Ahojte, mám problém s kamošom. Zaciatkom aprila si pozical odo mna 50 eur - ano, presne tolko - na zaplatenie mobilneho uctu. Pozname sa uz desat rokov, takze s trochu vahanim, ale predsa som mu ich dala. Sľuboval mi, ze mi ich čo najskôr vráti. O mesiac
to sa vidite len raz za cas? myslim to, ze si ho stretla po mesiaci nato, ako si mu poziciala peniaze. .............. kebyze sa s niekym vidam takto malo, tak mu tie peniaze nedam. ja som tak poziciala 80€ , ale s tym clovekom som sa videla tak raz do tyzdna. dala som mu cislo uctu, ze ked bude mat, tak nech mi ich hned posle cez internet banking. tak aj ty mu daj cislo uctu a otravuj ho, ze nech ti ich uz vrati. ja by som mu na tvojom mieste pekne vycistila zaludok.
Je to trápna situácia, ale on sa trápne asi necíti..."Kamaráti buďme, dlhy si plaťme" mu asi veľa nehovorí. Ja by som tie peniaze pýtala...50 eur dosť.
A čo je to teda za kamarát, keď si nevie splniť povinnosť, ktorú má voči tebe... Kamoši môžte byť aj naďalej, len si druhýkrát premysli čo preňho urobíš...
kamarát si raz odo mňa požičal takú nejakú podobnú sumu a pripomína mi to presne tvoj prípad, tiež nebol "zámožnejší", ale zjavne si namiesto šetrenia a vrátenia dlhu kupoval veci, ktoré nutne nepotreboval.. každopádne, rozhodol som sa mu veriť a asi po dvoch rokoch som si našiel v schránke obálku s peniazmi a tuším aj nejakým úrokom
Myslím, že toto nie je vec, ktorá by mala pokaziť kamarátstvo, ale druhýkrát mu už nepožičaj nič, to by si mal aj sám uvedomiť, že v tomto tvoju dôveru proste musel stratiť.
Ja som požičal 50 kamošovi s ktorým sme si prežili svoje, pričom sľuboval skorý návrat. A hovno Navyše teraz sa má dobre a na starých kamarátov už ani nemá čas...
Ja som si krava na Vianoce pozicala 16 eur a doteraz nemam ako vratit, je mi to hovadsky neprijemne, splatim to, az ked budem mat brigadu, alebo co. Uz v zivote si nikdy nic odnikoho nepoziciam.
to ja sa vzdy ekd mam pozicane snazim okamzite vratit. zna mne sa uz aj smeju lebo vraciam do posledneho centu. poziciavam si casto lebo velakrat nemam so sebou ale proste vratim to aj keby to bolo len 10 centov a nie 50 eur.
@millieandrea s tym vidanim je to tak, ze ja pracujem teraz ako opatrovatelka v Rkusku (2 tyzdne doma, 2 tyzdne vonku) a byvam v Tornali, kym on byva vo Fige. Vidame sa pravidelne, ked som doma cca. 3x za tie dva tyz, predtym sme spolu chodili do skoly, spolu hrali, mozme si povedat prakticky cokolvek. Len teraz do toho prisli tie peniaze...
@casanovka ale mne osobne by to bolo trapne, ze si od niekoho poziciam peniaze a mu ich dlhu dobu nevratim, aj ked tie peniaze uz mam. ....... aha. tak je to. tak neviem. ja som tak dala cislo uctu a kamos mi tie peniaze hned vratil, ked dostal vyplatu. co boli cca 2 tyzdne od pozicania.
no, povedal, ze do troch tyzdnov...jeden uz presiel, takze zostavaju dva...inak, fasa ako mi jedny hovoria - nepozicaj nikomu a druhi - je totvoj kamos uz desat rokov, snad mu mozes verit...presne toto sa vo mne odohravalo, ked sa pytal, ci by som mu nemohla pozicat, castejsie sa stazoval, ze ma nedostatok penazi, ale toto bolo prvykrat co ma osobne poziadal...no co uz, stalo sa a ak nic ineho, tak aspon dostanem lekciu zo zivota...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
a ten tvoj "kamos" je teda dobry debil.
A čo je to teda za kamarát, keď si nevie splniť povinnosť, ktorú má voči tebe... Kamoši môžte byť aj naďalej, len si druhýkrát premysli čo preňho urobíš...
Myslím, že toto nie je vec, ktorá by mala pokaziť kamarátstvo, ale druhýkrát mu už nepožičaj nič, to by si mal aj sám uvedomiť, že v tomto tvoju dôveru proste musel stratiť.
to mnohí :/
mna by to na tvojommieste teda hodne vytacalo