Ked si to aj tak nevazia...cesst vynimkam...ale radsej by mali riesit zdravotnictvo, alebo skolstvo abo tak, nieco co pomoze vsetkym, nie iba nejakej mensine...
mali by tie peniaze radsej dat mladym rodinam, alebo na byty vseobecne.. clovek ked nezaraba neviem kolko a nema nasyslene minimalne 1,5 mega (v Skk pocitam) tak nema ani sancu sa nejak normalne dostat k byvaniu (hypoteku nepocitam)
žiadny rómovia, ale prispieť proti chudobe, hladu a chorobám v Afrike, tam ľudia naozaj trpia a potrebujú pomoc, tu to dajú cigáňom a tí to prefajčia a prechľascú, nie všetci, ale väčšina áno...
na rómov by som ani korunu nedal... furt sa im len robí povôli... podpália si chatrče, štát (obec) im dá nové byty a ešte sa sťažujú, že ich nemajú zariadené...
no mňa na tom najviac vytáča to, že všetko tie krysy dostávajú zadarmo... ani prstom nepohnú, žijú z príspevkov na svojich 32 detí, ktoré chodia ošklbané, mentalita je na stupnici od 1 do 10 na bode -5 a my, MY robíme na to, aby z NAŠICH daní mohli tí vyciciavači dostať byty, doby či bohvie čo ešte, čo nakoniec aj tak rozbijú a rozpredajú, aby mali na nejaké to vínečko.
Slušní ľudia môžu makať celý život ako kone a zadarmo dostanú čo? Veľké hovno akurát tak.
Minule ma dostalo, čo povedal nejaký francúzsky premiér či čo... že sme obmedzený štát, keď nevieme prijímať menšiny. Bola by som zvedavá, ako by sa vyjadroval, keby sme mu tam poslali celú túto našu "menšinu". Ako by sa potom tváril
nie som rasista a nikdy som ani nebol ale rozdelujem romov na pracovitych ktory sa zaclenili do systemu a lenivych romovov co sa poriadnej roboty nechytia ani za svet,len si to nakoti deciek ako maku a potom place pred uradmi ze nemaju co jest...nech nemaju,,,nerobis,,trhni si...
znie to tvrdo ale,nepracujes tak nevidim dovod aby si pozival vyhody socialneho systemu a zil na ukor nas ostatnych.. platim riadne vysoke dane a nemam zaujem aby co len jeden eurocentik isiel do vacku nejakeho povalaca z osady...
com im vadi,co im brani pracovat? nic...
vyhovoriek si najdu habadej len aby nemuseli robit... a tie aktivacne prace ani tak nechcu..par supiek za to im nevonia...
ked niekde vidim tie ich osady ide ma roztrhnut od zlosti... bunkre nech si stavaju na sibiri tam nezavadzaju...
200 milionov je vela penazi...
nedal by som im ani korunu... tie peniaze si zasluzia ludia na zdravotnictvo,skolstvo,byvanie,dochodky...
a nie tam ciganom ich budeme pchat... Ono tym co normalne ziju ako mi tie peniaze nejdu..idu tym prasprostym lenivcom... a to ma stve... ostatnym pomahat netreba,ale 200 milion na tu zberbu ani nahodou...
nechces pracovat,nemusis....ale necakaj vyhody ani nekonecne financne injekcie na ukor nas ostatnych...
@oinomaos 100% súhlasím, presne si vystihol, čo si myslím o celom tomto nápade
Neviem teraz kde, ale zdá sa mi že v Česku (ale nie som si istá) im len tak neplatia.... dostanú minimum peňazí, ale aj tie si musia odrobiť aspoň zametaním lístia na uliciach.
prečo by sme im mali dávať ešte peniaze , ked všetko aj tak prechlascú , a ked dostanú byt tak ho rozbijú a potom nadávaju že nemajú kde bývať a ešte ich deti ktomu dostávaju peniaze ked chodia do školy.... takže žadne také dávať im dalšie peniaze
MLADY CLOVEK-nema nic,skonci skolu a o praci povacsinou moze tak snivat,zivot pred sebou a ziadne istoty.. na byvanie moze zabudnut,v poradovniku na volne statne byty je na takom mieste,ze pokial sa dostane na radu uz jeho pravnuci budu mat deti,plati si poistenie ale i tak za kazde ostrenie a lieky sa priplaca,,,
kde sa len da,vsade pomalicky nam vytahuju z penazenky dane,poplatky,povinne platby
Z dospievania ziadne pozitiva nevidim,,,upisat si na krk hypoteku na desiatky rokov a makat ako srob..Dovolenka sa stava vyrazom,ktory si maximalne pametame z rozpravania nasich rodicov...
ono vhupnut nohami do zivota je fajn,ale vhupnut do sraciek to moc nepotesi...
STARY CLOVEK- cely zivot odrobil,platil dane a nema nic..Z dochodku plati na lieky a byvanie..Pokial nema kde byvat,do domova dochodcov sa nedostane..Nechce toho vela len za desiatky odpracovanych rokov kludne dozit,mat kde spat,co jest a nie sa starat v obchode ci si dnes moze dovolit kupit aj rozky... je to nefer voci nim...
Ale sme velkodusny,,,hovno mame,,,ale 200 milionov na riesenie romskej problematiky sa naslo... Ziadna problematika nieje...
Len qvantum lenivych ciganov ktorym sa robota bridi...
chcem vediet kolko s tych penazi dostanu romovia co normalne ziju,studuju,pracuju,,,
Ani pol centa...pojde to tym osadarom...
Lebo nemaju za co jest a ani robotu im nikde nedaju..Jasne ze nedaju,pokial to je neohrabane,nevzdelane cudo co vie tak jedine v 13-tich si urobit decko ked sa ho opytas kolko je 23x7 netusi ci este hovoris po slovensky a rodicia si nedokazu sami rozclenit financie na mormalne fungovanie...Ono je to lahko rozhadzat peniaze ale tazsie je utiahnut si opasok a vediet hospodarit... Pokial bude tak ze ked dostanu peniaze a do 3 dni ich rozflakaju a potom idu nariekat ako im je tazko,nikdy sa nebudu mat dobre..len si to bude pytat viac,lebo sa to nauci ze treba hulakat,nadavat,plakat na spravnych miestach a ono sa ten dilino gadzo zlutuje a peniaze budu...
Cigan ktory ma 7 deciek je podla mna cisty blbec...
Bez urazky ale je to tak...
Blbec ktory nema skolu ani patricne vzdelanie a myslim ze aj s tou 4-tou ludovou si dokaze spocitat ze 7 krkov z vylihovania a krcmy neuzivis... Ale nakoti si toho veselo akoby zadarmo vsetko bolo...
myslim ze romska otazka sa vyriesit neda...vidim to podla toho,ze zijem v dedine kde polovicu obyvatelstva tvoria romovia.Kedze na zakladnej skole je polovica romov obed dostava kazdy za korunu.Na tie obedy romovia nechodia lebo sa im nechce, naco sak maju prispevok..Takze, len podla tejto skutocnosti si myslim ze ak romovia dostanu nejake peniaze, bud ich prepiju, alebo si zane kupia slahacku na zahasenie hladu..kruta realita...preco nepomahat radsej tym, co sa snazia???
Ziadne peniaze romsku otazku nevyriesia pokial im ich budu sypat priamo do ruk. Ked uz na nich chcu minat peniaze nech ich radsej minaju na zaclenovanie romov do spolocnosti - podporu vzdelavania, hygieny, automatov na kondomy to je jedno ale ne im vkuse davat do ruk to na co bezny obcan musi cely zivot makat ked to aj tak ti hajzlici setko rozdrbu a potom budu plakat ze nic nemaju
Netreba 200 melónov , ktoré aj tak pôjdu do luftu .Treba spraviť , to čo navrhovala Eú pred pár rokmi. Vziať deti ešte keď sú deťmi na internátne školy a naučiť ich čo je to mydlo , zubná kefka a hlavne ich naučiť pracovať a slušne žiť. Jediný spôsob je ich prevychovanie , iný neexistuje !
Sú občanmi Slovenskej republiky, ktorí žijú v biede. Spoločnosťou sú neuznávaní a diskriminovaní. Deti pobehujú holé a vidia len to ako ich starší kamaráti fetujú a kradnú. Baví vás sa na to nečinne prizerať? Mňa teda nie...a keď sa niečo s tým nezačne robiť nikdy sa to nezmení...
Neviem prečo, ale zvyky a tradície rómov boli vždy akosi neuznávané...Vám by sa ako páčilo, keby vás spoločnosť neakceptovala?
@30 Prepac ale mna doma ucili neuznavat zvyky zalozene na nevazeni vsetko co ti niekto daruje, prepiti vsetkych penazi ktore si NEzarobili a este sa aj budu stazovat.
Vies, aj stat ked do niecoho dava peniaze tak chcce aby sa mu vratili, ale v sucasnej situacii su romovia bezodna diera. Su rodiny ktore by si ovela viac zasluzili nove byty, uz len preto ze pracuju = prinasaju zisk statu a tak vlastne aj splacaju svoj dlh voci statu a zaroven zvysuju moznost dalsieho rozvoja
Ja nepresadzujem myslienku vyclenit romov na okraj spolocnosti ale kazdy clovek by si mal na svoj zivot zarobit sam, a nie cakat kedy dostane dalsie davky a aj tie potom prepit, prefetovat...
@darkizz rasistické hovädá?! Akože tebe je asi úplne jedno že tvoji rodičia zarábajú, aby mali aspoň niečo z tých peňazí a veľký kus z nich ide na tých povaľačov? Vôbec ťa to netrápi, hej?
@mauinka tu vôbec nejde o to.. ale o to že toto celé nikdy nemuselo vzniknúť keby rómov nezačali ľudia diskriminovať.....ako inak majú žiť, keď sme ich vyčlenili na okraj spoločnosti
zvykli si na taký život, ja nehovorím - sú aj taký ktorý to majú v riti a tých sa nezastávam ale sú aj rómovia ktorý sú slušný lenže tí nemajú možnosť to ukázať keď každý iba nad nimi mávne rukou že "aa veď je to len cigán"
@darkkizz takže... oni sa na okraj spoločnosti vyčlenili sami. Druhá vec - keď Róm poriadne študuje a dosahuje dobré výsledky, snaží sa a dokáže ostatným ukázať, že nie je nula, nikto ho odsudzovať nebude. Poznám dosť slušných Rómov, ktorý žijú na úrovni, majú slušnú prácu atď atď. Lenže to tiež samo od seba z neba nespadlo.
A ja ti poviem, že z Čiech hromadne emigrujú, pretože tam jaú masové rasistické útoky. Nie som si teda istá, či sa majú lepšie.
@darkkizz Ludia voci nim? Chces mi povedat, ti ludia ziju tak ako ziju kvoli normalnym ludom? Ze oni si chceli na seba zarabat a byt slusni lenze my rasisticke hovada sme im to neumoznili? Ja by som skor povedal ze my "rasisti" by sme boli velmi radi keby sme taki byt nemuseli, lebo by to znamenalo ze romovia su slusni, a myslim ze to by kazdy z tych co ich tu kritizoval privital s otvorenou narucou.
Ale hej ved kludne k nim budme ustretovi tak ako aj k madarskym extremistom a nechajme si skakat po hlavach tak ako si nechavame uz desatrocia... Ked nie storocia
@mauinka no pochybujem že sa sami vyčlenili, osobne poznám rómov ktorý keď sa uchádzali o prácu a mali možno oveľa lepšie predpoklady na ňu ako bieli tak im ju nedali, ale dali ju bielim... a preco?? lebo to boli rómovia, a je to tak.... takisto poznám veľa slušných rómov lenže vždy je to tak že sa nájde veľa ľudí ktorí ich proste neakceptujú len preto že sú rómovia.
A poznám aj veľa rómov z Čiech ktorý si tam fakt super žijú takže teda neviem ako to tam bude.... Ale nesnažím sa tvrdiť že tam je to úplne ružové.
@katalyzator a kto začal s tým že oni sú "čierny" tak majú tu menšie práva alebo tak? mi nechceš povedať že oni sami začali kydať na seba.... Keď ich ľudia začali odsudzovať tak takými sa oni aj stali......
ale súhlasím že tie peniaze by im nemali dávať.. pretože teraz je už na to aj tak neskoro a dopadlo by to tak že nakoniec by tie peniaze boli na nič...... pretože oni iný život už ani nepoznajú
@darkkizz Za minulého režimu mali všetci rómovia prácu. Lebo museli mať prácu. Kto nerobil, toho zavreli za príživníctvo. Nehovor mi, že im nedávali možnosti!
Vo vseobecnosti mas pravdu, ale trochu si poprehadzovala casovu postupnost
Najprv boli nepracujuci (atd, nebudem rozpisovat) romovia, pricom takychto romov bolo neprimerane viac ako bielych, potom sa u bielych zaskatulkovalo pravidlo rom = zlo.
Netvrdim ze niesu diskriminovani, su, tak isto ako ked pride na slovensko cernoch, ale ta diskriminacia neprisla len tak z farby pleti ale z toho co skutocne romovia robia (teraz hovorim len o romoch, u cernochov na slovensku je to ine).
no z toho celkoveho mnozstva romov na slovensku je mozno tak 10 percent slusnych a tych 5 percent trpi pretoze tych zvysnych 90 im robi zlu vizitku... a preco romom nedavaju pracu ? pretoze praca si vyzaduje spravit dobry dojem na pohovre ukazat ze mas nieco v hlave alebo sa prezentovat ako pracovity clovek a to vacsina romov nerobi...
pride si rom hladat pracu s tym svojim (vy**** dig more tak co bude robota ?
JA BY SOM TAKEMU CLOVEKU PRACU NEDAL! Ked vidim ze ho absolutne nezaujima praca ale vyplata ked vidim ze najradcsej by do nej ani nenastupil a ked vidim ze ho praca nebavi a ze sa flaka nevyhodim ho ? Asi som rasista ze ? Doba je taka kazdy sleduje v prvom rade svoje zaujmy a nikto nepotrebuje poflakovacov .... mylis sa darkkizz hlavny problem nie je najst si pracu ale udrzat si ju a s tymto problemom bojuju aj bezni bieli ludia den co den a snazia sa a drzia si ju zubami nechtami zatial co rom dostane vyplatu chvilu mu bude dobre tak odide! A takych je 90 percent a tych 10 co je slucnych na to doplacaju pretoze kazdy nie je natolko chapajuci (a to dokonca ani z moralneho hladiska nemozme ocakavat) aby tych zvysnych 10 percent nezaskatulkoval.... je mi luto tych co sa snazia ale vzdy sa nieco da najst ! Riesenie romskej otazky potrebuje peniaze ! ale je dolezite zvazit ako ich pouzit ako uz bolo povedane prevychova deti je jediny sposob ako zaistit aspon pre dalsie generacie (pre nas uz je neskoro) lepsie a bezpecnejsie ulice
Vždy som bola za to aby sa podporovali slušný romovia aby sa lepšie začlenili do spoločnosti, ale tých je naozaj málo.Bohužiaľ dnes som mala veľmi zlú skúsenosť s tou väčšinou našich romskych spoluobčanov, ktorý len kradnú, fetujú... a tým by som nedala nič ani cent taký ľudia si naozaj nič nezaslúžia.
nehovorim ze uplne kazdy cigan je zly ..ale tych par dobrych si zije slusne na urovni a preco? lebo sa snazia.ti ostatni na vsecko jebu a len zobru ,kradnu , vrazdia a mnozia sa viac jak potkany v hojny rok.takymto by som nedal na nic ani euro nieto este miliony..
200mil. eur ?? to co sa zblaznili , co im idu stavat dake luxusne villy ci co dpc , tie peniaze by som radsej rozdal do detskych domovov alebo tak nejak ale ni este im davat , tomuto statu uz fakt j..e s prepacenim
@holyknight súhlasím, je 1000 rôznych lepších vecí na záchranu a podporu ako romáci
Romáci nám zožrali už miliardy korún a teraz eúr... vždy do nich ládujeme peniaze, vždy sa snažíme ich naučiť čítať a písať, slušne žiť, máme pre nich všelijaké programy na začlenenie do spoločnosti a oni stále to svoje- "tak keď nás nechcete"
- Áno, nechceme vás, lebo ste neprispôsobivý a špinavý národ bastardov! Nieje problém v nás, ale vo vás- už kopec kopec rokov ste mohli začať slušne pracovať, chodiť do škôl a byť začlenený v spoločnosti, už kopec kopec rokov ste mohli žiť slušne a plnohodnotne...
Nie vy chcete kočovať a denne robiť bašável, tak choďte, pálte do psej matere, nikto vás nedrží, pekne len odkočujte niekam do prdele (Belgicka napríklad) ale už sem nelezte pre Pána!
(zas som sa nechal uniesť, pardón)
teda NIE, kategoricky nie, ani cent by som im nedal... zas oni dostanú lóve a ostatok bielych bude dopĺňať štátnu kasu...
@bublinqac teda poviem ti tak: AFRIKA JE TO ISTE JAK NASI CIGANI. SKUS TAM NIEKEDY POZRIET A UVIDIS PRAVU TvAR AFRIKY. SKAZENY SVET, SKAZENI LUDIA, ESTE HORSI AKO CIGANI (nevies lebo nepoznas)
@pietro93 ty si snáď bol v Afrike a videl si tam podvyživené deti zomierať od hladu a na maláriu ... Skazený sú len preto, pretože tu sa idú všetci na všetkom ulakomiť a na tú dieru kde žijú si zmyslí len úbohá hŕstka ľudí...
@darkkizz ze v Cechach sa zije ciganom lepsie ? ak by si sledovala situaciu v CR tak by si vedela ze za posledne 2 mesiace sa tam vela cigosov snazi dostat prec do kanady, uz maju plne gate odkedy tam robia pochody delnicka a narodna strana. V cesi ciganov nemaju o nic radsej ako mi, tak isto ako madari a rumuni.
@bublinqac v afrike by tie peniaze pouzili na zbrane
@45@darkkizz Preco? lebo tak sa rozhodol zamestnavatel, oni si zoberie toho koho chce on, a ak by zobral cigana tak beloch by nadaval na pozitivnu diskriminaciu.
@pietro93 v CR narodni strana uz aj udajne rokovala s indiou o tom ze ich tam za poplatok prestahuju(cesta+vreckove), potom som pozeral rozhovor s niekolkymi ciganmi a nikto sa stahovat nechcel. Samozrejme v indii by nedostavali podporu a uz z principu by tam patrili v ich kastovom systeme medzi najspodnejsiu kastu.
pozorujem zaujimavy ale neprekvapujuci fakt, nikto z tych co hlasovali ANO tu nenapisal preco. Nie preto lebo cigani uz musia pochopit ze nic nie je zadarmo. Ja by som za tych 200 milionov postavil vazenie a decke domovi, neplatici dlznici a kriminalnici do vazby a deti s krkavcimi rodicmi do decaku. Treba snimi jednat tak ako s kazdym obcanom Slovenska, oni nie su nic viac nez my.
@zamidari Ano to som zbadal tiez, ale neviem o tom aby to bola narodna strana, ktora ich chcela posielat do Indie... Ani o tom nerokovali. Pokial ja viem, bol to len NAVRH, a bol to navrh DS (Dělníckej strany). A nikto s tym nesuhlasil pretoze NASI SLAVNI DEMOKRATI KOKOTI sa vyjadrili ze romovia nesu zvierata... (podla mna niesu ani ludia)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
74 komentov
HOVNO BY SOM IM DAL
Slušní ľudia môžu makať celý život ako kone a zadarmo dostanú čo? Veľké hovno akurát tak.
Minule ma dostalo, čo povedal nejaký francúzsky premiér či čo... že sme obmedzený štát, keď nevieme prijímať menšiny. Bola by som zvedavá, ako by sa vyjadroval, keby sme mu tam poslali celú túto našu "menšinu". Ako by sa potom tváril
znie to tvrdo ale,nepracujes tak nevidim dovod aby si pozival vyhody socialneho systemu a zil na ukor nas ostatnych.. platim riadne vysoke dane a nemam zaujem aby co len jeden eurocentik isiel do vacku nejakeho povalaca z osady...
com im vadi,co im brani pracovat? nic...
vyhovoriek si najdu habadej len aby nemuseli robit... a tie aktivacne prace ani tak nechcu..par supiek za to im nevonia...
ked niekde vidim tie ich osady ide ma roztrhnut od zlosti... bunkre nech si stavaju na sibiri tam nezavadzaju...
200 milionov je vela penazi...
nedal by som im ani korunu... tie peniaze si zasluzia ludia na zdravotnictvo,skolstvo,byvanie,dochodky...
a nie tam ciganom ich budeme pchat... Ono tym co normalne ziju ako mi tie peniaze nejdu..idu tym prasprostym lenivcom... a to ma stve... ostatnym pomahat netreba,ale 200 milion na tu zberbu ani nahodou...
nechces pracovat,nemusis....ale necakaj vyhody ani nekonecne financne injekcie na ukor nas ostatnych...
Neviem teraz kde, ale zdá sa mi že v Česku (ale nie som si istá) im len tak neplatia.... dostanú minimum peňazí, ale aj tie si musia odrobiť aspoň zametaním lístia na uliciach.
Minimálna robota - minimálna odmena.
Žiadna robota - ŽIADNA odmena.
Náš štát je postavený na hlavu.
ono inak ako v prdeli to nazvat nemozem...
MLADY CLOVEK-nema nic,skonci skolu a o praci povacsinou moze tak snivat,zivot pred sebou a ziadne istoty.. na byvanie moze zabudnut,v poradovniku na volne statne byty je na takom mieste,ze pokial sa dostane na radu uz jeho pravnuci budu mat deti,plati si poistenie ale i tak za kazde ostrenie a lieky sa priplaca,,,
kde sa len da,vsade pomalicky nam vytahuju z penazenky dane,poplatky,povinne platby
Z dospievania ziadne pozitiva nevidim,,,upisat si na krk hypoteku na desiatky rokov a makat ako srob..Dovolenka sa stava vyrazom,ktory si maximalne pametame z rozpravania nasich rodicov...
ono vhupnut nohami do zivota je fajn,ale vhupnut do sraciek to moc nepotesi...
STARY CLOVEK- cely zivot odrobil,platil dane a nema nic..Z dochodku plati na lieky a byvanie..Pokial nema kde byvat,do domova dochodcov sa nedostane..Nechce toho vela len za desiatky odpracovanych rokov kludne dozit,mat kde spat,co jest a nie sa starat v obchode ci si dnes moze dovolit kupit aj rozky... je to nefer voci nim...
Ale sme velkodusny,,,hovno mame,,,ale 200 milionov na riesenie romskej problematiky sa naslo... Ziadna problematika nieje...
Len qvantum lenivych ciganov ktorym sa robota bridi...
chcem vediet kolko s tych penazi dostanu romovia co normalne ziju,studuju,pracuju,,,
Ani pol centa...pojde to tym osadarom...
Lebo nemaju za co jest a ani robotu im nikde nedaju..Jasne ze nedaju,pokial to je neohrabane,nevzdelane cudo co vie tak jedine v 13-tich si urobit decko ked sa ho opytas kolko je 23x7 netusi ci este hovoris po slovensky a rodicia si nedokazu sami rozclenit financie na mormalne fungovanie...Ono je to lahko rozhadzat peniaze ale tazsie je utiahnut si opasok a vediet hospodarit... Pokial bude tak ze ked dostanu peniaze a do 3 dni ich rozflakaju a potom idu nariekat ako im je tazko,nikdy sa nebudu mat dobre..len si to bude pytat viac,lebo sa to nauci ze treba hulakat,nadavat,plakat na spravnych miestach a ono sa ten dilino gadzo zlutuje a peniaze budu...
Cigan ktory ma 7 deciek je podla mna cisty blbec...
Bez urazky ale je to tak...
Blbec ktory nema skolu ani patricne vzdelanie a myslim ze aj s tou 4-tou ludovou si dokaze spocitat ze 7 krkov z vylihovania a krcmy neuzivis... Ale nakoti si toho veselo akoby zadarmo vsetko bolo...
Pracuj,plat dane,zaclen sa do systemu a zi...
Nerob... nemaj...
stale im len davaju - penaze , byty , ponukaju im robotu - aj to sa im nepaci
robit nechcu a stale picuju ze ako maju vizit z tak mala penazy ked maju 10 deti
debily dostanu nejaky byt a do 2 tizdnov to totalne zemoluju
Neviem prečo, ale zvyky a tradície rómov boli vždy akosi neuznávané...Vám by sa ako páčilo, keby vás spoločnosť neakceptovala?
Vies, aj stat ked do niecoho dava peniaze tak chcce aby sa mu vratili, ale v sucasnej situacii su romovia bezodna diera. Su rodiny ktore by si ovela viac zasluzili nove byty, uz len preto ze pracuju = prinasaju zisk statu a tak vlastne aj splacaju svoj dlh voci statu a zaroven zvysuju moznost dalsieho rozvoja
Ja nepresadzujem myslienku vyclenit romov na okraj spolocnosti ale kazdy clovek by si mal na svoj zivot zarobit sam, a nie cakat kedy dostane dalsie davky a aj tie potom prepit, prefetovat...
zvykli si na taký život, ja nehovorím - sú aj taký ktorý to majú v riti a tých sa nezastávam ale sú aj rómovia ktorý sú slušný lenže tí nemajú možnosť to ukázať keď každý iba nad nimi mávne rukou že "aa veď je to len cigán"
A ja ti poviem, že z Čiech hromadne emigrujú, pretože tam jaú masové rasistické útoky. Nie som si teda istá, či sa majú lepšie.
A poznám aj veľa rómov z Čiech ktorý si tam fakt super žijú takže teda neviem ako to tam bude.... Ale nesnažím sa tvrdiť že tam je to úplne ružové.
Najprv boli nepracujuci (atd, nebudem rozpisovat) romovia, pricom takychto romov bolo neprimerane viac ako bielych, potom sa u bielych zaskatulkovalo pravidlo rom = zlo.
Netvrdim ze niesu diskriminovani, su, tak isto ako ked pride na slovensko cernoch, ale ta diskriminacia neprisla len tak z farby pleti ale z toho co skutocne romovia robia (teraz hovorim len o romoch, u cernochov na slovensku je to ine).
pride si rom hladat pracu s tym svojim (vy**** dig more tak co bude robota ?
JA BY SOM TAKEMU CLOVEKU PRACU NEDAL! Ked vidim ze ho absolutne nezaujima praca ale vyplata ked vidim ze najradcsej by do nej ani nenastupil a ked vidim ze ho praca nebavi a ze sa flaka nevyhodim ho ? Asi som rasista ze ? Doba je taka kazdy sleduje v prvom rade svoje zaujmy a nikto nepotrebuje poflakovacov .... mylis sa darkkizz hlavny problem nie je najst si pracu ale udrzat si ju a s tymto problemom bojuju aj bezni bieli ludia den co den a snazia sa a drzia si ju zubami nechtami zatial co rom dostane vyplatu chvilu mu bude dobre tak odide! A takych je 90 percent a tych 10 co je slucnych na to doplacaju pretoze kazdy nie je natolko chapajuci (a to dokonca ani z moralneho hladiska nemozme ocakavat) aby tych zvysnych 10 percent nezaskatulkoval.... je mi luto tych co sa snazia ale vzdy sa nieco da najst ! Riesenie romskej otazky potrebuje peniaze ! ale je dolezite zvazit ako ich pouzit ako uz bolo povedane prevychova deti je jediny sposob ako zaistit aspon pre dalsie generacie (pre nas uz je neskoro) lepsie a bezpecnejsie ulice
Romáci nám zožrali už miliardy korún a teraz eúr... vždy do nich ládujeme peniaze, vždy sa snažíme ich naučiť čítať a písať, slušne žiť, máme pre nich všelijaké programy na začlenenie do spoločnosti a oni stále to svoje- "tak keď nás nechcete"
- Áno, nechceme vás, lebo ste neprispôsobivý a špinavý národ bastardov! Nieje problém v nás, ale vo vás- už kopec kopec rokov ste mohli začať slušne pracovať, chodiť do škôl a byť začlenený v spoločnosti, už kopec kopec rokov ste mohli žiť slušne a plnohodnotne...
Nie vy chcete kočovať a denne robiť bašável, tak choďte, pálte do psej matere, nikto vás nedrží, pekne len odkočujte niekam do prdele (Belgicka napríklad) ale už sem nelezte pre Pána!
(zas som sa nechal uniesť, pardón)
teda NIE, kategoricky nie, ani cent by som im nedal... zas oni dostanú lóve a ostatok bielych bude dopĺňať štátnu kasu...
A kde je tu diskriminácia?
@bublinqac v afrike by tie peniaze pouzili na zbrane
» mare.sk/romska-problema...