ani mi tak nejde o zženštilosť, ale aspoň by sa niektorí jedinci naučili samostatnosti a boli by nútení odísť od maminky ktorá ich dobre že aj nekŕmi..
ehm.. vacsina chlapov co vykrikuje ze muzi su zzenstili to robi len preto lebo by sami taki chceli byt ale nemozu lebo sa boja rodiny, spolocnosti a v neposlednom rade samych seba..
Ono 2 roky bolo dávno pradávano , neskôr to bol rok a potom len 6 mesiacov a myslím, že česi to dali dokonca na 3 mesiace ... to je doba kedy by som bol ochotný tú vojenskú službu splniť, pretože aspoň sa tam ľudia naučia morálke a aj keď sa ta robili otrasné veci (s času na čas to psychicky niekto nezvládol a dal si guľku) tak by aspoň dnes toľkým mladím nešibalo ... + z vojny prichádzali chlapi a podľa mnohých aj keď si vytrpeli svoje na vojne bola najväčšia "prča" ich života
Kludne,,, opat ju obidem legalne... naco sa mam ako posledne pol roka ondiat kdesi kde ma netreba? Strielat viem aj bez toho, fyzicku zataz si najdem aj sam a nepotrebujem aby ma niekto z malym egom komandoval...
vojencina v dnesnych casoch je hlupost, prezitok komunizmu ktory uz mal vyprchat po 93-tom....
nech naverbuju ciganov ked sa tak burlivo ohanaju v televizii tym, ze nemaju robotu, tak nech sa makaju niekde najlepsie mimo civilizacie, aby nemali cas kradnut
kto si chce nechať skákať po hlave od absolútne tupých zakomplexovaných úbožiakov s neukojiteľnou potrebou zvyšovania ega, nech si to zariadi nejako sám...
ked uz tak tak nie koli tej zzenstilosti..to mi nevadi ale skor koly tej vychove ..niektori rodicia tu vychvu nezvladaju tak vyrastaju grazli a myslim ze nieco taketo by ich zmestilo do koze
@flemi Ja som zas pocul ze jeden karatista zomrel pri natacani filmu o bojovom umeni , to je to iste ako ked si ty pocula o 1 z 100000000000000 pripadov a to pravdepodobne v Rusku
Kedysi to zmysel malo , teraz uz nema , mame profesionalnu armadu kto chce ide a kto nechce nemusi.
@mm47 ak mi niečo píšeš, skús to aspoň napísať normálne, nech to nemusím po tebe lúštiť a domýšľať si, čo si chcel tým náhodným zhlukom písmen asi povedať
ake stratene odjebane roky zivota ? preboha co to tu melete ? ved na vojne ti muzi zazili tolko srandy co vy nezazijete za cely pojebany zivot... kazdy den 50 historiek...
Áno, povinná vojenská služba by sa mala znovu zaviesť. Ale nie 2 ročná ani polročná..však každý máme svoj život a nejaký ten zámer s ním..skôr by som to poňal takým kurzovým spôsobom.
Nejaké základy prežitia v sťažených podmienkach, základy streľby a údržby strelnej zbrane. Dáke tie hmaty a chmaty. Proste základy pre domobranu.
Nemá zmysel robiť z každého chlapa (pseudo) profesionálneho vojaka, niekto to proste nemá v krvi. Nehovoriac, že dnešné vojny (afgan, iraq) nie sú nič pre amatérskych "nadšencov". Ale nejaké to nevyhnutné minimum obrany vlasti by mal ovládať každý chlap. Sme síce v medzinárodných toto a hento, ale to bolo aj československo v 38. a pozrite ako dopadli.
Neprajem. Vojenská služba bola skôr deptanie, než nejaké objavenie svojho mužského ja.
Ale predsa, muži sú v dnešnej dobe fakt otrasne ženskí. Chýba im odvaha, zodpovednosť, mocné plecia kvôli ochrane ( nie kvôli foteniu sa pred zrkadlom), šibalskosť, mužský výzor( nie skinny nohavice, rôzne gélové úlizy, ružové tričká a tak ... chýba im pevný krok, pevná istá reč ...
Chlap nemá byť viac zdeptaný než žena ... žena je tá ktorá podporuje, ak je zlá situácia, nálada ... ale zase ak to je furt furt často, tak už aj ona potom stráca takú tú iskru ženskosti pri takom mužovi ...
tú zženštilosť by som tiež neriešila to sú zaujímavé jedince, mimochodom, mám skúsenosti, že aj mocne vzťahovačné.... teda "vojna" by bola veľmi užitočná pre muža z psychologického hľadiska.-)
má to svoje výhody aj nevýhody.. som žena a možno sa mi to dobre hovorí.. ale zaviedla by som to.. tak 3-9 mesiacov.. predsa len to z chlapcov spravilo chlapov.. a na čo cvičiť civilných obyvateľov? lebo preto.. nie pre srandu sa to robilo toľké roky.. keby sa čosi udialo, tak padneme rýchlejšie ako Poľsko počas 2 svetovej..
Každopádne muži by mali vyzerať tak, ako ja chcem, takže keď ja si poviem, že chcem fyzicky zdatného silného a schopného muža, tak prirodzene, že miesto toho, aby som si takého našla, radšej pošlem všetkých na vojnu!
Inak viem si domysliet to akoby zrazu vsetci honici co si honia na nahých ženách a coraz castejsie na adolescentkách az detoch ako by zrazu vsetci boli homosexuali
@tunidlo hm zdalo sa mi že som spomenula dosť dôležité slovíčko niektorí mala som sa zasmiať na tých mamutoch? prepáč, nepodarilo sa.. nechápem čo máš proti môjmu osobnému názoru vyslovenému..
každého koho som počula rozprávať o vojne, tak si to chválil, všetci tam pozažívali toľko vecí že strach.. ale v dnešnej dobe.. ale nič..
som jednoznacne zato aby bola. aspon by sa mladez naucila poriadku, discipline a zodpovednosti a nechodili by tu uz ti namysleny frajerikovia ale by im to pristrihlo kridelka
Skautsky tabor (skauting) nauči človeka oveľa vačšej samostatnosti ako vojenčina, dokonca buduje jeho charakter, čo sa o brannej povinnosti povedať nedá.
kto chce ist do armady nic mu nebrani.. v 35ke dochodok a dovtedy nech sa necha buzerovat od tupcov s malymi pindurami... kazdopadne keby sa povinna vojenska sluzba zavedie, s mojim kolenom mam modru knizku hned na druhy den
to posledné...s tým nesúhlasím...nie pre zženštilosť...to je blbosť podľa mňa, ale pre pohodlnosť...proste sú chlapci, ktorí sú tak rozmaznaní a pohodlní, že nosia namiesto topánok so šnúrkami topánky na suchý zips, lebo si ich nevedia zaviazať. Tá 2ročná príprava ich zmenila aspoň natoľko, že začali byť samostatnejší. Na druhej strane, ak sa chce stať niekto vojakom pôjde na výcvik dobrovoľne.Napríklad 45kilový chlap, ktorí nemá k niečomu takému ako vojna-zbrane vzťah tam musí trpieť dva roky, čo je zbytočné...ale zase k niečomu sa určite priučí. Majú zážitky, spomienky, kamošov, skúsenosti a nejaké nové poznatky. I keď o tomto som sa bavila s mužmi a veľakrát mi na otázku ohľadom 2ročného v.výcviku odpovedali, že sú to len 2 roky strateného života...
Slovíčko niektorí ale na moju reakciu nemá naozaj žiadny vplyv ...
Ak sa ti zdá, že existujú dosť nesamostatní jedinci, je podľa teba vhodné na základe toho poslať všetkých na povinnú vojenskú službu? ... Toto je fakt postavené na hlavu
V dnešnej dobe neviem čo ...
A ver, že nie každý má k vojne pozitívny postoj, ale to je jedno, budem reagovať len na to tvoje zdôvodnenie:
Ja som zažil ako decko kopu srandy v letných táboroch ... Ideme ich uzákoniť, hej?
@tunidlo ja nehovorím o vojne, ja hovorím o vojenčine a prečo by to vlastne bolo také zlé podľa teba? aj tak tu vidíš že polka ľudí by mala modrú knižku ani by im neohlásili nástup.. tak akože nerozumiem, vybavil by si si posudok od doktora čo sa dá už veľmi jednoducho a dostal by si ju aj ty.. a vôbec by si tu nemusel riešiť moje názory, lebo svojimi argumentami ich ani nezmeníš, ani nijako neovplyvníš.. a hej tábory sú fajn pekný deň
Aj ja, vojenský vývcik sa často nesprávne označuje "vojna" a ja som si to tiež takto prebral ...
Zlé by to podľa mňa bolo v prvom rade preto, lebo týmto by si sa snažila nasilu prispôsobiť ľudí svojmu gustu ...
Tak načo by si zaviedla povinnú vojenskú službu, keď človeku, ktorému sa to prieči, hovoríš, že by si mal v prípade, že by prišla, vybaviť modrú knižku? ...
To už potom moc povinne neznie
Tábory sú fajn, tak ich treba zaviesť ako povinné, nie?
@tunidlo jj hlavne že sa chápeme.. a ja predsa to nemienim zaviesť.. ja som len toho názoru, že by to bolo pre niektorých prospešné, ja hovorím v čisto hypotetickej rovine..
a presne preto, lebo keby tomu človeku poviem že pred pár rokmi by nemohol na to šomrať a proste by išiel a nakoniec by sám povedal že to bolo k niečomu dobré (len s takými názormi sa stretávam, nevravím že nie sú aj iné) a že v dnešnej dobe sú ľudia strašne rozdrapení a myslia si že všetko má byť tak ako oni chcú (áno nezabudni si to zobrať osobne a vynadať mi, alebo ma poslať späť pod nejakú diktatúru alebo niečo, ďakujem), tak radšej sa vyslovím opatrnejšie a odporučím ti modrú, lebo nepotrebujem znášať útoky ľudí ktorí sa ani nepokúsia pochopiť ako som to myslela ale hneď kritizujú.. ako tu väčšina..
a samozrejme aj ja sa radím medzi dnešných ľudí, ale si myslím že tá vojenčina nebola taká chujovina ako si väčšina myslí a keby sme boli my ľudia viac disciplinovaní bolo by tu lepšie..
Celkom ma fascinujú ľudia, ktorí majú nejaký svoj názor na správne využitie času a miesto toho, aby sa ním sami riadili, sedia na nete a tam sa snažia ostatným ho nanútiť, napríklad priklonením sa k povinnej vojenskej službe
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
92 komentov
1.som pacifistka, aj príprava bežných obyvateľov je zlá! bojovať by mali roboty
2.vojenčina robí z mužov agresívne hovadá/zlomené/znásilnené trosky
3.zženštilosť riešte s farma/potravinárskym priemyslom......tak ako zmužštilosť žien..........
4.zmeňte spoločnosť a módu
Pis konkretne ked takeho uvidis a nie na vsetkych ty FAKE
vojencina v dnesnych casoch je hlupost, prezitok komunizmu ktory uz mal vyprchat po 93-tom....
Takže aj keby to bolo tak:
MADA FAKA !!
btw: zzenstili nie sme. par vynimiek sa najde urcite, ale v globale je to nic.
kazdopadne by nieco podobne nebolo zle... lebo polka kokotov co poznam si ani rit neutre bez maminy
a nepočula som o žiadnom skautovi ,ktorý by sa zastrelil/umrel kvôli zlým podmienkam!!!!!!
zato o vojenčine som počula svoje! mi stačilo......dobré je byť ženou
Kedysi to zmysel malo , teraz uz nema , mame profesionalnu armadu kto chce ide a kto nechce nemusi.
a potom, asi by bolo blbe nevidieť toho svojho "muža" dva roky
a ten karatista nebol tínedžer na krúžku pod vedením a dozorom!
pletieš hrušky s jablkami!
akýkoľvek krúžok/tréning núti deti disciplíne, nielen kurz vraždenia a demagógie pod vedením nášho drahého štátu
sa zobudte.
a podľa mňa by to malo byť dobrovoľné ...
Nejaké základy prežitia v sťažených podmienkach, základy streľby a údržby strelnej zbrane. Dáke tie hmaty a chmaty. Proste základy pre domobranu.
Nemá zmysel robiť z každého chlapa (pseudo) profesionálneho vojaka, niekto to proste nemá v krvi. Nehovoriac, že dnešné vojny (afgan, iraq) nie sú nič pre amatérskych "nadšencov". Ale nejaké to nevyhnutné minimum obrany vlasti by mal ovládať každý chlap. Sme síce v medzinárodných toto a hento, ale to bolo aj československo v 38. a pozrite ako dopadli.
Ale predsa, muži sú v dnešnej dobe fakt otrasne ženskí. Chýba im odvaha, zodpovednosť, mocné plecia kvôli ochrane ( nie kvôli foteniu sa pred zrkadlom), šibalskosť, mužský výzor( nie skinny nohavice, rôzne gélové úlizy, ružové tričká a tak ... chýba im pevný krok, pevná istá reč ...
Chlap nemá byť viac zdeptaný než žena ... žena je tá ktorá podporuje, ak je zlá situácia, nálada ... ale zase ak to je furt furt často, tak už aj ona potom stráca takú tú iskru ženskosti pri takom mužovi ...
Tak to uzákoňme povinný ročný výcvik lovenia mamutov, bolo by dosiahnuté to isté
Vám tu dobre ide niektorým
každého koho som počula rozprávať o vojne, tak si to chválil, všetci tam pozažívali toľko vecí že strach.. ale v dnešnej dobe.. ale nič..
@saddath @64
Skautsky tabor (skauting) nauči človeka oveľa vačšej samostatnosti ako vojenčina, dokonca buduje jeho charakter, čo sa o brannej povinnosti povedať nedá.
ide o to najprv vybudovať charakter, a potom učiť mužskosti/ženskosti
tak sa vychová generácia
Podla mna vojna by nasich chlapov iba viac zdeprimovala, uzavrela a bolo by to horsie s nimi ako je teraz
Chyba je v emancipacii, ktoru nezvladaju muzi a ani zeny.
Zeny si beru na seba ulohy, ktore by mali robit iba muzi. Muzi stracaju podu pod nohami..Blabla to neni len o vojne !
Slovíčko niektorí ale na moju reakciu nemá naozaj žiadny vplyv ...
Ak sa ti zdá, že existujú dosť nesamostatní jedinci, je podľa teba vhodné na základe toho poslať všetkých na povinnú vojenskú službu? ... Toto je fakt postavené na hlavu
V dnešnej dobe neviem čo ...
A ver, že nie každý má k vojne pozitívny postoj, ale to je jedno, budem reagovať len na to tvoje zdôvodnenie:
Ja som zažil ako decko kopu srandy v letných táboroch ... Ideme ich uzákoniť, hej?
A prečo sa nejdeš prihlásiť na nejaký podobný kurz, keď sa ti zdá, ako neužitočne tráviš čas?
Aj ja, vojenský vývcik sa často nesprávne označuje "vojna" a ja som si to tiež takto prebral ...
Zlé by to podľa mňa bolo v prvom rade preto, lebo týmto by si sa snažila nasilu prispôsobiť ľudí svojmu gustu ...
Tak načo by si zaviedla povinnú vojenskú službu, keď človeku, ktorému sa to prieči, hovoríš, že by si mal v prípade, že by prišla, vybaviť modrú knižku? ...
To už potom moc povinne neznie
Tábory sú fajn, tak ich treba zaviesť ako povinné, nie?
a presne preto, lebo keby tomu človeku poviem že pred pár rokmi by nemohol na to šomrať a proste by išiel a nakoniec by sám povedal že to bolo k niečomu dobré (len s takými názormi sa stretávam, nevravím že nie sú aj iné) a že v dnešnej dobe sú ľudia strašne rozdrapení a myslia si že všetko má byť tak ako oni chcú (áno nezabudni si to zobrať osobne a vynadať mi, alebo ma poslať späť pod nejakú diktatúru alebo niečo, ďakujem), tak radšej sa vyslovím opatrnejšie a odporučím ti modrú, lebo nepotrebujem znášať útoky ľudí ktorí sa ani nepokúsia pochopiť ako som to myslela ale hneď kritizujú.. ako tu väčšina..
a samozrejme aj ja sa radím medzi dnešných ľudí, ale si myslím že tá vojenčina nebola taká chujovina ako si väčšina myslí a keby sme boli my ľudia viac disciplinovaní bolo by tu lepšie..
Celkom ma fascinujú ľudia, ktorí majú nejaký svoj názor na správne využitie času a miesto toho, aby sa ním sami riadili, sedia na nete a tam sa snažia ostatným ho nanútiť, napríklad priklonením sa k povinnej vojenskej službe