Ake pouzivate frazy, ak sa chcete rozist v dobrom?
Viete, ze to nema zmysel, prip. v najbizsej dobe to nema cenu, napr. velka vzdialenost medzi vami a pod. Ako sa rozchadzate, ale tak, aby to nevyzeralo nasilu, ze zo slusnosti, ale naozaj uprimne, a hlavne v dobrom?
@echoechoecho ja viem, ale pre mňa je prvodradá úprimnosť nie frázy... Keď už by som sa ja alebo niekto somnou mal rozchádzať, tak nech to je uprimne a pravdive. Boliet to bude tak či tak.
@peculiar to je jasné, že dotyčný musel byť khohko.
@echoechoecho hento som napísala len tak, čo som počula, že sa hovorí ja osobne nemám skúsenosti s rozchodmi :letim:
ale proste máš vtedy povedať, čo cítiš a narovinu a nie odporučené frázy.
@greyness blbo som sa vyjadril...predstav si, ze mas rada nejakeho chlapa a aj ona teba, mozno viac ako ty jeho, ale proste z nejakeho dovodu nemozete byt spolu...a chcete sa obaja pohnut dalej, tak nejako sa musite "rozist", ci nie?
to je ale dosť smutné, že teda je tam to "mas rada nejakeho chlapa a aj ona teba, mozno viac ako ty jeho" a chcete sa rozísť.... toto by sa nemalo diať :/
@echoechoecho dobre si sa vyjadril aj predtým ale ja si proste takúto situáciu neviem predstaviť. proste ja, čo mám teraz frájka tak tiež sme mali problémy a ešte k tomu ja som z mesta A, on B a ešte aj študujem v meste C podľa mňa, keď niekho fakt ľúbiš tak vydržíte kadečo a nemusíš hľadať slová, ktoré povieš pri rozchode lebo sa nerozídete. keď ľúbiš a chceš s dotyčným byť tak hľadáš možnosti ako spolu byť.
svojej najposlednejsej neodpustim do konca zivota za to ze bola ako srab a povedala slusnostnu frazu (nechcem nikoho) a potom o 2 mesiace boom niekto iny, novy. UltraH8
@greyness ja si zase myslim, ze nie kazdy je na vztahy na dialku
@veryhappyhippo ja zase na gymku som bol zabuchnuty do takej, ktora mala frajera, ktoreho vobec nelubila (podvadzala ho, ale to som sa dozvedel az ovela neskor), a ked som ju prekecaval, tak furt tvrdila, ze ona jeho neopusti...bum o mesiac rozchod s nim a na druhy den druhy frajer..zeny malokedy povedia pravdu na rovinu podla mna :/
@echoechoecho tak zeny su raz take asi, treba hladat pravdepodobne tie jedinecne co aj POVEDIA ked nieco zle je, nie hrat divadlo a dufat ze chlap to pochopi. Proste cele zle. Hockedy ked si na tamtu spomeniem tak tlaky 9001.
Hmm. Podľa mňa je úplne jedno či sa vzťah ukončí po dobrom či po zlom. Aj tak sa nebudete stretávať
Teda aspoň v mojom prípade to tak je
Naposledy som použila úprimnosť.
Na rovinu som mu povedala, že v našom vzťahu nevidím budúcnosť, že ho neľúbim tak, ako by si zaslúžil a blá blá. Viacmenej si to myslel aj on, takže som šla vysmiata domov
@echoechoecho ale prežívam v podstate niečo podobné, len my sme to ani nezačali, pretože tá diaľka je tiež problém... a ja stále neviem čo chcem, raz som taká, že by som ho strašne chcela mať len pre seba a on to vie... robím scény, že ho nezaujímam keď si na mňa nenájde čas (pritom si nájde vždy, iba raz nenašiel kvôli učeniu sa na skúšku..) ..potom si poviem, nechaj to tak... a tak to nechám tak a tvárim sa, že mi to neubližuje, že sme len kamaráti... a u neho to je podobné.... tiež ho asi brzdí to, čo aj mňa, že to nemá nejak cenu... chodíme na tú istú školu, len ja mám nelekársky odbor a končím o rok a on tam ešte pobudne.... nešlo by to a obaja to vieme, no mňa to strašne ničí... bude to bolieť,no....
ja som sa rozchadzala len raz a povedala som pravdu, prečo s nim už nechcem byť a on si bol toho dobre vedomý lebo pri rozchode sme sa o tom ešte bavili a vravel mi že mu to je luto že sa tak spraval. ale jasne, každy lutuje, až ked je neskoro.
btw @echo k tvojmu uplne prvemu komentu čize @0 - nemyslim si, že velka vzdialenosť je dovodom toho, ze by to dvom ludom nemalo klapať a ze by sa kvoli tomu mali rozchadzať. ja som od svojho chalana takmer 400km daleko a dnes je to 11 mesiacov čo sme spolu. je to len o tom, či to chcu obaja, vzdy sa da najsť sposob ako byť spolu, ak na tom vztahu naozaj zalezi obidvom.
rozchadzala som sa len raz, bolo to v dobrom a mala som asi 15 a uz si nepamatam ale asi nieco take ze nelubim ta, budme len kamarati? (samozrejme sme uz neboli)
frázy typu, si pre mňa príliš dobrý.... ach bože, také pi*oviny... dokonca veta, že: Už je*em na teba znie úprimnejšie než takéto nadpriemerne lichôtky, ktoré sú nadpriemerne nechutné.... toľká to neempatia a jak tu niekto spomínal, že rozchod bolí tak či tak ... svätá pravda .. potom načo budem niekomu robiť nervy s takými vetami.... každý človek chce pre seba to najlepšie, takže tak.....
Vyuzila by som jeho komplexy. Proste povedala by som nieco take krute, ze by mu bolo zle, keby sa na mna pozrel hoc aj v mojej najsexy chvili zivota. Lebo moj ciel ked sa s niekym rozchadzam je uz nikdy s nim nemat nic intimne...nenavidim talianske pary.
Ale! Som zabudla dodat, ze caro toho kruteho rozchodu v kominacii s ,,rozist sa v dobrom" je v tom ze potom po kratkom case, napr par dni na to sa mu ospravedlnim za ten kruty sposob a on mi odpusti, ze ok ale uz so mnou hodit nechce a zaprajeme si vsetko dobre do zivota. odskusane
Rozišiel som sa len raz (ona so mnou) , ale tak že nestihla povedať ani slovo..
Inak by som určite radšej počul a aj povedal úprimne prečo , ako niektoré rozprávky čo tu spomínate..
ja som sa nerozchadzala nikdy asi, mozno len raz, ale mam par fraz, ktore uz nikdy v zivote nechcem pocut, a to ze je pre mna moc dobry, ze nie je pripraveny na vztah, ze sa nevie preniest cez byvalu a ako ceresnicka, ze zostanme kamarati
Uz aj frajerovi som povedala, ze ked sa so mnou niekedy bude chciet rozist, nech mi radsej povie, ze ma kade tade podvadzal a ze mi smrdia nohy, proste nech to je originalne aspon trochu.
Ale keby som mala za seba povedat, pre mna by bol najviac v pohode rozchod keby mi niekto narovinu do oci povedal ze uz ma nelubi a skutocne by to aj bol pravy dovod toho, preco by sa chcel rozist. To by som brala ako "fair enough" a vazila by som si to milionkrat viac ako take sracky ktore sa pouzivaju ako napr @2 (to uz mi povedane bolo a este ani to nebola dokonca pravda )
to že "si pre mňa príliš dobrá" je síce super fráza pre toho čo sa rozchádza, lebo má zo seba dobrý pocit že bol citlivý a empatický a že nemusí ho to mrzieť.. ale o to viac to bude toho druhého štvať... podla mňa je najepšie povedať "pozri, realisticky to nemá perespektívu... nemrhajme ďalej čas niečím čo nemá budúcnosť" .. a myslím si že to je taká univerzálna fráza, neni to ani klamstvo ani neúprimné ani necitlivé ani falošné
@echoechoecho ba existuju, ale som tým chcela povedať že nikdy sa neviem rozísť keď mám toho druhého rada, a už druhýkrat viacmenej kvôli dialke a... porazi ma z toho
V poslednej dobe nad tým uvažujem, aká veta je správna? Teda nie moc hnusná? Nie moc otrasná? .... Netuším, neviem čo poviem....
Ja si uvedomujem, že s mojím to nie je ideálne, tak chápem, že to nebude mať dlhý koniec, ale aj tak je mi ľúto, že to končí, lebo ho mám rada, a viem, že keď mi odovzdá tu krabicu či igelitku ( zabijem ho ak to bude igelitka z tesca ) s mojim vecami čo mám u neho tak budem tak či tak plakať a vtedy nebudem myslieť na dôvody, prečo je to tak lepšie.... fuck, už teraz je mi do plaču, len čo si to predstavím
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
68 komentov
@echoechoecho hento som napísala len tak, čo som počula, že sa hovorí ja osobne nemám skúsenosti s rozchodmi :letim:
ale proste máš vtedy povedať, čo cítiš a narovinu a nie odporučené frázy.
ja: dobre, maj sa
chalan: ty si p****
(potom už sa na seba ani nepozrieme)
aj tak ma malo 95% priateľov len za zlaté prasiatko, všetkých som odpísal zo svojho života a spravil som veľmi dobré....
svojej najposlednejsej neodpustim do konca zivota za to ze bola ako srab a povedala slusnostnu frazu (nechcem nikoho) a potom o 2 mesiace boom niekto iny, novy. UltraH8
@greyness ja si zase myslim, ze nie kazdy je na vztahy na dialku
@veryhappyhippo ja zase na gymku som bol zabuchnuty do takej, ktora mala frajera, ktoreho vobec nelubila (podvadzala ho, ale to som sa dozvedel az ovela neskor), a ked som ju prekecaval, tak furt tvrdila, ze ona jeho neopusti...bum o mesiac rozchod s nim a na druhy den druhy frajer..zeny malokedy povedia pravdu na rovinu podla mna :/
Teda aspoň v mojom prípade to tak je
Naposledy som použila úprimnosť.
Na rovinu som mu povedala, že v našom vzťahu nevidím budúcnosť, že ho neľúbim tak, ako by si zaslúžil a blá blá. Viacmenej si to myslel aj on, takže som šla vysmiata domov
@piter09
btw @echo k tvojmu uplne prvemu komentu čize @0 - nemyslim si, že velka vzdialenosť je dovodom toho, ze by to dvom ludom nemalo klapať a ze by sa kvoli tomu mali rozchadzať. ja som od svojho chalana takmer 400km daleko a dnes je to 11 mesiacov čo sme spolu. je to len o tom, či to chcu obaja, vzdy sa da najsť sposob ako byť spolu, ak na tom vztahu naozaj zalezi obidvom.
frázy typu, si pre mňa príliš dobrý.... ach bože, také pi*oviny... dokonca veta, že: Už je*em na teba znie úprimnejšie než takéto nadpriemerne lichôtky, ktoré sú nadpriemerne nechutné.... toľká to neempatia a jak tu niekto spomínal, že rozchod bolí tak či tak ... svätá pravda .. potom načo budem niekomu robiť nervy s takými vetami.... každý človek chce pre seba to najlepšie, takže tak.....
Inak by som určite radšej počul a aj povedal úprimne prečo , ako niektoré rozprávky čo tu spomínate..
Uz aj frajerovi som povedala, ze ked sa so mnou niekedy bude chciet rozist, nech mi radsej povie, ze ma kade tade podvadzal a ze mi smrdia nohy, proste nech to je originalne aspon trochu.
Ale keby som mala za seba povedat, pre mna by bol najviac v pohode rozchod keby mi niekto narovinu do oci povedal ze uz ma nelubi a skutocne by to aj bol pravy dovod toho, preco by sa chcel rozist. To by som brala ako "fair enough" a vazila by som si to milionkrat viac ako take sracky ktore sa pouzivaju ako napr @2 (to uz mi povedane bolo a este ani to nebola dokonca pravda )
zrejme som prenho bola len nieco docasne, kym ju ziska.
frázu aj tak každý vycíti, a keď sa "odkopnutý/á" rozhodne rozísť v zlom, nič sa s tým nedá aj tak robiť
Ja si uvedomujem, že s mojím to nie je ideálne, tak chápem, že to nebude mať dlhý koniec, ale aj tak je mi ľúto, že to končí, lebo ho mám rada, a viem, že keď mi odovzdá tu krabicu či igelitku ( zabijem ho ak to bude igelitka z tesca ) s mojim vecami čo mám u neho tak budem tak či tak plakať a vtedy nebudem myslieť na dôvody, prečo je to tak lepšie.... fuck, už teraz je mi do plaču, len čo si to predstavím
@lansue domov vysmiata? vaaaau