diviačice na jar. rys má také maskovanie, že by som si ho nevšimla, vlk sa človeku vyhýba, líška takisto uteká, teda pokiaľ nie je besná, tej by som sa bála samozrejme, a had....no to je na také chvíľkové zľaknutie keď ho človek niekde zazrie, ale pokiaľ ho vidíš skôr ako cítiš, tak neni problém sa od neho kúsok vzdialiť.
Hocijaké z väčších zvierat, najmä v čase párenia a nepribližovať sa k mláďatám, to je základ. Ale najhorší je diviak, videl som už fotky dokaličených končatín človeka. Líšky sú plaché (síce sem tam vidno na nete fotky, kde líška pózuje), takisto aj mačkovité šelmy všeobecne (myslím tie na Slovensku, nie Tigra, ani Leva ).
tak pre mňa diviak, potom asi vlk ale väčšia pravdepodobnosť bude, že by som narazil na diviaka, keďže predpokladám, že diviaky vychádzajú aj k okrajom lesa zatiaľ čo vlky sú prevažne v hlbších častiach lesa, tak asi preto dám skôr diviaka
Tie prve tri moznosti asi zhruba rovnako plus medved...take obrovske proste. Ja sa celkovo bojim zvierat. Aj meduza v mori mi staci, aby som sa vylakala a myslela na smrt. (Keby ma aspon tak 300 krat na jednej dovolenke v Grecku nepoprhlili, asi by som nemala dovod sa ich bat).
A taky rys! Ved by som umrela, ze ta cica ma roztrha, fakt by som nevedela, co robit...ako neviem si predstavit, ze by som prezila nieco z tychto...vlk, tak to by som fakt...o boze, to su hnusne predstavy, takto v noci
v okoli ustavu sa uplne bezne pohybuju medvede, srnky, jelene, lisky, kdesi pri pozorovacich pavilonoch maju sidlo vretenice...
este voci medvedom mame respekt, ale zvysok nas nevzrusuje...kolega ma dokonca video, ako krmil lan priamo z ruky a dalsi kolega zasa ako krmili lisky na Skalnatom plese (jedna z nich dokonca dostala meno, ale uz si nepamatam, ake)
Veľmi nerozumiem výsledkom tejto ankety, však taký rys alebo vlk by sa vás zľakli skôr než vy ich. Pred diviakom som už utekala a ešte vretenicu by som veľmi nechcela stretnúť, lebo @43 má pravdu. Za to vlka chcem niekedy vidieť, však to musí byť niečo úžasné!
@mrxxx aj ked to bol 60 rocny clovek po chemoterapii, teda s extremne slabou imunitou.. vsade pisu ze zdraveho silneho cloveka aj ked zmija ustipne tak by mal nemal zomriet..
Všetko väčšie si aspoň človek všimne, ale vretenica, hoci je asi tiež plachá a tak, kebyže som ňou a niekto nevšímavý mi stúpi na chvostík, štartujem dosť rýchlo a agresívne.
@56 jj, pozor na chvostiky u nas mame len uzovky a tie su vacsinov na slnku na popadanom dreve, alebo pnoch a ked sa clovek priblizi tak sa odplazia. Len vzhladom na dlzku ... treba na tie chvostiky davat pozor. Ale uzovka nieje jedovata.
raz keď sme boli s ocom na výlete tak nám do cesty vbehla divá líška.. normálne jej penilo z huby.. ja som sa porat postavila na kameň (no, teda šuter také velké hovedo to bolo ) nech prejde a potom som šla ďalej
Kde je medveď? Z nich mám už odmalička neprekonateľný strach. Rys - neviem nič to somnou nerobí i keď je iste nebezpečný. Vlci sú nádherné zvieratá, nemôžem si pomôcť, toho by som obdivovala aj keby ma išiel roztrhať. Diviak sa často krát (väčšinou) splaší skôr a kedže som už bola v jeho blízkosti a viem, že som sa nejak netriasla od strachu tak to asi on nebude. Líšky som sa v živote nebála a zmija mi príde skôr nechutná ako nebezpečná. Proste medveď TOP.
@bebekex no ty sa smejes, ale stretnut v lese samicu s mladymi nieje taka sranda, jak ma zbadala a naznacila utok, nohy mi sprintovali tak, ze som skoro vzlietol mal som stastie, ze bola dalej a asi nechcela nechat mlade same lebo neviem ako rychlo vie taky diviak bezat, ale podla mna rychlejsie ako clovek
@ink to mi vcera spadlo do vane ked som sa sprcboval
Tak vlkov som uz stretol. Boli nadherni a zmyzli ako tiene. Tych sa nebojim. Rys je tak plachy ze stretnut ho by bola vacsia radost ako tych vlkov. Diviakov sa bojim. Velke jak hovado kly a zuby. Utok by som nechcel zazit. Na druhej strane utocia malokedy. Zmyji sa nebojim. Davam si pozor. Bat sa zmyji je ako bat sa ze ta zrazi auto. Ked sa to ma stat stane sa. A liska je mala, neviem ako by ma ohrozila. Takze po medvedovi Diviak.
Diviakov občas stretávam po ceste v noci / nad ránom domov, sú plachý...
Raz to bola celá rodinka. Najprv som počul šuchot v poli za mnou, zastal som, obzrem sa a asi 10m za mnou cez cestu prebehli 2-3 dospelé a asi 4 malé. Nevšimli si ma a každý si šiel ďalej svojou cestou.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
80 komentov
rysa a líšky menej
líška je v pohode
zmija tiež
rys sa zľakne skôr ako ho sami uvidíte.
Vlk je asi najviac nebezpečný z týchto + keď je vo svorke.
tak pre mňa diviak, potom asi vlk ale väčšia pravdepodobnosť bude, že by som narazil na diviaka, keďže predpokladám, že diviaky vychádzajú aj k okrajom lesa zatiaľ čo vlky sú prevažne v hlbších častiach lesa, tak asi preto dám skôr diviaka
alebo medved obycajny
A taky rys! Ved by som umrela, ze ta cica ma roztrha, fakt by som nevedela, co robit...ako neviem si predstavit, ze by som prezila nieco z tychto...vlk, tak to by som fakt...o boze, to su hnusne predstavy, takto v noci
Ppravde by som si takého vlka chcela poňuňkať, len by som sa asi bála že on poňuňká moje vnútornosti...
Hej, volim asi vlka, pripadne diviaka, kedze je medved mimo hlasovania.
este voci medvedom mame respekt, ale zvysok nas nevzrusuje...kolega ma dokonca video, ako krmil lan priamo z ruky a dalsi kolega zasa ako krmili lisky na Skalnatom plese (jedna z nich dokonca dostala meno, ale uz si nepamatam, ake)
2. Diviak
3. Vlk
4. Rys
5. Zmyja
6. Líška
@gukol Si bol stromček Vianočný odpíliť?
vlka by som veľmi chcela vidieť
keď chodím so psom do lesa, tak striehnem na každé zašuchotanie a asi by som infarkt dostala, keby na mňa voľačo vybehne čo i len srnka
ale v prvom rade medveďa, bo ten ja veľký a potom diviaka, bo tým som bola odmalička strašená
inak medveďa a potom toho diviaka. fú.
vlka som už stihla stretnúť, ale našťastie som bola dosť ďaleko
jasné!
pri chate nám rástli pekné huby tak prišiel nás ráno navštíviť.
absolútne sa nepamätám či som sa bála alebo nie, lebo ktoré 4 ročné decko miesto ahoj macko kričí že uuuaaaaaa beštiaaaa
asi som mala šťastie na mierumilovných zástupcov týchto zvieratok
z nevybraných obyčajná dážďovka, mám panický strach z dážďoviek, je to pre mňa horor, keď je napršané...a chupachabra !
Tak vlkov som uz stretol. Boli nadherni a zmyzli ako tiene. Tych sa nebojim. Rys je tak plachy ze stretnut ho by bola vacsia radost ako tych vlkov. Diviakov sa bojim. Velke jak hovado kly a zuby. Utok by som nechcel zazit. Na druhej strane utocia malokedy. Zmyji sa nebojim. Davam si pozor. Bat sa zmyji je ako bat sa ze ta zrazi auto. Ked sa to ma stat stane sa. A liska je mala, neviem ako by ma ohrozila. Takze po medvedovi Diviak.
Raz to bola celá rodinka. Najprv som počul šuchot v poli za mnou, zastal som, obzrem sa a asi 10m za mnou cez cestu prebehli 2-3 dospelé a asi 4 malé. Nevšimli si ma a každý si šiel ďalej svojou cestou.