Potrebovala, by som radu ohľadne vrátenia peňazí. Ja viem, že je to dosť blbá otázka ale ja už neviem ako to vyriešiť lebo ja tie peniaze fakt potrebujem. Som v maturitnom ročníku nedávno som mala stužkovú a tento víkend ide moja tr
S tým ti asi neporadíme. Je to dosť hlúpe od nich Navyše je to dosť veľká suma.Čo ja viem, pokús sa s tým ešte niečo robiť- rozumne sa s nimi porozprávaj, aj keď predpokladám, že to nie sú ľudia, s ktorými by sa dalo rozumne porozprávať. ALebo navštív v súkromí triednu (cez prestávku), proste si ju niekde odchyť a popros ju o pomoc. Máš na to plné právo, sú to tovje peniaze.
omg a kvoli tomu ze si abstinent nechces ist hej...to by si mala vediet ze zabavit sa da aj bez alkoholu, ale tak v prvom rade nechapem ako vam mohlo zvysit AZ 80e...ale tak smola, ak ste sa dopredu nedohodli naco tie peniaze presne pouzijete a co so zvyskom...
u nas sa na dozvuky zbierali peniaze v tombole, bolo to dopredu dohodnute a ked sa nakoniec po stuzkovej ozvali niektori ze nechcu ist na dozvuky, ze im mame dat ich diel z toho tak to bolo riadne retardovane a mala som ich chut postrielat, lebo to vie byt kazdy taky mudry, zhrabnut peniaze a hotovo
Vezmi si granát a zvolaj všetkých do jednej miestnosti. Zamkni dvere, odisti granát a povedz, že ak ti hneď nevrátia tie prachy, prípadne aj navyše niečo, tak ten granát jednoducho pustíš z ruky. Ver mi, že budú zrazu všetci velmi milí
@lenuli Myslím, že to nebolo o tom, že je abstinent a nevie sa v spoločnosti alkoholu zabaviť nijako inak, ale minerálka stojí trochu inú sumu, než vodka ..
Ako nie je to len kvôli tomu, že som abstinent ale už mesiac dopredu som mala dohodnutú akciu v Červenom kríži takže už to nemôžem zrušiť. :/
Sumu, kt. sme sa zbierali určila triedna spolu s rodičmi.
Ale to je rozdiel ako v tombole. To sú moje peniaze oni nemajú bez môjho súhlasu nič s nimi robiť! Ved si ich predsa nemôžu len tak privlastniť. Nie sú to ich peniaze.
@flussica hej to stoji, ale to je uz druhorada vec, zaujimalo ma preco tam naozaj nechce ist ale to tu uz nizsie vysvetlila. Ono to tak ci tak nikdy nebude fer, niekto vypje viac, iny menej..
@kikusqa205 tak potom by som asi fakt zasla za tym pokladnikom a tak cez neho to nejak rozumne skusit, to by mohol pochopit kazdy, inak neviem
no ved ano, to je jasne, ze je to ine, hento som uviedla len ako priklad ci nahodou zvysne peniaze nie je skryte pomenovanie pre tombolu lebo tak sa to robi na dost skolach...ale aj u nas sa to dost pokaslalo s peniazmi, niektorym nam tam zvysili peniaze a niektorym nie, podla toho kto mal kolko ludi, len sa prihodila nestastna ,,nahoda" ze niekoho host im tam spravil bordel, trebalo zaplatit peniaze navyse za skody a samozrejme ze sa to strhlo z tych zvysnych penazi, t.j. asi len polka triedy to musela nedobrovolne zacvakat aj za tych, kori tam nemali ziadnu rezervnu, vdaka ich solidarite, ze oni nebudu predsa platit za nieco co spravil niekto iny...to ze zvysnej polky sa na to nik nepytal a museli to zaplatit tak ci tak nikoho nezaujmalo, sak naco...proste cele toto skladanie sa dopada vacsinou na lskabfjsdkgfbkhaskghb
@kikusqa205 to čo máte za triednu? Riadna piča, proste normálne nech ti to vrátia, ty kokos, šak keď nechceš chlastať tak nemusíš, nám sa rozdelili prachy a na dozvuky sme platili zvlášť tuším, inak a ako to že vám zostalo toľko prachov? 80€ na osobu je dosť.... ten pokladník je taký jebnutý?
tiež radím zájsť osobne v súkromí za pokladníkom, a neriešiť to asi v triede cez všetkých....
Tiež ma zaujíma po koľko ste sa zbierali na stužkovú? my po 200€ len
Vyriešil by som to asi takto..: šiel by som na dozvuky, nabral si chlastu za 80€ a šiel preč. Peniaze síce mať nebudeš, ale aspoň ti ich neprepijú iní a chlast sa dá vždy predať
@kikusqa205 vau, verui z 210 eur, ked vam zostane na osobu 80€, to nacom ste tak velmi usetrili? nechapem, nam fakt zostalo asi 20 eur na osobu a inak @peter_piper ma tiez dobry napad ako je to extrem, ale proste aspon nejako ich dostanes naspat,
Inak ako sory, ale ak je vas v triede dajme tomu 20 ludi, tak to vychadza, ze na dozvukoch prejebete prepijete 1600€!!! To je nehorazna suma, neskutocne inak, ze mas takych jeblych spoluziakov, ze tolke prachy chcu rozjebat....
To, že sú inši to mi nehovoríš nič nové, to viem už dávno. No stužkovú sme mali v školskej reštaurácií (bežne sa tam usporadúvajú svadby, stužkové, väčšie rodinné oslavy aj ples, je to obrovské) takže za priestor sme neplatili. Mojej spolužiačky mama je vedúca jedálne, poskladala nám vynikajúce menu za primeranú cenu.
Čo sa týka zákuskov tak zase máme jednu spolužiačku a jej mama pečie na svadby...atd proste sme mali tak dobru cenu, že 12 centov za jeden zákusok a mali sme ich 400
Takže nešetrili sme len sme mali to šťastie, že sme mali dobré ceny.
Presne si sa trafila Je nás 20 v triede a áno zvýšilo sa nám cca o niejaké centy viac ako si hore napísala. Oni prepijú takú sumu .... :/ Ked si zoberieme, že to nie je ani priemerný plat na Slovensku a že niektorí ľudia nemajú čo do úst tak je to fakt straašne vysoká čiastka veľký extrém. No čo už...
@kikusqa205 a ked si sa skladala na stuzkovu tak si nevedela, že zvyšok pojde na dozvuky a že tam nejdes?? tym padom by si aj menej platila.. a nechces ist predsalen na tie dozvuky? Mas otrasnych spoluziakov teda! Ked ti ich nevratia tak tam chod a zneprijemnuj im zivot.. a my sa skladame tak, ze kazdy dá iba o nejake 4eura viac.. a nie o 80 preboha to je veľa...
No lenže to neznamená, že by ma bud prinútili piť alebo by to skončilo tak ako ked s nimi bol v lete jeden spolužiak na chate a tiež hovorili, že ho nebudú nútiť piť a v jeden den mu naliali do vody prehanadlo a v druhy den tvorili džús vypili z neho asi 1/3 a doliali vodku. A potom mu postupne do všetkého nalievali alkohol tak on bol taký opitý, že až...
Ešte stále si myslíš, žeby mohol ísť abstinent ako ja na chatu a byť tam triezvy?!
Vyhovárajú sa vraj na nerozpočítateľnosť danej sumy. Musím sa zasmiať Každý prispieval rovnakou sumou tak aká nerozpočítateľnosť preboha? To fakt je problém zobrať kalkulačku a vydeliť 2 čísla? Už som z toho na nervy ale nevzdávam sa.
@kikusqa205@kail91 no tak to už sú poriadne hnusní ľudia a nie kamaráti.. ale aj tak nechápem, čo ste tak tvrdo proti tomu, nehovorím, že by ste sa museli ožrať jak prasce ale trochu si vypiť na dozvukoch...(samozrejme pokiaľ na to nemáte zdravotné dôvody alebo tak)
@lenkaska1 sory, ale po hentakom príspevku čo napísala kikusqa205 jej stále radíš aby tam šla? ja by som nešla, proste ok, stužkovú som pretrpela, kedže sa tam nielen chlastalo ale roiblo aj niečo iné, ale dozvuky? to je 99% pitia a 1% grcania preboha
@lenkaska1 vtedy som nemal náladu, kvôli urč. problémom a okrem toho som si s nimi moc nerozumel, aj stužkovú som len pretrpel, ani nie som na fotkách a na videu akurát na nástupe, pri stužkovaní a odovzdávaní torty, keď sú doma problémy, tak nie je nadšenie pre nič
teraz chodím von a ten alkohol pijem len tak symbolicky na prípitok, pozerať sa na opitých nemusím
@kikusqa205 to vážne? nedali ti ani korunu? to je neskutočné ty kokos :/ .. a tá vaša triedna ani nehovorím, nepošleš do školy rodičov eštee? síce to takto nerada riešim, ale ked to inak nejde...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
Inak normálne, nenápadne po škole odchytiť a uväzniť do ľadového iglu s hladným medveďom.. alebo neviem.
Triedna učiteľka sa k tomu vyjadrila takto: To si vyriešte vy medzi sebou. :/
Ja už od nich žiadam tie peniaze vyše týždeň. Môj otec povedal, že nech sa s nimi zadusia ked ich tak nechcú pustiť z ruky.
Ale predtým si pýtať tie peniaze, samozrejme
u nas sa na dozvuky zbierali peniaze v tombole, bolo to dopredu dohodnute a ked sa nakoniec po stuzkovej ozvali niektori ze nechcu ist na dozvuky, ze im mame dat ich diel z toho tak to bolo riadne retardovane a mala som ich chut postrielat, lebo to vie byt kazdy taky mudry, zhrabnut peniaze a hotovo
Ako nie je to len kvôli tomu, že som abstinent ale už mesiac dopredu som mala dohodnutú akciu v Červenom kríži takže už to nemôžem zrušiť. :/
Sumu, kt. sme sa zbierali určila triedna spolu s rodičmi.
Ale to je rozdiel ako v tombole. To sú moje peniaze oni nemajú bez môjho súhlasu nič s nimi robiť! Ved si ich predsa nemôžu len tak privlastniť. Nie sú to ich peniaze.
@kikusqa205 tak potom by som asi fakt zasla za tym pokladnikom a tak cez neho to nejak rozumne skusit, to by mohol pochopit kazdy, inak neviem
no ved ano, to je jasne, ze je to ine, hento som uviedla len ako priklad ci nahodou zvysne peniaze nie je skryte pomenovanie pre tombolu lebo tak sa to robi na dost skolach...ale aj u nas sa to dost pokaslalo s peniazmi, niektorym nam tam zvysili peniaze a niektorym nie, podla toho kto mal kolko ludi, len sa prihodila nestastna ,,nahoda" ze niekoho host im tam spravil bordel, trebalo zaplatit peniaze navyse za skody a samozrejme ze sa to strhlo z tych zvysnych penazi, t.j. asi len polka triedy to musela nedobrovolne zacvakat aj za tych, kori tam nemali ziadnu rezervnu, vdaka ich solidarite, ze oni nebudu predsa platit za nieco co spravil niekto iny...to ze zvysnej polky sa na to nik nepytal a museli to zaplatit tak ci tak nikoho nezaujmalo, sak naco...proste cele toto skladanie sa dopada vacsinou na lskabfjsdkgfbkhaskghb
tiež radím zájsť osobne v súkromí za pokladníkom, a neriešiť to asi v triede cez všetkých....
Tiež ma zaujíma po koľko ste sa zbierali na stužkovú? my po 200€ len
Ja doteraz nemám istu vec ktoru som mal dostat naspet...
Inak ako sory, ale ak je vas v triede dajme tomu 20 ludi, tak to vychadza, ze na dozvukoch prejebete prepijete 1600€!!! To je nehorazna suma, neskutocne inak, ze mas takych jeblych spoluziakov, ze tolke prachy chcu rozjebat....
Keby to boli dospele a mysliace osoby, nemali by problem s vratenim tych penazi...
To, že sú inši to mi nehovoríš nič nové, to viem už dávno. No stužkovú sme mali v školskej reštaurácií (bežne sa tam usporadúvajú svadby, stužkové, väčšie rodinné oslavy aj ples, je to obrovské) takže za priestor sme neplatili. Mojej spolužiačky mama je vedúca jedálne, poskladala nám vynikajúce menu za primeranú cenu.
Čo sa týka zákuskov tak zase máme jednu spolužiačku a jej mama pečie na svadby...atd proste sme mali tak dobru cenu, že 12 centov za jeden zákusok a mali sme ich 400
Takže nešetrili sme len sme mali to šťastie, že sme mali dobré ceny.
Presne si sa trafila Je nás 20 v triede a áno zvýšilo sa nám cca o niejaké centy viac ako si hore napísala. Oni prepijú takú sumu .... :/ Ked si zoberieme, že to nie je ani priemerný plat na Slovensku a že niektorí ľudia nemajú čo do úst tak je to fakt straašne vysoká čiastka veľký extrém. No čo už...
teraz sa akciám nevyhýbam, akurát si vyberám s kým idem a čo tam budem robiť, alkohol nie je pre mňa
No lenže to neznamená, že by ma bud prinútili piť alebo by to skončilo tak ako ked s nimi bol v lete jeden spolužiak na chate a tiež hovorili, že ho nebudú nútiť piť a v jeden den mu naliali do vody prehanadlo a v druhy den tvorili džús vypili z neho asi 1/3 a doliali vodku. A potom mu postupne do všetkého nalievali alkohol tak on bol taký opitý, že až...
Ešte stále si myslíš, žeby mohol ísť abstinent ako ja na chatu a byť tam triezvy?!
Vyhovárajú sa vraj na nerozpočítateľnosť danej sumy. Musím sa zasmiať Každý prispieval rovnakou sumou tak aká nerozpočítateľnosť preboha? To fakt je problém zobrať kalkulačku a vydeliť 2 čísla? Už som z toho na nervy ale nevzdávam sa.
teraz chodím von a ten alkohol pijem len tak symbolicky na prípitok, pozerať sa na opitých nemusím
Presne môj názor tá posledná veta. Ja tiež iba ked tak veľmi symbolicky
To, že sa to nedá rozpočítať je iba čistá výhovorka. Každému prišiel rovnaký počet ľudí.
alebo to vás je v triede 5?