Po google som pátrala hádam aj tisíc škôl.. Pre mňa je ale ťažké nájsť školu. Aj keby mi nejaká vyhovovala, stále sa tam niečo pokazí. Mohli by ste mi pomôcť a napísať sem stredné školy, ktoré vás napadnú, ktoré navštevujete, o ktorých viete, že sa tam
gymnazia (4-8 rocne, bilingvalne, specialne zamerane), strojarske skoly, elektrotechnicke, stavebne, kozmeticke, obchodne, hotelovky, polygraficke, umelecke (alebo ako sa im hovori? maluje sa tam, foti, malo matiky tam je), konzervatoria, este v raci viem ze je nejaka knihovnicka a informaticka
vocational schools ,technical (electrotechnic,fine art,business and hotel academies,nursing) sch. ,gymnasiums toto si pamatám este zo skoly z konverzacie
Nejdem sa hadať,nam tam často tlačia kocky do hlavy ale pozerala som aj v knihe to tak máme.Tu je aj fotka /neviem či sa mi podarí vložiť to tu spravne/
@marek2031 ja už mám zoznam škôl, ktoré by ma bavili.. ale potrebujem ešte počuť o nejakých a dobre si to rozmyslieť.. čiže to je v podstate jedno, len my sem napíšte typy škôl, ktoré poznáte vy.. a ja si už vyberiem
@crazykdi no ze je to v knihe neznamena ze je to bezpodmienecne spravne ale nakolko v zahranici nezijem tak sa nejdem o tom hadat, mna len dost zarazilo ked som to uvidela
som na bilingválnom prírodovednom gymnáziu Zväčša tú nájdeš len géniov, takže vlastne netuším čo tu robím. Ale je to skvelá škola aj keď veľmi náročná. No vzhľadom na neskoršie uplatnenie alebo výšku rozhodne odporúčam
@bubinka77 skončila som bilingválne prírodovedné gymnázium, čiže otázka: aké uplatnenie máš akože na mysli, že som si ho zatiaľ nevšimla?
a človek, ktorý tvrdí, že je to náročná škola, tam asi fakt nepatrí, lebo ľahšiu školu nepoznám a chodili na ňu samí blbci ospravedlňuje ťa jedine fakt, že (predpokladám) je to francúzske
@laress64 Bratislava... ale je aj v Brezne, to by si mala najbližšie. Potom aj v žiari nad hronom, Leviciach, Trenčíne a taká najvychírenejšia je v Modre... neviem aké máš možnosti čo sa týka cestovania/ubytovania.
@meiram hej je to francúzsky gympel. A teda neviem ako ty, ale máloktorý z našich študentov mal problém dostať sa na školu ktorú chcel a dosť z absolventov putuje študovať do francúzska, anglicka či belgicka. Podľa môjho názoru je to ťažká škola, nakoľko naši profesori vyžadujú aj mimoškolskú činnosť pre získanie dobrého hodnotenia, taktiež pre "školský úspech" a úspech v žiovte škola ponúka účasť na MUNoch a mnoho iných medzinárodných súťažiach, zasadnutiach a projektoch.
@bubinka77 ja som žiadny problém nemala a to som si tak neverila, len netuším čo s tým má podľa teba škola a ja sa pýtam len na uplatnenie, nie na aké vš idú (lebo do inej krajiny môžeš ísť študovať aj bez blgvy), ale ako zlato si to nazvala, že absolventov a putuje no podľa mojich pozorovaní sú bilingvalisti (aj prírodovední) zvyčajne zameraní humanitne (hoci napr. moja trieda bola výnimka , čiže by urobili ..., keby nešli študovať do zahraničia
ale podľa toho, čo hovoríš tá škola je naozaj skvelá, presne to čo človek potrebuje a ty máš strašne zlý prístup! slovo ťažká, by si mala vyhodiť zo svojho slovníka
čo mate všetci s tym že ak chce ísť na vyšku tak nech ide na gympel..? ved aj z ostatnych škol sa dá dostať na vyšku tak čo riešite.. keď vieš akym smerom by si sa chcela uberať tak podla toho si vyber školu. ak nemaš ani paru čo chceš robiť chod na gymnazium, ak vieš vyber si odbornu školu so zameraním.
-- súhlasím.. ja sa ani nechystám ísť na gympel.. iked som o tom trochu premýšlala, ale hned som si to vyhodila z hlavy.. lebo podla mna to je zbytocne.. radsej mat nejaku odbornu skolu.. ked nahodou vychodim gympel a nebudem mať možnosť ísť na výšku.. tak to bolo všetko na zmar.. a z odbornej školy aspoň dačo budem mať.. aspon dufam no
@meiram vďaka, beriem to ako povzbudenie. Uvidíme ako zvládnem druhák. A áno, aj ja som skôr humanitne zameraná, ale láska k franine ma dohnala až k prírodným vedám Ale som rada, že napriek zameraniu školy tam je snaha aj o humanitné vedy. Napríklad dosť z našich študentov sa rozhodla pre politické vedy najmä na základe MUNov. Dokonca jeden usporiadala
@crazykdi veľmi očividne slovenská učebnica, v originál publikáciách autorizovaných v anglicky hovoriacich krajinách sa maximálne okrajovo spomenie v slovníku, že v Nemecku a za humnami sa tak nadáva typu strednej školy.
@bubinka77 ako fakt, keď človek zmení trochu uhol pohľadu, uvidí nevídané, vlastná skúsenosť
ale páči sa mi, že sa naša konverzácia pokračuje v pozitívnej rovine, to sa málokedy podarí, takže ty budeš asi aj dobrý človek
ak si naozaj humanitne zameraná, tak v tom prípade by som asi povedala, že smer Francúzsko v budúcnu to istí, lebo na Slovensku to zatiaľ nemá základy alebo ešte možno zmeníš orientáciu ja som moju zistila až v tretiaku a inak druhák je vraj najťažší ročník na týchto školách, no ja to už neviem posúdiť, bolo to dávno
Pri našich profesoroch to bude zabijak :/ ale svojím spôsobom sa teším. Viem že mám nejaký ten talent na fyziku, chémiu a bio, ale nikdy ma to k tomu neťahalo. Francúzsko je výbornou voľbou pre štúdium humanitných vied, ale dostať sa tam na takto zameranú školu je takmer nemožné. Všetci "humani" prchajú do francúzska, či anglicka, kde sú najlepšie podmienky, či pre právo alebo politické vedy. Preto to bude ťažký oriešok, ale máš pravdu možno sa ešte všetko zmení a možno tu stvrdnem na slovensku. Teda tým nechcem povedať že je tu tak zle, ale myslím, že by som tu nebola tak šťastná ako inde. Ale to je vo hviezdach. Aký jazyk si študovala?
@bubinka77 nemusí to byť až také hrozné, my sme mali toho najviac cruel lektora na matiku a potom sme boli nešťastní, keď musel po tretiaku odísť (ja som bola maximálne)
tak vravíš, že potenciál na prírodovedné tam bude? tak ho treba rozvinúť a potom tam nepôjdeš na pretlak politických vied, ale prírodovedných, tak som to myslela ale viem, že jedna baba z našej školy šla do UK do školy a podľa jej fb profilu študuje na Aberystwyth University, International Politics, takže asi sa dá dostať
ja som španielčina, ale aký úžitok z nej budem mať ani srnka netuší
@domca841 lenže tu sa dostávame k veci, že čím chce dotyčný byť napríklad ja chcem podnikať a preto som si vybral obchodnú a je jasné, že sa budem snažiť ísť na ekonomickú a lahšie sa mi pojde z tejto školy ako z gymplu
@l1me môže byť ale aj moja kamoškachce ísť na ekonomickú a vybrala si gympel - a sme sa o tom rozprávali s našou matematikárkou, že na primačkach na výške su gympláci lepši z matiky a jazyka a tí čo chodia obchodnú zase z ekonomiky a neviem ako je to na obchodnej ale na našom gympli sa učí aj ekonomika takže z gympla je to podľa mňa lepšie
@meiram našej škole sa vraví belgické prírodovedné gymnázium, lebo v nej máme dva odbory: Franinu a Španinu. K prírodným vedám zatiaľ nemám žiadny vzťah takže to asi nehrozí. Ale áno, na dobrú školu sa dá dostať a myslím že naša škola k tomu dosť pomáha. Aj my máme komplikovaných lektorov, teda najmä tí francúzski dajú zabrať, belgičania sú úplne super, aj keď stále prísni. Na španielov sa mi nikto nesťažoval, len že majú dosť vysoké nároky. Ale aj tak sú lektori najobľúbenejšími profesormi na škole. To so slovákmi máme horší vzťah
@l1me Ono, povedať si v 9. ročníku ZŠ, že týmto chcem byť a držať sa toho aj počas štúdia na strednej je veľmi ojedinelé... Ale ak si tá svetlá výnimka, tak to ti gratulujem
Ale, aj tak ešte niektoré VŠ prihliadajú na to, z ktorej školy si prišiel (dajú plus body na prijímačkách, keď si z gympla, alebo ťa zoberú rovno bez prijímačiek, keď splníš nejaké tie dané kritériá...)
Rozhodne treba však povedať, že z odbornej školy máš sťažené podmienky, ale ak si šikovný, všetko sa dá... Avšak niektoré odborné školy hrozne padli na kvalite, ako aj viaceré gymnáziá, takže ak chodíš na dobrý gympel, máš dobré základy takmer vo všetkom, ak chodíš na dobrú odbornú školu, máš základy v tej oblasti, ktorú študuješ...
Na ekonomickej máš aj prijímačky z jazykov, ktorým sa na odborných školách až taká pozornosť nekladie, ale zase je potrebné povedať, že podnikať sa dá aj bez vzdelania, stačí sa vedieť "otáčať"...
domca841 prosímta akú má prípravu s gymnízia niekto kto chce ísť na vysoku strojárskeho zamerania?
Ja chodím na SPŠ a človek stadeto ma vačšie perspektívy sa tam udržať ako niekto s gympla a čo ja viem tak práve strojári s strojáriny na výške doučaju gymplákov lebo tak ako sú mimo s strojárskych vecí tak tak sto nemaju ani šajnu s fyziky - "aj ke=d sa ju ževraj učia"
@domca841 prosímta akú má prípravu s gymnízia niekto kto chce ísť na vysoku strojárskeho zamerania?
Ja chodím na SPŠ a človek stadeto ma vačšie perspektívy sa tam udržať ako niekto s gympla a čo ja viem tak práve strojári s strojáriny na výške doučaju gymplákov lebo tak ako sú mimo s strojárskych vecí tak tak sto nemaju ani šajnu s fyziky - "aj ke sa ju ževraj učia"
@bubinka77 zase mne to nemusíš vysvetľovať ako niekomu nezasvätenému, prežila som s lektormi 4tinu môjho doterajšieho života, takže ich poznám skoro dokonale, hlavne to, že chlapi boli super všetci, ale niektoré ženy boli škaredé alebo neukojené feministky alebo oboje a tak sa aj správali
a to že sú iní, lepší ako slovenskí učitelia je tou inou mentalitou, človek si aj k nim dovolil viac, teda ja ako veľmi nesmelý človek som sa k jednému ku koncu správala dosť odveci a on mi potom stále tvrdil, že som šiši
ááá, teraz keď na to všetko spomínam, mám sto chutí sa tam vrátiť :/ smrk
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
59 komentov
gymnazia (4-8 rocne, bilingvalne, specialne zamerane), strojarske skoly, elektrotechnicke, stavebne, kozmeticke, obchodne, hotelovky, polygraficke, umelecke (alebo ako sa im hovori? maluje sa tam, foti, malo matiky tam je), konzervatoria, este v raci viem ze je nejaka knihovnicka a informaticka
A bolo by celkom pekné začať tým, kde zakladateľka býva a aké má známky.
snad toto už pojde @hyperpohroma @narazuvzdornaa @gagrr
Kde bývaš?
Ako sa učíš?
Čo by si chcela asi v živote robiť, čo ťa baví?
1.učitelstvo pre materské školy.. tam robíš talentovky z telesnej, hudobnej
2. animátor volného času.. ale to sa podla mňa neoplatí, stačí si urobiť kurz, nemusíš to študovať štyri roky
3. Pedagogické lýceum.. to je nový odbor, tuším z tade ešte ani maturanti nešli.
... máš tam základy psychologie, hlavne jazyky, dejepis a tak.. a minimum matematiky.
a človek, ktorý tvrdí, že je to náročná škola, tam asi fakt nepatrí, lebo ľahšiu školu nepoznám a chodili na ňu samí blbci ospravedlňuje ťa jedine fakt, že (predpokladám) je to francúzske
ale podľa toho, čo hovoríš tá škola je naozaj skvelá, presne to čo človek potrebuje a ty máš strašne zlý prístup! slovo ťažká, by si mala vyhodiť zo svojho slovníka
Ak vie čo ju baví a čo chce študovať, prečo by sa mala zahadzovať nejakým všeobecným vzdelávaním?
Prepáč ale tento názor je viac než na figu...
@veroniques
-- súhlasím.. ja sa ani nechystám ísť na gympel.. iked som o tom trochu premýšlala, ale hned som si to vyhodila z hlavy.. lebo podla mna to je zbytocne.. radsej mat nejaku odbornu skolu.. ked nahodou vychodim gympel a nebudem mať možnosť ísť na výšku.. tak to bolo všetko na zmar.. a z odbornej školy aspoň dačo budem mať.. aspon dufam no
ale páči sa mi, že sa naša konverzácia pokračuje v pozitívnej rovine, to sa málokedy podarí, takže ty budeš asi aj dobrý človek
ak si naozaj humanitne zameraná, tak v tom prípade by som asi povedala, že smer Francúzsko v budúcnu to istí, lebo na Slovensku to zatiaľ nemá základy alebo ešte možno zmeníš orientáciu ja som moju zistila až v tretiaku a inak druhák je vraj najťažší ročník na týchto školách, no ja to už neviem posúdiť, bolo to dávno
tak vravíš, že potenciál na prírodovedné tam bude? tak ho treba rozvinúť a potom tam nepôjdeš na pretlak politických vied, ale prírodovedných, tak som to myslela ale viem, že jedna baba z našej školy šla do UK do školy a podľa jej fb profilu študuje na Aberystwyth University, International Politics, takže asi sa dá dostať
ja som španielčina, ale aký úžitok z nej budem mať ani srnka netuší
Ale, aj tak ešte niektoré VŠ prihliadajú na to, z ktorej školy si prišiel (dajú plus body na prijímačkách, keď si z gympla, alebo ťa zoberú rovno bez prijímačiek, keď splníš nejaké tie dané kritériá...)
Rozhodne treba však povedať, že z odbornej školy máš sťažené podmienky, ale ak si šikovný, všetko sa dá... Avšak niektoré odborné školy hrozne padli na kvalite, ako aj viaceré gymnáziá, takže ak chodíš na dobrý gympel, máš dobré základy takmer vo všetkom, ak chodíš na dobrú odbornú školu, máš základy v tej oblasti, ktorú študuješ...
Na ekonomickej máš aj prijímačky z jazykov, ktorým sa na odborných školách až taká pozornosť nekladie, ale zase je potrebné povedať, že podnikať sa dá aj bez vzdelania, stačí sa vedieť "otáčať"...
Ja chodím na SPŠ a človek stadeto ma vačšie perspektívy sa tam udržať ako niekto s gympla a čo ja viem tak práve strojári s strojáriny na výške doučaju gymplákov lebo tak ako sú mimo s strojárskych vecí tak tak sto nemaju ani šajnu s fyziky - "aj ke=d sa ju ževraj učia"
Ja chodím na SPŠ a človek stadeto ma vačšie perspektívy sa tam udržať ako niekto s gympla a čo ja viem tak práve strojári s strojáriny na výške doučaju gymplákov lebo tak ako sú mimo s strojárskych vecí tak tak sto nemaju ani šajnu s fyziky - "aj ke sa ju ževraj učia"
a to že sú iní, lepší ako slovenskí učitelia je tou inou mentalitou, človek si aj k nim dovolil viac, teda ja ako veľmi nesmelý človek som sa k jednému ku koncu správala dosť odveci a on mi potom stále tvrdil, že som šiši
ááá, teraz keď na to všetko spomínam, mám sto chutí sa tam vrátiť :/ smrk