podľa mňa ak naozaj poriadne ovládaš matiku, tak nebudeš mať problém pochopiť ako funguje programovanie, pochytíš základy a pôjde ti to v pohode.
neviem ako to majú na FEI alebo FIIT, ale u nás (matfyz) sa išlo od začiatku s Pascalom celý rok (a nech si každý rýpe koľko chce, teraz v podstate to isté čo v pascale robíme v jave a inom, len je to ľahšie kvôli kadejakým fíčurkám).
spolužiak zo strednej je na FIIT druhým rokom, na strednej programoval rok v pascale a matiku prechádzal tak na trojky a drží sa.
súhlasím s tým, čo píše @bluepanter. Kľudne si skúšaj v tom Pascale, v prvom ročníku FIIT sa potom stretneš s C a Javou, ale nejaké "vstupné" podmienky sú podľa mňa: logické myslenie, nebyť antitalent na matematiku - to je tak na prejdenie 1. ročníka. Potom už len ochota drieť na projektoch a samostatne sa učiť.
Ak nemáš s matikou a fyzikou najmenší problém, nemal by si mať ani problém pochopiť programovanie. Na "zasvätenie" ti postačí pascal, keďtak si pozri niečo o c++, jave atď...
Vedomosti z gympla sú ok, mám spolužiakov čo chodia na FEI a zvládajú to.
Ale nečakaj, že je to lahká škola. Vyžaduje vela času, námahy, snahy a trpezlivosti s vysokoškolským systémom (lepšie povedané chaosom) na Slovensku.
to ma hlavne zaujímalo, či sa na týchto fakultách budem učiť tie jazyky ako C++, javu... od úplneho začiatku, a stačí mi také to "programátorské myslenie" z pascalu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
ci aj technicky, to je otazne
neviem ako to majú na FEI alebo FIIT, ale u nás (matfyz) sa išlo od začiatku s Pascalom celý rok (a nech si každý rýpe koľko chce, teraz v podstate to isté čo v pascale robíme v jave a inom, len je to ľahšie kvôli kadejakým fíčurkám).
spolužiak zo strednej je na FIIT druhým rokom, na strednej programoval rok v pascale a matiku prechádzal tak na trojky a drží sa.
Vedomosti z gympla sú ok, mám spolužiakov čo chodia na FEI a zvládajú to.
Ale nečakaj, že je to lahká škola. Vyžaduje vela času, námahy, snahy a trpezlivosti s vysokoškolským systémom (lepšie povedané chaosom) na Slovensku.