ani piť tie zvratky z fľašky s nápisom ALOE VERA mi nepomohlo :/ skús kožnú, tie desné lieky, čo sa berú asi pol roka, majú také vedľajšie účinky, že lepšie nečítať, tie pomôžu...
podobne ako hovorí luc.ka, ja som tie lieky mala, a až také hrozné tie vedľajšie účinky som nemala, prežiť sa dalo veľmi suchá pokožka, takže sa vyzbroj arzenálom rôznych mastičiek, balzamom a krémov na ruky/telo/pery. Po pol roku pleť úplne super, až na to že sa budeš chvíľu spamätávať zo zvýšeného cholesterolu v krvi
a super vedľajší účinok že sa skoro vôbec nemastia vlasy
ja som sa trápila s tvárou asi 5 rokov, a nič mi nepomohlo minimalne zmiernilo trošičku zápal odvar z dubovej kôry, a teraz beriem Aknenormin a pekne sa mi to vyčistilo, aj ked to má vedľajšie účinky,u mňa hlavne suché pery a bolesť hlavy...
sesternica to brala, a teraz akože... pleť jak bábätko ale to, ako desne mávala vtedy popraskané pery, to ma bolelo aj za ňu a strašne bola citlivá na teplo, ani nemusela byť nejaká extrémna horúčava, a jej sa potili snáď aj viečka
...no a vlasy sa mi nemastia ani teraz, tak pre mňa to nie je až také lákadlo
ja som uz starsi, ale ked som mal pred rokom dvoma tak viac (hlavne po chlastani), tak mne pomohlo denne brat proste B-komplex, neviem obycajny vitamin mi pomohol a teraz beriem a nemam skoro ziadne (na 100% to nejde) ... inak co viem devam tak antikoncepcia tiez dost, ale to je take no ... to je na tebe,
ak nechceš ísť hneď doktorovi, čo teda asi nechceš keď si sa tu opýtala, tak navrhujem zmeniť životosprávu a možno skúsiť postupne na čas vylúčiť určité veci (samozrejme s tým, že si o tom niečo naštuduješ a nahradíš si živiny niečím iným). mne napríklad výrazne pomohlo vylúčiť mliečne výrobky ale tak u každého je to inak
luc.ka: hej, mne sa hlavne kútiky robili, na perách to asi najviac vidno :/ na teplo citlivá? to som ešte nepočula že by mal niekto ako vedľajší účinok, kruté, hlavne ak to brala v lete
to máš šťastie, závidím, ja musím umývať každý druhý deň, a jak som brala tabletky tak raz za týždeň stačilo
zo všetkých kozmetičiek, kožných a iných agresívnych vecí mi najviac pomáha čistiť pleť prípravkami na citlivú kožu, proste úplne jemnými neparfumovanými vecami. s tým, že sa vyrážok bez hormonálnych zásahov nezbavím, som sa už zmierila.
momentálne aj keď sa mi niečo vyhodí zo stresu, dlhej noci alebo z krámov, tak aspoň nemám červený fľakatý suchý ksicht.
semeno fakt pomáha (vraj) pretože je v ňom zinok! a proteíny!
ale ak nechceš to, tak nežer sladké, používaj kvalitnú kozmetiku (pri väčšine fakt platí drahšie=lepšie (napr. micelárne vody od Biodermy, alebo mne osobne sa zlepšil xicht keď som začla používať makeup Vichy - tie Maybelline a pod. sú sračky)
a choď ku kožnej, daj si predpísať napr. Imazol, ten tiež pomáha
ako pise @majusssska , treba si upravit zivotospravu, treba zacat zvnutra... detoxikuj organizmus..nejedz masne alebo vyprazane jedla...skus niake byline caje... caj Lapacho ma vyborne ucinky na pokozku..menej stresu.. dostatok spanku atd..
chyba je vo vnutri...
pleť je len zrkadlom nasej psychicke a fyzickej rovnovahy
ja som mala dost s tym problemy... ale nejem uz ziaden fast food ani tolko sladkeho aby to bolo take desne. tiez asi pomoze ked prestanes fajcit, ak fajcis, a myslim ze u mna ma na tom zasluhu aj antikoncepcia. mam teraz uplne super plet
ja som vyskúšala snáď celú u nás existujúcu kozmetiku na problematickú pleť, + kopu mastičiek a vodičiek od kožnej.. zabral iba aknenormin, ktorý beriem už po roka.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
ani piť tie zvratky z fľašky s nápisom ALOE VERA mi nepomohlo :/ skús kožnú, tie desné lieky, čo sa berú asi pol roka, majú také vedľajšie účinky, že lepšie nečítať, tie pomôžu...
a super vedľajší účinok že sa skoro vôbec nemastia vlasy
potom aj zihlavovy caj je ties ucinny, ale ako nefunguje to okamzite...
sesternica to brala, a teraz akože... pleť jak bábätko ale to, ako desne mávala vtedy popraskané pery, to ma bolelo aj za ňu a strašne bola citlivá na teplo, ani nemusela byť nejaká extrémna horúčava, a jej sa potili snáď aj viečka
...no a vlasy sa mi nemastia ani teraz, tak pre mňa to nie je až také lákadlo
to máš šťastie, závidím, ja musím umývať každý druhý deň, a jak som brala tabletky tak raz za týždeň stačilo
momentálne aj keď sa mi niečo vyhodí zo stresu, dlhej noci alebo z krámov, tak aspoň nemám červený fľakatý suchý ksicht.
ale ak nechceš to, tak nežer sladké, používaj kvalitnú kozmetiku (pri väčšine fakt platí drahšie=lepšie (napr. micelárne vody od Biodermy, alebo mne osobne sa zlepšil xicht keď som začla používať makeup Vichy - tie Maybelline a pod. sú sračky)
a choď ku kožnej, daj si predpísať napr. Imazol, ten tiež pomáha
chyba je vo vnutri...
pleť je len zrkadlom nasej psychicke a fyzickej rovnovahy
a samozrejme musis sa o nu aj starat
inak neviem, krémiky, mastičky pomáhajú len dočasne a len lokálne