Ja viem, že som mierne pozadu, ale prosím vás, povedzte mi prečo sa vám tento film páči. Čo sa vám na ňom páči? Súhlasíte s ním? Že to skončilo správne?
Ak sa vám nepáči, kľudne sa aj vy vyjadrite prečo.
Ale inak - bolo to pekné podľa mňa. Smutné, ale tým, ako ich vzťah skončil, to bolo také realistickejšie... nemám rada a-potom-sa-celý-vesmír-pohol-len-aby-boli-naveky-spolu konce.
páčil sa mi ten koniec .... lebo popravde, čakala som od začiatku, že to bude v závere sladké a ružové a tak
potom sa mi na ňom páčila štruktúra rozprávania....ja rada také v podstate fragmentárne veci
potom, že niektoré pasáže boli podané s nadhľadom, len potom mi tam zasa trochu prekážali tie srdcervúce... lebo proste na niektorých filmoch je fajn, že človek z nich má katarziu, aj keď tam vlastne nie je žiadny priamy útok na city, či nejaké dlhé spracúvanie diváka (ako napr. Intouchables, tam sa vlastne celý čas smejete a potom zrazu jeb a slza v oku) ... a občas sa mal aj tento film také chvíľky
a Zooey bola fajn, ale aj Joseph (slina po koleno)
a podľa mňa to ani nebolo smutné, pretože tam v tom závere bola nádej na nové začiatky a hovorilo to o tom, že ak stratíš niekoho, o kom si si myslel, že je to ten pravý, nemusí to byť celkom tak, že svet sa točí ďalej, život prebieha ďalej a všetka tá beznádej je len pocit v tvojej hlave
asi to je na filmoch najdôležitejšie. to čo povedia .)
Herecké obsadenie je super .. a páčili sa mi niektoré repliky, nezabudnem na tú,keď povedala,že miluje Ringa Stara a prečo
Páčilo sa mi ako je ten film podaný, ten začiatok je úžasný. Podľa mňa je v scenári vždy niečo aj medzi riadkami, tak pekne ukryté.. každopádne mám ten film rada. A veď hneď na začiatku je povedané,že to nie je príbeh s happyendom
@hopelight This is not a story of a boy meets girl - ak si to spravne pamatam
@purenarcissism drobnosti typu repliky, obrovska skala ludskych pocitov od uplne nezmyselneho smiechu az po hlboku melancholiu... a samozrejme koniec, ten bol jednoducho vynikajuci... holt, ked vam niekto rozbije sny a myslite si o nom/nej, ze je ten pravy/prava, vzdy sa da pozbierat a ist dalej
podla mna je ten film o okamihoch, aj preto ta fragmentarna naracia - mimochodom dalsie plus, a ked si divak zlozi dokopy tu mozaiku, dostane naozaj vsetko... a ak to prenesie do reality a vie si uzit okamih bez ohladu na to, ci je to radost alebo smutok, vtedy naozaj zije a nie preziva - toto je pre mna posolstvo toho filmu
v pohode, páčili sa mi herci, lebo vo filme si rozhodne sadli a myslím, že aj v reáli medzi nimi mohlo niečo byť, proste tá chémia sympatických hercov, príjemná hudba - veľmi dobrý film
Mne sa okrem toho realistického konca a iných povedaný vecí páčilo to, že to bolo "500 dní leta" (aj keď slovenský predlad bol 500 dní so summer) a celý film som rozmýšľala, prečo v názve bolo použité "of" a došlo mi to až keď na konci spoznal Jeseň (Autumn)
páči sa mi podanie príbehu, zo všetkých zaujímavých vsuviek vyberiem porovnanie "expectations" a "reality" v dvoch obrazoch, keď Tom v závere prichádza na Summer-inu párty. soundtrack je skvelý. mám rada Josepha Gordon-Levitta (pozrite si 50/50).
ale najviac sa mi páči, aký je to obyčajný a reálny príbeh. proste toto je presný obraz toho, ako to chodí - jeden partner žijúci v ilúzii a druhý totálne emocionálne nenaviazaný ľahko sa stotožniť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
ale hlavne Zooey
Ale inak - bolo to pekné podľa mňa. Smutné, ale tým, ako ich vzťah skončil, to bolo také realistickejšie... nemám rada a-potom-sa-celý-vesmír-pohol-len-aby-boli-naveky-spolu konce.
@demoniqangel chápem
potom sa mi na ňom páčila štruktúra rozprávania....ja rada také v podstate fragmentárne veci
potom, že niektoré pasáže boli podané s nadhľadom, len potom mi tam zasa trochu prekážali tie srdcervúce... lebo proste na niektorých filmoch je fajn, že človek z nich má katarziu, aj keď tam vlastne nie je žiadny priamy útok na city, či nejaké dlhé spracúvanie diváka (ako napr. Intouchables, tam sa vlastne celý čas smejete a potom zrazu jeb a slza v oku) ... a občas sa mal aj tento film také chvíľky
a Zooey bola fajn, ale aj Joseph (slina po koleno)
a podľa mňa to ani nebolo smutné, pretože tam v tom závere bola nádej na nové začiatky a hovorilo to o tom, že ak stratíš niekoho, o kom si si myslel, že je to ten pravý, nemusí to byť celkom tak, že svet sa točí ďalej, život prebieha ďalej a všetka tá beznádej je len pocit v tvojej hlave
asi to je na filmoch najdôležitejšie. to čo povedia .)
Páčilo sa mi ako je ten film podaný, ten začiatok je úžasný. Podľa mňa je v scenári vždy niečo aj medzi riadkami, tak pekne ukryté.. každopádne mám ten film rada. A veď hneď na začiatku je povedané,že to nie je príbeh s happyendom
@purenarcissism drobnosti typu repliky, obrovska skala ludskych pocitov od uplne nezmyselneho smiechu az po hlboku melancholiu... a samozrejme koniec, ten bol jednoducho vynikajuci... holt, ked vam niekto rozbije sny a myslite si o nom/nej, ze je ten pravy/prava, vzdy sa da pozbierat a ist dalej
podla mna je ten film o okamihoch, aj preto ta fragmentarna naracia - mimochodom dalsie plus, a ked si divak zlozi dokopy tu mozaiku, dostane naozaj vsetko... a ak to prenesie do reality a vie si uzit okamih bez ohladu na to, ci je to radost alebo smutok, vtedy naozaj zije a nie preziva - toto je pre mna posolstvo toho filmu
vpodstate úplne súhlasím s komentom od @synekdocha
-mám rada mužskú perspektívu, resp., keď je to podané mužskou optikou
-charakter Summer, lebo neverí v lásku a tie veci (pravda, myslím, že som sa s ňou úplne stotožnila)
-Zooey, ofc
-to nie je typická, podotýkam sladká, romantická komédia
-od začiatku do konca nemám čo by som vytkla, nemala som žiadne očakávania, len predsudky (a tie sa v priebehu pozerania vytratili)
-zobrazuje to, ako stačí byť niekde a život sa zmení, resp. švihne iným smerom
-mám rada retrospektívne idúce filmy
-(scéna v parku s kričaním slova "penis", sto bodov)
-postavy mi prišli také...skutočné, realistické, vytvorené svojimi odtienkami? (v dobrom)
-atď, atď.
Ale neviem, čo znamená súhlasiť s ním a či skončil správne.
ale najviac sa mi páči, aký je to obyčajný a reálny príbeh. proste toto je presný obraz toho, ako to chodí - jeden partner žijúci v ilúzii a druhý totálne emocionálne nenaviazaný ľahko sa stotožniť.