vsetko vedene...inak urcite to stoji za zmienku, lebo je to najvacsi a najdrahsi vedecky projekt na svete...pamatate si este na film Kontakt? tak nieco podobne
Co maju vstci s mesiacom September???Ved to je krasny mesiac(he hlavne preto ze som sa v nom narodila.Alebo to ma byt skor tragedia?)Skoro vsetky tragedie sa stavaju v Septembri...Sisi,dvojicky,autobus atd
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
74 komentov
a ziaden konec sveta paneboze..ach jaj..precitajte si anjelov a demonov, zaguuglite, powikipediujte a zistite ze tento experiment zrejme ukaze ako vzikol svet, ako prebiehal big bang a tak...a krestania budu v prdeli, lebo "bozi zazrak" si budeme robit kedy budeme chcet
tu niesu ziadny kompetentny...je iba banda maniackych fyzikov v CERN-e ...
ich nikto neriadi...ani EU nema nanich dosah, kedze je to svajciarske uzemie..i ked poriadnich 18 kilakov urychlovaca ide pod francuzkom...
A ta zrazka castic prebehne za tak kratky cas (podla toho co som cital ani nebude poriadne mozne ju zaznamenat), ze tvrdenie "dokáže za pár minút kompletne zničiť slnečnú sústavu" je bezpredmetne.
dobre a teraz vazne svajciarsko? takze keby ze to buchne a dostane sa k nam:d ako prvu zasiahne blavu ze?
@0 to mas odkial ?
~_~ juchuuu zomrem mlady
CERN je (Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire) európska organizácia pre jadrový výskum
a nie URYCHLOVAC...TEN urychlovac sa vola
LHC - Large Hadron Collider
trosku je rozdiel medzi vyskumnou organizaciou, a urychlovacom castic...
a nieco o LHC:
priemer 8km...
nieco o CERN-e
vymysleli tam internet...
lol...sanca ze bude "konec sveta" je taka, ako sanca ze windows spravy kvalitny OS...
vedci sa vkuse zahravaju s neznamymi silami...
pochybujem ze koniec bude taky jednoduchy..
@6 podla mna tam budu zrazat fotony a nie atomy kedze iba fotony mozu dosiahnut rychlost svetla
@8 ziadny maniacky fyzici je to viac menej celosvetova organizacia kedze tam chodia fyzikovia robit z celeho sveta... pravych fyzikov je v dnesnej dobe velmi malo...
Preto sa o nom tolko hovori lebo tam pustia fotony rychlostou svetla a budu sa zrazat v predoslych nebolo mozne pustat rychlostou svetla... O tom by som vedel vela rozpisovat aj o tej organizacii mam prehlad
Ak by sa tam vpustali atomy, nemohli by dosiahnut rychlost svetla, kedze rychlost svetla vie dosiahnut len castica ktora nema hmotnost. Foton ma hybnost..
Btw ziadny konec sveta nebude, ale preventivne si idem urovnat spory, zasukat a poriadne sa ozrat
takze tomuto ja neverim
nech to urobim s peknym koncom
ale neviem co si mam o tom myslet-nech bude co bude
este by som tu aj ja chcela vykonat zopar veci......
kedze su vedci tak nebudu hadam taki blbi...
...
dufam ze to nejako zvladneme.. DD..hah
a este taka malickost nevim ci to tu bolo spomenute ale bude tam mega super silny pocitac za rok spravi 15 milionov giga udajov (1% s celeho sveta)
proste zajimave ... prinajhorsom ak sa nieco nepodari stretneme sa v ciernej diere
a kedze hmota nemoze len tak samovolne zaniknut dade nas to mozno aj vypluje .. ako male minuaturne castice
A vedci sú zmutované zajace či ako?
len som sa prisiel rozlucit keby daco nastastie momentalne som dalej od Zenevy ako na Slovensku cize tu budem o sekundu dve dlhsie ako vy ale nie...nic sa nestane, iba uvidime pekne obrazky zrazania sa atomov a ucinky obrovskej energie, ked sa im poskrucaju rury, v ktorych je to vsetko vedene...inak urcite to stoji za zmienku, lebo je to najvacsi a najdrahsi vedecky projekt na svete...pamatate si este na film Kontakt? tak nieco podobne
...