V dnešnej dobe mámvpičistov, a výnimočných individualistov nemá vzťah žiadne výhody. Na vzťah ako taký sú kladené často nesplniteľné požiadavky, a len mizivé percento ľudí vzťah naozaj chce, alebo ho dokáže ustáť. Pretože táto doba učí ľudí samostatnosti a toho druhého v konečnom dôsledku potrebujú len ,,aby sa nepovedalo,,.
Človek má s tým len robotu a odrazu ak to skončí, tak všetko úsilie vyjde nazmar. No a potom je ťažké niečo riešiť. je to ako keby niekto staval dom 10 rokov a potom príde buldozér a zbúra mu ho za pár minút. Si ten dotyčný premyslí, či bude ešte vôbec stavať.
tiez nevidim ziadne nevyhody. mam partnera s ktorym planujeme spolocnu buducnost. sme spolu kazdy jeden den uz niekolko mesiacov a ani raz na nas neprisla nejaka taka chvilka, ze si lezieme na nervy. ja som kedysi velmi chcela byvat na isty cas sama. uz k tomu dufam zrejme nepride a absolutne mi to nevadi, lebo pred nim mozem byt sama sebou, mam sa na koho obratit, ked mi je smutno, alebo ked ma nieco trapi, vzdy sa mozem na neho spolahnut, vzdy stoji pri mne, konecne mam s kym sportovat a viac sa hybat, takze je taka moja motivacia, delime sa spolu o prace v domacnosti, mam sa ku komu pritulit, ked sa mi v noci sniva nieco skarede,... to su podla mna celkom vyhody. aspon teda pre mna.
Výhody - že ak mám v hlave a v živote upratané, je to tá najlepšia vec na svete.
Nevýhody - že ak nemám v hlave a v živote upratané, dojebe má to ešte viac.
@hoperpohroma To je tak keď sa ráno učíš Lexikológiu AJ a spomenieš si na uja Aristotela a jeho logiku @patrixo Alone makes Magnet sad, therefore alone =/= good. Universal rule
urcite to ma viac vyhod a tie asi vsetci pozname - pocit ked mate niekoho pre koho ste jediny je uplne top.. nevyhody su take ze ked clovek zacal so vztahmi priskoro a neskusil si v dospelosti nejaku dlhsiu dobu slobodny zivot, dost to podla mna ovplyvnuje jeho identitu a schopnost objektivne vnimat sam seba a svoj zivot, byt sam so sebou spokojny, atd..
resp vedela by som to lepsie opisat na tom, aka je vyhoda toho byt sam - prave to ze to cloveka moze posilnit v hrozne moc oblastiach, moze sa naucit byt spokojny a stastny aj sam so sebou co moze mat potom dobry vplyv na vselico ostatne..
mne to napriklad dost posilnilo sebavedomie, aj ked to najprv nebolo lahke, ale je uplne uzasne ze som sa naucila byt nezavisla a absolutne samostatna v kazdej oblasti - nie len po materialnej stranke, ale aj po vnutornej, ze sa dokazem s vecami a problemami vysporiadavat sama, robit sama zmeny v zivote, travit vela casu sama a mat z toho radost, atd atd..
za to som strasne vdacna ze som toto mohla zazit, aj ked ked som bola vo vztahu som myslela ze som ok a vobec som taku potrebu nemala zazivat to ale teraz ked to prislo a prekonala som tych prvych par mesiacov osamelosti a zufalstva si myslim ze to je uplne top, mam pocit ze som prvykrat v zivote nasla samu seba a ujasnila si kopu veci a bola by som rada keby som este par mesiacov mohla takto sama zit a cele si to utvrdit a potom budem pripravena poskytnut kvalitnu spolocnost niekomu dalsiemu
@h8u Ale toto zazijes len ked odrazu vidis ten rozdiel, teda ked sa ti skončí jeden vztah, v ktorom to nebolo ono, a nejakym spôsobom ťa obmedzoval, tak jasne že si budeš užívať tzv. Slobodu.
@wistingher to je blbost mna absolutne moj vztah neobmedzoval v danom momente som bola stastna a spokojna.. a kludne by to tak mohlo fungovat aj dalsich x rokov, problem je podla mna ten, ze keby clovek bol takto vo vztahu vacsinu dospelosti a prvykrat by bol dlhodobo sam az napr po tridsiatke, uz by to mohol zvladat ovela horsie a velmi tazko by sa to ucilo si myslim.. byt uplne samostatny..
@h8u ja nechcem, aby to znelo nejako chujovo, ale som kontinualne nie-single od 2011 ci kolko, a mam pocit, ze vsetko, co opisujes, som sa stihla naucit aj popri tom fakt len take pozorovanie
najskor to bude tym, ze ten prvy bol fakt ukrutne zly 3,5/5,5 rokov a doteraz znasam nemalo nedoriesenych veci z neho, cize som bola asi efektivne single s nevyhodami
Pokiaľ sú obaja vo vzťahu emocionálni & inteligenčne vyzretí, tak to má viac výhod ako nevýhod.
Výhody - nebyť resp. necítiť sa sám, spoločné zdieľanie aktivít, pravidelný sex/ milovanie
Nevýhody - strach o druhého
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
nevyhody - ma ti kto kradnut jedlo
nevyhody - ak partner/ka neví hody pripraviť a musis ich pripravit sam/a, pripadne jest skromne
Človek má s tým len robotu a odrazu ak to skončí, tak všetko úsilie vyjde nazmar. No a potom je ťažké niečo riešiť. je to ako keby niekto staval dom 10 rokov a potom príde buldozér a zbúra mu ho za pár minút. Si ten dotyčný premyslí, či bude ešte vôbec stavať.
Viac je nevýhod - aspoň tak to vnímam ja.
Nevýhody - že ak nemám v hlave a v živote upratané, dojebe má to ešte viac.
Vzťah = not alone
Conclusion : Vzťah is good
@patrixo Alone makes Magnet sad, therefore alone =/= good. Universal rule
resp vedela by som to lepsie opisat na tom, aka je vyhoda toho byt sam - prave to ze to cloveka moze posilnit v hrozne moc oblastiach, moze sa naucit byt spokojny a stastny aj sam so sebou co moze mat potom dobry vplyv na vselico ostatne..
mne to napriklad dost posilnilo sebavedomie, aj ked to najprv nebolo lahke, ale je uplne uzasne ze som sa naucila byt nezavisla a absolutne samostatna v kazdej oblasti - nie len po materialnej stranke, ale aj po vnutornej, ze sa dokazem s vecami a problemami vysporiadavat sama, robit sama zmeny v zivote, travit vela casu sama a mat z toho radost, atd atd..
za to som strasne vdacna ze som toto mohla zazit, aj ked ked som bola vo vztahu som myslela ze som ok a vobec som taku potrebu nemala zazivat to ale teraz ked to prislo a prekonala som tych prvych par mesiacov osamelosti a zufalstva si myslim ze to je uplne top, mam pocit ze som prvykrat v zivote nasla samu seba a ujasnila si kopu veci a bola by som rada keby som este par mesiacov mohla takto sama zit a cele si to utvrdit a potom budem pripravena poskytnut kvalitnu spolocnost niekomu dalsiemu
najskor to bude tym, ze ten prvy bol fakt ukrutne zly 3,5/5,5 rokov a doteraz znasam nemalo nedoriesenych veci z neho, cize som bola asi efektivne single s nevyhodami
Výhody - nebyť resp. necítiť sa sám, spoločné zdieľanie aktivít, pravidelný sex/ milovanie
Nevýhody - strach o druhého