potrebujem poradit ... teraz idem do druhaku na TUKE aa neviem ci mam zaplatit len zapisne do rocnika alebo aj 7 ecok za ajsik ... Ci to je potrebne ak mi staci zlava na MHD a do jedalne
Osobne si myslím, že nie. U nás na škole síce považovali ISIC za niečo ako druhý najdôležitejší preukaz študenta, ale tak hádam vaša škola nie je až taká jebnutá ako bola tá moja : )
@jeko tak u nas je ajsik tiez tak na to .. len tych 7 eur je na zlavy a tak a neviem ci zlava na mhd sa mi predlzi automaticky alebo po zaplateni tych 7 eur a nechcem zasa zbytocne platit nieco co nevyuzijjem
@istsinka po aktivacii ISICu v skole vasho terminalu, predpokladam, ze na re-aktivaciu bude treba zakupit prolongacnu znamku.. TUKE nema internetovu stranku, or what ?
@n0win0u ale nie je zlava ako zlava .. lebo zlava do bufetou je automaticky aj ked nezaplatis .... aa tieto zlavy platia do obchodov napr croop atd ... a neviem do ktorej kategorie patri mhd
@itsinka - my platíme za ISIC 1,60€, za tú prolongačnú známku.... to ti podľa mňa úplne stačí, tých 7€ je presne na kupóny, ja som si to minulý rok kúpila jak sprostá a skoro všetky obchody tam boli zo Žiliny - tak nebudem sa jebať do ZA, aby som mala o 30% lacnejšiu knižku z nejakého kníhkupectva, keď zľavy dáva aj Pantha Rhei a žiadny kupón nepotrebuješ....
ISIC si musíš prolongovať. No neviem ako je to na TUKE, ale ne UPJŠ-ke si zaplatíš prolongačnú známku a zaplatíš aj zápisné a samozrejme musíš mať pri sebe ústrižky o zaplatení. Potom ti platí .
ak správne čítam, tak 7€ je poplatok za tú prolongačnú známku... bez zakúpenia tej známky sa vraj ISIC preukaz stáva neplatným a nepoužiteľným kdekoľvek...
@tomice27 to ma zavadzalo ... aleee aj v tom zapisnom ak si vezmes tak mas 1,60 ci kolko za ajsik a to je vlastne na aktivaciu ... aj kamos tretiak mi teraz vravel ze on to nikdy neplatil
@istsinka asi by bolo najlepšie napísať na študijné.. nevieš o niekom, kto tam písal? lebo ja som už fakt zmätený.. na webe sa píše, že ten poplatok 2,5€ je za externé funkcionality ISIC karty... lenže tie ti budú k ničomu, keď nebudeš mať prolongačnú známku... lebo tá sa lepí na ISIC dozadu... čiže ju potrebuješ na to, aby sa platnosť karty predlžila, bez predlženia platnosti ti sú externé funkcionality fakt nanič...
my sme to platievali, ale to bola vlastne len tá známka. bolo to treba poslať do školy ešte pred tým, ako ideš na zápis. a vlastne, celý zápis na študijnom u nás spočíval v tom, že mi teta na študijnom dala lístky na obed (za tri roky som nepochopila, jak sa to používa a na isic mi nalepila známku, niečo si naťukala do kompu a o tri hodiny ma poslala k terminálu aktivvovať si ho.
tým ze zaplatis 7€ si predlzis platnost karty zase na rok cize do septembra 2011 ..inak mas ISIC neplatny => nefunguju ti cipy ...cipova preukazka..jedalen..., tým padom ISIC nemusis nosit pri sebe
keďže tu je horlivá diskusia o ISIC karte,spýtam sa aj ja...som prváčka na VŠ,v piatok som mala zápis a tam sme dostali tú kartičku,tak som si ju išla priložiť k tomu terminálu a ukazovalo mi neznáma karta,ale profesorka hovorila,že ona sa aktivuje do 24 h.ale po tých 24h som ju už neprikladala k terminálu,keďže bývam ďaleko od školy,je to chyba ? ? ?
@dida17121 keď som ja bol prvák, tak nám dali kartu a k ničomu som ju neprikladal a potom som ňou skúšal o pár dní cestovať autobusom SAD a bola aktivovaná...
@istsinka tych 7 eur to je ta hranata znamka teda zlavy na hokej, do mekaca a podobne....ak si ju nekupis tak sa nic nedeje...akurat ze nebudes mat zlavy v tych "instituciach"....na zapise ti daju len okruhlu znamku NO iSIC a kartu ti aktivuju a budes ju moct pouzivat v bufete, aj MHD, do vlaku a podobne ale zlava nebude platit na cestu napr. do zahranicia lebo nebudes mat hranatu znamku ISIC.....Tiez som FEI-kar...TUKE ruleZ
@itsinka - tých 7€ to sú LEN tie kupóny.... hovorím, zbytočne vyhodené peniaze, možno jeden som z toho použila.... na zápise ti dajú takú okrúhlu známku, to ti tam rovno nalepia, na zadnú stranu ISIC, potom kartu priložíš k terminálu a už ju máš aktívnu na MHD, na medzimestské busy aj na vlaky... a zľavy máš tam 50% automaticky do múzeí, galérii, na hrady, kam len chceš a ako som už písala, aj v Pantha Rhei (tam síce len 3% ale aj to je niečo)
my máme "zápisné" 1,60€, to musím mať zaplatené popredu, v deň zápisu im odovzdám iba ústrižok zo šeku - za to vlastne dostanem tú okrúhlu nálepku na zadnú stranu ISICu - neviem, ako je to na tvojej škole, možno si vypýtajú viac, možno menej, určite to máte na stránke napísané.... ale opakujem, tých 7€ vyhodíš do luftu za tie kupóny.... fakt, radšej si ušetri na niečo iné
@dida17121 - mne to tiež nešlo, keď som bola prváčka, vystresovaná a čakala som pred terminálom asi 20 minút.... a potom som priložila a nič.... a tiež do školy musím cestovať vlakom, čiže keď som tam šla už akože prvý deň normálne na vyučovanie, tam som si ešte kúpila celý lístok, v škole som kartu priložila k terminálu, zázračne to už fungovalo a cestou domov som si kúpila študentský lístok bohužiaľ, tá jedna cesta bola teda drahšia.... je to tak, že prvýkrát keď to aktivuješ, dlhšie to trvá, neviem prečo
ja už fakt neviem, polovica ľudí hovorí, že tých 7€ zaplatiť treba, polovica že netreba.... v liste zo školy sa (ak správne chápem) píše, že nezakúpením známky (7-eurovej) prestane byť preukaz platný... a že predĺžením platnosti preukazu zakúpením 7-eurovej prolongačnej známky sa dá ISIC preukaz naplno využiť aj v "dopravných aplikáciach", čiže MHD, SAD, vlaky... a ak si človek 7-eurovú známku nekúpi, hrozí mu dokonca až nebezpečenstvo zadržania ISIC preukazu.. (i keď toto si v praxi predstaviť neviem)
mirkova : ja osm to tam tiež skúšala, ale 20 minút a nič, že neplatná karta...tak som sa na to vykašlala...ale spolužiačkam to išlo ...tak dúfam, že mi to pôjde keď to odskúšam za 2 týždne
znamka ISIC ktora stoji 7 € ti je na to aby si mala zlavy v obchodoch a ine somariny (cize totalne nanic) znamka NO ISIC ktora stoji cca 1,6 € alebo neviem kolko to ti daju na zapise a s tym ti plati ISIC ako preukaz studenta a mas zlavu na mhd a vlak
btw chod aj na studenstke forum www.tu-ke.com tam ti vsetko vysvetlia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
"Bez tejto známky nemáte platnú licenciu ISIC a Váš preukaz bude vyradený z medzinárodnej databázy platných ISIC preukazov"
z čoho vyplýva, že bez tej známky ISIC stráca platnosť a tým pádom je nepoužiteľný...
my máme "zápisné" 1,60€, to musím mať zaplatené popredu, v deň zápisu im odovzdám iba ústrižok zo šeku - za to vlastne dostanem tú okrúhlu nálepku na zadnú stranu ISICu - neviem, ako je to na tvojej škole, možno si vypýtajú viac, možno menej, určite to máte na stránke napísané.... ale opakujem, tých 7€ vyhodíš do luftu za tie kupóny.... fakt, radšej si ušetri na niečo iné
btw chod aj na studenstke forum www.tu-ke.com tam ti vsetko vysvetlia
na tom letáčiku to bolo napísané otrasne zavádzajúco