ch'chá, môžeš šetriť. samozrejme, pokiaľ máš to šťastie, že máš zatiaľ kde bývať bez toho, aby si cáloval 500 € mesačne na prenájom a máš plat aspoň 800 v čistom (pokiaľ bývaš v prenájme, tak aspoň 1000)
Takže takto, mám 50 000 € a byvam u rodičov, chcem aby mi peniaze ostali a zaroven som nadobudol byt, ale nemyslim to tak, ze tento byt po rodicoch zdedim. Na hypo nemam narok, lebo som nezamestnany
Znie to dosť divne, skoro ako by si chcel aby ti z neba spadol ten byt. Každopádne, jedna rada by bola. » mojdom.zoznam.sk/cl/10027/130106... Budeš mať dom aj väčšinu peňazí, neni za čo.
Aj ja by som chcel vlastný byt bez hypotéky a tak... ale kde mám zobrať tolko peňazí ked tolko priemerný človek nezarobí dokopy ani za 10 rokov ? A keby že si odkladať tak to by som si musel odkladať aspoň 50 rokov keď nie viac...
@wewo mam pocit, ze hento je jeden z nekonecnych altereg niekoho ineho, pripadne bol kedysi zablokovany pre porusovanie pravidiel. pretoze tie "podivinske patterny" su podla mna pomerne stale a neverim, ze by sa tu koncentrovalo tolko weird ludi okolo tridsiatky.
dámy a páni, nepýtam sa ako si zarobiť na byt, pýtam sa ako ho nadobudnúť, tak aby mi peniaze, ktore teraz vlastnim ostali, mladí ludia maju dobre napady, to preto som tu
podla mna si treba v prvom rade uvedomit, ze nie kazdy moze mat v zivote byt. ci je to fer alebo nefer, o tom sa da polemizovat, ale faktom je, ze jednoducho nie kazdy dostane moznost mat vlastne byvanie. nikdy v historii nemali vsetci vsetko, ale dnes si kazdy mysli, ze mat byvanie by mala byt samozrejmost. nikdy to tak nebolo a nikdy to tak nebude.
máš šťastie že si sa ozval práve teraz, zajtra začína Vianočná akcia štátneho podniku pre rozvoj bývania, postavia dom každému kto sa prihlási, žiaden nájom žiadne splátky, ešte aj energie a všetky výdavky okolo budú ďalších 25 rokov platiť. Rýchlo sa prihlás
napríklad tým že budeš pracovať a odkladať si istú čiastu ako šporenie na byt. možno to bude trvať aj 20 rokov (viec-menej podla vyšky platu) ale dá sa to
máš 50 000€ a chceš aby ti ostali a načo? mať peniaze a nevyužívať ich je úžasná blbosť. jedna vec je mať niečo do rezervy ale druhá vec je šanovať si každý cent. si kúp malý byť za 30 000€ a 20 000€ ti ešte ostane. to ako rezerva stačí...
@kolonoskopia ahoj... v prvom rade záleží aký byt, je to široký pojem, ďalej treba vedieť v ktorej oblasti len na slovensku sú byty od 4 000 eur + náklady na bývanie okolo 60 eur mesačne a najdrahšie aj cez 800 000 eur s nákladmi mesačnými viac ako 500 eur ... najlepšie bývanie majú paradoxne profesionálny žobráci z takých obyčajných ľudí... ja keby mám zarábať na byt nájdem si prácu v zahraničí, urobím si kurz na vyučovanie jedného športu cez leto a jedného cez zimu, na tom sa dá nabaliť všade, ďalej je fajn doučovať jazyky popri robote a samozrejme podnikať, ja napr. podníkam v agrosektore, knihách a mineráloch a mojou ďaľšou métou sú klasické automobily
@thebad Nepatrí mi to a ani som ten článok poriadne nečítal, ale možno je to elektrický sporák (síce nevyzerá že by bol) poháňaný tými solárnymi panelmi, nevidím že by tam o tom bolo spomenuté niečo iné, takže neviem no. Každopádne dobrá otázka.
@hellomister Ako ono to je celé pekné, energie boli viac-menej poriešené (teda tá voda...EHM-EHMMMMM, ale povedzme...), ale ten sporák som vážne nepochopil.
@vachtlik www.google.sk ... už som si o tom tu dosť veľa prsty dral a ako vidím, stále ľudia nepoužívajú funkciu hľadať ... ale aby som nebol tak tvrdý tak ti pomôžem » www.dailymail.co.uk/news/article-23...
+
najšikovnejší prekročia aj 500 libier za deň, ale to už sú veľmi kreatívny a skúsení jedinci, ktorí chodievajú si vymieňať cez leto skúsenosti do Lisabonu, z celej európy sa tam stretávajú tí najlepší z najlepších, pár ich chodí aj zo slovenska, tí majú postavené doslova paláce... no málokto sa na to dá a dokáže ležať trebárs celý deň so psom na karlovom moste v zime
----------------------
topka je jeden ind, čo má len plachtu a dreváky a zarobil si na dom 3,7 milióna eur v prepočte
Prípadne si sprav opatrovateľský kurz a zamestnaj sa u nejakej postaršej osamelej pani čo nemá žiadnych príbuzných čo by sa o ňu starali. Čiže ked to s ňou vydržíš a budete si super vychádzať možno ti neskôr odkáže všetok svoj majetok, teda byt / dom, etc. Prípadne ti to podarovanie majetku navrhne aj sama ak jej budeš robiť mužskú šlapku, teoretických vyústení tohto príbehu je mnoho.
@kolonoskopia nie na také veci nemám čas... neuviedol si, aký byt chceš a kde ho vlastne chceš, tí čo snoria reality a dohadzujú ich klientom, dokážu nájsť aj o 30% lacnejšie byty, ako sú na trhu, toto by mal byť aj tvoj prípad...
@kolonoskopia disozičné riešenie nech ťa netrápi ale druh bytu, či chceš panelák tehlový alebo panelový dom... za 50 000 eur kúpiš veľkometrážny prerobený a ešte aj na garáž ti ostane v prvom rade sa vyhni sídliskám tipu klokočina - v takej hnusnej štvrti by som ani väzňov nenechal podvečer vonku ale ťahaj sa čo najviac do centra v nitre napr. v roku 2000 stál dvojizbák približne 400 tisíc korún, cenu naberajú stále enormnú... len pre boha živého nekupuj na splátky lebo preplatíš banke aj gate...
hľadal by som maximálne do 500 eur za meter štvorcový v prípade, že budeš šikovný doladíš ten byť a pekne naaranžuješ pri dobrej kúpe si za jednu transakciu môžeš dobre pomastiť vrecko
keď tak nad tým rozmýšľam, neviem neviem, či by som sa neuniesol a nenašiel radšej nacný pozemok na dom a nepustil sa do bungalovu, na tom dokážeš ešte aj slušne zarobiť ak ho postavíš svojpomocne a rozumne
a ako by som postupoval ja... v hotovosti by som si našiel jednoizbák, tie sa výborne predávajú a dá sa na nich rýchlo zarobiť, ten sa stavím, že by si trafil aj pod 15 000 eur v NZ 40m2 prerobený - ďalej by som išiel na dvojizbák a tak ďalej ... síce je s tým oštara stále sa sťahovať a riešiť papierovačky, no ak sa nechceš zadĺžiť... toto je schodná cesta
no kamo musi to byt tazke takto investovat 50 litrov ale myslim si ze ina cesta ako kupa nieje .... @atropabelladona to co pises za blbosti?.. aby clovek nemal vlastne byvanie ?? neznasam ludi co takto rozmyslaju, ... podla mna KAZDY slovak by sa mal snazit mat aspon 1 byt a jedno poriadne auto...
@xy12345 vrat sa do reality a pochopis, ze nie je technicky zrealizovatelne, aby mal kazdy Slovak pripadne kazdy clovek na svete svoj vlastny byt. bez pomoci rodicov alebo banky, by vacsina ludi nemala nic. klobuk dole pred tymi, ktori si sami zarobili a dostali sa hore, no nie kazdy sa dokaze na taku uroven sam dostat. priemerny Slovak je rad ze je rad a netreba podcenovat ludi, len preto, ze sa im nepodarilo mat vlastne byvanie svojim pricinenim.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
hmm...
nezamestnaný, 50k € na účte, pravidelný príjem...
...tak asi začni okrem mäkkých predávať aj tvrdé drogy, rýchlejšie si naň zarobíš
ked si nezamestnaný byt a prachy ti z neba nespadnú sorry
+
najšikovnejší prekročia aj 500 libier za deň, ale to už sú veľmi kreatívny a skúsení jedinci, ktorí chodievajú si vymieňať cez leto skúsenosti do Lisabonu, z celej európy sa tam stretávajú tí najlepší z najlepších, pár ich chodí aj zo slovenska, tí majú postavené doslova paláce... no málokto sa na to dá a dokáže ležať trebárs celý deň so psom na karlovom moste v zime
----------------------
topka je jeden ind, čo má len plachtu a dreváky a zarobil si na dom 3,7 milióna eur v prepočte
hľadal by som maximálne do 500 eur za meter štvorcový v prípade, že budeš šikovný doladíš ten byť a pekne naaranžuješ pri dobrej kúpe si za jednu transakciu môžeš dobre pomastiť vrecko
keď tak nad tým rozmýšľam, neviem neviem, či by som sa neuniesol a nenašiel radšej nacný pozemok na dom a nepustil sa do bungalovu, na tom dokážeš ešte aj slušne zarobiť ak ho postavíš svojpomocne a rozumne
a ako by som postupoval ja... v hotovosti by som si našiel jednoizbák, tie sa výborne predávajú a dá sa na nich rýchlo zarobiť, ten sa stavím, že by si trafil aj pod 15 000 eur v NZ 40m2 prerobený - ďalej by som išiel na dvojizbák a tak ďalej ... síce je s tým oštara stále sa sťahovať a riešiť papierovačky, no ak sa nechceš zadĺžiť... toto je schodná cesta
@atropabelladona to co pises za blbosti?.. aby clovek nemal vlastne byvanie ?? neznasam ludi co takto rozmyslaju, ... podla mna KAZDY slovak by sa mal snazit mat aspon 1 byt a jedno poriadne auto...
loteria