Chcel by som sa spýtať tých, ktorí majú s týmto ochorením skúsenosti, ja som to už raz prekonal, nejak tak, že som 10 dní nič nemohol zjesť. Vie niekto, či sa môže aftozna stomatitida opakovať, teda ak ju niekto raz prekoná, či sa môže v rovnakej sile čas
Mne sa tiež často robili afty, teraz už dlhšie nie. Jasne, že aj pravidelne, skôr pri stresy zo skúšok (vznikaju pri porušení imunity, alergia na niektoré potraviny/ zubné pasty), i keď presná príčina, prečo vznikajú nie je jasná. A jesť som mohol, ale ma to štípalo.
@majo325 len ked sú to iba afty a nie aftozna stomatitida dá sa to prežiť, pri stomatitide je napadnuta cela ustna dutina a 10 dni je nemožné jesť, ani polievku takmer, preto zistujem či sa aj toto môže opakovať, afty som mával aj pred tým individualne , ale to bolo ešte ok ked je jedna v ústach a nie celé ďasná
ja som to už pár krát v živote mala, keď som mala asi 11, mala som toho plné ústa, nemohla som piť, jesť, dýchať.. a trvalo to asi mesiac, schudla som pri tom asi 8 kíl najneprijemnejšia vec na svete... vždy som si to natierala a vyplachovala, takou hnedou vodičkou ale neviem presne, čo je to zač :/ a áno teda, nech odpoviem na tvoju otázku, vracia sa to, niekedy, v takej sile, že máš horúčky, inokedy v miernejšej forme.. ale myslím, že kedže je to chronické ochorenie, bude sa to vracať stále.. ( aj keď čím je človek starší, tým by to malo uberať na intenzite a nemalo by sa to opakovať tak často, ako sa to opakuje napríklad u detí a teenegerov )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
4 komenty