Ahojte chodíte niekto na UK odbor estetika,dizajn?
Potrebovala by som niekoho kto mi vie priblížiť ako to chodí s talentovými príjmacímy pohovormi, aká šanca je na prijatie a či sa vobec človek uplatní .... Chcem ísť velmi na tieto odbori nakolko je to asi jediné čo by ma bavilo...je to moj sen
@madiska Predpokladám ,že si prváčka ... Prosím ťa ako náročné boli príjmačky? Predpokladám ,že ste mali kresliť zátišie (ok), postavu alebo časť tela (menej o.k.) a bolo tam aj niečo ako deskriptíva ??? Velmi by som tam chcela ísť ale nemám moc predstavu čo mám čakať...aké predmety sa vyučujú? Ďakujem pekene za odpovede ...(nepoznám nikoho,čo by mi o tom niečo vedel povedať tak si cením každú info )
@merciartist Talentovky? K nám na estetiku? Prosím ťa Keď sa hlásiš na estetiku, píšeš iba všeobecný test filozofickej fakulty... Odtypovala som ho síce z 80%, ale aj tak som bola nejak ôsma z prijatých, čiže ten test je v pohode
Predmety... úvod do estetiky a dejiny estetiky, samozrejme. Potom prvý ročník sa kladie dôraz na výtvarné umenie, druhý ročník na literatúru a popritom sú ešte predmety o hudbe, filme, dráme... Je z čoho vyberať + si môžeš zapísať aj výberový predmet z hocijakej inej katedry. Tento semester som mala napríklad predmety na katedre muzikológie aj na dejinách umenia. A tiež povinne voliteľná je buď angličtina alebo nemčina.
@madiska Umenie milujem, nech je v hociakých podobách. ... si môj človek.. to fakt sa nerobia talentovky? predpokladám ,že na stranke maju nejake tie minuloročne testy na precvičenie ...takže skôr sa pozerá na priemery známok zo strednej a samozrejme výsledok testu, ako na to či máš talent na niečo (kreslenie a tak..) ..takže je to štúdium viac menej o učení sa teorie ? ...už len tie názvy predmetov mi vyčarili na tvári úsmev
@merciartist.. kedže si bola 8ma predpokladám ,že si mala výborný priemer známok zo strednej.... myslíš ,že mám šancu aj s priemernými známkami zo stednej?
@merciartist No náš odbor je o učení sa o umení teoreticky, nie prakticky. V podstate som šla na estetiku, lebo ako hovorím, ja som umelec-teoretik. Kresliť neviem, maľovať neviem, spievať neviem, hrať na ničom neviem, písať viem jakš-takš...
Nepovedala by som, že som mala vyslovene výborný priemer známok... 1,2 - 1,6 tak nejak... ale určite aj s horším problém nebude. A na prihlášku sa vypisujú iba koncoročné známky, nie polročné. Predpokladám z tohoto, že sa k nám budeš hlásiť budúci rok...?
áno a nie, nebudem mať vtedy 33 ....dakujem pekne ,že si aspon ty zareagovala k veci a potešila si ma ...aj ked si myslim ,že tam bude velky nával študentov budem sa snažiť co najlepsie napisať test lebo ako hovorím znamky nic moc,kedže som na priemyselnej škole a vťah k tomu nemám.... ale umenie je moj život takže dám do toho všetko
a s tou angličtinou....píšeš 20 stranové práce o umení , ....(písomky skušky to je jasne že ano)....v angličtine? a kolko hodín musíš mať do týždna anglinu?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Predmety... úvod do estetiky a dejiny estetiky, samozrejme. Potom prvý ročník sa kladie dôraz na výtvarné umenie, druhý ročník na literatúru a popritom sú ešte predmety o hudbe, filme, dráme... Je z čoho vyberať + si môžeš zapísať aj výberový predmet z hocijakej inej katedry. Tento semester som mala napríklad predmety na katedre muzikológie aj na dejinách umenia. A tiež povinne voliteľná je buď angličtina alebo nemčina.
Nepovedala by som, že som mala vyslovene výborný priemer známok... 1,2 - 1,6 tak nejak... ale určite aj s horším problém nebude. A na prihlášku sa vypisujú iba koncoročné známky, nie polročné. Predpokladám z tohoto, že sa k nám budeš hlásiť budúci rok...?