Ahojte. Poviem na rovinu mam iba 14 rokov a idem do 9 ročníka. Potrebujem poradiť aku strednu školu si mam vybrať ak chcem ísť potom na vysoku školu architektúry. Rozmyšľal som nad gymnáziom ale neviem či je to ta najvhodnejšia škola. Tak tiež som čital ž
no kedze ti bude treba matiku tak umelecku tym padom asi vylucujes.. ak sa ti nepozdava gympel este by mohla byt nejaka strojarska kde by si sa mal narysovat az az
ja som na elektrotechnickej ale tam zas tolko nerysujeme, teda minimalne zatial
No na hociktorú školu pôjdeš tak najlepšie je gymnázium pretože sa lepšie umiestniš v bodovaní pri výberovom konaní + sa naučíš integrále a derivácie o to to budeš mať ľahšie na škole potom. Talentovky sa na architektúru tuším nerobia alebo aspoň toľko nevyžadujú ako na umeleckej pretože kamarát sa hlásil na umeleckú tam ho nevzali a potm išiel na architektúru kde aj v súčastnosti študuje.
urcite gympel. si zober ze by ta prestala architektura bavit a keby si isiel na stavebnu tak tam uz nemozes ustupit ale na gympli hej.tam ta pripravia aj na viac veci a je to proste lepsie a je tam lepsia kvalita skoly a tak,radim ti gympel
Ak sa ti podarí dostať na gympeľ, ber ten Každopádne náš ročník by mal mať už na prijatie na gymnázium také podmienky, že dovi. Neviem či nad 90% alebo nie náhodou dokonca nad 95% oba monitory, priemer do 1,5 a ešte by tam mali byť prijímačky. Človek je neskutočne rád, že sa ho to netýka Hlavne monitory už nebudeš mať len matika a slovina ale všeobecný prehľad. Pre niekoho ľahšie, pre niekoho horšie. Hold, ak sa ti podarí dostať na gympeľ, ber všetkými desiatimi ten A keď nie, tak tú stavebnú odporúčam
@after stredná priemyselná škola stavebná... Aspoň tak sa volá u nás v ZA. Je to dobrá škola, asi aj náročná kvôli rysovaniu atď.. Vyberáš si tam svoj odbor...myslím, že tam máš staviteľstvo, geodéziu a potom TIS. Na TIS - ke preberáš tak trochu aj ekonomické veci (ekonomika, účtovníctvo)..viem, že je na stavebnej aj fyzika, myslím 3 hodiny v týždni mali (neviem koľko rokov). Ak si si istý tým, že chceš byť architekt, choď na takú školu, nie na gymnázium. Je pravda, že teraz dosť uprednostňujú gymnazistov, ale si zober, že sa na tej architektúre stretnú dvaja prváci - jeden z gympla, druhý zo stavebnej. Ten z gympla bude vedieť tak maximálne matiku, z odborných predmetov ani "ň", ale ten zo stavebnej (bude mať možno medzery v matike, možno nie) bude vedieť čo - to z tých odborných a nebude mu to také neznáme, nebude pozerať s otvorenou sánkou. Keďže poznám zo stavebnej pár ľudí a mám takú školu oproti mojej škole, videla som aj nejaké ich práce... To ťa na gymnáziu nenaučia... A neberte to tak, že mám niečo proti gymnáziam... Veľa šťastia pri výbere
spolužiačka sa dostala na architekturu STU BA, chodila na gymnazium a navštevovala zakladnu umelecku školu, na gymple sa naučila integrale, derivacie a pod. z matematiky a na ZUŠ si vytrenovala ruku. Kedže na prijmačkach bolo najviav bodov z kreslenia a z talentu a nie rysovania.Na prijmačkach skončila medzi najlepšimi stuck_out_tongue:reto odporučam gymnazium!!!
@marek2031 Tak u nás na škole kolovala verzia, ktorú som ti napísala. Nie len medzi žiakmi, ale aj samotný říďo nám to hovoril. Ale tak ja som sa o to bližšie nezaujímala, mňa sa to netýka, ja už na škole som. Možno máš pravdu
jezis nechod na gymnazium. s tym nemas nijake odborne zrucnosti chod na stredne priemyselne skoly (stavebne, strojarske, elektrotexnicke) a to mas jedno jaku skolu skoncis to sa skoro vobec neriesi hlavne ze vies nieco prakticke a kebyze ta ta architektura prestane bavit tak po strednej mas aspon zaruku ze neskoncis na urade prace (pokial budes trocha priebojny) lebo priemyslovsky su dobre uplatnitelne skoly. hlavne v tejto IT dobe
ale ak pôjde na stavebnú, na výške si potom možno bude doplácať doučko z matiky, ale bude to mať o to ľahšie s odbornými predmetmi, nie? Z gymnázia bude mať potom problém s tými odbornými. Ja teda nie som na stavebnej...študujem ekonomiku a naši profesori to tiež tvrdia...Tí ktorí chodili na gymnázium a potom šli na vysokú ekonomickú...
@forbiddenrose môj bráško ide na architektúru, a ide z umeleckej, takže to má dobré z tej kreatívnej stránky, ale z matiky vie figu borovú, je to dosť subjektívne, a záleží aj od typu architektúry, ak len na dizajn tak umelecká najlepšia, ale len dizajnový architekt je na nič, lebo to môže robiť aj obyčajný
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
ja som na elektrotechnickej ale tam zas tolko nerysujeme, teda minimalne zatial
Stredná odborná škola stavebná Liptovský Mikuláš
ale ak pôjde na stavebnú, na výške si potom možno bude doplácať doučko z matiky, ale bude to mať o to ľahšie s odbornými predmetmi, nie? Z gymnázia bude mať potom problém s tými odbornými. Ja teda nie som na stavebnej...študujem ekonomiku a naši profesori to tiež tvrdia...Tí ktorí chodili na gymnázium a potom šli na vysokú ekonomickú...
Konzultácie k vypracovaniu komplexného portfólia.
Doučovanie teórie, umenia, kresby, stereometrie, deskriptívnej geometrie,...
Kreatívne cvičenia simulujúce prijímacie pohovory na školách v SR/ČR.
e-mail: laco.b.pp@post.sk