nic nehovor, povedz jedneho dna, ze si domov dovedies kamarata a je to.. moj fotrik bol kedysy taky isty.. ale teraz to uz celkom znasa.. kym mi to nekazi skolu, tak je ok... drzim palce..
Oci, len tak teoreticky, keby som mala chalana a o chvilku ti ho predstavila, ako budes reagovat? Ale stoji za dverami a vsetko co povies pocuje, ja len aby si ho neurazil nahodou
@unchained nechaj to ležať do 1. apríla...potom mu povedz, že čakáte dieťatko a keď omdlie a sa preberie.....sprstami urob drn drn prvý apríl........nech si zvyká pomali.....filip...
u nas sa nasi vyhybaju akymkolvek otazkam tykajucim sa mojho sukromia a vedia dobre ze keby boli co i len trosku otravny, spustila by som strasny vreskot (zvyk z detstva
... rodicov sa netreba bat, to preco je taky je len preto lebo sa o teba boji...
radsej mu to povedz otvorene (strucne, a potom ujdi skor nez zacne vypocuvat) lebo ked potom uvidi ze si mu to nepovedala, stratis unho doveru
Trochu offtopic, ale raz keď budeš dospelá a už nebudeš mať takéto problémy, sa ho spýtaj, či to bol jeho zámer, byť rodičom, ktorého sa máš báť, pred ktorým máš každú osobnejšiu informáciu účelovo tajiť a ktorého musíš riešiť na teenagerskom fóre, lebo nevieš, ako ho primäť k tomu, aby sa netváril, že máš 5 rokov ... Celkom zvedavý by som bol, čo ti povie ...
Jedna vec je byť krajne liberálnym rodičom, ktorý deťom dovolí všetko a vychová si z nich drzých spratkov ...
Úplne niečo iné je správať sa k dieťaťu, ktoré má blízko k dospelosti, slušne sa správa a svoje povinnosti nefláka, s určitým rešpektom a nie ako k hlúpemu decku, čo za seba nevie rozhodovať ...
A v prípade autorky ide "len" o korektný vzťah medzi rodičom a dieťaťom ...
Ale ja verím tomu, že môže ísť o oveľa viac a akonáhle by dieťa akceptovalo takéto, slušne povedané, nekonvečne prísne pravidlá od rodiča a nesnažilo by sa ich obchádzať, tak by sa vo svete "stratilo" ...
Mám pred očami úplne krásnu predstavu baby dvadsiatničky, ktorá sa učí kontaktu s chalanmi, lebo doteraz bola doma pod zámkom ... Nádhera ...
No myslel som, prečo sa ti bude zdať moja rodina taká zaujímavá, toto sa jej moc netýka ...
No samozrejme, odpoviem ti, áno, tá predstava je divná a smiešna a nie, nepoznám takú babu, rovnako však poznám len minimum ľudí, ktorí majú tak krepých rodičov a toto minimum ľudí rodičom buď vzdoruje, alebo ich obchádza a neprijíma ich hlúpe pravidlá ...
@profesor ale vieš o tom, že ty sa tu smeješ z tunidla, a pritom z tvojich prípevkov cítiť dosť silné komplexy zo žien, že?
inak, @tunidlo ja mám 21 a frajerov otcovi predstavujem nárazovo, prinesiem ich domov a jednoducho to musí akceptovať. ale v 17stich by som o takom niečom mohla vnímať. a to som bola v tom veku zodpovednejšia, než som teraz to sú proste takí otcovia, ktorí NIKDY nebudú vidieť, že mám toľko rokov, koľko mám, že pracujem.. a keď mu spomeniem, že jedného dňa budem mať deti a manžela, ide to roztrhnúť od zlosti
@tunidlo no len preto ze ciel ktory chces dosiahnut je urcite zaujimavy, len tazko je najst ten spravny sposob ako ho dosiahnut... preto by ma zaujimalo ci sa ti to podari...
@transplantovana ako vidim teba doma neudrzali ani zdaleka skor sa mi vidi ze ty mas komplexy z muzov ale skus sa ohodnotit sama, bola by si spokojna ak by sa raz tvoja dcera spravala tak ako ty ?
@profesor to čo hovoríš teraz? akože mňa neudržali? ty si ani nevieš predstaviť, čo bol môj otec schopný vyvádzať, keď som nebola plnoletá a chcela som vyskakovať. akože, ja som bola divočák vždy, ale do istého veku iba divočák pod zámkom a pod prísnym dohľadom svojich rodičov
komplex z mužov nemám, vo svojom citovom živote mám poriadok a dúfam, že moja dcéra sa bude správať ako ja. nemám sa za čo hanbiť, človek sa predsa učí na vlastných chybách, nie?
@transplantovana clovek sa vraj sice najlepsie uci na vlastnych chybach .. ale casto je lepsie ucit sa na chybach inych a kedy ta potom vypustili z pod zamky a zacala si doma predstavovat priatelov narazovo ?
@profesor minulý rok. v 20tich rokoch je trochu trápne, aby ma otec čakával v okne, keď mám rande a aby som ho klamala, že spím u kamarátiek, nie? a vôbec to nie je niečo nezvyčajné, podľa mňa, keď s niekým si, je hlúposť tajiť to. a rodičia, špeciálne otcovia takéto veci pochopiť musia a inak, než terapiou šokom to nepôjde (ale zas u nás to platí len na otca, mama je v pohode úplne v tomto a ju som nezvykla klamávať.)
@profesor lenže teraz si trošeno kakáš do úst. na jednej strane sa vysmievaš z tunidla, ktorý nechce, aby sa ho jeho deti báli, spochybňuješ, že mladé dievčatá sa nevedia správať podľa toho, ako napísal tunidlo (plnia si povinnosti, sú zodpovedné, atď) a teraz sa snažíš mňa presvedčiť, že som odtrhnutá z reťaze.
mal by si vedieť, že ja sa ti tu snažím vysvetliť to, že som prototyp dcéry, ktorá je chorobne strážená svojím otcom a že inak, než nárazovo a šokom sa jeho blok nedá riešiť. a áno, zvykla som sa ho báť, preto som mu klamala.
neviem teraz veľmi, o čo ti ide, keďže ma tu presviedčaš o tom, že na jednej strane je zlý ten liberálnejší model výchovy a na strane druhej ti prekáža aj prísne rodičovstvo,aké som mala ja..
z toho mi vychádza len to, že ty jednoducho nie si schopný dôverovať mladým dievčatám a ich schopnostiam, podceňuješ ich, čo ma zasa len vracia k tomu tvojmu komplexu.
@unchained neviem ti poradiť na 100%, lebo tvojho ocina nepoznám...(a ako som vyčítala z komentov maminu nemáš...čo mi je naozaj ľúto...) no a späť k otázke...skús ísť naňho pomaly, veď si jediné, čo má... ja som to svojmu otcovi ani nemusela priamo hovoriť, vycítil to...a ver mi, tvoj tato určite niečo tuší...chalan sa totiž nedá zatajovať večne....
a keď sa ma otec opýtal, že kam večer idem, jednoducho som mu odpovedala, že vonku s kamarátom...otec sa na mňa pozrel tým "big dady" pohľadom a utrúsil poznámku..."To bude asi vážnejšie, čo?" a ja som mu na to iba s úsmevom povedala, že asi áno...otočila sa na opätku a vyrazila do ulíc...
Tomu môjmu to nejako došlo Spočiatku sa mu to nepáčilo (niežeby bol proti frajerovi, vadilo mu, že som mladá a s niekým chodím). Teraz sa s tým zmieril a dáva mi rady do vzťahu, čo mám a čo nemám robiť
@transplantovana kam ty na tie hlasky chodis to ze si bola odtrhnuta z retaze si napisala sama.. z toho nevyplyvaju ziadne komplexy, jedine zeby kazda vec s ktorou clovek nesuhlasi komplex ale ocividne asi tym ze sa ta snazili doma drzat skratka a ty si si musela doma vymyslat hlavne otcovi , mas jasny komplex z muzov mlade dievcata sa samozrejme nevedia spravat podla toho co napisal tunidlo , to je jasne ajkazdemu ..... okrem mladych dievcat... tie nato pridu az neskor ako aj ty
A ja som si najprv myslel, že s ocom máte nejakú srandu, ako hovorí, že si feťáčka a neviemčo ...
A ako čítam, tak to ale fakt moc sranda nie je ...
Vôbec nezávidím
Inak, kamoška to má trocha podobne a jej tú šokovú terapiu pravdou nie a nie vnútiť, lebo u nej sa k tomu pridáva, že oco je po dvoch infarktoch a ešte by sa mu niečo stalo
no moja kedže je jedináčik to povedala tatkovi asi tak... pri de ku nám na víkend môj chalan (to bolo prvý krát čo som tam bol) teda samozrejme že to musela nejako obkecávať ale všetko sa podarilo všetko je fajn
@profesor ale ja nie som mladé dievča, ja mám 21 rokov a starám sa sama o seba, nebudeš ma hádzať do jedného vreca so stredoškoláčkami závislými na rodičoch, ktoré sa nevedia vpratať do kože, pretože som taká nikdy nebola a ani nebudem. áno, bola som divočák a je normálne, že mi ako 16ročnej nedovolili flákať sa kade-tade, nemyslíš? a tiež je normálne to, že v 16stich rebeluješ, a že som sa v dôsledku toho bála otca, ktorý bol na mňa vždy neprimerane prísny. a tiež je normálne to, že som vlastným rozumom usúdila, že mám dosť rokov na to, aby sa rodičia osobne poznali s mojimi partnermi a naučili sa rešpektovať to. práve pre to, že som sa tak rozhodla, a to sama od seba a prestala sa ho báť značí o niečom inom než o mojom komplexe, nemyslíš?
Áno a keď si sám vsugeruješ, že mladé dievčatá sa podľa toho nevedia správať, tak to prípadne u svojej dcéry nikdy neuvidíš presne ako ten múdry pán, kvôli ktorému je tu táto diskusia
@tunidlo coby nevedeli, len nemaju spravnu vychovu, o ktorej tu hadam tak o 15 20 rokov napises
@transplantovana ze si bola divocak si napisala , co konkretne si robila vies len ty... ale us potreba nieco niekomu dokazovat svedci casto o nejakom komplexe..
@profesor tak ale čo je podľa teba správna výchova? vychovať dcéru tak, že bude plnoletá, nebude mať žiadne skúsenosti s chlapmi a ožení sa za prvé hovädo, ktoré stretne?
akože, ja už neviem, ako sa ťa inak mám opýtať, čo je tá tvoja "správna výchova".
na mňa boli prísni, a nepáči sa ti to, (ale bohužiaľ som vyrástla a nejako som to vyriešiť musela, keďže je fakt trapas, keď ti v 20tich rokoch nedovolí zavrieť sa s frajerom v izbe nepáči sa ti ani voľnejší prístup k rodičovstvu. tak čo je to dobré pre dievča, povedz
@tunidlo no mne v tomto mamina pomáhala, ona vedela, čo príde, prečo príde, ako sme sa stretli, proste bola informovaná, on len vedel, že nejaký kamarát u nás bude prespávať. nadšený nebol, prvýkrát sa dokonca zdekoval z domu, ale s terajším si normálne aj pokecá, keď k nám niekedy príde, proste si zvyknúť musel.
@profesor tak keď je toto pohľad na tvoju správnu výchovu, asi nemáme o čom chcem vedieť, ako by si svoju dcéru vychoval ty.
napíšeš mi to už konečne a prestaneš sa chytať jednej vety, ktorú napíšem?
a ty poznáš dievčatá lepšie než tunidlo? lebo po každom ďalšom tvojom príspevku mám pocit, že si videl dievčatá na obrázku alebo na monitore, a potom si si prečítal príbeh o tom, ako záhadne hromadne zomrelo 500 dievčat, ktoré mali predmanželský sex, pri ktorom sa na nich nepozerali a nekontrololovali to jej rodičia
@transplantovana takze toto sa ti stalo ? rodicia ta nachytali pri predmanzelskom sexe ? ... no ved preto som ti pisal ze sa mi zda divne robit taketo veci s priatelom za pritomnosti rodicov ty by sa pytas na moj pohlad ale mala by si zacat so svojim...
@tunidlo precitaj si najprv otazku az potom pis odpoved
mňa nikto nenachytal, to bol len príklad toho, ako si ja predstavujem tvoju výchovu, za to, že si nepochopil iróniu, fakt nemôžem už ja
a ak už tunidla upozorňuješ na to, že má odpovedať na otázky, mohol by si konečne odpovedať na to, ako si ty teda predstavuješ výchovu? môj názor je hádam jasný, chcem konečne vedieť tvoj
Viem ze ma asi hned odsudite ale aj tak vas prosim o radu..mam16 a moj priatel ma 21..5 rokov rozdiel..chodime spolu vyse roka a moji prisny rodicia o tom stale nevedia..nasa rodina je krestansky zalozena tak asi chapete v com je problem..ako im to mam oznamit?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
99 komentov
problem solved
a napokon sa to dozvedel z fb
holt, navzdy budes jeho male dievcatko..
Alebo proste nehovor nič ? .......
..kvak..
Už nie si jediným mužom v mojom živote.
no,normalne...čo je na tom nepochopiteľne..ved aj on to zažil...pochopí to,aj keď je neviem aký divny.
moj oco to zistil,keď som dostala jeho maturitnú fotku a bolo
@stuntbiker ... nepripadá mi taká hlúpa aby mu to hovorila po anglicky
pfúúha ale aj tak ti neviem pomôcť s týmto....
To akoze chces prist a povedat MAM CHALAN? naco?
len som povedal v ako jazyku...
(mame jej sem napisat vetu od slova do slova ? )
tak teda Ocko aha co som domou doniesla..
on ti na to povie bud : Daj tu mrchu prec alebo JJ az je pokecovy tip alebo povie V pohode zoznam ma...
..kvak..
ja: idem von
rodičia: dobre, s Betty? (kamoška)
ja: nie
rodičia: a?
ja: s jedným chalanom
rodičia: aha
samozrejme nasledovalo menšie vypočúvanie kto je to a bla bla
a neskôr som im už ani nemusela povedať, že spolu chodíme lebo to bolo jasné
@unchained nechaj to ležať do 1. apríla...potom mu povedz, že čakáte dieťatko a keď omdlie a sa preberie.....sprstami urob drn drn prvý apríl........nech si zvyká pomali.....filip...
ja: idem s niekym von
rodicia: no a ? padaj!
... rodicov sa netreba bat, to preco je taky je len preto lebo sa o teba boji...
radsej mu to povedz otvorene (strucne, a potom ujdi skor nez zacne vypocuvat) lebo ked potom uvidi ze si mu to nepovedala, stratis unho doveru
@unchained len ty vies aky mas s otcom vztah, ak mu to chces povedat tak mu to proste povedz ked bude mat dobru naladu ..
Jedna vec je byť krajne liberálnym rodičom, ktorý deťom dovolí všetko a vychová si z nich drzých spratkov ...
Úplne niečo iné je správať sa k dieťaťu, ktoré má blízko k dospelosti, slušne sa správa a svoje povinnosti nefláka, s určitým rešpektom a nie ako k hlúpemu decku, čo za seba nevie rozhodovať ...
A v prípade autorky ide "len" o korektný vzťah medzi rodičom a dieťaťom ...
Ale ja verím tomu, že môže ísť o oveľa viac a akonáhle by dieťa akceptovalo takéto, slušne povedané, nekonvečne prísne pravidlá od rodiča a nesnažilo by sa ich obchádzať, tak by sa vo svete "stratilo" ...
Mám pred očami úplne krásnu predstavu baby dvadsiatničky, ktorá sa učí kontaktu s chalanmi, lebo doteraz bola doma pod zámkom ... Nádhera ...
Milerád, nemusíš sa obávať ...
Ale nedá mi sa nespýtať, keď si taký vysmiaty, zdá sa ti tam niečo ako nemiestne? ... Čo?
Pozri...
Mám 17 som už takpovediac dospelá, takže sa nebudeme tváriť ako jebnutí ok?
Mám chalana.
Čo urobíš?
Dáš mi na piču?
To asi nie.
Tak sa s tým zmier.
Približne takto by som to vyriešil ja...
No myslel som, prečo sa ti bude zdať moja rodina taká zaujímavá, toto sa jej moc netýka ...
No samozrejme, odpoviem ti, áno, tá predstava je divná a smiešna a nie, nepoznám takú babu, rovnako však poznám len minimum ľudí, ktorí majú tak krepých rodičov a toto minimum ľudí rodičom buď vzdoruje, alebo ich obchádza a neprijíma ich hlúpe pravidlá ...
inak, @tunidlo ja mám 21 a frajerov otcovi predstavujem nárazovo, prinesiem ich domov a jednoducho to musí akceptovať. ale v 17stich by som o takom niečom mohla vnímať. a to som bola v tom veku zodpovednejšia, než som teraz to sú proste takí otcovia, ktorí NIKDY nebudú vidieť, že mám toľko rokov, koľko mám, že pracujem.. a keď mu spomeniem, že jedného dňa budem mať deti a manžela, ide to roztrhnúť od zlosti
komplex z mužov nemám, vo svojom citovom živote mám poriadok a dúfam, že moja dcéra sa bude správať ako ja. nemám sa za čo hanbiť, človek sa predsa učí na vlastných chybách, nie?
mal by si vedieť, že ja sa ti tu snažím vysvetliť to, že som prototyp dcéry, ktorá je chorobne strážená svojím otcom a že inak, než nárazovo a šokom sa jeho blok nedá riešiť. a áno, zvykla som sa ho báť, preto som mu klamala.
neviem teraz veľmi, o čo ti ide, keďže ma tu presviedčaš o tom, že na jednej strane je zlý ten liberálnejší model výchovy a na strane druhej ti prekáža aj prísne rodičovstvo,aké som mala ja..
z toho mi vychádza len to, že ty jednoducho nie si schopný dôverovať mladým dievčatám a ich schopnostiam, podceňuješ ich, čo ma zasa len vracia k tomu tvojmu komplexu.
a keď sa ma otec opýtal, že kam večer idem, jednoducho som mu odpovedala, že vonku s kamarátom...otec sa na mňa pozrel tým "big dady" pohľadom a utrúsil poznámku..."To bude asi vážnejšie, čo?" a ja som mu na to iba s úsmevom povedala, že asi áno...otočila sa na opätku a vyrazila do ulíc...
A ja som si najprv myslel, že s ocom máte nejakú srandu, ako hovorí, že si feťáčka a neviemčo ...
A ako čítam, tak to ale fakt moc sranda nie je ...
Vôbec nezávidím
Inak, kamoška to má trocha podobne a jej tú šokovú terapiu pravdou nie a nie vnútiť, lebo u nej sa k tomu pridáva, že oco je po dvoch infarktoch a ešte by sa mu niečo stalo
Áno a keď si sám vsugeruješ, že mladé dievčatá sa podľa toho nevedia správať, tak to prípadne u svojej dcéry nikdy neuvidíš presne ako ten múdry pán, kvôli ktorému je tu táto diskusia
@transplantovana ze si bola divocak si napisala , co konkretne si robila vies len ty... ale us potreba nieco niekomu dokazovat svedci casto o nejakom komplexe..
A predstav si, že nie všetky mladé baby sa nevedia vpratať do kože a niektoré nemajú s rodičmi problém a nie je im treba nič zakazovať ...
Šok, čo?
akože, ja už neviem, ako sa ťa inak mám opýtať, čo je tá tvoja "správna výchova".
na mňa boli prísni, a nepáči sa ti to, (ale bohužiaľ som vyrástla a nejako som to vyriešiť musela, keďže je fakt trapas, keď ti v 20tich rokoch nedovolí zavrieť sa s frajerom v izbe nepáči sa ti ani voľnejší prístup k rodičovstvu. tak čo je to dobré pre dievča, povedz
@tunidlo no mne v tomto mamina pomáhala, ona vedela, čo príde, prečo príde, ako sme sa stretli, proste bola informovaná, on len vedel, že nejaký kamarát u nás bude prespávať. nadšený nebol, prvýkrát sa dokonca zdekoval z domu, ale s terajším si normálne aj pokecá, keď k nám niekedy príde, proste si zvyknúť musel.
btw ..ja ani neviem ,ako som to našim povedala ..no mame normálne ....lebo som bola šťastná a mama to povedala asi jemu ale to už neviem ako bolo
@transplantovana no ono doma v izbe za pritomnosti rodicov sa zatvarat s frajerom sa mi samo o sebe vidi trocha divne
Nie, poznal som a poznám kopu normálnych báb
Ešte ťa baví sem písať tie blbosti?
Nech sa páči, len potom sa už akosi nedá tváriť, že normálne diskutuješ ...
A o tom ty vieš, prosím pekne, odkiaľ?
napíšeš mi to už konečne a prestaneš sa chytať jednej vety, ktorú napíšem?
a ty poznáš dievčatá lepšie než tunidlo? lebo po každom ďalšom tvojom príspevku mám pocit, že si videl dievčatá na obrázku alebo na monitore, a potom si si prečítal príbeh o tom, ako záhadne hromadne zomrelo 500 dievčat, ktoré mali predmanželský sex, pri ktorom sa na nich nepozerali a nekontrololovali to jej rodičia
@tunidlo precitaj si najprv otazku az potom pis odpoved
mňa nikto nenachytal, to bol len príklad toho, ako si ja predstavujem tvoju výchovu, za to, že si nepochopil iróniu, fakt nemôžem už ja
a ak už tunidla upozorňuješ na to, že má odpovedať na otázky, mohol by si konečne odpovedať na to, ako si ty teda predstavuješ výchovu? môj názor je hádam jasný, chcem konečne vedieť tvoj
Ak potrebuješ pomôcť so slovenčinou - ja som sa pýtal, ty si mi neodpovedal a zároveň som ti v poslednom príspevku nijak neodpovedal ...
Iba toľko k tomu, ako si mám najprv prečítať otázku, až potom písať odpoveď
@transplantovana tak aby si mohla spokojne spat prezradim ti ze tak ako vychovali teba urcite nie