Ahojte, som prvak na strednej a zajtra mame proste posledny test z matematiky a vobec to neviem
. Neviem kde zacat.. Ak to nespravim tak som total v riti.
Potreboval by som vediet aky je postup pri vypočitaniobsahu a obvodu šesťuholníka,vypočitanie uhlov cez cosinus, tangens, sínus, a volaco o heronovej vete. Dakujem velmi pekne ak niekto pom
asi prepadnes alebo sa pozries do poznamok,ktore asi nemas...ale ak prepadnes,tak pozitivum pre teba isto bude,ze sa budes moct buduci rok ucit este menej ako tento sk.rok
si sa skoro spamatal lepsie by bolo asi uz len zajtra rano
ja som robila rozdielovku z matiky a urobila som ju (a ja som z matiky prirodzene uplne sprosta) takze aj kebyze rachnes nic sa nedeje prides sa porozpravat s tetami ucitelkami v auguste
Však aj keď človek nevie všetky vzorce tak to nevadí stačí porozmýšľať veď šesťuholník je vlastne 6 rovnoramenných trojuholníkov vypočítam dĺžku strany ktorá tvorí stranu šesťuholníka vynásobím šiestimi a mám obvod. vypočítam obsah jedného toho trojuholníka x 6 a mám obsah šesťuholníka ak nie si úplne blbý tak sa k tomu nejako dopracuješ cez Pytagorovu vetu.
Ved kukam to tam ale z toho to neviem pochopit. lepsie keby mi to niekto vysvetli normalne.. alebo daj link podla coho by som to mal vediet pochopit.. ja potrebujem postup
@prosimpomoc ono to nie je tazke. Ak vies ako sa vypocita obsah stvorca, kosostvorca, vies zistit, ako sa vypocita obsah trouholnika a teda aj sestuholnika. Len treba trochu rozmyslat. Ale nie nejako narocne, vcelku prirodzene..
Skus si tie veci predstavit. To je asi najrychlejsia cesta.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Heronov vzorec: » cs.wikipedia.org/wiki/Heron... v_vzorec
Inak na tvojom mieste by som ucitelku vyplieskal s chujom po čele , take veci vam dava , boze ake zbytocne.
ja som robila rozdielovku z matiky a urobila som ju (a ja som z matiky prirodzene uplne sprosta) takze aj kebyze rachnes nic sa nedeje prides sa porozpravat s tetami ucitelkami v auguste
A - napisat si tahaky
B - ist do tej riti
Skus si tie veci predstavit. To je asi najrychlejsia cesta.