no chccela by som naozaj aby sa vratil cas a tieto problemy by neboli...ale ked som si raz zvykla na pocitac a tak...ale nejakop by som to mozno ustala
no ešte prachy a tak..to je skoro to isté..ale proste...ide o to že všetci by boli happy ale zároveň by žili ako neandrtálci lebo by sa nepohli vpred...to je fakt úžasná vidina...
@flegma1triedy myslíš že práve kvôli peniazom a vojne by sa ľudstvo nepohlo vpred? zaujímavé, ja si myslím že by sa to dalo, i keď možno pomalšie ale za tú cenu by to rozhodne stálo každopádne tvoj názor ti neberiem
@kanarikk tak podstatne je to, co by existovalo a co nie.. lebo trebars mat zivot bez medicinskych pokrokov, kde by ma v 35tke najneskor pochovali, tak to urcite nie je ziadna vyhra.. a myslim si, ze nakoniec by sa ludstvo aj tak vyvinulo na obraz podobny tomu dnesnemu..
nie..ty si tam mala boje a tak nie?...nestálo..pretože aj počas tých vojen sa zdokonalila medicína..a sorry ale aby sme boli ako pred pár storočiami mi nepríde celkom múdre...nechápeš že aj tak by to nebolo možné pretože ľudia by umierali pomaly aj na chrípku? v čom by potom ten svet bol dokonalý?
@antifunebracka celkovo my ľudia sme na svete dosť krátku dobu a napriek tomu bojujeme medzi sebou, i keď často bezdôvodne, namiesto toho aby sme si podali ruky, sa časom sami zničíme :/ viem čo je realita no mnohým by sa zišlo trochu mozgu ... hlavne nášmu parlamentu
@flegma1triedy zato dnes ťa zabije blázon ktorý sa zle vyspal...
každú dobu trápi ľudí niečo iné, nevravím že medicína je na prd, no
všetko čo do seba pcháme je pomaly samá chémia. tiež by som nechcel aby ľudia umierali na kadejaké jednoduché formy chorôb, a ohľadom tých vojen ... myslím že priniesli viac toho negatívneho ako nejakých pokrokov na ktoré by sme časom prišli aj sami
Ked nemas mier, zomries vo vojne. Alebo zomries preto, lebo nemas prachy a musis platit tomu, kto ju vedie. Je to lepsia myslienka?
Jeden filozof povedal, ze clovek ovladol prirodu skor ako sam seba. V podstate to hlavne, coho sa mozme obavat je, ze sa sam znici, nebude to priroda, nebudu to mimozemstania ani meteorit (fantazie), ale bude to on sam, pretoze ked sa ludia zbavia vsetkych problemov, znicia sa sami
Je na to niekolko prikladov, napriklad staroveke Grecko = ubranili sa Perzanom = znicili sa sami
Mozno to trocha suvisi s tym, ze clovek, ked nema problemy, tak si ich vyrobi, co je velmi zla vlastnost
Dalsia vec. Ludia su v dnesnej dobe mozno vyspelejsi, ale niektorym uz z toho zacina takpovediac sibat. Kazdy druhy clovek berie prasky na spanie, antidepresiva atd. Niekedy mozno je lepsi jednoduchsi sposob zivota, nie som za tych neandrtalcov, ale clovek sa moze znicit prave vlastnymi vydobytkami.
Dalsou vecou je nedovera a mozno by sme to mohli spojit s egoizmom. My sme slobodni, je nam skvelo, ale ja som egoista a chcem byt najlepsi. Tak sa bijeme medzi sebou bez akehokolvek zjavneho dovodu. Ze to robili praveki ludia, fajn, ale dnesni... V podstate je nepochopitelne, ze vobec jestvuju vojny, o co ti ludia bojuju? Aby sa mohli potlapkat a po pleci a povedat "Ja som frajer, lebo mam vacsi stat alebo, ja neviem, hlbsi mesec Fakt ubohe podla mna "
Inak co sa tyka vojen, pre vojnu nikdy nie je rozumny dovod. Ak chce niekto dosiahnut pokrok, nech sa paci, ale vojna nikdy nic nevyriesi. Vzdy musi jestvovat nejaky problem, nejaky ciel, ale nazor, ze spravime nieco horsim, napriklad vyvolame vojnu, aby bol pokrok, to pardon, ale mi to pride riadne scestne. Take veci by sa nemali stavat.
Treba si uvedomit, ze AJ tvoje vlastne presvedcenie a tvoj nazor na tuto vec vyplyva z historickych skusenosti, z ponauceni, ktore by sme nemali ako ziskat, keby historia nebola takou, aka je.
Hej, ale otazka je, ci v sucasnosti jestvuju zaujmy, kvoli ktorym by bolo nutne viest vojny. Ak chces viest vojnu, musis mat na to velmi padny dovod. Vojna totiz znamena obrovske skody na zivotoch, majetku atd. cize v podstate vojnu mozno (z moralneho hladiska) viest iba vtedy, ak by bez nej nastala rovnaka skoda. Myslim, ze taketo dovody uz v dnesnej dobe nie su. Cize tuna ide len o mocensky boj.
Co sa tyka tych skusenosti, je to tak, ale problem je, ze niekedy nestacia ani viacnasobne skusenosti a napokon je tu riziko, ze to bude dozivotna "skusenost" Cize uz nebude nikoho, co by sa z nej poucil.
Myslim si, ze skutocne niet dovodu na to, aby niekto naberal skusenosti takymto sposobom...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
neberte to ako môj problém, skrátka ma zaujíma váš postoj k súčastnosti, prosím odpovedajte úprimne, Áno alebo Nie .
komentáre typu :svet je taký aký si ho predstavujeme a podobne, si nechjte pre seba, (nevravím že niesú pravdivé no nesúvisia s dannou témou)
skrátka niečo by bolo a niečo nie, a stejne ak by niečo neexistovalo aj tak by ti to nechýbalo ak by si o tom nevedela ...
@flegma1triedy tu nejde len o mier.
každú dobu trápi ľudí niečo iné, nevravím že medicína je na prd, no
všetko čo do seba pcháme je pomaly samá chémia. tiež by som nechcel aby ľudia umierali na kadejaké jednoduché formy chorôb, a ohľadom tých vojen ... myslím že priniesli viac toho negatívneho ako nejakých pokrokov na ktoré by sme časom prišli aj sami
Mas niekolko zaujimavych nazorov.
Ked nemas mier, zomries vo vojne. Alebo zomries preto, lebo nemas prachy a musis platit tomu, kto ju vedie. Je to lepsia myslienka?
Jeden filozof povedal, ze clovek ovladol prirodu skor ako sam seba. V podstate to hlavne, coho sa mozme obavat je, ze sa sam znici, nebude to priroda, nebudu to mimozemstania ani meteorit (fantazie), ale bude to on sam, pretoze ked sa ludia zbavia vsetkych problemov, znicia sa sami
Je na to niekolko prikladov, napriklad staroveke Grecko = ubranili sa Perzanom = znicili sa sami
Mozno to trocha suvisi s tym, ze clovek, ked nema problemy, tak si ich vyrobi, co je velmi zla vlastnost
Dalsia vec. Ludia su v dnesnej dobe mozno vyspelejsi, ale niektorym uz z toho zacina takpovediac sibat. Kazdy druhy clovek berie prasky na spanie, antidepresiva atd. Niekedy mozno je lepsi jednoduchsi sposob zivota, nie som za tych neandrtalcov, ale clovek sa moze znicit prave vlastnymi vydobytkami.
Dalsou vecou je nedovera a mozno by sme to mohli spojit s egoizmom. My sme slobodni, je nam skvelo, ale ja som egoista a chcem byt najlepsi. Tak sa bijeme medzi sebou bez akehokolvek zjavneho dovodu. Ze to robili praveki ludia, fajn, ale dnesni... V podstate je nepochopitelne, ze vobec jestvuju vojny, o co ti ludia bojuju? Aby sa mohli potlapkat a po pleci a povedat "Ja som frajer, lebo mam vacsi stat alebo, ja neviem, hlbsi mesec Fakt ubohe podla mna "
Staci, aby sa niekedy moj zaujem skrizil s tvojim a uz je medzi nami rivalita..... ci chceme, ci nechceme a vzdy sa kompromis urobit neda.
Vojna bola nevyhnutnou sucastou ludskej historie a zopakovala by sa aj keby sme posunuli cas.
Pretoze podstatu chyby pochopis az vtedy, ked poznas jej nasledky, vojna je paradoxne jediny sposob, ako dosiahnut svetovy mier.
Ale ovela zasadnejsia otazka je , ci sa ludstvo pouci skor, ako bude neskoro.
..moj nazor
Treba si uvedomit, ze AJ tvoje vlastne presvedcenie a tvoj nazor na tuto vec vyplyva z historickych skusenosti, z ponauceni, ktore by sme nemali ako ziskat, keby historia nebola takou, aka je.
To bolo naposledy trochu dávnejšie, ako niekoľko tisíc rokov dozadu, nie?
Hej, ale otazka je, ci v sucasnosti jestvuju zaujmy, kvoli ktorym by bolo nutne viest vojny. Ak chces viest vojnu, musis mat na to velmi padny dovod. Vojna totiz znamena obrovske skody na zivotoch, majetku atd. cize v podstate vojnu mozno (z moralneho hladiska) viest iba vtedy, ak by bez nej nastala rovnaka skoda. Myslim, ze taketo dovody uz v dnesnej dobe nie su. Cize tuna ide len o mocensky boj.
Co sa tyka tych skusenosti, je to tak, ale problem je, ze niekedy nestacia ani viacnasobne skusenosti a napokon je tu riziko, ze to bude dozivotna "skusenost" Cize uz nebude nikoho, co by sa z nej poucil.
Myslim si, ze skutocne niet dovodu na to, aby niekto naberal skusenosti takymto sposobom...