Prosím mohli by ste mi poradit ako by som mala nabijat notebook(ASUS)? mam ho nechat stale nabijat alebo po nabiti vypnut z nabijacky pockat kym sa vybije a zase nabit? je novy a nechcem aby sa pokazil tak skoro prosim poradte... dakujem...
nie proste normalne ked som doma na nete dajme tomu a mam ju v nabijacke a uz je 100% nabitá tak mam ju tam nechat tu nabijacku? alebo mam nabijacku vybrat pockat kym sa mi pocitac vybije a potom zase dat nabijat... ze co je lepsie stale vyberat a zapajat alebo nechat nonstop v pocitaci (tu nabijacku) sorry za blbe vyjadrovanie ale fakt sa nevyznam
@2 nie proste normalne ked som doma na nete dajme tomu a mam ju v nabijacke a uz je 100% nabitá tak mam ju tam nechat tu nabijacku? alebo mam nabijacku vybrat pockat kym sa mi pocitac vybije a potom zase dat nabijat... ze co je lepsie stale vyberat a zapajat alebo nechat nonstop v pocitaci (tu nabijacku) (smajlík)(smajlík) sorry za blbe vyjadrovanie ale fakt sa nevyznam
@lalla tu nabijacku nechaj nonstop pripojenu k notebooku neviem ako vy, ale co ja som mal len dva notebooky za 7 rokov a nikdy sa mi nestalo, zeby sa mi pokazil notebook kvoli tomu ze nabijacka bola pripojena nonstop..
to neni nabijacka, je to normalny sietovy kabel mozes ho tam bez obav nechat kolko chces, ked je baterka nabita na 100% tak sa uz dalej nenabija... ked je pripojdeny necerpa to energiu z baterie ale priamo z elektrickej siete
ked je vnutri baterka tak cerpa z baterky, ked neni vnutri tak az vtedy cerpa rovno zo siete.
ked je vnutri baterka a nabije sa na 100 % tak sa automaticky prestane nabijat, zacne az od nejakej predvolenej hodnoty ktoru si nastavis alebo je nastavena 50% 70% hocikolko
toľko vecí čo tu popísali a každý inak ja som sa to tiež pokúšal dopátrať kedysi dávnejšie aby mi čo najdlhšie vydržala baterka , a našiel som dačo. Takže podľa mňa: Batéria na notebooku má určitý počet cyklov (nabíjaní) , pri mojej a tuším aj väščine by to malo byť 200 cyklov. A cyklus sa ráta vždy každé jedno dobitie napríklad aj z 90% na 100% . Preto je dobré ak s notebookom nikam nejdeš doma ho nechať nabitý na nabíjačke, vtedy sa ti nemíňajú. Ďalej som sa dočítal že vyberanie baterky je blbosť lebo tá sama o sebe tiež stráca kapacitu. Čiže keby ju na 2 roky odložíš do skrine tak potom tiež nebude mať poriadne kapacitu. A ešte k vybíjaniu, ževraj sa nemá vybíjať až úplne do 0 ale do nejakých tých 10% (tak približne sa zapína aj upozornenie na windowse)
ja mam stale zapojeny laptop a este mam v nom aj baterku co nikto nedava ze sa vraj dojebe a stale je to ok aj ked vytiahnem kabel tak hodinu vydrzi ako nic...to neni telefon mozes ho mat zapojeny
Ja mám baterku stále vytiahnutú a notebook zapojený v sieti.Keď baterku nepoužívam tak je v skrini,cca každý jeden-dva mesiace ju vytiahnem-vybijem a znova nabijem a vytiahnem.A po tom čase čo je v skrini stratí iba pár percent energie...
baterka ked je v NB a je 100 % nabitá tak je v režime kedy sa elektrina taha iba cez kabel a s baterkou to nema nič spoločne takže je uplne zbytočne vyberať baterku, baterku to niako neovplivni ked je v NB a taha sa elektrina zo zasuvky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
(odlož ju jednoducho bokom niekde na poličku)
a notebook maj normálne v sieti zapichnutý.
Pri nabití batérie nemusíš vypájať zo siete!
ked je vnutri baterka a nabije sa na 100 % tak sa automaticky prestane nabijat, zacne az od nejakej predvolenej hodnoty ktoru si nastavis alebo je nastavena 50% 70% hocikolko