scenár je základom dobrého filmu ..ale ako takých scenár vlastne napísať? Niektoré myšlienky a pocity ako by dané scény mali vyzerať v hlave mám, len ako to dať správne na papier? ...treba isto dodržať istu formu a komu iných veci ...viete dakto poradiť
no musis mat technicky scenar, ktory urobis z filmovej poviedky, ktora vznika z nametu + montazno technicke listy, hoci to uz skor ked sa chysta nakrucanie. ale je to dost zlozite. urcite to neni len o tom kto co povedal a ako sa zatvaril. to je na dlho, precitaj s o tom knihu
@kakuseibakaism Však ona sa pýta na technické záležitosti a to je práve to, čo sa tam učí . To, či vie alebo nevie písať, sa ukáže na prijímačkách, keby o takú školu vôbec mala záujem.
no myslím, že do scenára sa píše do zátvoriek to, čo má herec urobiť (zatváril sa vážne, prekvapene atď) a potom je tam režisér (niekedy si film režíruje sám scenárista) ktorý káže hercom ako to má vyzerať v tom momente, ktorý hrajú
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
" meníme zásobníky, peniaze ale nikdy nemeníme svojich priateľov" .
ale dík
ale tak "dobry scenar" myslim nie je o forme, ak mas dobry napad tak ho rozvijaj a zatial sa nestaraj o to ako je to napisane
odkedy chodím na moju školu tak sa mi všetky scenáre zhnusili. pardon.
a hlavne si pozri na nete nejaké filmové scenáre, je ich tam habadej