@e12 pekna hlupost, vesmir nie je vecny uz len samotny hypoteticky predpoklad, ze vesmir implodoval koli velkosti do velkeho tresku znaci o tom, ze "strop" bude, a hlavne neviem co znamena slovo vecny ? pretoze vecne nie je nic, aspon my-ludia, si to nevieme vobec premietnut do nejakej stupnice, kde by figurovali take doby, ze mozme hovorit o vecnosti..
@n0win0u A ty keby si vedel čítať, tak zistíš že písala o Bohu. Boh stvoril vesmír. GIF obrázky sú, lebo ich stvorili ľudia vývojom mozgu a ľudí stvoril Boh. Vzduch sa nedá merať, akurát tak vlhkosť. A čo je vlastne vzduch? Kyslík, dusík - to sa dá merať..
Prečo nebývame na Marse? A načo? Aby sme ho zničili ako ničíme Zem???
@johny281 -> citujem : "A ty keby si vedel čítať, tak zistíš že písala o Bohu" toto co ma znamenat prosimta ? podla coho z toho, co ona napisala, mam vediet, ze ide o Boha ? preco by som tam mal "vidiet" Boha v tom co pisala, kedy boh upravil fyzikalne zakony a pravdepodobnosti, ze vesmir nakoniec je "vecny" a "nekonecny" ? a tie rozpravky, ze on to tak spravil ma vobec nezaujimaju, pretoze nic tomu nenasvedcuje a ide o prirodzeny mechanizmus ( ktory samozrejme preddefinoval Boh predpokladam ). Boh stvoril vesmir, toto je tak do oci bijuca nepravdepodobnost a hlupost ludskeho rodu, aku len kto moze vymysliet, a prepac ale smejem sa tu na tom solidne.. len LUDIA maju asi 20bohov, o ktorych su presvedceni, ze su jedinecni, vsemohuci a bla bla bla bla.. myslis, ze sme jedini, ktori obyvaju tvoj VECNY, NEKONECNY vesmir ? a cely vesmir bude mat toho "vasho-nasho" Boha za stvoritela.. smejem sa velmi a uz to tu ani rozoberat nebudem, z tohto vasho ignorovania vsetkeho co sa deje okolo, hadzania vsetkeho do vreca s popisom "Boh", ktore je uz ale prilis naplnene, uz to ludi zunuje, uz by to mohlo zacat zunovat aj vas, pretoze sa mi uz z toho zaslepeneho bozenkovania zdviha zaludok. ak neveris matematike, fyzike a ludom, ktori zmenili nasu minulost, pritomnost a buducnost objavmi, na ktore prisli, ale radsej napises, ze to stvoril Boh tak potom neviem, open your eyes.
@n0win0u Ty chumaj, vesmír stvoril Boh, preto nemôže byť večný. Rozmýšľaj a ty otvor oči. Ako vysvetlíš javy, ktoré sa po svete dejú? A prečo ľudia chodia uctievať miesta? Ty si kkt jak rampa. Sa uvedom...píšeš nezmysly aj s tvojou fyzikou.
A vieš čo? Pozri si Záblesk večnosti. Je to o ateistovi, ktorého uštipli jedovaté medúzy a zažil klinickú smrť. Potom dačo trieskaj..bačus zo stodoly...
Smiať sa tak môžem ja na tvojom primitivizme.
A ako vysvetlíš minulosť a prorokov? A to čo sa stalo? Hm? Fyzika? HAHA..
Škoda, že nemôžem vidieť všetkých tých, ktorí raz zgegnú a vyplieštia oči, že existuje Boh. A dosť diskusie, nebavím sa o nezmysloch, ktoré vypustíš..
@johny281 - ja sa do takýchto ankiet nerada zapájam, lebo mám v tomto úplne jasno a nepotrebujem ostatných "presviedčať" o svojom názore... ale úplný súhlas s @n0win0u - z nadpisu ankety ani z otázok by som nikdy, naozaj nikdy, neprišla na to, že sa zakladateľ pýta na boha, fakt nie... a príde mi dosť hlúpe tvoje stanovisko, že všetko stvoril boh a ja som to povedal a tak to je a hotovo - nie sme predsa v stredoveku.... všetky tie "javy" ktoré sa dejú sa dajú úplne logicky vysvetliť pomocou vedy a inteligencie.... a samozrejme, existujú aj veci, ktoré sa logicky vysvetliť nedajú, ale na to má predsa človek fantáziu, môže si domyslieť čo len chce a veriť čomu len chce - dávať hneď na všetko nálepku "boh" mi príde ako z nejakej sekty, nehnevaj sa
a že niekto niekedy natočil film o ateistovi, ktorý po prežití klinickej smrti zázračne uveril mi príde ako dosť lacná predloha k scenáru, nič viac
@n0win0u Vy všetko zakládate na fyzike. Ste chorí. A prečo potom Panne Márii tečú slzy? A je to len socha. Aká fyzika to tam leje? Uvedom sa aj ty.
Keď to čítam, až mi je zle. Predloha si tak jedine ty. A kto stvoril ľudí? Ha? Fyzika? Polož si protiotázky proti tomu všetkému čo píšeš, a potom niečo napíš. Aj tí čo nechodia do kostola, tak sú na smrteľnej posteli posratí a chcú pohreb s farárom, načo? Majú strach? A keď neveríte v Boha, načo spomínate jeho meno nadarmo???
@johny281 ty si veriaci ? ty si obycajny primitivny hulvat s nazormi, ktore ma niekto iny..
vesmir stvoril boh = chcem nejaky fakt, ktory by toto mohol akoukolvek cestou potvrdit, hmatatelne ( nie jedna pani povedala.. )
preco chodia uctievat miesta ? lebo su jebnuti, niektori ludia uctievaju vrazdu inych ludi, pretoze sa im to javi ako spravne ( vid moslimov a ich dzihad )
ake javy sa deju ? ake uctievanie miest ? co si tam uctievaju ? postavim ti sochu a poviem, ze si bars najvacsi pan kokot na svete, a ludi zmotam na ich debilizmus a budu ta este velebit do nebies..
ja si nebudem nic pozerat, jake meduzy ? o com to tu jebes dokola ? koho zauijma nieco, co sa niekomu zdalo, ked bol v klinickej smrti, si pozri veci ohladom mozgu, ako funguje, kazdy clovek ma tendenciu prosit o odpustenie - nejaku inu moc, pretoze to ma zakodovane v hlave, ze ked zlyhava on ako jedinec, tak sa snazi si "vyrovnat ucty" s "kymkolvek" pomyslenym, pripadne s vlastnym svedomim ( ktore vy veriaci, ako ta citam, mate nehorazne prevelke )
ty chod pekne do skoly studovat ujov ako su copernicus,kepler, einstein, fibonacci a podobne
vies lebo hubblovym teleskopom vedeli odmerat posuny urcitych casti vesmiru a tym potvrdili jeho rozpinavost ( alebo jeho kolaps ), ak vsak nastal velky tresk, nastane znovu.. a to cele mal predpokladam Boh o5 v plane..
a to ja nebudem pisat tebe, pretoze verit v nieco a vediet argumentovat, je vec jedna.. ale verit a byt primitivom, ktory sa ohradza a reaguje nadavkami, tak to si sa vyfarbil nadherne, pan veriaci
ja by som chcel vidiet teba, ked zgegnes, a nic sa nestane, pretoze sa ani nema co stat.. ty bajkar..
@johny281 - ja neviem, prečo nejakej Márii tečú slzy a je mi to jedno, naozaj... o tom som písala, sú veci, ktoré sa vysvetliť nedajú, preto máme fantáziu - ty ver, pre mňa za mňa, že to ju rozplakal boh, je to tvoj názor
a mal by si si aspoň vygooglovať meno Charles Darwin... len tak, pre istotu
a ja tu prisahám, aj zapísať si to môžeš, že si k smrteľnej posteli farára nezavolám ani cirkevný pohreb si neželám a naozaj sa nebojím konca, nech je na "druhej" strane čokoľvek - nebo či peklo, či jedna veľká posteľ, na ktorej sa všetci zídeme
inak tu nie je otázka ako vznikol vesmír ale prečo vznikol vesmír. myslím, že na tu prvú môže veda a fyzika kecať donekonečna lenže na tu druhú otázku sa to musí prenechať vyššej mocnosti. všeobecne teológiu a náboženstvo nikdy nezaujímalo ako, iba prečo. to je rozdiel medzi tými vedami, ktoré majú svoju ďelbu práce len ľudia ich žiaľ nepspravodlivo vždy zamieňajú.
@n0win0u a @mirkova Úbohosť, vidíte len svoje žebrácke názory. Vy nemáte žiadne fakty, iba vaše domienky a chudácke reči, ktoré nestojá ani za hovno. A kto stvoril Charlesa Darwina? Fyzika???
Vidíš aká si chudera? Píšeš to, čo som ja nenapísal. Kde som napísal že ju rozplakal Boh? Nikde. Vyťahuješ to, o čom nie je reč.
A čo je mne z tvojej prísahy? Iba potvrdzuješ aká si chudera. Stačí?
Máte 20 rokov, ale rozum ani za 10. Dvaja fyzici, ktorí majú len reči. Nič viac.
A ty chumaj s gitarou. Hoď sa do studne, možno ti fyzka ukáže aká je pravda. S hlúpakmi zbytočne strácať čas, radšej pôjdem hádzať hrach na stenu alebo googlovať Darwina. A jediní kto tú fantazíruje ste vy? Vymýšľate reči, ktoré nie sú a oháňate sa niečím, čomu sami nerozumiete. Adios chudáci!!! Odteraz ignorácia.
@johny281@18 Môžem ťa ubezpečiť, že zďaleka nie všetci "sú na smeteľnej posteli posratí", a neviem, odkiaľ berieš tieto informácie, lebo nie sú podložené prakticky ničím. Nemienim sa pliesť do tejto debaty, ale môžem povedAť, že rovnako ako ignorantmi označuješ iných, ním môžeš byť aj ty, keďže prakticky vôbec nehľadíš na inú stránku veci.
Navyše, aj ako nezainteresovanému mi príde prinajmenšom zvláštne, že ako jediný dôkaz existencie "Boha" uvádzaš akési slzy, tečúce po soche. Hm.
@hnisavica A ty zahnisaná či aká si zhnitá...je viac dôkazov, ale načo ich písať debilom, ktorí píšu aj tak len o svojom? Ja mám pozerať na druhých? A dakto vyťahuje sprostosti, čo idú od témy? Zbytočnosť.
A KEĎ TAK VŠETKO PODKLADÁTE, TAK SI PODLOŽTE MOZGY, ABY VÁM NEPADLI DO ZÁDOCHA PRI SRANÍ, FYZICI
@johny281 s hlupakmi stracat cas, to tu cas stracame my, ved ty si jednoducho vadny primitiv..
vymyslame reci, ktore nie su a nerozumieme sa im.. zato ty sa bohu rozumies, sak ty si jeho prava ruka predpokladam, nie ? a pannu mariu si rozplakal asi ty, lebo sa tak smiala nad tymi tvojimi hatlaninami nelogickymi asi ako kazdy normalny clovek.. ty si typicky americky veriaci, jebnuty nasrot totalne, ale "stane sa zazrak" a ideme do kostola vrieskat, velebit, nech nam z toho az zajebe na lebene dobre.. by som ta zavrel na gulag ty kokot primitivny,..ty si seres do huby proste 20x za koment, ale my sme fantazirujuci..
citujem ta : "vesmír stvoril Boh, preto nemôže byť večný" to je co prosimta toto za debilitu ? ak boh moze stvorit vesmir, tak by ho ako vsemohuci nestvoril ako vecny ? alebo v com je ten hacik.. hladam tu nieco, na com by sme sa zhodli, ale pri vsetkej ucte s takym primitivnym kokotoidom ako si ty, nechcem mat nic spolocne, a tu gitaru by bolo skoda vobec tebe o hlavu ojebat, ved tebe snad Boh ukaze, ze aj pre takych ako si ty, tu je miesto..ved nakoniec, vdaka tebe a podobnym je uz minimalne na birdzy o zabavu postarane.
mimochodom, ak my berieme jeho meno nadarmo, ty robis co? nevidim na tebe nic, za co by si sa mal povazovat za krestana, za veriaceho, ani za cloveka, lebo popieras vsetko..
ale ani nereaguj na toto prosim, zase ma len budes urazat a budes velice vtipny, a ja ti vzdy odpisem, vynadam ti aky si kokot, lebo uz ma ine ani nenapada a vsetko to pojde dookola..a to, ze som sa znizil k nadavkam mi je uprimne luto..ale odtial potial..
@mumford Nie fyziku, len sprosté reči a ľudí, ktorí by všetko založili na fyzike. Ja som napísal, že dávam všade nálepku Boh? Nie. To tá murna to vytiahla na mňa.
@johny281 napises, ze je to socha, ktora place.. to ty si ju musel rozosmiat tymi debilizmami, ake popieranie coho ? panna maria zit kludne mohla, nepopieram jej existenciu a uz vobec nie tym, co som napisal, to len ty si domyslas celkom solidne rozpravky a utocis cimkolvek coho sa mozes chytit.. miesto toho, aby si reagoval na to, co si napisal a na co som sa pytal, vyhodis o5 nejaku nepodstatnu blbost.. skvely styl ! otvor oci.. 19rocny debil.
@johny281 Ešte skús trafiť správne pohlavie. Tvoje vnímacie schopnosti sú naozaj na vysokej úrovni; vidno, že si tak zaujatý transcendenciou, že zmyslami vnímaný svet máš úplne na háku
@johny281 ale vtipkar by bol z teba dobry, len ci to ty myslis vazne teba nemusi spochybnovat nikto, ved ty sa spochybnujes sam, len teraz neviem, ci fakt vtipkujes alebo si fakt nahlavu prijebany totalne
@johny281 - možno nie som veriaca, ale istotne mám lepší slovník - čím som ťa tak urazila, dokelu???? veď sú to len slová, iba prázdne slová, ver si čomu chceš ale prestaň všetkým vnucovať svoje názory.... ale tá tvoja otázka, že kto stvoril Darwina, ma pobavila no nič, ja idem von a ty si tu nadávaj a hreš a kľaj koľko len chceš.... a potom sa choď z toho vyspovedať, samozrejme
@mirkova Óó, ďalšia ktorá odbočila od témy. Ty sa spamätaj. Ja mám vám ustúpiť? Smiešne. A za druhé, to ty vidíš ako vnucovanie.
A myslíš, že si ma dostala teraz? Ee..my si vieme odpúšťať, vy ste zatrpknutí fyzici postavení na hlavu. A raz ti nebude jedno, ak zdochneš. Nevieš čo ťa čaká, tak nemaj silné reči za počítačom. To vie mať každý. A do nevidenia, chudera.
@johny281 onedlho sú tu sviatky, spoveď.. dúfam že sa pôjdeš pánovi farárovi pochváliť, aký si jeb
neznášam dve veci: 1.keď sa veriaci hádajú s neveriacimi a tí vyťahujú fyziku.
2.keď z toho boja vyjdú tí veriaci aj tak ako najväčší kokoti, lebo si nevidia ďalej od nosa a v skutočnosti majú k "božej" láske oveľa ďalej ako tí, čo neveria
johny, práve si sa zachoval ako opica z nejakej sfetovanej tlupy
a nech sa páči, pusti sa aj do mňa, dneska mi ešte nikto do píč nevynadal a ja mám silný absťák O_o
@johny281 nie! kurva ti tam! teraz si ma sklamal vrcholne. to sa fakt za celý večer na inú nadávku ako je CHUDERA nezmôžeš??? a to si hovoríš správny kokot??
šak chudera ani nie je nadávka v podstate. to mi kľudne môže aj farár povedať tak a bude to pre mňa to isté ako dieťa moje..
veď sa osmeľ trochu
btw môj moč má zázračné účinky, takže sa mi nestar do toho, v čom sedím. tvoj by mi možno vyžral kožu, ale tento nie
@n0win0u@hnisavica o Einstein je môj miláčik, samozrejme, že sa na vesmír díval RELIGIOZNE .... v detstve si pospevoval o Bohu pesničky, velmi ho mal rád a tak isto ako Isac Newton, bol skutočne velmi zručný a čítal si Bibliu v hebrejčine, latinčine a veril v jediného pravého Boha. Skutočne každý najväčší vedec, fyzik a matematik NEPOPIERAJU vieru v BOHA. Veď predsa tu múdrosť, ktorú máme a ktorú rokami nadobúdame, tak to je Božia múdrosť, ktorú nám dáva Pán Zeme a vesmíru, aby sme sa k tomu dopracovali.
Samozrejme, že vesmír funguje na zákonoch fyziky v rukách Stvoriteľa, dáva nám múdrosť, ale ako ju využívame....kazíme Zem, Ovzdušie, všetko aj medziľudské vzťahy.
OOOooo koľko je múdrych, ale len múdry sa pokorí pod Božiu mocnú ruku!!
Aj Mária Curie - vznešená fyzička, môj ďalší miláčik, bola veeelmi veriaca. Oslavovala Vianoce a svoje deti si nedala pokrstiť, aby sa sami rozhodli, pre to, ktoré náboženstvo v dospelosti chcú.
Priatelila sa s Einsteinom a obaja boli typickí tým, že pomáhlai všade, kde bolo za potreby a boli skromní čo sa týka seba. Napríklad Einstein ako teraz ten matematik v Rusku (dúfam, ze viete, že ktorý) nevyužil milión dolárov na vedu, ktorú mu v Amerike ponúkli. Taktiež Nbelovú cenu venoval a nenechal si ju pre seba.
Dr. Jiří Grigar , ktorý v TV robil prednášky o vesmíre, tak je hlboko veriaci a používal teóriu velkého tresku. Samozrejme, že ked Boh tvoril, tak to nejak tak stvoril....
No a čo sa týka Darwina, tak sa vyjadril, že vedcovi treba 1000 rokov aby mohol svoju teóriu POTVRDIŤ! I keď jeho teóriu s úžasom vyniesli kolegovia a nie ON SÁM. Neprešiel z viery do neviery, ale okolnosti z toho urobili velký tresk, ktorý sa ťahá až do dnešného dňa. Veľmi ľutoval, že kvetom trebalo a ich skúmaniu zasadiť svoj život. Lebo to by bolo tiež na jeden život.....
I keď v Galapágoch mu pinka sadla na ruku.....ešte to nebol tký zošalený svet tak ako teraz tu.... bol tam pokoj, kľud, a ani vtáctvo sa nebálo ľudí.
PROSTE VESMÍR, ZEM, ĽUDí A VŠETKO STVRIL NÁŠ VZNEŠENÝ STVORITEL.
Pri čítaní jeho neuveriteľne smutných riadkov, ktoré ho posúvajú na úroveň kostolného, dedinského fracka ma napadá neuveriteľné množstvo nadávok, vrie vo mne zlosť, ale aj ľútosť nad ním a nad tým ako svoju vieru reprezentuje.
Milý @johny281 , ja proti slušným veriacim nič nemám, v čo veria ma nezaujíma, ty si ale jedna špina, kôli ktorej existujú ľudia, ktorý nadávajú na vieru a Boha.
Nech si niekto kľudne verí aj v špagetovú obludu... Ale nestrpím, ak je niekto očividne tak silno veriaci, že nedokáže akceptovať názor iných a ako urážku používa oslovenie "fyzik". (@Johny281 ) ako ... čo je moc, to je moc. ťa musel prírodopis strašne ubíjať a fyzika tiež v škole.
Milujte si Boha akého chcete. ja budem stále odmietať Boha ako stvoriteľa a pána všetkého na svete aj mimo neho.
ale človek potrebuje veriť v niečo, čo by mu pomohlo prestáť ťažké chvíle, v niečo o čo sa môže oprieť keď už nevidí iné východisko, alebo v niečo, čo by mu vysvetlilo to, čomu nerozumie.
Niektorým na to stačí veda, logika, fyzika a kúsok fantázie (som skôr ochotná pripustiť, že nás monitorujú mimozemšťania ako to, že zem a všetko na nej bolo vytvorené za týždeň) a iný na to majú bohov.
@orfea2 Aké nadávky používam ja, je moja vec. Veľkosť nadávky meria tvoju stupiditu, nič viac. Tu aspoň vidno, kto je ako vychovaný a ako sa správa v spoločnosti.
A ak sa ja nemám starať o tvoj moč, tak ty sa nestaraj o mňa a moju vieru. Ja aspoň v niečo verím. Ty vo veľké NIČ. Koniec diskusie. S deťmi svoje názory nemením.
@sango Týždeň je len obrazním pomenovaním toho, ako rýchlo to stvoril Boh. Miešaš sa do toho, o čom nevieš. A prečo používam oslovenie "fyzik"? Všetci vyťahujú len fyziku a detské názory. Ale z hlavy nepovedia nič.
Aj s tebou koniec. A sakra, čo sa zrazu ozývate všetci ateisti? Vy kde čo presadzujete? Aké ste vy spoločenstvo? Žiadne, samotári každý jeden. Tak dosť s vašimi rečami a názormi.
@pernik Neviem, kde sú tam smutné riadky, ale dobre. Vôbec neprezentujem svoju vieru. A vieš o mne málo, tak napíš radšej o sebe a o svojej viere. Aha, sorry, žiadnu nemáš.
A ja som tam na začiatku povedal názor ako katolík a ten hneď do mňa skočil ako pes, že táram nezmysly. A ja som ešte zlý? Iba som sa bránil..ale ako chceš. Mysli si čo chceš. Sudca je len jeden.
@59@johny281 Ale mňa by zaujímalo, kedy si konečne povšimneš, že ty robíš presne to isté Alebo ty sa nás nesnažíš presvedčiť o tom svojom bez zjavného nahliadania na iný názor?
@bublibum Nechápem celkom presne, prečo to bolo adresované mne, ja som nikdy vierovyznanie žiadneho fyzika neprepieral, dokonca mi pomaly začína aj akosi unikať, čo má s touto debatou fyzika spoločné, ale aspoň som si prečítal názor.
@Johny281 tak podľa toho, ako hovoríš o tých, čo neveria v boha alebo nie v takej podobne ako si o ňom hovoril ty som došla k záveru, že asi budeš silno veriaci, lebo inak by si sa tu nehádal a neurážal každého dookola kto má iný názor ako ty.
ak niesom veriaca, mám v paži či si niekto verí alebo nie.
A ešte @Johny281 "Všetci vyťahujú len fyziku a detské názory. Ale z hlavy nepovedia nič." fyzika je dosť podstatná vec a rozhodne som tu nečítala detský názory až na jeden, čo hovoril len o plačúcej soche. Ako myslíš, že z hlavy nepovedia nič? majú ti citovať fyzikálne zákony či tu vymyslieť nové alebo ... ?
Prepáč, v rámci objektivity sa začnem správať ako ty, aby som sa potom mohol skritizovať, aby sa náhodou nestalo, že skritizujem niekoho iného a seba nie! ... Moje chyby budú napravené!
Škoda, že na svoju obranu nemáš niečo iné ako takýto alibizmus ...
@johny281 nic v zlom chces verit, ver ... ja davam prednost rozumu
ale tvoja slepa viera ti zatienuje mozog ... je dobre obhajovat svoje idealy a presvedcenie ale nadavat ludom do hlupakov a uboziakov za to ze si tvoje zazraky vysvetluju vedecky a takto nazeraju na cely vesmir a jeho vznik
moj zaver ... ty si uboziak ... ak dovolis sam sebe aby si sa takto vyjadroval ... koniec koncov Boh sam tvrdi Miluj blyzneho svojho alebo sa mylim ??? ak si musis svoju vieru dokazovat tak ze urazas inych ludi tak potom ti gratulujem ale nikdy nebola uprimna
nechcem sa k tomu vracat, nechcem o tom diskutovat lebo mna nepresvedcis o svojej pravde a naopak, ja nepresvedcim teba ... to je len moj nazor
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
66 komentov
nebuď taký zvedavý, budeš skoro starý...
prečo by sa vzduch nedal vážiť?podľa je teba je vzduch čo?nejaké vákuum:d?
Prečo nebývame na Marse? A načo? Aby sme ho zničili ako ničíme Zem???
A vieš čo? Pozri si Záblesk večnosti. Je to o ateistovi, ktorého uštipli jedovaté medúzy a zažil klinickú smrť. Potom dačo trieskaj..bačus zo stodoly...
Smiať sa tak môžem ja na tvojom primitivizme.
A ako vysvetlíš minulosť a prorokov? A to čo sa stalo? Hm? Fyzika? HAHA..
Škoda, že nemôžem vidieť všetkých tých, ktorí raz zgegnú a vyplieštia oči, že existuje Boh. A dosť diskusie, nebavím sa o nezmysloch, ktoré vypustíš..
a že niekto niekedy natočil film o ateistovi, ktorý po prežití klinickej smrti zázračne uveril mi príde ako dosť lacná predloha k scenáru, nič viac
Keď to čítam, až mi je zle. Predloha si tak jedine ty. A kto stvoril ľudí? Ha? Fyzika? Polož si protiotázky proti tomu všetkému čo píšeš, a potom niečo napíš. Aj tí čo nechodia do kostola, tak sú na smrteľnej posteli posratí a chcú pohreb s farárom, načo? Majú strach? A keď neveríte v Boha, načo spomínate jeho meno nadarmo???
Nech sa páči, vytiahni ďalšiu sprostosť.
vesmir stvoril boh = chcem nejaky fakt, ktory by toto mohol akoukolvek cestou potvrdit, hmatatelne ( nie jedna pani povedala.. )
preco chodia uctievat miesta ? lebo su jebnuti, niektori ludia uctievaju vrazdu inych ludi, pretoze sa im to javi ako spravne ( vid moslimov a ich dzihad )
ake javy sa deju ? ake uctievanie miest ? co si tam uctievaju ? postavim ti sochu a poviem, ze si bars najvacsi pan kokot na svete, a ludi zmotam na ich debilizmus a budu ta este velebit do nebies..
ja si nebudem nic pozerat, jake meduzy ? o com to tu jebes dokola ? koho zauijma nieco, co sa niekomu zdalo, ked bol v klinickej smrti, si pozri veci ohladom mozgu, ako funguje, kazdy clovek ma tendenciu prosit o odpustenie - nejaku inu moc, pretoze to ma zakodovane v hlave, ze ked zlyhava on ako jedinec, tak sa snazi si "vyrovnat ucty" s "kymkolvek" pomyslenym, pripadne s vlastnym svedomim ( ktore vy veriaci, ako ta citam, mate nehorazne prevelke )
ty chod pekne do skoly studovat ujov ako su copernicus,kepler, einstein, fibonacci a podobne
vies lebo hubblovym teleskopom vedeli odmerat posuny urcitych casti vesmiru a tym potvrdili jeho rozpinavost ( alebo jeho kolaps ), ak vsak nastal velky tresk, nastane znovu.. a to cele mal predpokladam Boh o5 v plane..
a to ja nebudem pisat tebe, pretoze verit v nieco a vediet argumentovat, je vec jedna.. ale verit a byt primitivom, ktory sa ohradza a reaguje nadavkami, tak to si sa vyfarbil nadherne, pan veriaci
ja by som chcel vidiet teba, ked zgegnes, a nic sa nestane, pretoze sa ani nema co stat.. ty bajkar..
a mal by si si aspoň vygooglovať meno Charles Darwin... len tak, pre istotu
a ja tu prisahám, aj zapísať si to môžeš, že si k smrteľnej posteli farára nezavolám ani cirkevný pohreb si neželám a naozaj sa nebojím konca, nech je na "druhej" strane čokoľvek - nebo či peklo, či jedna veľká posteľ, na ktorej sa všetci zídeme
Vidíš aká si chudera? Píšeš to, čo som ja nenapísal. Kde som napísal že ju rozplakal Boh? Nikde. Vyťahuješ to, o čom nie je reč.
A čo je mne z tvojej prísahy? Iba potvrdzuješ aká si chudera. Stačí?
Máte 20 rokov, ale rozum ani za 10. Dvaja fyzici, ktorí majú len reči. Nič viac.
A ty chumaj s gitarou. Hoď sa do studne, možno ti fyzka ukáže aká je pravda. S hlúpakmi zbytočne strácať čas, radšej pôjdem hádzať hrach na stenu alebo googlovať Darwina. A jediní kto tú fantazíruje ste vy? Vymýšľate reči, ktoré nie sú a oháňate sa niečím, čomu sami nerozumiete. Adios chudáci!!! Odteraz ignorácia.
Navyše, aj ako nezainteresovanému mi príde prinajmenšom zvláštne, že ako jediný dôkaz existencie "Boha" uvádzaš akési slzy, tečúce po soche. Hm.
@hnisavica A ty zahnisaná či aká si zhnitá...je viac dôkazov, ale načo ich písať debilom, ktorí píšu aj tak len o svojom? Ja mám pozerať na druhých? A dakto vyťahuje sprostosti, čo idú od témy? Zbytočnosť.
A KEĎ TAK VŠETKO PODKLADÁTE, TAK SI PODLOŽTE MOZGY, ABY VÁM NEPADLI DO ZÁDOCHA PRI SRANÍ, FYZICI
vymyslame reci, ktore nie su a nerozumieme sa im.. zato ty sa bohu rozumies, sak ty si jeho prava ruka predpokladam, nie ? a pannu mariu si rozplakal asi ty, lebo sa tak smiala nad tymi tvojimi hatlaninami nelogickymi asi ako kazdy normalny clovek.. ty si typicky americky veriaci, jebnuty nasrot totalne, ale "stane sa zazrak" a ideme do kostola vrieskat, velebit, nech nam z toho az zajebe na lebene dobre.. by som ta zavrel na gulag ty kokot primitivny,..ty si seres do huby proste 20x za koment, ale my sme fantazirujuci..
citujem ta : "vesmír stvoril Boh, preto nemôže byť večný" to je co prosimta toto za debilitu ? ak boh moze stvorit vesmir, tak by ho ako vsemohuci nestvoril ako vecny ? alebo v com je ten hacik.. hladam tu nieco, na com by sme sa zhodli, ale pri vsetkej ucte s takym primitivnym kokotoidom ako si ty, nechcem mat nic spolocne, a tu gitaru by bolo skoda vobec tebe o hlavu ojebat, ved tebe snad Boh ukaze, ze aj pre takych ako si ty, tu je miesto..ved nakoniec, vdaka tebe a podobnym je uz minimalne na birdzy o zabavu postarane.
mimochodom, ak my berieme jeho meno nadarmo, ty robis co? nevidim na tebe nic, za co by si sa mal povazovat za krestana, za veriaceho, ani za cloveka, lebo popieras vsetko..
ale ani nereaguj na toto prosim, zase ma len budes urazat a budes velice vtipny, a ja ti vzdy odpisem, vynadam ti aky si kokot, lebo uz ma ine ani nenapada a vsetko to pojde dookola..a to, ze som sa znizil k nadavkam mi je uprimne luto..ale odtial potial..
@hnisavice Trefa mimo, skús inokedy..
Ty len hľadáš to, ako mňa spochybniť. Úbohosť debila s gitarou.. Vieš aj niečo lepšie? Ty fyzik znudený.
@n0win0u Až po tvojej mame, čo ťa stvoril takého zdegenerovaného Ty fyzik. Už nemáš čo napísať, tak odbočuješ od témy, chudák.
A myslíš, že si ma dostala teraz? Ee..my si vieme odpúšťať, vy ste zatrpknutí fyzici postavení na hlavu. A raz ti nebude jedno, ak zdochneš. Nevieš čo ťa čaká, tak nemaj silné reči za počítačom. To vie mať každý. A do nevidenia, chudera.
A teraz čo nevyťahuješ fyziku? Ha??? Úbožiak si tu len ty.
@johny281 onedlho sú tu sviatky, spoveď.. dúfam že sa pôjdeš pánovi farárovi pochváliť, aký si jeb
neznášam dve veci: 1.keď sa veriaci hádajú s neveriacimi a tí vyťahujú fyziku.
2.keď z toho boja vyjdú tí veriaci aj tak ako najväčší kokoti, lebo si nevidia ďalej od nosa a v skutočnosti majú k "božej" láske oveľa ďalej ako tí, čo neveria
johny, práve si sa zachoval ako opica z nejakej sfetovanej tlupy
a nech sa páči, pusti sa aj do mňa, dneska mi ešte nikto do píč nevynadal a ja mám silný absťák O_o
šak chudera ani nie je nadávka v podstate. to mi kľudne môže aj farár povedať tak a bude to pre mňa to isté ako dieťa moje..
veď sa osmeľ trochu
btw môj moč má zázračné účinky, takže sa mi nestar do toho, v čom sedím. tvoj by mi možno vyžral kožu, ale tento nie
Samozrejme, že vesmír funguje na zákonoch fyziky v rukách Stvoriteľa, dáva nám múdrosť, ale ako ju využívame....kazíme Zem, Ovzdušie, všetko aj medziľudské vzťahy.
OOOooo koľko je múdrych, ale len múdry sa pokorí pod Božiu mocnú ruku!!
Aj Mária Curie - vznešená fyzička, môj ďalší miláčik, bola veeelmi veriaca. Oslavovala Vianoce a svoje deti si nedala pokrstiť, aby sa sami rozhodli, pre to, ktoré náboženstvo v dospelosti chcú.
Priatelila sa s Einsteinom a obaja boli typickí tým, že pomáhlai všade, kde bolo za potreby a boli skromní čo sa týka seba. Napríklad Einstein ako teraz ten matematik v Rusku (dúfam, ze viete, že ktorý) nevyužil milión dolárov na vedu, ktorú mu v Amerike ponúkli. Taktiež Nbelovú cenu venoval a nenechal si ju pre seba.
Dr. Jiří Grigar , ktorý v TV robil prednášky o vesmíre, tak je hlboko veriaci a používal teóriu velkého tresku. Samozrejme, že ked Boh tvoril, tak to nejak tak stvoril....
No a čo sa týka Darwina, tak sa vyjadril, že vedcovi treba 1000 rokov aby mohol svoju teóriu POTVRDIŤ! I keď jeho teóriu s úžasom vyniesli kolegovia a nie ON SÁM. Neprešiel z viery do neviery, ale okolnosti z toho urobili velký tresk, ktorý sa ťahá až do dnešného dňa. Veľmi ľutoval, že kvetom trebalo a ich skúmaniu zasadiť svoj život. Lebo to by bolo tiež na jeden život.....
I keď v Galapágoch mu pinka sadla na ruku.....ešte to nebol tký zošalený svet tak ako teraz tu.... bol tam pokoj, kľud, a ani vtáctvo sa nebálo ľudí.
PROSTE VESMÍR, ZEM, ĽUDí A VŠETKO STVRIL NÁŠ VZNEŠENÝ STVORITEL.
Milujem ho nadovšetko ako nás dokonale stvoril
Pri čítaní jeho neuveriteľne smutných riadkov, ktoré ho posúvajú na úroveň kostolného, dedinského fracka ma napadá neuveriteľné množstvo nadávok, vrie vo mne zlosť, ale aj ľútosť nad ním a nad tým ako svoju vieru reprezentuje.
Milý @johny281 , ja proti slušným veriacim nič nemám, v čo veria ma nezaujíma, ty si ale jedna špina, kôli ktorej existujú ľudia, ktorý nadávajú na vieru a Boha.
Si hanba všetkých veriacich...
Nech si niekto kľudne verí aj v špagetovú obludu... Ale nestrpím, ak je niekto očividne tak silno veriaci, že nedokáže akceptovať názor iných a ako urážku používa oslovenie "fyzik". (@Johny281 ) ako ... čo je moc, to je moc. ťa musel prírodopis strašne ubíjať a fyzika tiež v škole.
Milujte si Boha akého chcete. ja budem stále odmietať Boha ako stvoriteľa a pána všetkého na svete aj mimo neho.
ale človek potrebuje veriť v niečo, čo by mu pomohlo prestáť ťažké chvíle, v niečo o čo sa môže oprieť keď už nevidí iné východisko, alebo v niečo, čo by mu vysvetlilo to, čomu nerozumie.
Niektorým na to stačí veda, logika, fyzika a kúsok fantázie (som skôr ochotná pripustiť, že nás monitorujú mimozemšťania ako to, že zem a všetko na nej bolo vytvorené za týždeň) a iný na to majú bohov.
"A nazve prorok johny kktom osobu tú, o ktorej si to pomyslí a pravdu bude mať!"
"Nie je cťou človeka pokora, ale zaslepené presvedčenie o svojej jedinej pravde a jej vulgárne presadzovanie!"
"I požehnaný buď každý, kto ako debil sa správa!"
A ak sa ja nemám starať o tvoj moč, tak ty sa nestaraj o mňa a moju vieru. Ja aspoň v niečo verím. Ty vo veľké NIČ. Koniec diskusie. S deťmi svoje názory nemením.
A nerob sa múdrou za PC, lebo to viem aj ja.
Aj s tebou koniec. A sakra, čo sa zrazu ozývate všetci ateisti? Vy kde čo presadzujete? Aké ste vy spoločenstvo? Žiadne, samotári každý jeden. Tak dosť s vašimi rečami a názormi.
DRUHÝCH BY STE CHYTALI ZA SLOVÁ, ALE NA SVOJE SLOVÁ NEPOZERÁTE.
A ja som tam na začiatku povedal názor ako katolík a ten hneď do mňa skočil ako pes, že táram nezmysly. A ja som ešte zlý? Iba som sa bránil..ale ako chceš. Mysli si čo chceš. Sudca je len jeden.
@bublibum Nechápem celkom presne, prečo to bolo adresované mne, ja som nikdy vierovyznanie žiadneho fyzika neprepieral, dokonca mi pomaly začína aj akosi unikať, čo má s touto debatou fyzika spoločné, ale aspoň som si prečítal názor.
ale takí pseudokresťania ako ty sa mi nanajvýš hnusia
ak niesom veriaca, mám v paži či si niekto verí alebo nie.
toť celé.
Prepáč, v rámci objektivity sa začnem správať ako ty, aby som sa potom mohol skritizovať, aby sa náhodou nestalo, že skritizujem niekoho iného a seba nie! ... Moje chyby budú napravené!
Škoda, že na svoju obranu nemáš niečo iné ako takýto alibizmus ...
ale tvoja slepa viera ti zatienuje mozog ... je dobre obhajovat svoje idealy a presvedcenie ale nadavat ludom do hlupakov a uboziakov za to ze si tvoje zazraky vysvetluju vedecky a takto nazeraju na cely vesmir a jeho vznik
moj zaver ... ty si uboziak ... ak dovolis sam sebe aby si sa takto vyjadroval ... koniec koncov Boh sam tvrdi Miluj blyzneho svojho alebo sa mylim ??? ak si musis svoju vieru dokazovat tak ze urazas inych ludi tak potom ti gratulujem ale nikdy nebola uprimna
nechcem sa k tomu vracat, nechcem o tom diskutovat lebo mna nepresvedcis o svojej pravde a naopak, ja nepresvedcim teba ... to je len moj nazor