ja sa kvázy učím anglinu a údajne aj taliančinu, a možno ak sa konečne spamätám, už t nebude len kvázy, vrrr
a ktorý jazyk mám najradšej? nuž ten, ktorému rozumiem, nie? a to je slovenčina, moja drahá spanilá, čeština a ruština, ktorú sa učiť nemusím a skoro polovicu rozumiem, čo hovoia voloďovia a nastenky
a ešte pre porovnanie angliny a nemčiny, mám radšej nemčinu, tej som vždy lepšie rozumela, len škoda, že mi vypadlo všetko takmer, verím, že sa ešte k nej vrátim, lebo je to vázcna škoda pre takého budúceho cestovateľa, akým budem ja
anglictina, nemcina i ked nemecky som nehovoril uz tak 2 roky cize vela mi chvilu potrva dostat sa do hovorenia (citanie a pocuvanie je v poho myslim). Potom samozrejme cestina, polsky rusky atp rozumie kazdy slovan takze trochu rozumiem a chcel by som sa naucit taliansky
Ja keď sa naučim ako tak hovoriť po anglicky budem šťastný jak blcha Nemám na jazyky mozog furt si iba všetko pletiem slovosled podľa slovenčiny Ale možno to bude tým že až tento rok mám konečne normálnu učiteľku pri ktorej ma to aj začalo baviť a nie je to len blbé pol hodinové monotóne kecanie o gramatike...
Ale jedna učiteľka mi hovorila že by som mal chodiť na francúsštinu lebo viem perfekte povedať to ich r xD Už sa vidím...
Ale ak by som sa mal niečo ešte učiť tak asi španielčinu.
ja som zistila ze ma vac ako anglina bavi nemina..vzdy som myslela ze to bude naopak lebo to tak seci okolo hovorili,ale nemina sa mi fakt lahsie ucii..mozno to je tym ze sa ju ucim dlho a anglinu len 1 rok..teda tri mesiace
Vraj viem po anglicky, snažím sa po francúzsky a taliančinu sa len učím, teda vlastne ani to - akosi opadáva záujem čo sa týka toho jazyka, oveľa radšej by som sa učila švédčinu a fínčinu. Mám rada extravagantoš
Angličtina, Nemčina, Taliančina, Poľština, Čeština. No a tak Čeština je jednoduchá pretože, rozumieme všetko len povedať aj keď nevyjde rozumejú. A potom taliančina... Temperament ako ľudí tak aj tempa a prízvuku
Skor by som povedala, ze neviem a uz sa mi to ani ucit nechce... mam na to blbu hlavu... nevadi, vsak ja aj tak ostavam na Slovensku Na Slovensku po slovensky
Inak angličtina obstojne, po nemecky čo-to rozumiem (po 7 rokoch by sa patrilo ), z portugalčiny a japončiny som vedela nejaké základné slovíčka (vplyv niekoľkých kamarátov/kamarátok ktorí sa japončine ako-tak venujú a kamarátky z Portugalska ktorá u nás asi týždeň bývala) A teraz na výške sa učím ruštinu a francúzštinu
ja viem perfektne po slovensky, celkom slusne cesky, aj anglicky /ucila som sa 8 rokov na gympli a 2 roky na vyske/, trochu madarsky a nemecky /ucila som sa 4 roky na gympli/...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
a ktorý jazyk mám najradšej? nuž ten, ktorému rozumiem, nie? a to je slovenčina, moja drahá spanilá, čeština a ruština, ktorú sa učiť nemusím a skoro polovicu rozumiem, čo hovoia voloďovia a nastenky
nemcina 4ever!!
ale tak pačila sa mi ta španielčina ale najčastejšie sa stretavam v mojom pripade s tou angličtinou
k teme...
viem nemecky,trochu anglicky,cesky a nieco turecky...
Ale jedna učiteľka mi hovorila že by som mal chodiť na francúsštinu lebo viem perfekte povedať to ich r xD Už sa vidím...
Ale ak by som sa mal niečo ešte učiť tak asi španielčinu.
17-ak chces suslat navstiv kurz spanielciny.. Ja sa ucim anglictinu,spanielcinu,viem tri slova po nemecky,finsky ale tu latinu by som naozaj chcela
lol moj bratranec sa raz ucil romsky jazyk
nemcina - nic moc, ale tvarim sa ze sa ucim
rustina - milujem ten jazyk! a babka ked ma uci a azbuka je tak fesi
francuzstina, latincina, japoncina - chcem sa naucit
Inak angličtina obstojne, po nemecky čo-to rozumiem (po 7 rokoch by sa patrilo ), z portugalčiny a japončiny som vedela nejaké základné slovíčka (vplyv niekoľkých kamarátov/kamarátok ktorí sa japončine ako-tak venujú a kamarátky z Portugalska ktorá u nás asi týždeň bývala) A teraz na výške sa učím ruštinu a francúzštinu