Ahojte predovšetkým baby chcela by som sa vás opýtať aké prípravky používate na typické akné z puberty Hrozne sa mi zhoršila pleť a počula som, že Bioderma H20 Sebium je úžasné aké máte skúsenosti s touto vodičkou a akú máte farbu ?
Ja mám dve choroby na ksichte. Na akné momentálne beriem Duac Gel, ale to je len na predpis a na krátkodobé užívanie. Na dlhodobé je buď Belakne alebo teraz mi predpísala oné... Skinoren, ale to som ešte nepoužila. Na druhú chorobu používam kozmetiku od Biodermy, ale poviem ti, je to sakra drahé. Schlussfolgerung:Choď ku kožnej.
@octa Začínam uvažovať, že tam pôjdem keď dojdem z dovolenky ale už som naozaj zúfalá také ako: Acne color, Pytiol už vôbec nezaberajú mala som vzorku z Biodermy sakramensky dobrý krémik pleť sa mi zlepšila ale sú to fajne pálky
mne sa teraz dost zlepsila plet kvoli antikoncepcii, ale zase nikdy som nemala velke problemy s akne. ked sa mi obcas nieco vyhodilo, zaberala mi kombinacia - pit vela cistej vody, brat zinok v tabletkach /zazrak aj na nechty/, a na najhorsie akne v zivote co sa mi vyhodilo zo stresu po statniciach mi skvelo zabral Duac Gel (na predpis od koznej), spominala ho aj @octa. je to skvela vec na preliecenie.
a co sa tyka morning/evening skin care routine (pisem v angline, lebo milion videi som o tom videla na youtube) - tak nemam specialne sady za ktore by som platila velke palky - mam "obycajnu" sadu z avonu s listkami zo zeleneho caju ci co a vo vseobecnosti mi nerobia dobre "kyseliny" typu Clean and Clear.
@willbebetter prave teraz som predavkovana cajom lezim doma s chripkou a davam sa dokopy lebo ideme o par dni na dovolenku pocula som ze antikoncepcia pomaha aj mojej segre dost pomohla ale urcite vyskusam zinok a asi skusim to vysetrenie u koznej kolko to priblizne stoji prve vysetrenie ?
@soltyky to uz by som musela mat take akne aby mi to nicilo cely zivot aby som si dala roaccutane predpisat...okrem toho ten psychicky ucinok ze ti to najskor plet zhorsi tak, ze mas chut sa rovno odstrelit a az potom ju to vycisti je fakt skvely...par videi - dennikov s roaccutane - mi stacilo.
ale som zvedava aj ja - ako prebiehala liecba u teba?
@simuulka112 Roaccutane som brala to nechci. Pleť som mala úžasnú a všetko..ALE...mala som stále suché pery,tvár,potom ďalej mne sa doktorka neobťažovala ani raz urobiť pečeňové testy,ďalej je tam vo vedľajších účinkoch aj rezanie a myšlienky na samovraždu a to som tiež "mala",myslím,že tam je tiež riziko ..niečo s otehotnením... Takže radšej by som skúsila skôr prírodnú cestu a keď už fakt nič nezaberie tak nejaké tabletky,ale iné....
všetky tie kremiky a priprvky ti nepomožu, ak sa nebudeš vhodne stravovať podla mna, od stravy zavisi hrozne veľa veci. Žiadne mastne jedla a miminum sladkosti a podla mna sa ti pleť zlepši
@simuulka112@willbebetter takže .. keby som nebrala roaccutane , tak do teraz revem do vankúša a nechodím von , lebo sa mi všetci smiali. čo sa týka vedľajších účinkov, tak som pozorovala jedine suché pery, ktoré mi do krvi praskali, ale keď som si ich natierala neskôr medom, tak to bolo ok.. o psychických účinkoch je ťažko hovoriť, keďže som to brala v puberte. moja kožná sa sama smiala, že ľudia sa boja tých účinkov , a preto to málo predpisujú.. ale ja som mala za sebou 5-6 rokov liečby akné bez úspechu, tak myslím, že ten pol rok ( viac sa to tuším ani nesmie brať ) ma nezabil. samozrejme som bola pod dozorom a každý mesiac som chodila na pečeňové testy ..a vyliečilo ma to a som spokojná.
Viete ja som s akné nikdy nemala problém ale odkedy sa mi zhoršila alergia je to hrozné a ja netuším ako to vysvetliť lekárovi pretože odkedy teraz kosili vonku trávu vychádzala som sa ako nikdy pretým alergolog mi predpísal tabletky,kvapky trosku sa to zlepsilo ale napr. ked je chladno a videm von tak nehorazne placem Mam dost divnu alergiu viem
@simuulka112 Pred dvomi rokmi som mala tiež problém s pleťou, bola nezdravá (zapálené vyrážky/vriedky a následne fliačiky...) a bola som s toho veľmi nešťastná. Nepáčila som sa sama sebe. ...a zrazu prišla babka s nápadom, čo tak zájsť do » www.ulk.sk a hneď sme aj šli! Najskôr bolo potrebné vyšetrenie od dermatológa - určila mi typ a problém mojej pleti, následne liečbu (kozmetiku, vitamíny a lieky presne pre moju pleť!). Vyšetrenie stojí 50€, následne som sa mohla objednať na čistenie pleti - ide o úplne iné čistenie, než v bežných salónoch. Bolo to perfektné! Po asi dvoch mesiacoch bola moja pleť úplne iná, bezchybná! Čistenie pleti raz za 3 týždne/raz za mesiac stojí 30€. Doktorka/kozmetička ti ošetruje pleť s kozmetikou presne pre tvoju pleť, aplikuje laser a mnoho ďalšieho... Ak chceš vedieť viac, napíš.
baby včera som bola konečne u kožnej nič lepšie som nemohla spraviť zistili mi, že to akné mám z choroby vysvetlím: v júni som bola chorá mala som zápal dýchacích ciest komplet opuchnuté líca,rozprávala som na nos bolelo ma hrdlo... mali sme ísť na dovolenku nutne som sa potrbovala dať dokopy doktorka mi dala 5 dňové antibiotikum lneže ja som to brala iba 3 dni lebo potom som už bola na dovolenke a bolo mi dobre ale ja som ten zápala nevyliečila mám ho doteraz v tele (už 5 mesiacov) a z neho sa mi tvoria vyrážky teraz opäť beriem antibiotiká a liečim to akné výsledky sú zatiaľ viditeľné za tú jednu návštevu naozaj nič nedáte ja som už vyskúšala všetko z lekráne,domáce recepty nič nezaberá to jendo vyšetrenie spraví tak veľa
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
ale keď sa mi občas spraví niečo škaredé , tak používam len takú pleťovú vodu (myslím, že Fyto sa to volá) z drogérie
ja nedám dopustiť na biodermu sensibio.
proste musíš poskúšať čo ti vyhovuje najviac a potom tomu zostaň verná.
zinok - vela zinku - 100mg+
vit. D3 - 10-30 mcg
nejaky detox - kyselina alfa lipoova/yucca
a co sa tyka morning/evening skin care routine (pisem v angline, lebo milion videi som o tom videla na youtube) - tak nemam specialne sady za ktore by som platila velke palky - mam "obycajnu" sadu z avonu s listkami zo zeleneho caju ci co a vo vseobecnosti mi nerobia dobre "kyseliny" typu Clean and Clear.
tot moje kuzla, snad ti nieco pomoze.
ale som zvedava aj ja - ako prebiehala liecba u teba?
baby včera som bola konečne u kožnej nič lepšie som nemohla spraviť zistili mi, že to akné mám z choroby vysvetlím: v júni som bola chorá mala som zápal dýchacích ciest komplet opuchnuté líca,rozprávala som na nos bolelo ma hrdlo... mali sme ísť na dovolenku nutne som sa potrbovala dať dokopy doktorka mi dala 5 dňové antibiotikum lneže ja som to brala iba 3 dni lebo potom som už bola na dovolenke a bolo mi dobre ale ja som ten zápala nevyliečila mám ho doteraz v tele (už 5 mesiacov) a z neho sa mi tvoria vyrážky teraz opäť beriem antibiotiká a liečim to akné výsledky sú zatiaľ viditeľné za tú jednu návštevu naozaj nič nedáte ja som už vyskúšala všetko z lekráne,domáce recepty nič nezaberá to jendo vyšetrenie spraví tak veľa