sice ja som na 8rocku, tam sme zostali vsetci spolu, tak moc neviem porovnavat, najprv sa budete kusok otukavat a taak, a potom sa to sceli len dajte si bacha, aby sa vam nevytvorili skupinky, to je to najhorsie pre kolektiv, co moze byt..
no toto isté aj mna trápilo dlho ma to trápilo ked som šiel na strednú poviem ti jedno kamošov som tam nieakých velkých za ktorých by som dal ruku nenašiel ale sú to v pohodičke ludia nestresuj bud ok jedneho s kým si budeš rozumieť tam naájdeš a ide tam niekto s tebou zo základnej? či ideš sama zo základnej ja som mal to šťastie že som šiel ešte s niekym tak je to dosť v pohodičke prajem ti neh sa ti darí v tvojom novom kolektíve a určite sa ti nestane to čo mne určite si tam nájdeš kopec ludí za ktorých budeš ochotná dať aj ruku do ohna ako sa to hovorí
Určite do bude lepšie ako na základnej, na strednej sú už ľudia rozumnejší, tú najhoršiu časť puberty už maju väčšinou za sebou, po čase si nájdeš aj dobrých kamarátov.
tak 1. týžden na strednej bol taký že skoro každý bol ticho ale potom už to začalo byť riadne...jaaaj prvý ročník bol skvelý, celýýý čas som sa len smial, chodil som domov s tým že ma bolí sánka a bránica ...jaj chýba mi to
8 to znie dobre, dufam ze to u mna bude tiez take budem mat v triede hlavne baby, lebo idem na hotelovu akademiu, ale kedze u nas v nitre je ta skola spojena so sportovym gymplom a s potravinarskou tak tam budem ev jednej skole viaceri takze snad to bude stat z ato a nebudem lutovat ze osm nesla na gympel
Ja som isla na gympel a som sa tesila, ze budem mat konecne novych spoluziakov strasne rada spoznavam novych ludi sme sa tam kazdy s kazdym dali nejako do reci a sme jeden kolektiv a skvely kolektiv
ja som mala to "stastie", ze po celych 8 rokov boli v nasej triede len a len skupinky a to je to najhorsie co sa moze stat, ale niekedy sa tomu neda zabranit.. no posledne 2 roky uz boli fajn.. kazdy si tam najde tych "svojich"
No ja idem na strednu s 8 spoluziakmi ale oni budu v inych triedach a uprimne nie som z toho nadseny a par kamosov tam uz mam ale aj tak mne by vyhovovalo keby ma tam nikto nepoznal
na strednej to mas dobre.. daj tomu 2 mesiace a bude to v poho kym sa spoznate..a v druhom rocnik uzistis kto je aky dement a ktora je aka krava.. na zakladnej tam je skoro kazdy dement...
ja som v 8.rocniku na ZS a toto je tretia skola na ktoru chodim....a urcite tie prestupy niesu lahke..a ked ides na strednu tak seci su tam novi a neze iba ty sam dojdes..
Tak prestup na strednú si už nepamätám, keďže som išla na 8-ročné gymnázium ale prestup na výšku bol v pohode... síce najskôr trocha obavy z nového prostredia a najmä z toho že som vošla do akvárka a tam samí chalani Ale už po pol roku to bolo v pohode a dokonca aj taká nespoločenská introvertná osoba ako som ja už nemá problém rozprávať sa so spolužiakmi
ja si presne pamatam, ako som prisla na strednu. Mala som vyhodu, ze gympel je v tej istej budove ako zakladka, na ktoru som chodila. Tiez tam so mnou isiel spoluziak, takze to bolo o trosku lepsie Prvy den sme sa vsetci otukavali, bol to taky zvlastny pocit, ked vies, ze s vacsinou z tych ludi budes nasledujuce 4 roky... Druhy den sme sa uz dali do reci a vsetko to islo uplne v pohode. Zrazu mas taky pocit, ze si uz vyrastla. Teraz po 3 rokoch je to OK, aj ked kolektiv nie sme nejaky uzasny, ale stale naivne verim, ze sa to za ten posledny rok, co ma caka, zmeni. Ale neboj, bude to fajn
My sme tri holky išli na strednú (len minulý rok ) A tie dve dali do inej triedy ako mňa... ten prvý mesiac bol dosť divný... vieš, z pár ľudí je odrazu 36 ľudí, úplne cudzí, nové spoznávanie, nové kontakty.. s niektorými spolužiakmi som neprehovorila za prvý polrok ani raz... už teraz ku koncu je to oveľa lepšie... ale tak to si zvykneš
Ešte si pamätám ako to bolo prvý týždeň - boli sme ako myšičky - všade ticho - nikto sa z nikým nebavil - každý poslúchal - ale o mesiac to už bolo naozaj super - každý sa z každým spoznal - a začala sranda.
pozri,,ja som isla sama na novu strednu a este aj do ineho mesta,,som bola "pokakana",,
ale uz mam prvy rok za sebou a zijem
naozaj je to thak ze prvy tyzden sa kazdy kazdeho boji,,a iba sa otukavaju
este tam sice nemam nejakych uuzasnych kamosov,,ale uplne v poho ludia s ktorymi si rozmiem,,kolektiv sa tiez neda hned za prvy rok utuzit,,cize treba cas,,jedine co ti mozem poradit,,ze neboj sa zacat rozhovor,,za dakym prist a zacat sa s nim bavit,,ten dotycny to uvita kedze je ta novy
to je uz tak davno! noo....ako predomnou pisali,tak ja len potvrdujem,ze tak prvy tyzden alebo dva je to take onicom!!kazdy po kazdom len tak pokukava....a seci su taki pokakani! ale ti,co isli do triedy s niekym zo zakladnky,tak ti sa bavili spolu a ti,co boli sami (jak ja) museli nadvazovat nove kontakty! aale tak sranda to bola! nemusiis sa nicoho bat! bude to ok
no ja som išla na 8-ročný gympel. prvé dni to bolo ešte také tiché. bavili sa medzi sebou tí čo sa poznali,tí čo spolu sedeli alebo tí čo boli odvažnejší.
teraz už tam budem chodiť 3 rok a každý sa baví skoro s každým. aj keď mu povie len :,,Ty debil."
ale bála som sa aké to bude. dufala som že tam budu už trochu vyspelejši ludia,a takí kludnejší. Lebo veď gympel. Ale mýlila som sa. Teraz už len čakám kedy dozrejú. Mne nikdy na verejnosti nešibalo tak nezapadám preto čakám kym ostatní budu normalnejší.
no ja som na 4-ročnom gympli a na základnú by som sa nevrátila ani keby ja som sa celé prázdniny stresovala, že nezapadnem, že tam nebudem mať nijakú spriaznenú dušu, že ma nebudú mať radi....proste katastrofický scenár ale my sme mali takú výhodu, že my sme prvé dva-tri dni trávili s psychológom, ktorý nás mal nejak dať dokopy,nech sa spoznáme a tak...poviem vám, že to bolo fakt psycho proste rozprávaj o tom ako sa cítiš,sadni si s niekým úplne neznámym,zase rozprávaj o tom, čo chceš v živote dosiahnuť...ale vtedy som videla, že nie som jediná taká vyplieskaná...a môžem povedať, že nám tie sedenia pomohli...proste ja som rada chodila do školy...prvý rok...jasné,že sa utvorili skupinky..máme len 8 chalanov čiže tí prestávky trávia väčšinou obkolesní okolo jednej lavice a potom sú baby rozdelené na dve-tri skupinky ale skupinky sú v každej triede, boli a vždy budú...proste neexistuje aby si všetci tridsiati sadli ale teraz kebyže viem, čo ma ten prvý rok čaká na strednej, určite by som si to zopakovala.....ale je zaujímavé, že na začiatku roku mi do oka padlo zopár ľudí, o ktorých som si myslela, že budú super a tiež som si všimla tých, s ktorými určite nebudem vychádzať a je to úplne naopak ale je pravda, že na strednej sú rozumnejší ľudia ale zase všade sa nájdu výnimky.....držím palce všetkým tým, čo idú teraz do prváku..neni to vôbec hrozné
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
sice ja som na 8rocku, tam sme zostali vsetci spolu, tak moc neviem porovnavat, najprv sa budete kusok otukavat a taak, a potom sa to sceli len dajte si bacha, aby sa vam nevytvorili skupinky, to je to najhorsie pre kolektiv, co moze byt..
Držím palce
a áno, týmto tu sa snažím len zahmlieť to, že sa nič nepametám
ale uz mam prvy rok za sebou a zijem
naozaj je to thak ze prvy tyzden sa kazdy kazdeho boji,,a iba sa otukavaju
este tam sice nemam nejakych uuzasnych kamosov,,ale uplne v poho ludia s ktorymi si rozmiem,,kolektiv sa tiez neda hned za prvy rok utuzit,,cize treba cas,,jedine co ti mozem poradit,,ze neboj sa zacat rozhovor,,za dakym prist a zacat sa s nim bavit,,ten dotycny to uvita kedze je ta novy
teraz už tam budem chodiť 3 rok a každý sa baví skoro s každým. aj keď mu povie len :,,Ty debil."
ale bála som sa aké to bude. dufala som že tam budu už trochu vyspelejši ludia,a takí kludnejší. Lebo veď gympel. Ale mýlila som sa. Teraz už len čakám kedy dozrejú. Mne nikdy na verejnosti nešibalo tak nezapadám preto čakám kym ostatní budu normalnejší.
ale ja som rada že som nezostala na ZŠ.