ja by sombol celkovo nekompromisny...prijal by som iba obcanov ktori chcu pracovat a zit lepsi zivot...netolerantnych by som poslal naspat tam odkial prisli...a tento nazor som mal vzdy...ked chce niemto niekde zit musi dodrziavat pravidla pre tu krajinu
@riddler aspoň, že je tam asi inak by to bolo neodpustiteľné.
Každého kto mal tú možnosť a povolil im zotrvanie v EÚ by som hodil do tábora na týždeň. Nie žeby tam týždeň vydržali, možno by ich "zjedli" už za hodinu ale naučili by sa. Ľudia zabúdajú preberať zodpovednosť za následky. Kým sa toto nezmení. Nezmení sa toho veľa.
kdesi som počul o nejakom americkom štábe a nejakej blonďatej reportérke, ktorá robila z nejakej oblasti reportáž. V momente keď mali pauzu a kameraman menil baterku v kamere, redaktorku vzali a znásilňovali všetci, ktorí sa ku nej dostali. Kto vie či to bol zámer alebo mala rada klobásy. Ale ak by sa toto malo stať priateľke .. neviem ako by som sa zachoval.
@dumbledore ale to je niečo podobné ako keby som napísal "nechcem pôsobiť neonacisticky,ale pozatváral by som židov do koncentrákov". Tak ked odmietam nejakú ideologiu,nebudem rozprávať presne ako jej prívrženci. Tak to je protichodná negácia,aj ked k nej dáš slová možno,asi,kebyže,niežeby...
Riesenie je jednoduche. Zrusit akykolvek welfare v EU a ti, ktorym sa nechce robit pokapu od hladu. Toto krasne funguje v Hong Kongu. Je tam sice mrte vela imigrantov, ale nie su s nimi ziadne problemy, pretoze od statu nedostanu ani hovno, takze musia pracovat.
@inversi ja netvrdím,že europska unia postupuje v tejto problematike správne,tiež mám voči tomu výhrady,len sa mi tá veta zdala divná...to nebola polemika o tom,či by tu mali alebo nemali byť utečenci,to sa tu preberalo stokrát a znova to otvárať je zbytočné,to bola reakcia čisto na tú vetu
@tommyhot prosím je to riešením .. horšie je, že naša neschopná vláda, nech to je ktorákoľvek nie je schopná zabezpečiť prácu a riešenie tohto problému v našich občianskych kruhoch.
Ak sa náhodou bude likvidovať utečenecká vlna, mohli by to zobrať cestou cez parlament aby sa tam ľudia trošku spamätali určite ich to nakopne k lepším výsledkom.
@inversi ako len nechcem aby ma tu mali za rasistu, ale určite by som bral najskor ohlad naseba a v prípade ohrozenia by som ich strielal nebrat v uvahu ich vierovyznanie...
@sob3k to netusim, ale predpokladam, ze nejaka zakladna starostlivost tam je, kedze je tam povinne zdravotne poistenie (aj ked velmi male). Kazdopadne vyzierat system sa tam neda. Ak mozes pracovat a nepracujes tak mas smolu a tak by to malo fungovat vsade.
@inversi "horšie je, že naša neschopná vláda, nech to je ktorákoľvek nie je schopná zabezpečiť prácu"
Vlady nezabezpecuju pracu, od toho su tu podnikatelia. Vlada im to bud moze zjednodusit nizsimi/ziadnymi danami a regulaciami, alebo naopak sa moze postarat o to (ako je to na slovensku), ze zamestnavanie je neskutocne nakladne.
@dumbledore formalne nie je. Hong Kong ma svoje vlastne zakony a vlastnu imigracnu politiku a hlavne tam NIE JE trest smrti, tak ako si nespravne poznamenal v @21
@tommyhot ja som napísal, že trest smrti je v Číne a Hong Kong je administratívnou oblasťou Číny, áno má svoj systém ale keďže vieš o existencii komunistického režimu v Číne, len blázon sa môže domnievať, že Čína nemá vplyv na Hong Kongský režim , takže nie nerozumiem, práve ja tomu rozumiem a ešte aj čítať viem... so have a nice day
@dumbledore administrativna oblast Ciny neznamena, ze Cina si tam moze menit zakony ako sa jej zachce. V momente ked to urobi, tak Hong Kong uz nie je Hong Kong a o tom sa tu predsa nebavime dnesny status je taky, ze Cina okrem vojenskej "obrany" Hong Kongu nemoze nic. Ano, maly vplyv tam je cez nastrcenych panakov z Pekingu, ale ekonomicke zaujmy su tam nad tie ideologicke. V momente kedy Cina zaberie HK nasilim (alebo sa pokusi vyrazne menit politicky system) odtial odide cely kapital a toho su si vsetci vedomi. Keby tomu tak nebolo, uz davno je to legitimna sucast Ciny so vsetkym co k tomu patri.
Jediná vec, ktorá pomôže je medzinárodná dohoda a spoločná bezpečnostná politika svetových mocností. Ale nakoľko Rusko sa nekamaráti s NATO a EU k dohode môže ťažko dôjsť. Problém je treba riešiť v mieste vzniku - v tých daných krajinách a utečenci nebudú mať dôvod migrovať - teda dôvod si nájdu ale maximálne im poprajeme príjemný "víkendový" pobyt a šťastnú cestu domov. My akurát tak môžme ventilovať svoje názory a komplexy na týchto bezpredmetných fórach. A niekedy .. teda raz za 4 (5) roky môžeme hlasovať za svojich zástupcov do Vlády a Európskeho parlamentu, ktorí tak či tak nič nevyriešia, nakoľko sme malá krajinka bez názoru a akurát sem tam "zabreše" nejaký politik, aby si dvihol preferencie pred voľbami (prípad Fico). Teoreticky ešte je jedno riešenie: Európske referendum o utečeneckej kríze - nie som síce právnik a neovládam európske právo ale predpokladám, že nejaké tie zmluvy o EÚ by sa museli prepísať a začierniť
No podľa mňa nech si migrujú kam chcú, ja ich k sebe domov nepustím a ak sa mi niekto začne hrabať do života alebo nebodaj ma obmedzovať alebo utláčať, tak skončí s kladivom v šedej hmote...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
Každého kto mal tú možnosť a povolil im zotrvanie v EÚ by som hodil do tábora na týždeň. Nie žeby tam týždeň vydržali, možno by ich "zjedli" už za hodinu ale naučili by sa. Ľudia zabúdajú preberať zodpovednosť za následky. Kým sa toto nezmení. Nezmení sa toho veľa.
kdesi som počul o nejakom americkom štábe a nejakej blonďatej reportérke, ktorá robila z nejakej oblasti reportáž. V momente keď mali pauzu a kameraman menil baterku v kamere, redaktorku vzali a znásilňovali všetci, ktorí sa ku nej dostali. Kto vie či to bol zámer alebo mala rada klobásy. Ale ak by sa toto malo stať priateľke .. neviem ako by som sa zachoval.
Ak sa náhodou bude likvidovať utečenecká vlna, mohli by to zobrať cestou cez parlament aby sa tam ľudia trošku spamätali určite ich to nakopne k lepším výsledkom.
Vlady nezabezpecuju pracu, od toho su tu podnikatelia. Vlada im to bud moze zjednodusit nizsimi/ziadnymi danami a regulaciami, alebo naopak sa moze postarat o to (ako je to na slovensku), ze zamestnavanie je neskutocne nakladne.
» en.wikipedia.org/wiki/Capital_pu...
@32 - diskusný klenot
na každého raz príde a aj na týchto dementov, škoda, že pre daktorých už bude neskoro