@tinuska569 Pozor, masielko, aj keď je v alobale, nie je maslo. tu sú oba protipóly :
Pridaním rastlinných tukov do masla sa docieli zníženie ceny zmesového tzv. analógového výrobku. A tiež napríklad ľahšia roztierateľnosť takého výrobku.
"Je to iba slabá napodobenina prírody. Akokoľvek sa výrobcovia usilujú, nikdy neurobia to, čo je prírodné," tvrdí však kardiológ profesor Viliam Bada. Jedna Badova poznámka stojí v tejto súvislosti za povšimnutie. Maslo podobne ako rastlinné tuky obsahuje tzv. transformy mastných kyselín. Je však medzi nimi veľký rozdiel.
"Zatiaľ čo transformy mastných kyselín, ktoré v podobe mlieka, masla či bryndze vyprodukovali prežúvavce, sa veľmi ľahko premenia v tele človeka na biologicky veľmi priaznivé látky, transformy mastných kyselín v umelo vyrobených tukoch túto vlastnosť nemajú. Naopak, škodia," vysvetľuje.
Pravé maslo sa podľa mliekara Karola Heriana nedá ošvindľovať. Neobsahuje viac ako 16 až 18 percent vody, zvyšok tvorí tuk. Malo by byť zabalené do obalu z hliníkovej fólie a nie do pergamenu, aby nežltlo. Ideálna farba masla je pritom mierne žltkastá a malo by sa vyznačovať maslovou vôňou. Ak je maslo bez chuti a vône, bolo pridlho skladované.
Farebnosť masla ovplyvňuje zloženie krmiva - letné, keď prevažujú čerstvé krmivá, je žltšie, zimné, keď kravy žerú seno, senáže a siláže, je bledšie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
@tinuska569 Kde je normálne čerstvé maslo?
@tinuska569 @13 v alobale sa predava aj Palmarin, Hera a neviem co este....
takže masť.....bravčová, doma vyškvarená
Pridaním rastlinných tukov do masla sa docieli zníženie ceny zmesového tzv. analógového výrobku. A tiež napríklad ľahšia roztierateľnosť takého výrobku.
"Je to iba slabá napodobenina prírody. Akokoľvek sa výrobcovia usilujú, nikdy neurobia to, čo je prírodné," tvrdí však kardiológ profesor Viliam Bada. Jedna Badova poznámka stojí v tejto súvislosti za povšimnutie. Maslo podobne ako rastlinné tuky obsahuje tzv. transformy mastných kyselín. Je však medzi nimi veľký rozdiel.
"Zatiaľ čo transformy mastných kyselín, ktoré v podobe mlieka, masla či bryndze vyprodukovali prežúvavce, sa veľmi ľahko premenia v tele človeka na biologicky veľmi priaznivé látky, transformy mastných kyselín v umelo vyrobených tukoch túto vlastnosť nemajú. Naopak, škodia," vysvetľuje.
Pravé maslo sa podľa mliekara Karola Heriana nedá ošvindľovať. Neobsahuje viac ako 16 až 18 percent vody, zvyšok tvorí tuk. Malo by byť zabalené do obalu z hliníkovej fólie a nie do pergamenu, aby nežltlo. Ideálna farba masla je pritom mierne žltkastá a malo by sa vyznačovať maslovou vôňou. Ak je maslo bez chuti a vône, bolo pridlho skladované.
Farebnosť masla ovplyvňuje zloženie krmiva - letné, keď prevažujú čerstvé krmivá, je žltšie, zimné, keď kravy žerú seno, senáže a siláže, je bledšie.
ale na chleba najčastejšie kydám husacú masťť!