@tryptaminedream ten návod je perfektný keby ho mne dakto ukázal vtedy keď som začínal
@3mm keď sa budeš držať toho návodu od tej polky kde sa to rozrezáva, a pochopíš tomu, nielen to okopíruješ tak sa to naučíš. ale ako vravia ostatní, najprv sa nauč css, nemusíš si tupo pamätať všetky vlastnosti čo robia, musíš hlavne pochopiť trošku pozicovaniu, a keď budeš mať otvorenú príručku s css vlastnosťami a postupne skúšať a používať ich sa to naučíš...
a odpoveď na tvoju otázku, ten text aby ho tak na stránke zobrazilo sa nerobí v PS ale už v html kóde (normal napíšeš, a potom csskom ho napozicuješ)
ono to chce len kopu času pri tom presedieť a skúšať a skúšať alebo druhá varianta, že si to dáš spraviť inému človeku ako písal tomice
@ikuto jj ale tak mam chut apso n zatial sa uucit ... uz mam spraveny layout v photoshope aj odkazy na dalsie stranky uz len cez css si spravit tesxt akoze obsah stranky a mam to .. a nei ej tot ake tazke ako som si myslel ...
v podstate len azdavas suradnice vzdialenosti od okrajov
@3mm hej, nieje to ťažké, chce to len ten čas a cvik jak vravím... keď zvládneš toto, môžeš sa potom dať už aj na programovanie aj keď to je o trošku ťažšie, hlavne v začiatkoch
@ikuto Aakurat ma taku otazocku .. on ototiz to berev pixeloch a tym padom ten text je pri kazdom rozliseni trocha inde nez bol ... da sa to nejak spravit ?
čiže namiesto presnej pozície budeš písať len výšku a šírku, a vzdialenosť od okraja... (to sa tiež treba trošku naučiť)
napr si dáš < div class = " 1 " > daco < / div > < div class = "2" > daco2 < / div > a potom si napises cssko .1 { position: relative; width 200px; } .2 {position: relative; width 200px;} cim dostanes to ze budu pod sebou a budu mat obe sirku 200... ale nedrz sa moc mojho navodu , neviem pisat navody...
@ikuto ale robi to to iste... totiz vo photshope som si layout nbarezal a nastavil odkazy uz len tam dat ten text .. a dal som ho tam cez ten tag, tym sposobom ako je na jakpsatweb, a ono yb to slo dobre lenze iba pokial nezmenim rozlisenie monitora...
nejak nevidim rozdiel emdzi relativnym a absolutnym ...
@ikuto ked som pouzil relativne odkazy tak mi to stranku posunulo trocha dodola ... ono yb to nevadilo kedze mam kao pozadie pattern ael takto treba scrolovat ... neda sa to nejak obist... ?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
>
< body background=URL >
ale tka mam este na teba otazku ako to anstavit aby sa mi to neopakovalo ?.. lebo ho tam mam viac krat... knkretne dva...
.. juj ale to nebude ono ... osm si spravilt aky kraaasny layout... .. uz len najst ten tag co mi to roztiahne na celu stranu
» bit.ly/cgEhGT...
Uplne dole je vysvetlene ako ho naslicovat a pouzit.
@tryptaminedream este posledna otazka auz ti dam pokoj .. prosim ta da sa v Ps vkladat aj text oobycajny tka yb mi ho na stranek zobrazilo ako text ?
@3mm keď sa budeš držať toho návodu od tej polky kde sa to rozrezáva, a pochopíš tomu, nielen to okopíruješ tak sa to naučíš. ale ako vravia ostatní, najprv sa nauč css, nemusíš si tupo pamätať všetky vlastnosti čo robia, musíš hlavne pochopiť trošku pozicovaniu, a keď budeš mať otvorenú príručku s css vlastnosťami a postupne skúšať a používať ich sa to naučíš...
a odpoveď na tvoju otázku, ten text aby ho tak na stránke zobrazilo sa nerobí v PS ale už v html kóde (normal napíšeš, a potom csskom ho napozicuješ)
ono to chce len kopu času pri tom presedieť a skúšať a skúšať alebo druhá varianta, že si to dáš spraviť inému človeku ako písal tomice
a cssko je fajn napísané aj na jakpsatweb
v podstate len azdavas suradnice vzdialenosti od okrajov
dá sa to spraviť tým, že použiješ relatívne pozicovanie...
prečítaj si o tom tu: » www.jakpsatweb.cz/css/css-pozicov...
čiže namiesto presnej pozície budeš písať len výšku a šírku, a vzdialenosť od okraja... (to sa tiež treba trošku naučiť)
napr si dáš < div class = " 1 " > daco < / div > < div class = "2" > daco2 < / div > a potom si napises cssko .1 { position: relative; width 200px; } .2 {position: relative; width 200px;} cim dostanes to ze budu pod sebou a budu mat obe sirku 200... ale nedrz sa moc mojho navodu , neviem pisat navody...
nejak nevidim rozdiel emdzi relativnym a absolutnym ...