Caute vyznate sa tu niekdo v chemii? Vedel by mi niekto vyextrahovat kofein z guaranovych semien a urobit z toho koncentrat idelne vo forme bieleho prasku? Mam jeden podnikatelsky napad
@bludiacient ano ale guaranin je silnejsi a obsahuje to aj ine latky takze klasickykofein neni to iste ako kofein z guarany nie som chemik ale viem ze guaranin posobi na mna inak ako bezny kofein mam to odskusane na sebe okrem toho guaranin posobi 6 hodin zatial co klasicky kofein len cca hodinu
A odstredivku... + analytika + vybava labaku, vyrobne priestory. Vyvijace pary, chladiace veze a mozno chillery.. Priprav si tak 20-80 mil euro v zavislosti od objemu produkcie..
Dpč a to už na čo... podľa mňa rovnaký nezmysel ako kokaín vs. koka, alebo biely rafinovaný nutrične prázdny cukor vs. pôvodný rastlinný produkt...
Guarana je v pohode, myslím, že oné dlhotrvajúce účinky, ktoré ospevuješ, možno po extrakcii už nefungujú rovnako (pretože je tam v hre viacero chemických zložiek).
@patrixo myslim ze na zaciatok by stacilo vyrobit to "doma v garazi" a odskusat ci by rto ludia kupovali. Ja myslim ze ked su ludia ochotni dat 100 euro za gram kokainu tak preco by nedali 10 euro za lajnu tohoto, predavalo by sa to s tym ze je to nova droga z ameriky ze je to silnejsie jak kokain. Uz som pisal kamaratovi co mal trosku prehlad v oblasti chemie. Mozno by dokazal aj toto. Ved napriklad pervitin sa da vyrobit relativne jednoducho
@Thrwtchr ved kokain je vlastne koncentrat z koky na 1 KG kokainu potrebujes 100 KG kokovych l;istov. Keby sa podarilo vyrobit podobne silny koncentrat z guarany urcite by sa to dalo predat a pritom je to legalne.
Inac tie extrakty uz su na trhu a nie je to drahe. Na tvoju 10eurovu lajnu sa kazdy vysere. Ak to chces predavat, postav tovaren/tovarne aby si mohol konkurovat cenou a zasyt medzinarodny trh. V opacnom pripade ta caka krach.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
ved čistý kofeín kúpiš v lekárni....
Guarana je v pohode, myslím, že oné dlhotrvajúce účinky, ktoré ospevuješ, možno po extrakcii už nefungujú rovnako (pretože je tam v hre viacero chemických zložiek).
@Thrwtchr ved kokain je vlastne koncentrat z koky na 1 KG kokainu potrebujes 100 KG kokovych l;istov. Keby sa podarilo vyrobit podobne silny koncentrat z guarany urcite by sa to dalo predat a pritom je to legalne.