Pred týždňom som dostala nový samsung galaxy ale batéria mi vydrží ledva deň , pričom len občas počúvam hudbu alebo fotím. Keď sme telefón kupovali ten ujko mi povedal, že ho mám nechať vybiť, a potom dať na 12 hodín nabíjať, lenže ja som ho vytiahla z na
@ems23 nekupuj novu.. baterku ti žeru spustené aplikácie.. tak povypínaj všetko, čo ti beží na pozadí a nepotrebuješ to.. ja mam xperiu a baterka mi vydrží tak 2dni maximálne..
áá no nejsom ja rada? so sony ericssonom elm? aj 5 dni vydrzi baterka na nezaplatenie.. totálne na nervy ked baterka vydrzi max. 2 dni.. to som neznasala
Android 2.1 a 2.2 žrali baterku , Android 2.3+ tento problém vyriešil , mne galaxy Sko vydržalo týždeň a dokázal som na ňom počúvať hudbu 3 dni vkuse ....
Li-ion batéria si nikdy nenabíja na 100% ale štandarnte na 97 - 98% aby nedochádzalo k zníženiu kapacity , niekedy je lepšie nabíjať telefón aj pri 30% - zvýši sa tak životnosť
Myslím že keby si aktualizuješ telefón na najnovší android mala by si mať pokoj s týmto problémom , aktualizuje sa to cez samsung KIES alebo môžeš pozrieť návody tuto www.sgalaxy.cz
už teraz to je zlé , lebo ti si si ho mala dať nechať nabiť tých dvanásť hodín , lebo sa posere , tak si ho nechaj upne vibiť a daj na dvanásť hodín nabiť a nevipínaj ho odtial ! inak to už nezachrániš
Ja mám LG gt540 a baterka mi vydrží min. 5 dní niekedy aj 8 dní a to hrám hry, mám spustené wifi niekedy, telefonujem atd. som spokojná za nič by som ten fón nevymenila .D
prvá chyba, vytiahla si baterku predtým, ako sa úplne nabila... Je jedno, aj keď ti tam vyhodí 1000%, musí sa nabíjať 12 hodín a to 3x. Takže ho treba úplne vybiť.
Možno si mala spustené nejaké aplikácie, možno len ten mobil toľko žerie. Na Android Markete nájdeš mnoho aplikácií, ktoré ti ušetria batériu...
Už ani neviem koľko ľudí som videl a ešte vidím ako používajú osvedčený spôsob nabíjania svojho smartfónu štýlom cyklu úplného vybitia a následného úplného nabitia batérie v domnienke, že predĺžia životnosť batérie, respektíve že ju nezničia.
To jednoducho nie je pravda. Súčasné Lítium-Polymérové a Litium-Ionové batérie používané v dnešných smartfónoch, tabletoch, fotoaparátoch a pod. nemajú takzvaný “pamäťový efekt”, tým pádom je ich úplné vybíjanie/nabíjanie zbytočné. Užívateľ môže nabíjanie prerušiť alebo zahájiť v ktorejkoľvek fáze nabíjania bez toho aby batérii ublížil.
Pri Litium-Ionových batériach dokonca spôsob úplného vybitia môže zapríčiniť poškodenie batérie alebo jej čiastočné znehodnotenie. V akumulátore je totižto ochranný obvod, ktorý sa postará o to aby pri vybití napätie v batérii nekleslo pod približne 2,4 až 2,7 V a batériu jednoducho “vypne”. Spoznať to môžete podľa toho, že po pripojení zariadenia na nabíjačku sa chvíľu nič nedeje. Displej sa rozsvieti, alebo indikátor nabíjania sa zobrazí až po uplynutí nejakej doby potrebnej na zotavenie akumulátora. Keby napätie v batérii kleslo pod 2,4 až 2,7 V pravdepodobne by zostala nefunkčná. Preto ideálny spôsob ako zbytočne nepoškodiť batériu ale aj prístroj je dať zariadenie nabiť vtedy, keď vás na to vyzve.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Li-ion batéria si nikdy nenabíja na 100% ale štandarnte na 97 - 98% aby nedochádzalo k zníženiu kapacity , niekedy je lepšie nabíjať telefón aj pri 30% - zvýši sa tak životnosť
Myslím že keby si aktualizuješ telefón na najnovší android mala by si mať pokoj s týmto problémom , aktualizuje sa to cez samsung KIES alebo môžeš pozrieť návody tuto www.sgalaxy.cz
inak batéria má 1500 mAh
@tomtoylc mi určite vypičuje ale to je moj názor...
aj android 2.2 sa dá nastaviť tak aby nežral baterku ...
Stiahni si easy battery saver. Taktiež advanceed killer.
Ešte dobrá vec nastav si tmavé pozadie, vypni automatickú synchronizáciu atd..
Ale ked si daš v tom batery savery inteligent mod tak to vsetko pekne spraví samo ...
Taktiež starsie androidy treba RESTARTOVAT nejak sa sám zadrbe systém
OSka pre mobily/tablety mi nesedia
prvá chyba, vytiahla si baterku predtým, ako sa úplne nabila... Je jedno, aj keď ti tam vyhodí 1000%, musí sa nabíjať 12 hodín a to 3x. Takže ho treba úplne vybiť.
Možno si mala spustené nejaké aplikácie, možno len ten mobil toľko žerie. Na Android Markete nájdeš mnoho aplikácií, ktoré ti ušetria batériu...
To jednoducho nie je pravda. Súčasné Lítium-Polymérové a Litium-Ionové batérie používané v dnešných smartfónoch, tabletoch, fotoaparátoch a pod. nemajú takzvaný “pamäťový efekt”, tým pádom je ich úplné vybíjanie/nabíjanie zbytočné. Užívateľ môže nabíjanie prerušiť alebo zahájiť v ktorejkoľvek fáze nabíjania bez toho aby batérii ublížil.
Pri Litium-Ionových batériach dokonca spôsob úplného vybitia môže zapríčiniť poškodenie batérie alebo jej čiastočné znehodnotenie. V akumulátore je totižto ochranný obvod, ktorý sa postará o to aby pri vybití napätie v batérii nekleslo pod približne 2,4 až 2,7 V a batériu jednoducho “vypne”. Spoznať to môžete podľa toho, že po pripojení zariadenia na nabíjačku sa chvíľu nič nedeje. Displej sa rozsvieti, alebo indikátor nabíjania sa zobrazí až po uplynutí nejakej doby potrebnej na zotavenie akumulátora. Keby napätie v batérii kleslo pod 2,4 až 2,7 V pravdepodobne by zostala nefunkčná. Preto ideálny spôsob ako zbytočne nepoškodiť batériu ale aj prístroj je dať zariadenie nabiť vtedy, keď vás na to vyzve.