Myslite ze ked ma niekto 14 zte uz potrebuje mať vztahy (chodenie). Lebo ako všetci kamoši sa mi sťažujú: Ja by som tak chcel babu. Preco nemam babu?................................................
prečítaj si najprv po sebe čo píšeš kým to sem pridáš
a k téme - who cares, nie som v takom vzťahu, nebola som ani keď som mala 14 a ničenie si života je pre mňa jedine, keď deti majú deti lebo sexujú a nevedia si kúpiť kondómy.
nie, vzťah v takom veku nemá budúcnosť ako píšeš, a vedia to skoro všetci, lenže niektorým to je jedno, preto s niekym chodia alebo pre machrovanie a podobne
Hľadajú niekoho kto bude rovnaký ako oni, kto ich pochopí, podrží. Omyl je v tom, že ľudia sú psychicky vyspelí až niekedy po 20. roku života. Takže sami majú problémy a tie isté. Takže správne by bolo riešiť problémy s naj kamošmi, rodičmi a nie si nechať zničiť pohľad na vzťahy svojim unáhleným konaním.
Ja som začala chodiť s priatelom, keď som mala 14 a som s ním doteraz. Moja spolužiačka začala chodiť so svojím chalanom keď mala 13 a tiež sú spolu stále. Podľa mňa to je velmi individuálne.
ja som chcela mat vztah hadam odjakziva.. neriesila som problemy ako - vydrzi navzdy, nevydrzi navzdy, ma to buducnost, je na to vhodny vek... ked clovek chce mat vztah, nech ho ma. aj ked okolie vidi, ze je to nanic, kazdy na to musi prist sam, zazit to a pochopit. vek v zivote nehra velku rolu, vsetko je to o konkretnom cloveku, jeho schopnostiach, vedomostiach, vyspelosti.
@matiarka kazdy z mojich kamaratov a dievcat, ktore som poznal vo veku 14-15 rokov chodil s druhym pohlavim hlavne aby "machroval" a potom sa navzajom porovnavali (aj dievcata) kto ma krajsieho frajera/ku. Co sa ti na tom nezda?
Tak nie je to potreba, to máš pravdu. Ako stalo sa už aj, že niekto mal od štrnástich lásku, ktorá vydržala možno celý život a možno naozaj veľmi dlho.
Ale tak..ber to tak, možno ešte celkom nechápu tomu..
v 14 na to väčšina ľudí nieje vyspelá , a ak je človek dosť vyspelí , zistí že vzťahy sú v takom veku somarina a majú zmysel až keď je človek starší a chce pómaly zakladať rodinu ,18-25.
prečo by každý vzťah mal mať budúcnosť? všetci vystriedajú za život niekoľko partnerov, veď je to úplne normálne. vzťah je podla mňa o tom, že si s osobou, ktorú ľúbiš a vzťah je niečo, čo je len medzi vami dvomi a na veku nezáleží, samozrejme, že vzťah dvoch ôsmakov neporovnáš s desaťročným manžlestvom, ale každý vzťah je úplne iný /pretože každý jeden človek je iný a vzťah je vlastne kombináciou dvojice iných ľudí, takže každý vzťah je vlastne durch iný / fakt nechápem, prečo by trebárs aj prváčik nemohol mať niekoho špeciálneho, koho má rád a s kým trávi čas, keď chce nerozumiem reakciám typu "strata casu mam dolezitejsie veci" čo je dôležitejšie ako milovaná osoba? O___o
aaaach... také deti by ani nemali používať slovo vzťah ..... áno, bola chyba, že sama som v takom veku riešila chalanov a uvedomujem si to... preto radím z vlastnej skúsenosti - v 14-tich mať radšej veľa kamarátov atď. ... ale vzťahy fakt nerieeešiť...
ale tak zase... ako kto.... ja som vtedy vzťahy neriešila.... vedela som že by to aj tak nebolo plnohodnotné.... ale tak niekto chce tú detskú lásku...alebo možno to može byť aj silnejšie...teda môže to byť aj niečo viac.... ale tak každý to má inak.
podla toho ako sa na to pozeras, netreba pozerat moc dopredu a mysliet iba na to , ze to nevydrzi, ved nic netrva vecne, zijeme v tomto momente, naberame skusenosti, zazitky, objavujeme sami seba ...
To nie je podľa veku. Môj brat má tiež 14 a nezaujíma ho nič len že akú zbraň si kúpi v hrách na nete.. Môj nevlastný brat má ledva ledva 15 a obrába spolužiačku, pred dvoma rokmi keď mal 13 vymetal diskotéky. Je to prirodzený chod, že chlapec bude chcieť mať frajerku ( a dievča chalana) ale príde to každému v iných vekoch. Ty ešte ako som pochopila dievča nepotrebuješ, tvoji kamaráti sú na tom trochu dopredu a už chcú.
A ku tej tvojej otázke, že načo chcú vzťah, keď im to nevydrží na celý život.. Ty si radšej do 20 nekúpiš mobil, lebo ti nevydrží do truhly ?
nwm či to je pre dievčatá výhodné v 14 mať vzťah mam už 16 mal som vážnejší vzťah v 15... už nwm ako dlho cvičím workout a ono to prichádza samo dievčatá prídu pítaju sa čo som zač ale mne to moc nechýba keby že mi vážne záleží na osobe tak ju nepustím ... a tie ktoré dojdu za mnou tak o tie ani nemám zaujem...
Z vlastnej skúsenosti ti môžem povedať že to je ešte skoro na vzťah radšej si počkaj kým budeš psychicky nielen fyzicky "vyvinutý" a potom to bude vážne stáť zato .... chodenie v takom mladom veku s veľa babami má za následok len to že sa budeš čím ďalej tým viac cítiť prázdnejší a nebudeš schopný vytrvať v zdravom a plnohodnotnom vzťahu porozmýšľaj .... najskôr vzdelanie a potom vzťah .... ak nebudeš mať školu, nenájdeš si dobrú prácu a z čeho pak uživíš krpcov ktorých budete pestovať mysli do budúcna Baš.
V novembri budem mat 23 a este som nemal frajerku, ziadna sa predo mnou nevyzliekla a ani ma nepobozkala. Pockajte si do osemnastich a dovtedy nemajte ziadne vztahy, nebojte sa prežijete !
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
aj som mala vztah v 14
a co?
kazdeho vec
a k téme - who cares, nie som v takom vzťahu, nebola som ani keď som mala 14 a ničenie si života je pre mňa jedine, keď deti majú deti lebo sexujú a nevedia si kúpiť kondómy.
To si robíš kozy dúfam.
Čakám, že tu niekto začne rozoberať vyspelosť ľudí v mladom veku.
veľká pravda
ale tak... ja som som mala tiež prvý vzťah v štrnástich... a trvá doteraz
Tak nie je to potreba, to máš pravdu. Ako stalo sa už aj, že niekto mal od štrnástich lásku, ktorá vydržala možno celý život a možno naozaj veľmi dlho.
Ale tak..ber to tak, možno ešte celkom nechápu tomu..
A jednak..naberú aspoň skúsenosti, no.
@24
No len staré známe, že nie sú všetci rovnakí.
Pozri a pozorne čítaj, ok?
To nie je podľa veku. Môj brat má tiež 14 a nezaujíma ho nič len že akú zbraň si kúpi v hrách na nete.. Môj nevlastný brat má ledva ledva 15 a obrába spolužiačku, pred dvoma rokmi keď mal 13 vymetal diskotéky. Je to prirodzený chod, že chlapec bude chcieť mať frajerku ( a dievča chalana) ale príde to každému v iných vekoch. Ty ešte ako som pochopila dievča nepotrebuješ, tvoji kamaráti sú na tom trochu dopredu a už chcú.
A ku tej tvojej otázke, že načo chcú vzťah, keď im to nevydrží na celý život.. Ty si radšej do 20 nekúpiš mobil, lebo ti nevydrží do truhly ?