Caute,
chcem sa takto narychlo opytat: mam 4 sloty na maticnej, mam tam HyperX 2xblue 1xblack a mam zvysnu nejaku kingstonku samozrejme rovnakeho typu.
Moja otazka znie: Je nejaky rozdiel ak by som mal 4 rozne ramky zapojene alebo 4 rovnake ramky
Popripade by mi niekto trpezlivy mohol objasnit preco si ludia kupuju stale napr. 4x4 ked maju na doske iba dual-channel ?
Budem rad za kazde blizsie vysvetlenie k tejto teme
Dual channel znamena, ze mas dve linky k pamatiam. T.j. musi to podporovat doska, musi to podporovat radic (vacsinou na CPU). Dalsia vec je ci je ten dual-channel ganged alebo unganged. O co ide je to, ze mas 2x64bit pristup k pamatiam, ktore su akoby v dvoch boxoch, to je ten dual-channel. A teraz, ganged znamena, ze pristupujes do oboch boxov naraz. T.j. jednym citanim ides vzdy cez oba channely. Toto sa moc nepouziva na beznych pocitacoch. Dual-channel teda pristupuje k 2x dvom modulom zvlast. Co bohato staci. Dnes uz radice podporuju aj tripple ci quad channel a pod.
@diehard Vsimol som si tiez, ze ak si ludia idu kupit trebars 16 GB Ramky, kupia si 4x4 (aby boli vsetky sloty obsadene) ak napr. 8 tak 2x4. Ma to nejaky vyznam ?
Je rozdiel ak si kupim 16 GB v 4x4 alebo 8x2 ?
Ano aj nie. Bez vysvetlovania technickych omacok pri 4x4 ziskas o trochu vyssi vykon, ktory aj tak nepostrehnes. Na druhej strane si zaplnis vsetky sloty a uz viac pamate nedoplnis. Isiel by som ked tak do 2x8.
@diehard Aha, dik za radu. Pytam sa lebo moj oco to tak ma (pc na strih videa)
a ja som si najprv kupil 4x2 a potom 1x8, tak ze mam stale 1 slot volny.
16 GB RAM, ktore planujem rozsirit este o 4/8...
A este si sa pytal na tie odlisne RAMky v slotoch.. To je tak, ze ked das trebars jednu 8GB co ma 2666MHz a druhu 8GB s 2133MHz, tak ta silnejsia sa prisposobi tej slabsej..takze vzdy sa odporuca dat presne tie iste RAMky, lebo ta silnejsia by bola nevyuzita..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
Budem rad za kazde blizsie vysvetlenie k tejto teme
Je rozdiel ak si kupim 16 GB v 4x4 alebo 8x2 ?
a ja som si najprv kupil 4x2 a potom 1x8, tak ze mam stale 1 slot volny.
16 GB RAM, ktore planujem rozsirit este o 4/8...
Dikes