Jaký máte názor na 2. pilier dochodkový ? pýtam sa lebo mi to nabídli v agentúre no nejak sem sa o to nezaujímal , tak rád by sem vedle vaše názory, či tam sporíte , či ne a prečo. dík
to su secko kokociny kerima nas zabavaju v spravach my ked budeme mnet duchodkovy vek tak uz aj tak nebudu zadne penize uz secko bude rozkradnute ser na to... ja proto aj jebem na secko nerobim ale aj ked budem jebem na cely duchod
Urcite by som do toho isiel uz len z principu. Dochodok je ponziho schema a kedze demograficky vyvoj je taky aky je, sanca, ze o 10 rokov sa ludia nedostanu k svojim peniazom je hraniciaca s istotou. A radsej budem ked cast penazi dostane sukromna firma ako ich davat statu a zvysovat tak jeho vplyv.
Z celkových 18 % ide 14 % do sociálnej poisťovne a len 4% do II. piliera, pokiaľ zarábaš aspoň 1000 € a tvoj plat bude narastať s narastajúcou infláciou mohlo by to mať zmysel, avšak nesmie tvoja DSS za 50 rokov (budeš mať cca 70, keď začneš dôchodkový vek) skrachovať, čo je v dnešnej prudko meniacej sa dobe zázrak, potom nesmie sa zmeniť politická garnitúra, nesmie byť vojna, nesmie prísť k hyperiflácii, nesmieš stratiť prácu... ja v tom nevidím zmysel. Keď si mám vybrať, či to dám zahraničným bankárom alebo štátu, tak ja osobne si volím druhú možnosť. Jediná možnosť je peniaze si sporiť sám a krátkodobo a otáčať ich, prípade vraziť do pôdy alebo nehnuteľnosti...a pod. Naša generácia žiadne dôchodky mať nebude ani od štátu a tobôž nie od súkromníkov.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov