Aké štandardné jedlá sa u vás varili, keď ste boli malí?
U nás sa točilo stále dokolečka asi 20 jedál hlavne také klasiky ako rezne, bryndzové halušky, paprikáš, guláš, bolońské špagety a na väčšinu som úplne zabudla, že existujú alebo ich nemožem ani vidieť, ani cítiť
@annyejnji takže si si prisvojila kuchyňu svojich rodičov a varíš recepty podľa nich? lebo moja kuchyňa má úplne iný koncept ako kuchyňa mojich rodičov - varím z iných surovín, viac medzinárodné jedlá, veľa improvizujem by ma celkom zaujímalo, či je birdzó v kuchyni konzerva alebo si ide svoje
vieš čo, ja som to skôr ako malá nechcela jesť. Teda veľa jedál. Jedla som nezdravo, vyhýbala som sa zelenine a teraz sú naši skôr úplne užasnutí, že jem tak, ako oni vždy varili takže skôr by som povedala, že svoje stravovanie som zmenila, ale to, čo momentálne varievam je presne to, čo mi varievali oni, keď som odmietala
koložvárska kapusta, francúzske zemiaky, perkelt, špagety, granadír, rizoto, palacinky, zemiaky v šupke len tak s maslom a bryndzou, zemiaková fučka, kuracinka s ryžou, ryba, ryža s párkami a kečupom, cestoviny s tvarohom, strapačky s kapustou nasladko
Vies co, ja ani neviem teraz ked dojdem tak je vacsinou pecene kura. A presne ako hovoris, varim ine veci a z inych surovin nez robievali nasi. A snazim sa ich obcas trochu preucit, rozsirit im obzory. Napriklad sa u nas takmer bovec nerobievali ryby, tie som zacala varit az ja ked som sa naucila, alebo teraz obcas urobim nejake curry ked pridem domov alebo na ramen som ich minuly rok naucila...
A brat je taky ako ja cize ten je vzdy happy ked dojdem a urobim niecp ine nez tych 10 jedal, co tocia nasi.
rezne, vyprážaný karfiol, žemlovka , šišky, perkelt, pečené kura, guláš, hnusná plnená paprika alebo hnusné masové gule v paradajkovej omáčke , makové rezance , parené buchty , cestoviny s hocičím a jedno jedlo čo keď si teraz spoemniem sa mi dá grcať: rozvarené špagety na jednu nerozpoznateľnú hmotu s morta delou a kečupom.
Všetko kde je smutný smajlík som neznášala .
Mňa táto domáca kuchyňa strašne moc ovplyvnila v tom, že to moc nemám rada . a odkedy doma nebývam tak si varím rôzne medzinárodné mňamky od ázijskej a talianskej kuchyne - špagety nemôžem ani cítiť, milujem linguiny a tagliatele a domácou paradajkovou omáčkou, carbonara a podobné vecičky, al dente hlavne, žiadna rozvarená sračka. A rada experimentujem, varím s nezvyčajnými surovinami a podobne...
A do toho mi teraz nejak prestali chutiť také tie typické české veci ako sviečková, vepro knedlo zelo, a tak.
detská krupica so škoricou, guláš, paprikáš mäsový alebo cuketový, rezne, vyprážaný syr, ryba, pirohy, bryndzové halušky, halušky s kapustou, segedínsky, špagety, sviečková, kôprová, tekvicová alebo so zelenou fazuľkou omáčka, tvarohové, slivkové, marhuľové knedlíky, rezance s tvarohom, orechami alebo praženicou, lečo, pečienka s kečupom, vyprážaný karfiol/cuketa/brokolica, placky, kuracie nohy na paprike, domáca huspenina so zeleninou....a dodnes to mám všetko rada a varím
Také isté ako dnes, otec tiež rád robí špenátové výpečky alebo čínske rizoto, čo chuti lepšie než v reštaurácii, mama zasa dobré kapustniky a ja si dosť často robím gorfy s ovocím
Ja som nechcela skoro nič jesť, takže to bolo skôr dokola stále to isté... Steak (hydinový/bravčový) s ryžou, rybie prsty, hranolky, opekané zemiaky, vyprážaný rezeň, pečené kura, cestoviny s vajíčkami, živánsku, zo sladkého prakticky čokoľvek... Niekedy perkelt s haluškami, ale to som nemala rada a vždy som si tam dala kilo korenia
Práveže mne nikdy nechutili také klasické jedlá ako perkelt, sviečková, kapusta, guláš, paprikáš, boloňské špagety, prívarky a nechutia mi dodnes. Zmenilo sa hlavne to, že teraz si robievam aj jedlá, ktoré sme predtým nemávali - napr. lokše s cesnakom, cestoviny s tuniakom, syrom, cesnakom, prosciuttom, hubami, chilli a šalátom (v rôznych obmenách, nie všetko naraz), lososa, syr halloumi... A hlavne oveľa viac zeleniny, lebo ako malá som zeleninu nemala moc rada... Najmä rukolu, pažítku, medvedí cesnak, mladú cibuľku, uhorku, poľný šalát...
Lokse, rezne, bryndove pirohy, halusky, pecene kura, francuzske zemiaky, fasirka.... A tiez kopec veci co nemozem ani citit... Hlavne veci co obsahuju rascu a orechy... Lebo vo vsetkom snad museli byt orechy.. Fuj.... A tak
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
A brat je taky ako ja cize ten je vzdy happy ked dojdem a urobim niecp ine nez tych 10 jedal, co tocia nasi.
Všetko kde je smutný smajlík som neznášala .
Mňa táto domáca kuchyňa strašne moc ovplyvnila v tom, že to moc nemám rada . a odkedy doma nebývam tak si varím rôzne medzinárodné mňamky od ázijskej a talianskej kuchyne - špagety nemôžem ani cítiť, milujem linguiny a tagliatele a domácou paradajkovou omáčkou, carbonara a podobné vecičky, al dente hlavne, žiadna rozvarená sračka. A rada experimentujem, varím s nezvyčajnými surovinami a podobne...
A do toho mi teraz nejak prestali chutiť také tie typické české veci ako sviečková, vepro knedlo zelo, a tak.
Som naročny jedlik
Práveže mne nikdy nechutili také klasické jedlá ako perkelt, sviečková, kapusta, guláš, paprikáš, boloňské špagety, prívarky a nechutia mi dodnes. Zmenilo sa hlavne to, že teraz si robievam aj jedlá, ktoré sme predtým nemávali - napr. lokše s cesnakom, cestoviny s tuniakom, syrom, cesnakom, prosciuttom, hubami, chilli a šalátom (v rôznych obmenách, nie všetko naraz), lososa, syr halloumi... A hlavne oveľa viac zeleniny, lebo ako malá som zeleninu nemala moc rada... Najmä rukolu, pažítku, medvedí cesnak, mladú cibuľku, uhorku, poľný šalát...