ake mate skusenosti z instalaciou 3ddesktopu pod gentoo, co vsetko mam spravit aby mi to slo resp ake zdrojaky potahat...a ak tu ma niekto skusenosti z ati kartami
Gentoo bol po Suse tusim prwe distro ktore zacalo podporowat Beryl,takze si myslim ze by to malo ist bez problemow. Ako sa instaluje beryl na gentoo ti nepowjem, ale kukni linky co mam wo webke a tam je link na moj nawod ako nainstalowat beryla pd Ubuntu, nazwy balikow zostanu akurat ze ich budes instalowat cez portage, ci co to tam je..
Mno ... pravdu povediac ATi nema moc dobru podporu v linuxe ... ak sa ti podari rozchodit 3D akceleraciu tak potom ti pojde aj beryl ... ja si teraz kupujem nVidiu a moju Ati (RADEON 9800PRO 128M davam sestre lebo nebol som spokojny
Jj karci tje proprietarne owladace pre ATI nefunguju tak ako by mali, cize je welmi prawdepodbne ze na ATIckach beryl/compiz atd nepojde.. ja mam nvidiu a pre nu som nainstalowal owladac za 5minut aj s googlowanim a zo wsetkym.. samotny beryl to je uz najmenej rozchodit..
viem ze ati karty to maju hrosie z ovladacmi ako Nvidie...ale na mandrive mi to slo vsetko v pohode...ako dlho sa to asi compiluje na gentoo??(este mi trebva Xka pokompilovat bo som este nestihol:
Owladac na Nvidiu je tusim ze shell script (z ich stranky) a ako binarka z nejakej inej stranky, ale to si uz nepamatam.. Takze prawdepodobne ziadna compilacia.. Jedine ze by gentoo malo swoj wlastny driver wolaky.. tak ako ma napr ubuntu..
A beryl by sa nemal dlho kompilowat, sak ma len par MB.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
A beryl by sa nemal dlho kompilowat, sak ma len par MB.
Naozaj radim ti pouzivaj gentoo-wiki.com tam mas vsetko
» linuxos.sk/index.php?show=...