Ako je to teraz s daňami a odvodmi pri brigádnikoch?
Ak sa niekto v tom rozumie, prosím pomôžte mi. Našla som si brigádu za 2,40 v hrubom. Jak je to teraz s daňami a odvodmi? Koľko mi to vlastne zvýši? A ako je to s tým, ak by som si chcela uplatniť vyhlásenie o nezdaniteľnej časti, čiže by mi to nezdaňoval
Odvody su od noveho roka rovnake ako pri zamestnancoch na TPP, nieco nad 13%. Doteraz boli 1.05%. Pokial viem, prijem sa ti vzdy zdani, ale v marci si podas davnove priznanie a v maji ti tuto dan vratia (ak mas na nu narok).
@vlcica1989 to je strašnééé! No asi som fakt rada, že som v Česku ty kokos, šak 155€ je málo, teda ako ja na brigáde zarábam viac a neodvádzam nič našťastie tu.
Zbijem tých politikov :/
29,8% to sa oplatí vôbec robiť na bielo a nie na čierno? :/
Inak to povinnné dôchodkové... to mi pripomín, že keď som mala 15, prvý krát začala brigádovať, tak mi prišlo niečo z Alianzu, ale nič som nepodpisovala, tak som to neriešila, že asi reklama, ale už by som to mala asi vyriešiť, čo je to zač kedže je tam ževraj nejaký uúčet či čo
je to tak ako pisete, ak zarobite viac ako 155, platite odvody, a daň sa stale vracia ak nedosiahnete urcitu ciastku (to je okolo 3000)....
..no a tiez mate pravo na nezdanenie dane, tak ako aj ja som dnes podpisala vyhlasenie, ze sa mi prijem nebude zdanovat, ale potom nedostanem nic, ak by sa zdanoval, musite podavat danove prznanie a dan sa vrati v maji.. cize je to to iste...tak dufam ze to tak funguje a nakoniec mi nic nestrhnu a budem mat tych 2,40 jak som pisala.... oh voze, je to strasne s tymi zakonmi a najhorise je, ze stale niečo menia!!!
@alysia za rok predsa, kto dnes uz zarobi 3litre?! je to nejak 3600 az dokonca, neviem presne, stale sa to meni... tie zakony su strasne a ked nam nahodou nieco ujde, tak sa kazdy oháňa, že neznalosť zákonov ná neoprávňuje sťažovať sa .......
@nikinkira ja sa pre istotu pýtam ( a hlavne teraz keď som v CR, takže sa mi troška pletú ceny chápeš
No šak to, že tá neznalosť neospravelňuje :/ tak nech vždy keď zmenia zákon posielajú maily alebo poštu, odkiaľ o tom mám vedieť, pokiaľ nesledujem všetky noviny a správy?
všetko o daniach nájdeš tu » www.pp.sk/DUPP_eshopRelPr... avšak, aj keď zarobíš nad 155e a si študent, dajú sa obísť odvody, len musíš každý mediac dať svojmu zamestnávateľovi čestné prehlásenie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
@vlcica1989 ak zarobím viac ako 155€ tak potom mi to čo strhnú už nevrátia? či ako je to?
@tommyhot no stavím sa že nejaká malá suma
- vzniká mu povinné dôchodkové poistenie
- on aj zamestnávateľ musia platiť poistné na povinné dôchodkové poistenie
Študent: 7 %
Zamestnávateľ: 17 %
plus
0,8 % na úrazové poistenie
0,25 % na garančné poistenie
4,75 % do rezervného fondu solidarity
spolu: 29,8 % z vymeriavacieho základu
Zbijem tých politikov :/
29,8% to sa oplatí vôbec robiť na bielo a nie na čierno? :/
Inak to povinnné dôchodkové... to mi pripomín, že keď som mala 15, prvý krát začala brigádovať, tak mi prišlo niečo z Alianzu, ale nič som nepodpisovala, tak som to neriešila, že asi reklama, ale už by som to mala asi vyriešiť, čo je to zač kedže je tam ževraj nejaký uúčet či čo
je to tak ako pisete, ak zarobite viac ako 155, platite odvody, a daň sa stale vracia ak nedosiahnete urcitu ciastku (to je okolo 3000)....
..no a tiez mate pravo na nezdanenie dane, tak ako aj ja som dnes podpisala vyhlasenie, ze sa mi prijem nebude zdanovat, ale potom nedostanem nic, ak by sa zdanoval, musite podavat danove prznanie a dan sa vrati v maji.. cize je to to iste...tak dufam ze to tak funguje a nakoniec mi nic nestrhnu a budem mat tych 2,40 jak som pisala.... oh voze, je to strasne s tymi zakonmi a najhorise je, ze stale niečo menia!!!
No hej stále niečo menia, nikto nič poriadne nevie, tak potom je z toho každý debil :/
No šak to, že tá neznalosť neospravelňuje :/ tak nech vždy keď zmenia zákon posielajú maily alebo poštu, odkiaľ o tom mám vedieť, pokiaľ nesledujem všetky noviny a správy?