Ja len že to vyzerá, že bude možno zavedená karanténa pre ľudí z celého zahraničia :/ Tak by som sa rada vrátila čím skôr.
"Pellegrini pripustil, že v súvislosti so šírením vírusu bude možno potrebné dať do karantény aj všetkých Slovákov pracujúcich v zahraničí pri ich návrate na Slovensko. Naznačil, že štát možno v tejto súvislosti využije zariadnie MV SR v Gabčíkove, ktoré je pôvodne určené pre utečencov a imigrantov."
zijem v cr, prenajimam si tu svoj byt, pracujem a studujem tu nemienim sa vratit koli tomu na slovensko. Len mam frajera na slovensku tak jedine ak by jejden z nas bol u toho druho kekd zatvoria hranice, by cosi take mohlo nastat prave nad tym premyslam ze co by sa dialo. Ale idealne by aj tak bolo keby obaja ostneme doma, internety funguju.
@annyejnji Prečo? Ja len že si teraz vyčítam, že som sa nevrátila skôr, lebo sa obávam tej karantény... Niekde som dokonca našla, že už je zavedená i po návrate z ČR. Ale snáď to nie je pravda. Fakt ale je, že v ČR rapídne stúpol počet ochorení za posledné 2 dni nejak na 70. A tiež ochranné opatrenia tu boli zavádzané neskôr a celkovo najmä v Prahe je veľa turistov a ľudí zo zahraničia, takže by som bola radšej doma s rodinou. Tak ma len zaujímalo, ako to majú ostatní...
!!!Ľudia, prosím, to "ÁNO" si prosím NEVŠÍMAJTE!!! To iba znamená, že študujete/pracujete mimo SK - s tým či sa vrátite to nič nemá. OSPRAVEDLŇUJEM sa, mala som inak položenú otázku a na poslednú chvíľu som ju zmenila.
ja práveže zo Slovenska som rada že zdrhám do Dánska domov k sebe, kde paradoxne je oveľa viac potvrdených prípadov ale panika nulová, lebo panika je bezpredmetná
nie, povazujem to za hlupost sa terigat domov teraz preplnenymi vlakmi a ohrozit ludi vo svojom obydli, rodinu a znamych, radsej si tu ostanem sam v izolacii pretoze v tom nevidim ziaden problem, budu sa pozerat filmy, serialy a spat
(Brno) Mala som ísť domov na víkend, ale nakoniec som sa rozhodla, ze nebudem ohrozovať svoju rodinu a ostanem radšej tu kde som, oni su v tom malom mestečku teraz viac safe bezomna. A keď čítam o tej možnej dvojtýždňovej karanténe tak to už duplom nepôjdem no... Akože pardon ale sedieť na zadku dva týždne len za to, že prídem z Česka sa mi dva krát nechce.
čože, aká karanténa? to chcú teraz zaviesť po príchode z akejkoľvek krajiny karanténu? chcú to zaviesť len na SR alebo aj v ČR?
študujem v ČR ale tiež sa domov nevraciam, išla som do Rakúska, kde býva môj priateľ, je tu síce oveľa viac prípadov, ale aj napriek tomu sa tu cítim bezpečnejšie a tiež nechcem nakaziť svojich rodičov.. len sa tiež bojím, že ak by naozaj znovu otvorili školy, či nezavrú hranice a či sa tam vôbec dostanem a tiež neviem vôbec ako to bude so semestrom atď, je to strašný chaos...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
"Pellegrini pripustil, že v súvislosti so šírením vírusu bude možno potrebné dať do karantény aj všetkých Slovákov pracujúcich v zahraničí pri ich návrate na Slovensko. Naznačil, že štát možno v tejto súvislosti využije zariadnie MV SR v Gabčíkove, ktoré je pôvodne určené pre utečencov a imigrantov."
ale tým možnostiam nerozumiem, tak som nehlasoval
Ja som to písala v miernej panike kvôli tej karanténe totiž
Lebo polka ľudí tie odpovede asi nepochopí a nezahlasuje (uznávam, moja chyba).
študujem v ČR ale tiež sa domov nevraciam, išla som do Rakúska, kde býva môj priateľ, je tu síce oveľa viac prípadov, ale aj napriek tomu sa tu cítim bezpečnejšie a tiež nechcem nakaziť svojich rodičov.. len sa tiež bojím, že ak by naozaj znovu otvorili školy, či nezavrú hranice a či sa tam vôbec dostanem a tiež neviem vôbec ako to bude so semestrom atď, je to strašný chaos...