Zdravím ľudia, robím diskúsiu na túto tému a hodili by sa mi vaše názory. Majú mať homosexuálne páry právo na adopciu? Ak áno, prečo, ak nie, prečo? Cením si a ďakujem za každý názor.
ako mozeme tu moralizovat kolko chceme, osobne buzerantov nemusim...
ale maju tie chudence deti dospietvat v polorozpadnum dome s bandou im podobnych v blbych a zlych zivotnych podmiekach...co potom vyrastie z takych deti? takze ano, som zato aby boli nastavene nejake pravidla, a radsej nech to decko vyrasta s niekym kto sa onho dobre postara ako keby malo mat dodrbane cele detstvo a traumu na cely zivot...
ved dnes bezne deti vyrastaju v polorozpadnutych alebo nefungujucich rodinach, tak co sa tu hrame na tradicnu krestansku spolocnost...
@wayne
ľudstvo odpadlo od Boha, preto aj tie rodiny tak vypadajú
z prvou časťou s tebou súhlasím, sám som gay a nikdy v živote by som si nedovolil adoptovať dieťa a s druhým chlapom ho vychovávať...
je to obyčajný hnus a barbarstvo a čo je najhoršie terajší pápež ticho súhlasí s gay sobášmi čo je z jeho strany zločin
dieťa jednoducho potrebuje matku, materinskú lásku, pohladenie a starostlivosť, chlap jednoducho na to nemá...
a kto tak činí, ničí život toho dieťaťa...
nie sme ustavou viazani na ziadne nabozenstvo, a nie kazdy veri v Boha...proste sa treba zmierit s tym ze medzi nami ziju ludia ktori maju o Bohu svoj nazor a svoje predstavy, takze Boha do toho netahaj...
hej, suhlasim ze dieta potrebuje materinsku lasku a pohladenie...len kde ju kurva v tom detskom domove dostane? nevravim, ze mu ti buzeranti daju lasku, ale ak sa bavime o nejakom standartnom pare, tak sa o to dieta urcite postaraju lepsie ako v detskom domove...je ine mat svoju izbu, svoje sukromie, mat kam ist a moznost volat nieco skutocnym domovom, ako mat svoje miesto na posteli s dalsimi tromi ludmi ktorych nepozna a rozmyslat co s nim bude a kam pojde ked bude mat 18...
V iných, s vaším prepáčením, oveľa vyspelejších krajinách to tak normálne funguje a nie sú s tým nijaké problémy, to len Slováci vymýšľajú sprostosti aby si obhájili svoje názory.
Istotne je to stokrát lepšie ako detské domovy.
@wayne
ty si zrejme s gayom ešte nežil...
mať tu moc, tak to zakážem na celom svete toto osvojovanie a pritvrdím poriadok v ústavoch - domovoch, lebo na taký bordel ako tam je, doplácajú prave deti...
a máš pravdu nie sme viazaný ústavou na vyznanie náboženstva, každý ma slobodnú vôľu sa rozhodnúť...
podľa štatistiky deti vychovávané v kresťanských rodinách prežívajú krajšie detstvo, starostlivosť, zaradenie do spoločnosti, je tu mizivé percento užívania drog a alkoholu...
samotné rodiny sa dokážu ľahšie vysporiadať s problémami, ktoré prináša tento skazený svet....
ale každého vec ako sa zariadi, či žije v duchu kresťanskej lásky, alebo žije na divoko bez vieri a lásky k Bohu....
len tu hrozí a vlastne sa to aj deje, že deti v dospelom veku vyčítajú vlastným rodičom detstvo....
áno. v podstate dôvody už odzneli prečo. ešte pridám že dieťa potrebuje nejaký stabilný základ do života, niekoho kto ho bude ľúbiť a starať sa oňho a kto bude pri ňom stáť aj ked už nebude dieťaťom. a pohlavie rodiča/rodičov v tomto nejakú extra úlohu nehrá. predsalen je veľa rodín, kde sú rodičia rozvedení a decko vychováva len matka či len otec (a niektorí si pritom roky alebo aj nikdy nenájdu nového partnera) ... dieťa má múžský/ženský vzor nie len od rodičov ale aj zo širšej rodiny, školy, kamarátov atd. čiže v tomto problém tiež nie je. hlavne aby tí rodičia mali záujem sa o to dieťa starať a robili to najlepšie ako vedia. či už sú hetero alebo homo.
@8
Myslím si, že je známe, že gayovia sú prelietaví, promiskuitnejší a radi si užívajú sex s kýmkoľvek, kto dobre vyzerá. Ja som strávil nejaký čas v gay komunite a všetkým gayom ktorých som spoznal, išlo len o sex. Dokonca veľa párom nerobilo problém vyskúšať sex v trojke, s niekým koho sotva poznali A toto ľudia, ktorí sa ľúbia nerobia... A takýmto ľuďom máme dať vychovávať deti? Určite budem proti tomu aby týmto sebcom a užívačom povolili adopciu dieťaťa. To dieťa by namalo férové podmienky, prirodzené prostredie a mohlo by to ohroziť jeho morálny vývin.
@wayne v detských domovoch na Slovensku sú iba deti, ktoré majú rodičov, detí bez rodín sú v pestúnskych rodinách a homosexuáli majú väčšinou záujem o menšie deti, nie o adolescentov, na bábätká aj normálne páry čakajú dlho
Ano nech si v pohode zoberú tie deti o ktoré nie je záujem... Väčšina párov, čo nemôže mať dieťa i tak nechce z domova cigána a čaká na biele... tak tie o ktoré nie je trhanica nech si berú, lepšie pri homosexuáloch ako v domove.
@29 Článok k téme: » www.hfi.sk/analyzy/236-nov...
Deti rodičov rovnakého pohlavia majú takmer dvojnásobne vyššie riziko klinických emocionálnych problémov, vývojových problémov a takmer dvojnásobne viac potrebujú liečiť duševné problémy než deti rodičov opačného pohlavia.
ja len, ze mi reze oci aj usi, ked sa ku mne dostane slovne spojenie "tradicna krestanska rodina". dame si prvy odsek clanku 1 ustavy slovenskej republiky:
Slovenská republika je zvrchovaný, demokratický a právny štát. Neviaže sa na nijakú ideológiu ani náboženstvo.
ja neviem, z akej riti si nejaky debil vzdy vytiahne "krestanske zaklady" nasej republiky ako zastierku pre svoje zaostale nazory, ale vytaca ma to do nepricetnosti.
@georg21 "povolime"? ako prosim? ty si kde vzal pravo niekomu nieco zakazovat resp. povolovat? ja mam studie dokazujuce, ze deti v nabozensky zalozenych parov trpia utkvelymi predstavami a halucinaciami v nadpolovicnej vacsine pripadov, zatial co v rodinach ateistov je toto mnozstvo zanedbatelne. nabozensky zalozene pary by preto mali mat zakazane vychovavat deti. preco sme im to vobec povolili?
jasne ze nie lebo z neho vyrastie tiez buzerant to ako keby si cernosska rodina adoptovala biele dieta tak zneho vyrastie cernoch to predsa vsetci vieme
Ja som rozhodne proti tomu, aby si homosexuálne páry mohli adoptovať dieťa. Osobne si neviem a ani nechcem predstaviť, že by som mala vyrastať v takej rodine.
@marcello111 nie, nemusím byť niečo/niekto aby som toho človeka tolerovala.... som heterosexuál a aj nepriek tomu rešpektujem práva homosexuálov, som biela a aj napriek tomu rešpektujem práva iných rás a podobne
@notme
ja som vyrastal v kresťanskej rodine a netrpím halucináciami, ani nočnými morami a to isté môžem povedať za 4000 ľudí - kresťanských rodín, ktoré žijú na Vlčinciach v Žiline a stretávame sa v Božom Chráme narodenia Presvätej Bohorodičky....
Nečítal som všetky momenty a ani sa mi nechce ale vyjadrím sem svoj názor. Popravde ja dieťa v homosexuálnej rodine nemusím, teda nepodporujem to až na jednu výnimku. Dieťa by malo žiť s otcom a matkou a nie s dvoma matkami alebo otcami. Mýslím si, že lepšie je aj delenie dieťaťa v rozvedenej rodine (1 týždeň matka a druhý otec). Ak si adoptujú homosexuáli dieťa tak to podľa mňa nie je správne a to z viacerých podmienok: 1.Dieťa si nevybralo s kým chce stráviť detstvo (či by podľa NEHO nebolo lepšie v decáku). 2. Títo homosexuáli môžu mať aj neprimerané správanie pre dieťa a dieťa môże mať v budúcnosti psychické problémy.
No ak je správanie homosexuálov primerané pre dieťa a dieťa sa samo rozhoduje, że chce s nimi žiť, tak to plne schvaľujem.
@notme vierovyznanie a sex. orientácia nie sú zhodné pojmy.
Nepovažujem napr. za správne, aby niekto opustil svojho partnera a s ďalším si adoptoval dieťa. A v SR predsa nie sú zákonom povolené zväzky ľudí rovnakého pohlavia.
Tiež mi môžeš odpovedať na otázku @29
@georg21 plne suhlasim. zatial co homosexualitu si nikto casom "neosvoji" no matter what, nabozenstvo je vylucne vplyvom okolia. o to viac su nabozensky zalozene rodiny nebezpecne v porovnani s homosexualnymi.
@notme podľa tvojej logiky sú podobne nebezpečný vegetariáni, športovci či farmári... však čo keď si osvojí ich štýl života a bude robiť veci, ktoré sú podľa iných nebezpečné?
Je zvláštne, že považuješ veriacich ľudí a teda i rodiny za niečo nebezpečné. Prečo?
Ja netvrdím, že sa dieťa určite stane homosex. či kýmkoľvek. No myslím, že dieťa potrebuje otca i matku, preto je i samotný rozvod veľké zlo pre život dieťaťa. To, že máme biolog. matku a otca je prirodzené, preto je to lepšie... » www.hfi.sk/analyzy/236-nov...
@georg21 no lebo popieranie elementarnej logiky, vedy a v neposlednom rade zdraveho rozumu je velmi nebezpecne. krestania su na tom este relativne dobre, ti su len blbi, ale obvykle nie velmi nebezpecni, no boh nam je svedkom, ze existuju aj omnoho agresivnejsie formy teizmu. a neviem ako ty, no ja som doposial nepocul o sedlakovi, ktory by odpalil metro v mene traktora.
tu studiu si citat nejdem, ja nemam rad studie. toboz nie na temu, kde je preukazat kauzalitu prakticky nemozne, a preto je jedinym vysledkom korelacia, aj to velmi pochybna. na podobnom principe, na akom (predpokladam) stoji ten clanok, dokazem "dokazat", ze pisanie ceruzkou sposobuje rakovinu.
@notme Vždy ma poteší keď mi niekto diagnostikuje výšku inteligencie...
To si zaslúži potlesk
Tvrdiť, že náboženstvo je automaticky niečo nebezpečné zaváňa predsudkami a pod. Ak sa bavíme islamistickom extrémizme, vždy sú to činy konkrétnych ľudí a ak svoju vieru niekto prežíva vedome nesprávne, je to jeho chyba, a chyba toho, kto ho k tomu vedie. A vraj v islame je to asi tak, že ak niečo "dobré" robí človek, tak akoby to robil Alah.
Citácie z KKC:
159 viera a veda. „Hoci viera presahuje rozum, medzi vierou a rozumom nikdy nemôže byť skutočný rozpor: (283) lebo ten istý Boh, ktorý zjavuje tajomstvá a vlieva vieru, vložil do ľudského ducha svetlo rozumu. A Boh nemôže poprieť seba samého ani pravda nikdy nemôže protirečiť pravde.“ „Preto ak metodický výskum(2293) v akomkoľvek vednom odbore postupuje naozaj vedecky a v súlade s morálnymi normami, nikdy nebude v skutočnom rozpore s vierou, lebo svetské skutočnosti i skutočnosti viery majú svoj pôvod v tom istom Bohu. Ba toho, kto sa pokorne a vytrvalo snaží preskúmať tajomstvá sveta, vedie akoby Božia ruka, hoci si to neuvedomuje. Boh totiž udržiava všetky veci a spôsobuje, že sú tým, čím sú.“
176 viera je osobné primknutie sa celého človeka k Bohu, ktorý sa zjavuje. Zahŕňa v sebe súhlas rozumu a vôle so Zjavením, ktoré Boh dal o sebe činmi a slovami.
179 viera je nadprirodzený Boží dar. Aby človek veril, potrebuje vnútornú pomoc Ducha Svätého.
@notme@48@49 Výskum môže byť pochybný, ale ak je raz niečo prirodzené, tak je to tak lepšie ako to ostatné...
A neodpovedal si na otázku, či si myslíš, že homosexuáli a iní okrem heteros., povedzme v SR, by spasili deti z SK detských domov...
@georg21 preco hovoris o Bohu, ked je evidentne, ze ja hovorim o bohu? ak si aj odmyslim vsetky nezmysly spojene s nabozenstvom ako takym, stale nam v polievke plava jeden drobny vlasok, a sice, ze ani za krista neviem, ktory z tych 3000 jedinych na svete a vzajomne si protireciacich bohov je ten pravy. ako vies, ze prave radikalny islam nieje vedeny tym pravym bohom? jaj jasne, zabudol som, tvoja teoria nepodlozena co i len omrvinkou dokazu je, samozrejme, lepsia nez ich teoria nepodlozena co i len omrvinkou dokazu a to preto, lebo je tvoja!
chces prirodzenost? nechajme tie deti skapat. hold, to je to uplne najsamprirodzenejsie, co by sa este pred vznikom civilizacie nepochybne stalo a aj sa doteraz deje hadam u vsetkych zivocisnych druhov. nieje nad to, ked niekto pride a uplne od pici nakresli ciaru medzi prirodzenym a neprirodzenym, ako keby mal notarsky overeny patent na ultimatnu pravdu.
@50@georg21 a na tvoju otazku neodpovedam preto, lebo je hlupa. kam nou akoze smerujes? ked ma byt kriteriom pre posudzovanie vhodnosti adopcie to, ci sa tym vyprazdnia detske domovy, tak by sme mali adopcie zakazat uplne. ak to kriteriom nieje, tak je ta otazka irelevantna. a nijaku tretiu cestu nevidim.
určite nie, dieťa potrebuje pravú materinskú lásku od matky ktorú jej podla mňa chlap nenahradí dostatočne tak, ako by to dieťa potrebovalo, aby malo zdravý psychický vývin
@marcello111 ved napravujem..pici..som myslel ze zajtra vstavam o druhej, ze sa mozem najebat a potom spat...tak som sa najebal a vstavam 7:30...tak sa teraz ucim siete, zeby som nedojebal pisomku..staci to bohu tak?
@marcello111 ale cosi.., switch je l2 zariadenie, on nevie take finty, ze ip adresy! on ked dostane...packet? abo ramec? no, nieco z toho..a nevie co s nim, lebo to nema v tabulke mac adries..tak vysle boardcast arp, vdaka ktoremu zisti priamo pripojene fyzicke adresy l2 zariadeni, ktore si prida do tabulky mac adries a potom uz vie co ma s takymi packetmi/ramcami robit..
@marcello111 vies co, aj boli, ale z inych veci... ale ono to je celkom sranda, ked to vie dakto dobre podat...ale ujo paluch, kvoli ktoremu som dosiel na tuto skolu, tento rok konci...cize mna neucil a uz ani nebude...cize sa musim siete ucit starym, nudnym sposobom a.k.a. citanie nudnych sraciek...ale najebany som to este nerobil, zajtra uvidime, ze co to da...
@notme
držím ti palce, ty si šikovný ty to dáš...
teraz už idem kľačať a modliť sa za seba vás birdzákov, možná, že raz sa stretneme na inom krajšom mieste
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
68 komentov
ale maju tie chudence deti dospietvat v polorozpadnum dome s bandou im podobnych v blbych a zlych zivotnych podmiekach...co potom vyrastie z takych deti? takze ano, som zato aby boli nastavene nejake pravidla, a radsej nech to decko vyrasta s niekym kto sa onho dobre postara ako keby malo mat dodrbane cele detstvo a traumu na cely zivot...
ved dnes bezne deti vyrastaju v polorozpadnutych alebo nefungujucich rodinach, tak co sa tu hrame na tradicnu krestansku spolocnost...
ľudstvo odpadlo od Boha, preto aj tie rodiny tak vypadajú
z prvou časťou s tebou súhlasím, sám som gay a nikdy v živote by som si nedovolil adoptovať dieťa a s druhým chlapom ho vychovávať...
je to obyčajný hnus a barbarstvo a čo je najhoršie terajší pápež ticho súhlasí s gay sobášmi čo je z jeho strany zločin
dieťa jednoducho potrebuje matku, materinskú lásku, pohladenie a starostlivosť, chlap jednoducho na to nemá...
a kto tak činí, ničí život toho dieťaťa...
nie sme ustavou viazani na ziadne nabozenstvo, a nie kazdy veri v Boha...proste sa treba zmierit s tym ze medzi nami ziju ludia ktori maju o Bohu svoj nazor a svoje predstavy, takze Boha do toho netahaj...
hej, suhlasim ze dieta potrebuje materinsku lasku a pohladenie...len kde ju kurva v tom detskom domove dostane? nevravim, ze mu ti buzeranti daju lasku, ale ak sa bavime o nejakom standartnom pare, tak sa o to dieta urcite postaraju lepsie ako v detskom domove...je ine mat svoju izbu, svoje sukromie, mat kam ist a moznost volat nieco skutocnym domovom, ako mat svoje miesto na posteli s dalsimi tromi ludmi ktorych nepozna a rozmyslat co s nim bude a kam pojde ked bude mat 18...
Istotne je to stokrát lepšie ako detské domovy.
ty si zrejme s gayom ešte nežil...
mať tu moc, tak to zakážem na celom svete toto osvojovanie a pritvrdím poriadok v ústavoch - domovoch, lebo na taký bordel ako tam je, doplácajú prave deti...
a máš pravdu nie sme viazaný ústavou na vyznanie náboženstva, každý ma slobodnú vôľu sa rozhodnúť...
podľa štatistiky deti vychovávané v kresťanských rodinách prežívajú krajšie detstvo, starostlivosť, zaradenie do spoločnosti, je tu mizivé percento užívania drog a alkoholu...
samotné rodiny sa dokážu ľahšie vysporiadať s problémami, ktoré prináša tento skazený svet....
ale každého vec ako sa zariadi, či žije v duchu kresťanskej lásky, alebo žije na divoko bez vieri a lásky k Bohu....
len tu hrozí a vlastne sa to aj deje, že deti v dospelom veku vyčítajú vlastným rodičom detstvo....
@10
ahoj, tu som to čítal, nájdi si to....
» www.magnificat.sk/...
Myslím si, že je známe, že gayovia sú prelietaví, promiskuitnejší a radi si užívajú sex s kýmkoľvek, kto dobre vyzerá. Ja som strávil nejaký čas v gay komunite a všetkým gayom ktorých som spoznal, išlo len o sex. Dokonca veľa párom nerobilo problém vyskúšať sex v trojke, s niekým koho sotva poznali A toto ľudia, ktorí sa ľúbia nerobia... A takýmto ľuďom máme dať vychovávať deti? Určite budem proti tomu aby týmto sebcom a užívačom povolili adopciu dieťaťa. To dieťa by namalo férové podmienky, prirodzené prostredie a mohlo by to ohroziť jeho morálny vývin.
A k téme - áno. V skratke preto isté ako v komente @1. Myslím, že vyrastať v decáku je 1000x horšie ako v homo rodine.
ty si lesba?
Amen.
Deti rodičov rovnakého pohlavia majú takmer dvojnásobne vyššie riziko klinických emocionálnych problémov, vývojových problémov a takmer dvojnásobne viac potrebujú liečiť duševné problémy než deti rodičov opačného pohlavia.
Slovenská republika je zvrchovaný, demokratický a právny štát. Neviaže sa na nijakú ideológiu ani náboženstvo.
ja neviem, z akej riti si nejaky debil vzdy vytiahne "krestanske zaklady" nasej republiky ako zastierku pre svoje zaostale nazory, ale vytaca ma to do nepricetnosti.
netrep chujoviny @32
ja som vyrastal v kresťanskej rodine a netrpím halucináciami, ani nočnými morami a to isté môžem povedať za 4000 ľudí - kresťanských rodín, ktoré žijú na Vlčinciach v Žiline a stretávame sa v Božom Chráme narodenia Presvätej Bohorodičky....
No ak je správanie homosexuálov primerané pre dieťa a dieťa sa samo rozhoduje, że chce s nimi žiť, tak to plne schvaľujem.
ach ty truľo
Nepovažujem napr. za správne, aby niekto opustil svojho partnera a s ďalším si adoptoval dieťa. A v SR predsa nie sú zákonom povolené zväzky ľudí rovnakého pohlavia.
Tiež mi môžeš odpovedať na otázku @29
Je zvláštne, že považuješ veriacich ľudí a teda i rodiny za niečo nebezpečné. Prečo?
Ja netvrdím, že sa dieťa určite stane homosex. či kýmkoľvek. No myslím, že dieťa potrebuje otca i matku, preto je i samotný rozvod veľké zlo pre život dieťaťa. To, že máme biolog. matku a otca je prirodzené, preto je to lepšie...
» www.hfi.sk/analyzy/236-nov...
YUGAMENEENA!!!!
tu studiu si citat nejdem, ja nemam rad studie. toboz nie na temu, kde je preukazat kauzalitu prakticky nemozne, a preto je jedinym vysledkom korelacia, aj to velmi pochybna. na podobnom principe, na akom (predpokladam) stoji ten clanok, dokazem "dokazat", ze pisanie ceruzkou sposobuje rakovinu.
To si zaslúži potlesk
Tvrdiť, že náboženstvo je automaticky niečo nebezpečné zaváňa predsudkami a pod. Ak sa bavíme islamistickom extrémizme, vždy sú to činy konkrétnych ľudí a ak svoju vieru niekto prežíva vedome nesprávne, je to jeho chyba, a chyba toho, kto ho k tomu vedie. A vraj v islame je to asi tak, že ak niečo "dobré" robí človek, tak akoby to robil Alah.
Citácie z KKC:
159 viera a veda. „Hoci viera presahuje rozum, medzi vierou a rozumom nikdy nemôže byť skutočný rozpor: (283) lebo ten istý Boh, ktorý zjavuje tajomstvá a vlieva vieru, vložil do ľudského ducha svetlo rozumu. A Boh nemôže poprieť seba samého ani pravda nikdy nemôže protirečiť pravde.“ „Preto ak metodický výskum(2293) v akomkoľvek vednom odbore postupuje naozaj vedecky a v súlade s morálnymi normami, nikdy nebude v skutočnom rozpore s vierou, lebo svetské skutočnosti i skutočnosti viery majú svoj pôvod v tom istom Bohu. Ba toho, kto sa pokorne a vytrvalo snaží preskúmať tajomstvá sveta, vedie akoby Božia ruka, hoci si to neuvedomuje. Boh totiž udržiava všetky veci a spôsobuje, že sú tým, čím sú.“
176 viera je osobné primknutie sa celého človeka k Bohu, ktorý sa zjavuje. Zahŕňa v sebe súhlas rozumu a vôle so Zjavením, ktoré Boh dal o sebe činmi a slovami.
179 viera je nadprirodzený Boží dar. Aby človek veril, potrebuje vnútornú pomoc Ducha Svätého.
A neodpovedal si na otázku, či si myslíš, že homosexuáli a iní okrem heteros., povedzme v SR, by spasili deti z SK detských domov...
chces prirodzenost? nechajme tie deti skapat. hold, to je to uplne najsamprirodzenejsie, co by sa este pred vznikom civilizacie nepochybne stalo a aj sa doteraz deje hadam u vsetkych zivocisnych druhov. nieje nad to, ked niekto pride a uplne od pici nakresli ciaru medzi prirodzenym a neprirodzenym, ako keby mal notarsky overeny patent na ultimatnu pravdu.
takým kkothom ako si ty, by mali zakázať przniť ženy a tým by sa hohli zrušiť detské domovy na svete a buzeranti by nemali čo adoptovať...
chovaj sa konečne ľudský, lebo to čo predvádzaš hraničí s kreténizmom
musíš iba zomrieť...
ostatne veci sa dajú napraviť ak človek chce....
hehhe, narodil si sa 17.7. a máš 17 rokov
šak k získaniu IP adresy
vážne, to sú veci...
a neboli ťa hlava s takých konín
držím ti palce, ty si šikovný ty to dáš...
teraz už idem kľačať a modliť sa za seba vás birdzákov, možná, že raz sa stretneme na inom krajšom mieste