Ak chcem študovať anglický a francúzsky jazyk na vysokej škole, musím vedieť obidva dokonale?
Ako z angličtiny toho viem určite viac ako z francúzštiny, a preto chcem vedieť, či prijímacie testy budú z obidvoch jazykov rovnaké, alebo si môžem vybrať nejakú úroveň. Ďakujem.
podla toho na aku skolu viem,ze kamarat siel AJ/NJ a siel test len z AJ..ale musis vediet oba a dost dobre pretoze strasne vela ludi odtial vyleti len preto, ze si mysleli, ze staci ten jazyk vediet iba trochu...
o aku skolu mas zaujem? ak napr o univerzitu komenskeho tam su prijmacky z angliny na dost vysokej urovni, musis vediet anglinu tak minimalne na B2 urovni....plus musis precitat 6 knih ktore tam mas napisane..a musis vediet aj realie anglicky hovoriacich krajin a ich historiu...co sa tyka konkretne FJ to ti neviem konkretne povedat, ale myslim ze tam sa tiez vyzaduje dost vysoka uroven...tak isto aj realie a precitat dake tie knihy...ja som sa zaujimala o spanielcinu ako ten druhy jazyk....tam vyzadovali uroven cca B1...tak isto to povedali aj na presovskej univerzite na dni otvorenych dveri...proste musis ten jazyk ovladat aspon na zakladnej urovni, aby si rozumela prednaskam...ja idem studovat anglinu a spanielcinu tak mozem potom dat vediet na akej urovni je ta spanielcina...a este co sa tyka UMB v BB...tam som bola na prijmackach z AJ a bolo to celkom lahke uroven tak B1/B2...ale tak isto bolo treba vediet realie a historiu...co sa tyka napr UK v BA info najdes tu » www.fphil.uniba.sk/index.php?id=53...
@veva2391 Neviem, rozmýšľala som skôr do Košíc, pretože BA je ďaleko. Ale ďakujem pekne. (A aj keď mám ešte dosť času, tak si tie knižky cez leto prečítam)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
ale zalezi na skole