ale prečo z modrého z neba urobili pomoc pre chudobných, chorých, postihutých a neviem čo ešte? prečo tam nemožu napísat aj normálni ludia ktorí len chcu niekoho potešit, alebo ho prekvapit? teraz ked tam niekto taky napiše ho pošlu do riti, lebo su tam lubia ktori to potrebuju viac, tak potom o čom to je... všetko o tom istom.
@rischo ak nie si vyslovene mega bohatý, častokrát nie..
@romulik a prečo nie? "normálny" človek má tisíckrát možností na splnenie sna, než ten ktorý je postihnutý, je v ťažkej životnej situácii alebo má ja neviem smrteľnú chorobu.. taký človek si na nové kúrenie alebo výlet do Kene ťažko zarobí..
Tak v podstate by sa to aj bolo stalo,kebyže nás s tým nápadom nepredbehla jedná zltá tetuša,ale to nie je podstatné, kto to vysníval,hlavné je,že rodina už žije dôstojne
@h8u no keď je fyzicky zdravý človek chudobný tak nemá šancu si splniť sen rovnako ako ten, čo je postihnutý.... ale zdravý človek nedoženie nikoho k slzám a o tom je celá tá relácia...
@sandy114 ale má šancu tie peniaze si zarobiť, kdežto ten postihnutý nie.. jednoducho povedané ja to vidím tak, že je oveľa spravodlivejšie aby sa plnili sny tým, ktorí toho šťastia mali menej.. oveľa menej.. príde mi divné, že ak by dvaja ľudia túžili po tom ja neviem okúpať sa v La Manche, obaja by boli chudobní, ale jeden by mal rakovinu, nie veľký kus života pred sebou a kopu fyzickej aj psychickej bolesti a utrpenia z tej choroby za sebou, aby bol vybratý ten zdravý.. proste keď už sa tie peniaze na také niečo míňajú, tak aspoň nech to poteší nejakú utrápenú dušu.. a tí ľudia čo v modrom z neba sú si za to z 95% nemôžu ani náhodou
@h8u ja som len povedala, že tá relácia je celá o tom vybudení emócií... veď keby chceli pomáhať postihnutým len tak, tak nedávajú ich plač každý týždeň do televízie... a podľa mňa by nebolo zlé keby z času na čas vybrali niekoho kto je síce zdravý no šťastie nemal... ten čo sa narodil chudobný zvyčajne aj chudobným ostane, lebo si nemôže dovoliť aby ho rodičia živili do 25, tak nejde na výšku, ale pracovať, no bez výšky si ťažko nájde dobre platenú prácu... toľko môj skromný názor...
@sandy114 ale tam práve nie su len chorí ľudia.. ja chápem čo myslíš a neviem či to pozerávaš, ja poslednú dobu hej.. a mala som na to najprv úplne iný názor, proste dôchodcovská relácia plná emócií.. ale je to úplne iné, proste tie príbehy sú všetky odlišné a nejde tam len o choroby, ale ako som povedala jednoducho ľudia, ktorí to šťastie nemali.. napr. minulý či predminulý týždeň tam bola matka s dvoma deťmi, ktorej manžel je gembler, neplatí na decká atď., ona robí nejakú upratovačku a proste nemali vôbec prachy tak im odpojili plyn a boli dve zimy bez kúrenia.. a nebola tam žiadna choroba, ale tá žena bola proste dobráčka to bolo vidieť, len sa dostala do začarovaného kruhu, kedy lepšiu prácu nájsť nemôže a aj keby našla, najprv by neviem ako dlho musela splácať dlh ktorý sa jej tam v tých plynárňach či kde vytvoril.. no a jednoducho jej spravili nové kúrenie s kotlom (bol tam nejaký problém s tým starým) a na rok dopredu im predplatili ten plyn.. proste podľa mňa je to uplne úžasné že sa tým ľuďom tak pomáha, klasicky to funguje na princípe sponzorov a toľko ľudí je už kvôli tomu šťastnejších.. a nevidím na tom nič zlé.. tiež sa snažím pomáhať tým čo to potrebujú, aj keď možno nie až tak veľmi ako by som mohla, ale vždy keď sa na to pozerám, tak mi to práve dodá niečo, aby som sa snažila ešte viac..
neexistuje spôsob ako "nemať šancu splniť si sen", za rôznych okolností k tomu vedú len rôzne cesty, niektoré menej priamočiare a preto sa zdajú ťažšie.
(áno, ja sám sa tým neriadim, ale viem že to tak je)
@romulik Pre choreho/chudobneho je aj to malo "modre z neba". Neviem ako ty, ale ja za modre z neba nepovazujem cestu na Bora Bora. A hadam v oboch z nas sa najde tolko empatie, ze najprv do telky pustime tych, co to potrebuju (liecenie, materialna pomoc v domacnosti atd.) a az potom prideme na radu my.
PS: Normalni ludia tam aj niekedy su. V tych pribehoch ked sa chce nejaky hajzlochlap ospravedlnit zene. No tie by som odtial najradsej vyskrtol.
@fellipe13 preco by to mala byt vyhovorka pre pasivitu? ja sa nezvyknem srat do veci inych ludi, do modreho neba mozu napisat aj oni.. mozno ani nemaju o to zaujem a spravila by som im len medvediu sluzbu, proste si myslim ze sa ma to netyka a ze by som nemala dobry pocit keby mna takto riesili v telke
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
@romulik a prečo nie? "normálny" človek má tisíckrát možností na splnenie sna, než ten ktorý je postihnutý, je v ťažkej životnej situácii alebo má ja neviem smrteľnú chorobu.. taký človek si na nové kúrenie alebo výlet do Kene ťažko zarobí..
prekvapenia, hlavne takéto masívne, považujem za komplot, nie za pomoc
neexistuje spôsob ako "nemať šancu splniť si sen", za rôznych okolností k tomu vedú len rôzne cesty, niektoré menej priamočiare a preto sa zdajú ťažšie.
(áno, ja sám sa tým neriadim, ale viem že to tak je)
PS: Normalni ludia tam aj niekedy su. V tych pribehoch ked sa chce nejaky hajzlochlap ospravedlnit zene. No tie by som odtial najradsej vyskrtol.