hypotéka na dom? nie je o čom ... budem v ňom žiť aj do konca života tak mi to môže byť fuk ... a radšej budem platiť minimum a mať volnejší ostatok ako si to komplikovať (ikeĎ ten preplatok je vysoký) to by zase záležalo od konkrétnosti
prepočítal by som si pri akej variante by som bol najmenej stratový. To, že viac preplatíš ešte nemusí nutne nič znamenať lebo veľkú časť z tých peňazí zožerie inflácia.
ked je clovek mlady a teda si to moze dovolit, tak urcite co najdlhsi cas... treba brat do uvahy fakt, ze rocna inflacia je okolo 2%, to znamena, ze tie iste peniaze rok co rok maju nizsiu hodnotu. cize sice preplacas, ale postupne casom to az take preplatenie nie je a pri vyske dnesnych urokov uz vobec nie... aj solventni ludia beru hypoteky, pretoze tie usetrene peniaze mozu investovat niekde inde a zarobit ovela viac ako keby sa ich naraz zbavili a vrazili ich do nehnutelnosti
Jednoznacne co najmensie a najdlhsie splatky aj keby som multimiliardar. Sanca, ze nesplatim svoje zavazky (lebo napriklad zomriem) je pomerne vysoka, tak nevidim dovod preco sa oberat mesacne o viac penazi nez je potrebne. Radsej ich vlozim do niecoho co mi vygeneruje dalsie zisky. Nehovoriac o tom, ze pri inflacii je byt zadlzeny vyhodnejsie ako setrit. Kazdy kto to robi inak je ekonomicky analfabet.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov