Miesto tej školy kde sa bude učiť to iste dookola zakladov si radšej vypracuj študijny plan a uč sa sam postupne, na nete je miliarda kvalitnych tutorialov, takisto môžeš navštiviť nejaké kurzy - na slovensku je ich niekolko.
Každopadne svojou vlastnou cestou sa to naučiš niekolkokrat rychlejšie ako v škole (tam učia zaklady ked niečo učia vobec) kde okrem toho ťa budu zaťažovať tisickami sračiek pre teba ako 3D grafika nepotrebných.
na muni to rozhodne nebude toco si predstavujes.. jasne take predmety tam su.. ale kym sa k nim dostanes takmusis vediet nielen teoriu ale aj 4 semestre matiky a celkom slusne programovania.
a aj takmampocit zetietoveci sa beru tak ze to sa neucis aj sam... uci sa to nieco za tym
@2 Presne. Viem to, študovala som počítačovú grafiku v BA na UK... matematika, hlavne geometria. V Česku to bude podobné, keďže na jednom to má v názve "Image Processing", čo je pojem čisto technicko-informatický a druhé je technické učilište a nadväzuje to tam na informatiku. Čiže by to z teba malo skôr urobiť človeka, čo naprogramuje renderer. Nemyslím, že by sa niekto špecializoval na to, čo chceš, môže byť niekde akurát v ponuke nejaký ten voliteľný predmet. Ale načo by si vlastne chcel titul natoľko konkrétny? Naučíš sa to lepšie aj tak sám Alebo ako sa píše v @4 , nehľadaj technické školy.
Na univerzite plati rovnosť Grafika/3d grafika = MATEMATIKA a ostatné len okrajovo... čiže je viac ako pravdepodobné, že všetko navyše si budeš musieť doštudovať sám.Zabudni, že sa tam budete hrať s PSkom, Cinemou, 3DMax-om, to budeš robiť doma.
@0reon0 spolubývajúci má ten predmet a rozhodne to nie je odbor kde by ste a hlavne učili 3d modelovanie či tvorbu 2d grafiky. Vôbec nie.
Jednak väčšina ak nie všetky odbory u nás na fakulte (muni FI) majú spoločný základ predmetov pre všetky predmety a jednak z toho čo som pochopil tak sa tam učia skôr programovať programy, ktoré robia grafiku. Ja som na aplikovanej informe a celkovo idem mať menej matiky než on na tej grafike. Sú tu aj predmety také na grafiku avšak je ich málo a dostať sa na ne je ťažké.
diky za vsetky odpovede!
Ja som ratal s tym ze sa bude na tych skolach hlavne programovat..ale nebolo by lepsie sklbyt predsa len grafiku co som vystudoval a priucit sa aj informatike trochu kedze ako profesia je dost ziadana?..ae aj kvoli tomu ze ked moc idem do hlbky v 3d tak na pochopenie uz treba aj nielen vidiet ale aj technicky vediet ako to funguje..napr. taka radiozita alebo ked chcem naprogramovat animaciu predsa tam mi modelovanie nepomoze..myslite ze mam sa tam sancu dostat ked som vystudoval grafiku a informatiku som nikdy nestudoval?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
popripade, ked ta zaujima matematika skryta za tymi 3d modelmi, chod na matfyz
Každopadne svojou vlastnou cestou sa to naučiš niekolkokrat rychlejšie ako v škole (tam učia zaklady ked niečo učia vobec) kde okrem toho ťa budu zaťažovať tisickami sračiek pre teba ako 3D grafika nepotrebných.
To je môj názor
prípadne ak chceč kvalitku najkvalitkovatejšiu, tak digipen.
a aj takmampocit zetietoveci sa beru tak ze to sa neucis aj sam... uci sa to nieco za tym
Na univerzite plati rovnosť Grafika/3d grafika = MATEMATIKA a ostatné len okrajovo... čiže je viac ako pravdepodobné, že všetko navyše si budeš musieť doštudovať sám.Zabudni, že sa tam budete hrať s PSkom, Cinemou, 3DMax-om, to budeš robiť doma.
Jednak väčšina ak nie všetky odbory u nás na fakulte (muni FI) majú spoločný základ predmetov pre všetky predmety a jednak z toho čo som pochopil tak sa tam učia skôr programovať programy, ktoré robia grafiku. Ja som na aplikovanej informe a celkovo idem mať menej matiky než on na tej grafike. Sú tu aj predmety také na grafiku avšak je ich málo a dostať sa na ne je ťažké.
Na VUT neviem ako to je .
Ja som ratal s tym ze sa bude na tych skolach hlavne programovat..ale nebolo by lepsie sklbyt predsa len grafiku co som vystudoval a priucit sa aj informatike trochu kedze ako profesia je dost ziadana?..ae aj kvoli tomu ze ked moc idem do hlbky v 3d tak na pochopenie uz treba aj nielen vidiet ale aj technicky vediet ako to funguje..napr. taka radiozita alebo ked chcem naprogramovat animaciu predsa tam mi modelovanie nepomoze..myslite ze mam sa tam sancu dostat ked som vystudoval grafiku a informatiku som nikdy nestudoval?