@silwesa SLEP testy sú jednoduché a určite sa ich neboj. Aj tí z najhoršími výsledkami sa do zahraničia dostanú, agentúre predsa ide o zisk a nenechajú si nikoho utiecť. Toto som vedel, ale aj tak som mal motýle v bruchu v deň testovania. Nakoniec som ich spravil na niečo vyše 90%. Prvá časť bola so 4 obrázkami a z magnetofónu zaznela nejaká veta a ja som k nej musel nájsť obrázok. Potom tam boli nejaké dialógy. Ďalej mapka mesta s autíčkami, zatiaľ čo z magnetofónu sa ozvala trasa cesty, ktorú musí človek v aute podniknúť, aby sa dostal na nejaké miesto X (napr. nemocnica): ,,Musím ísť doprava, a potom rovno cez Tralala ulicu." - To som úplne domotal, a tak som to opísal od prísediaceho.
Nakoniec tam boli také dlhšie články s medzerami a do nich bolo treba dosadiť slová. Tam už bola ťažšia slovná zásoba, najmä pri článku o spracovaní cukrovej trstiny či také niečo. Test ide od najľahšieho po najťažšie, ale ako som povedal, nemáš sa čoho obávať. Úroveň by som povedal tak B1. Držím palce
+ neviete, či existuje nejaké štipendium, ktoré by preplatilo aspoň časť z pobytu v zahraničí? (ak berieme do úvahy, že naša zaškatuľkovaná do sociálne slabších rodín) ď
s agenturou nebol ziaden problem, velmi super osobny pristup, aj prijemne proostredie. odbavovanie bez problemov. este aj na letisku ma bola ta pani odprevadit. pocas pobytu som s nou komunikovala.
problem v USA bol len raz, ked sa strielalo a som volala home. a rodicia uuplne vydeseni. tak ona hned volala do skoly. pozistovala co a aako. upokojila rodicov a tak. inak vaaazne ziaden problem. az velmi velmi prijemni a ustretovi su.
co sa tyka testu, vazne nie je problem a netreba ani opisovat.
a po nom nasleduje pohovor (teda ja som ho mala). a v podstate to je tak, ze cim lepsie vies po anglicky tym menej platis.
a k tomu stipku.
ano, da sa to. ale nie, ked ides cez agenturu lebo ta je sukromna.
kebyze ides cez ministerstvo, tak sa to da, ale tam zas nemozes ist do USA, ale len do krajin EU.
a este je tretia moznost neist cez agenturu ani ministerswtvo. ze si vyhliadnes konkretne skoly a komunikujes s nimi. ci by boli ochotne ta zastresit ciastocne a zarucit sa na VISA za teba. lebo to vsetko robi agentura.
a teda by si urcite mala nizsie poplatky, ale je mala sanca, ze sa to podari, kedze vsetko si robis a vbavujes sama.
@nika252 Ahoj, ja som bola s YFU, agentura velmi dobra, hlavne v Nemecku. YFU je medzicasom uz aj na Slovensku, ja som isla este s "ceskoslovenskym" yfu. Rodina super, aj ked moji bratia boli uz na vyske, takze som bola taky jedinacik. Skola bola najskor trochu stres (na Slovensku vzdy v strede diania, tam som bola kazdemu ukradnuta, takze chvilu trvalo, kym som si nasla svoj okruh kamosov). Ale doteraz mam velmi intenzivny kontakt s rodinou a zopar kamosmi. MOzem len odporucit (aj krajinu, aj YFU).
ahojte, ja som tiež uvažovala o ICESlovakia, ale potom som našla ešte agentúru CHI-EE. Cenovo sú na tom takmer rovnako a teraz sa rozhodujem medzi týmito dvoma. Vedel by niekto ešte o nejakej inej dobrej agentúre (rok v USA) ? díík
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
a slep je strasne primitivny.
ja som mala 97%
uuplne v pohode
aj ja mam v plane ist v 3.rocniku, ale neviem este s ktorou agenturou
Nakoniec tam boli také dlhšie články s medzerami a do nich bolo treba dosadiť slová. Tam už bola ťažšia slovná zásoba, najmä pri článku o spracovaní cukrovej trstiny či také niečo. Test ide od najľahšieho po najťažšie, ale ako som povedal, nemáš sa čoho obávať. Úroveň by som povedal tak B1. Držím palce
samozrejme to patrilo slečne @katcherinka
@murcatko si ma trochu upokojil, ďakujem. (ak sa dá opisovať, aspoň trochu, tak mám vyhraté. )
s agenturou nebol ziaden problem, velmi super osobny pristup, aj prijemne proostredie. odbavovanie bez problemov. este aj na letisku ma bola ta pani odprevadit. pocas pobytu som s nou komunikovala.
problem v USA bol len raz, ked sa strielalo a som volala home. a rodicia uuplne vydeseni. tak ona hned volala do skoly. pozistovala co a aako. upokojila rodicov a tak. inak vaaazne ziaden problem. az velmi velmi prijemni a ustretovi su.
co sa tyka testu, vazne nie je problem a netreba ani opisovat.
a po nom nasleduje pohovor (teda ja som ho mala). a v podstate to je tak, ze cim lepsie vies po anglicky tym menej platis.
a k tomu stipku.
ano, da sa to. ale nie, ked ides cez agenturu lebo ta je sukromna.
kebyze ides cez ministerstvo, tak sa to da, ale tam zas nemozes ist do USA, ale len do krajin EU.
a este je tretia moznost neist cez agenturu ani ministerswtvo. ze si vyhliadnes konkretne skoly a komunikujes s nimi. ci by boli ochotne ta zastresit ciastocne a zarucit sa na VISA za teba. lebo to vsetko robi agentura.
a teda by si urcite mala nizsie poplatky, ale je mala sanca, ze sa to podari, kedze vsetko si robis a vbavujes sama.
uuplne
kamarat tak bol.
ale ja napr by som tak asi nesla.