ak mas v sebe tochu chuti na filozofiu života tak jednoznačne Milan Kundera Nesnesitelnaehkost bytí. Alebo niečo lahšie ako je Michal Viewegh(Povídky o manželství a sexu,Vybíjená...), Maxim Matkin(Mužske interiery,Laska je chyba v programe, Polnočný dennik,....) alebo Peter Pišťanek(Traktoristi a buzeranti, Mladý Dônč...). Ked clovek nevie na co mas chut, tak je tazke radit. Toto su take sucasne, vesele dielka autorov zijucich tu s nami.
Prosim to niee taketo otazky... Fakt! Napis aspon zaner, bo toho je strasne vela... Ak nieco z fantasy, tak Terry Pratchett, Douglas Adams, Tolkien... Na absurdny britsky humor je vyborny Tom Sharpe... Kinga ja velmi nemusim, ale najdu sa aj dore veci od neho... Ak poviedky, tak urcite klasika Roald Dahl... Coelho, s tym suhlasim, ten je fajn, alebo aj Bachova Cajka Jonathan Livingston, to su take mile knizky na zamyslenie... A Brawn je tiez dobry, aj Michael Crichton... A neviem, potom vela vela dalsich... Radsej napis zaner, napr. ja som zatazena na fantasy a na humor
Bože môj! fakt nechápem, ako sa niekto môže tak tupo pýtať, že akú knihu si má prečítať! to ma vždy tak rozčúli! ja mám stokilometrový zoznam kníh, ktoré by som si chcela prečítať, ale na to nemám čas...
pusti sa napríklad do svetovej literatúry XX. storočia, kt. vychádzali s denníkom sme, alebo čo ja viem! teraz vychádza dobrá edícia spisovateľov pod MM... aj tam sú fakt super knihy... zájdi si do artfora a tam na ktorúkoľvek knihu siahneš bude dobrá a určite bude stáť za prečítanie...
ja som teraz prečital naposledy knihu od poľského spisovateľa Dolega-mostowicz Tadeusz s názvom Mastičkár. Je to vážne výborná kniha. Odporúčam. Je to o lekárovi, výbornom chirurgovi, ktorého prepadnú a zbijú takí gauneri a on stratí pamäť. Nepozná svoju minulosť a tak sa potuluje po svete a priúča sa všelijakým remeslám....nepoviem celý dej,ale vážne je to jena z tých kníh,ktoré sa daju tak za 2-3 dni prečítať so zatajeným dychom. Ani nie je extra hruba. Má len 200 strán. Takže vrelo odporúčam.
A ešte jednu knihu dávam do pozornosti je to od autora Ericha Segala . Kniha sa volá Lekári. Je to o študentoch medicíny na Harvardskej univerzite. Vážne perfektný román aj s takými prvkami,ktoré nemôžu chýbať k študentskému životu vysokoškolákov na internáte Je to jedna z najlepších kníh,aké som kedy čítal. A dokonca táto kniha ma nejak donútila čítať vôbec. Dovtedy som ani nejak nečítal...Ale teraz to je inak. Takže ak chcete,prečítajte si, oplatí sa.
Wewerka... strasne vela ludom sa ta kniha vobec nepacila ale ja ju proste milujem.. ked tak teraz nadtym uvazujem nepamatam si komu som ju pozicala doriti
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
1...skus napriklad aj klasiku ako Tarzan, Robinson Crusoe alebo Hlava XXII...su to fajn knihy...
noo mne sa pačia knihy od Paula Coelha, najmä Veronika sa rozhodla zomrieť ..
potom je super aj Remarque : na zapade nič noveho ..
a čo mam v čerstvej pamäti je od Dana Browna - Da vinciho kod a ešte lepšia kniha Anjeli a démoni, to ti fakt odporúčam
apropo Matkin je niečo new možno ťa to zaujme Láska je chyba v programe ma zaujala .)
Teraz mám rozčítanú Noc v Lisabone a tiež sa mi veľmi páči.Všeobecne knihy od Remarqua sa mi páčili aj keď boli väčšinou na jedno kopyto.
Čo sa týka Matkinových kníh. Tak ja osobne som v tom nevidela myšlienku. Podľa mňa to bola hlúposť
totiž čítame rovnaké knihy
pusti sa napríklad do svetovej literatúry XX. storočia, kt. vychádzali s denníkom sme, alebo čo ja viem! teraz vychádza dobrá edícia spisovateľov pod MM... aj tam sú fakt super knihy... zájdi si do artfora a tam na ktorúkoľvek knihu siahneš bude dobrá a určite bude stáť za prečítanie...
A ešte jednu knihu dávam do pozornosti je to od autora Ericha Segala . Kniha sa volá Lekári. Je to o študentoch medicíny na Harvardskej univerzite. Vážne perfektný román aj s takými prvkami,ktoré nemôžu chýbať k študentskému životu vysokoškolákov na internáte Je to jedna z najlepších kníh,aké som kedy čítal. A dokonca táto kniha ma nejak donútila čítať vôbec. Dovtedy som ani nejak nečítal...Ale teraz to je inak. Takže ak chcete,prečítajte si, oplatí sa.
alebo dennik nynfomanky hah