...keď niekoho naozaj veľmi ľúbim je vlastne jedno, či sme zasnúbený alebo nie, ak sa jedná o serióznosť vo vzťahu, tak vlastne zásnuby nie sú problém, pričom ani nie sú také záväzné týkajúcich sa niektorých konkrétnych vecí oproti vstupu do manželstva
podľa mňa by sa zasnúbiť mali ľudia, ktorí sa chcú v najbližšom (povedzme) roku zobrať...kým sa neplánuje tá svadba, prípadne kým tí ľudia spolu nežijú, sú to len prázdne slová s prstienkom...
moje kamošky sa pozasnubovali,a každá si do pol roka našla iného chalana....
Ak sa s niekym zasnúbim, tak to bude vtedy, keď budem toho človeka dokonale poznať, lúbiť, a budem si istý tým, že s ním chcem spojiť svoj život, prípadne s ním mať deti. A tiež tomu musí predchádzať aspoň rok spolužitia v jednej domácnosti. Po tých 4 mesiacoch si myslím, že by u mňa z toho nenastala ani jedna skutočnosť a nejaké zasnúbenie by ma naozaj ani len nenapadlo.
nie. zasnúbenie je pre mňa príliš veľký záväzok. ľudia by mali byť spolu oveľa dlhšia ako 4 mesiace aby pochopili, že chcú spolu stráviť zvyšok života.
@hajzli no ale @57 musim priznat, ze myslim vazne nie ze by som tvrdil, ze po 2 rokoch maju alebo nebodaj musia byt zasnuby, ale ked niekto po dvoch rokoch za ziadnu cenu nepripusti, ze by to mohlo stacit, tak sa mi to nepozdava moc. jasne, ze aj vek zucastnenych treba zohladnit a dalsie faktory...ale no.
napísala by som to tak, ako by to bolo ... po štyroch mesiacoch chodenia sa zasnúbiť, po štyroch mesiacoch od zásnub sa zobrať ... a po štyroch mesiacoch od svadby sa rozviesť
ach deti moje osprostené... Zásnuby slúžia predovšetkým na to, aby si dvaja ľudia dali vzájomný sľub, že uzavrú manželský zväzok. Teda zásnuby = požiadanie o ruku. A nie, že dám babe prsteň a hurá sme zasnúbený, to nie sú zásnuby.
BTW jedna moja známa sa tiež "zasnúbila" po 2 mesiacoch ! Na to koľko má rokov, má dosť jednoduché detské zmýšľanie.
podla mna je blbost byt zasnubeni 5rokov a nakonec sa aj tak rozidu...ale na druhej stane ak by to uz spravil tak by som asi nemala to srdce poslat ho s tym prstenom niekam...nastastie my mame v tomto s priatelom jasno
akože nehádanie sa je jediný aspekt, pre ktorý sa ľudia snúbia/berú? aké jednoduché! ja by som čakala, že ten môj super partner bude trochu viac realista aj keby som mala tridsať a cítila tykanie biologických hodín, tak by som ho vysmiala.
styri mesiace? Preco nie? Ale v 17 rokoch, ked este vsetko vyzera ruzovejsie ako skutocne je ... a pre tak banalny dovod ako "nehadame sa"? Po styroch mesiacoch sladkej lasky by som prosila, aby ste sa nehadali, inac by sa trebalo uz prudko zamysliet nad vztahom samotnym. Styri mesiace su samo o sebe strasne malo ... ale ak by mi to povedala tridsatrocna znama, ktora dotycneho pozna roky, vcitane jeho nechutneho zlozvyku mlaskat pri jedle, ale tak nejako ho miluje aj s tym, kedze on vie o jej nechuti varit a preberat kazdy myslienkovy pochod ... ale i tak je to zena, s ktorou si chce zalozit rodinu, lebo koniec koncov vari rad on ... a len "chodia" tie styri mesiace, no oci maju na pripadne manzelstvo uz otvorene ... nepovedala by som tomu napadu NIE .. tak ako ho hovorim v tejto situacii zamienat si zasnuby s obycajnym vyznanim lasky (ktorymi sa uz teraz plytva az az a nie vzdy maju skutocnu vypovednu hodnotu ) je trochu smutne ... zasnuby ako to uz bolo spomenute .. beriem ako skutocny zavazok .. fakt, ze chcem s dotycnym zit , zalozit si rodinu a nejde len o adolescentne "naveky spolu (kym nepride niekto lepsi)" cize neodsudzujem, neposudzujem ... ale nemyslim si , ze by to bolo naozaj rozumne ... nech sa ti dvaja tesia, ze si rozumeju , nepotrebuju k tomu zasnuby ... aby ak im zalezi na spolocnej buducnosti, nedali sebe aj svojmu vztahu dostatok casu .. nepremyslene a rychle kroky vo vztahu , najma ak je na zaciatku ... nikdy nikomu neprospeli priskoro vzlietneme, skoro padame z vysky vlastnych iluzii dufam, ze sa zas nik neurazi .. je to len nazor, ako mnoho predo mnou ... pekny den
@althika suhlas rychle vzlety rycho padaju vztah by sa mal postupne vyvíjať.. a až potom ak dokažú žiť spolu v jednej domácnosti trebárz aj celý mesiac v pohode že sa tolerujú podporujú atd atd čo si vysvetlila všetko hore som za Ano...
Nie, ani teraz po takmer troch rokoch by som to este neprijala, pretoze sme si nevyskusali zit sami dvaja vo "vlastnom", ked to zvladneme, tak by som to uz asi prijala.
jedine, ak by som ho poznala už dlhšie, vedela čo je zač, poznala jeho "muchy" a rodinu...jednoducho, keby som si ním bola istá, tak nie je čo riešiť..
mne sa nadovsetko paci slovo zasnubena,cely ten jeho koncept znenie aj vyznam
vydata uz nie
ja ked budem mat vazneho chlapa(V co verim trpezlivo od svojej puberty tak s nim budem hoci i do smrti zasnubena len aby som si mohla hovorit snubenica
urcite nie hlavne preto lebo ak by to mal byt vztah bez hadok tak to mi pride uplne absurdne pretoze je prirodzene ze ludia musia na seba aj nakricat a vyventilovat svoju zlost niekedy na toho druheho a nie hrat sa za kazdu cenu na ustupcivy a spokojny par,v takom vztahu by som nedokazala ani tie styri mesiace vydrzat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
120 komentov
zamrzol mi net :/
ale mám zasnúbenú spolužiačku a klape im to
...keď niekoho naozaj veľmi ľúbim je vlastne jedno, či sme zasnúbený alebo nie, ak sa jedná o serióznosť vo vzťahu, tak vlastne zásnuby nie sú problém, pričom ani nie sú také záväzné týkajúcich sa niektorých konkrétnych vecí oproti vstupu do manželstva
@shelia niekto si po 2 mesiacoch kupuje svadobné šaty...aj takých poznám...
luc.ka asi toľko,,,nikdy neviem, čoho sa od seba môžem dočkať
moje kamošky sa pozasnubovali,a každá si do pol roka našla iného chalana....
viem
neviem
Zasnúbiť sa po štyroch mesiacoch? Skôr po štyroch rokoch.
Mne zatiaľ stačí takvz. predzásnubný prsteň.
určite treba dlhší čas ... min. rok a pol
BTW jedna moja známa sa tiež "zasnúbila" po 2 mesiacoch ! Na to koľko má rokov, má dosť jednoduché detské zmýšľanie.
vydata uz nie
ja ked budem mat vazneho chlapa(V co verim trpezlivo od svojej puberty tak s nim budem hoci i do smrti zasnubena len aby som si mohla hovorit snubenica
ale nikdy sa za neho nevydam, bahahaha