Ako narábate s vašim vreckovým/výplatou? Zvyknete všetko minúť, alebo si aj sporíte? Investujete? Financujete si nejaké zabezpečenie? Zvyknete darovať peniaze?
momentálne si musím šetriť, aby som mala čo minúť, keď pôjdem do Anglicka, a keď mám nejaké drobné, tak si väčšinou niečo kúpim Napr. minulý týždeň som si kúpila 2 tričká za 2€
skoro vsetky peniaze, ku ktorym sa dostanem, minam na oblecenie. z drobnych, ktore mi vydaju si kupujem jedlo, MHD listky, nejake drobnosti.. obcas hadzem mince aj bezdomovcom a zobrakom, ked na nejakych natrafim.
ja míňam dosť peňazí, snažím sa šetriť a nemíňať veľa, ale vždy, keď som v obchode, tak to nedodržím a kúpim si aj navyše, a potom si hovorím, že som mohla byť bez toho toto sa týka jedla.. a inak oblečenie a tak si kupujem, ked mám nejaké peniaze z narodenín/menín/vianoc/vysvečka/whatever a ked je zimný a letný výpredaj ale aj tak sa mi moc vecí nepáči
a inak snažím sa sporiť, teraz mi to moc nejde, ale od leta chcem opäť začať poriadne
Vždy sa snažím ušetriť si čo najviac, ale neskutočne veľa miniem na cestovanie (lístky,...) + školský bufet ma tiež oberá o značné množstvo mojich financií.
zatiaľ som celú výplatu minula, resp z mesačnej výplaty musím vyžiť vyše 2 mesiace, čiže žiadne radosti, ale len veci potrebné.. až za február bude normálna, kedy nebudem museť rátať evráče v peňaženke a aj dáky daršej si dopriať
@hoperwale nevah, na tablet som nasla folio case + keyboard za 16 DOLAROV to proste musim kupit hned hned hned
okrem toho myslim si ze uz som na dobrej ceste aby som ju otec kupil, lebo ked to nekupi tak ja serem na to, nebudem si minat to malo casu co mam aby som si to este isla dat neviem kam vytlacit, proste nebudem odovzdavat labaky a budem mat 5ky, mne je to jedno
čiernu tam mám tak od júna a farebnú minimálne rok (pričom pri oboch mi pc ukazuje že sú úplne prázdne už asi 2 mesiace) a stále mi krásne tlačí na hento čo tlačíš ti bude stačiť tak 2x do roka kúpiť...
a jemu to fakt radšej nedaj kupovať, lebo on kúpi tú najlacnejšiu do ktorej cartridge bude drahšia ako samotná tlačiareň
ja žgrloším každý jeden cent . snažím sa absolútne nič nekupovať a potom keď nastane tá chvíľa že mám dosť euráčov tak si kúpim niečo drahé . akurát že potom na mňa pozerajú akoby som bola nejaká pracháčka
Kedysi to bolo tak že čím viac penazi som mala tým viac som minula ale teraz ked si človek zarobí vlastnými rukami tak o to viac si ich vážim a snažim sa hospodáriť čo najlepšie
kedysi som setrila,ale doslo mi ze nie som ako moj brat ze by som si po mesiacoch sporenia chcela kupit nejaku drahsiu elektroniku. tak som sa rozhodla ze vreckove budem minat na knihy
ja strašne moc šetrím, míňam iba na základné veci, ako je jedlo a cigarety a potom vždy v strede mesiaca všetko našetrené miniem na nájom a školu a šetrenie sa môže začať od začiatku.
snažím sa šetriť, ale potom to miniem na knihy vždy a oblečenie nejaké, nechávam si vždy ale aspon tak 20 euro na krízové situácie.. doteraz som ich nikdy nemínala, len okolo Valentínu minulý mesiac som minula strašne vela prachov a ešte som nestihla "došetriť" aby som mala viac eur, takže už som musela načrieť aj týchto 20 euro, ale asi poprvý krát čo ich takto mám...ale vlastne celkovo nesporím, lebo na účte mám asi tak 5 euro ale ja teoreticky peniaze mám, lebo som ocovi požičala 350 euro- ale aj to miniem na letenky do nórska..takže vlastne nešetrím, ale už by som mala začať
@69 ale tak vlastne, čo sa dá našetriť z 10euro vreckového na týždeň, keď 5 miniem len na dopravu? vlastne sa čudujem že sa mi podarí ušetriť sa to oblečenie a knihy keď popritom aj tak si zájdem na kávu a tak
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
70 komentov
a inak snažím sa sporiť, teraz mi to moc nejde, ale od leta chcem opäť začať poriadne
a peniaze nezvyknem darovávať
a kedze zakon schvalnosti existuje..vzdu sa najde nieco co sa pokazi abo pride pokuta do toho..
furt daco,takze ani nic nenasporim..
neinvestujem, nedarovávam (raz za uhroský rok nejaké to euro hej..)
nič si nekupujem.
som taký držgroš.
aj napriek tomu co vsetko som si pokupovala tento mesiac mam v penazenske este 25 eur a po druhej polke mesiaca uz na nic neminam ide to na kerku
okrem toho myslim si ze uz som na dobrej ceste aby som ju otec kupil, lebo ked to nekupi tak ja serem na to, nebudem si minat to malo casu co mam aby som si to este isla dat neviem kam vytlacit, proste nebudem odovzdavat labaky a budem mat 5ky, mne je to jedno
podla mňa ak ti aj raz tlačiareň kúpi tak náhradnú cartridge do nej nikdy, tak si to rovno celé môžeš kúpiť sama :/
ja nejsu blb
a bude mi treba nahradnu napln nejako casto? ved zas take kvanta netlacim
inak ty mas atramentovu? lebo jeho novy argument je, ze atramentovu nechceme lebo rychlo vysycha a laserova je moc draha
čiernu tam mám tak od júna a farebnú minimálne rok (pričom pri oboch mi pc ukazuje že sú úplne prázdne už asi 2 mesiace) a stále mi krásne tlačí na hento čo tlačíš ti bude stačiť tak 2x do roka kúpiť...
a jemu to fakt radšej nedaj kupovať, lebo on kúpi tú najlacnejšiu do ktorej cartridge bude drahšia ako samotná tlačiareň
Peniaze darujem hlavne ako sprepitne a potom kazdy mesiac mi par eur odchadza z uctu na nadaciu Dobry Aniel.
staci mi vediet ze ten atrament nevysycha a ze si zas vymyslal aby nemusel nic kupovat (ach)
možno mám len ja šťastie že mi nevyschne, kopa ludí na to inak nadávala čo si pamätám
a potom míňam... a zase šporím...
Možno sa to raz podarí aj mne....
Práca1, Práca2 (bokovky)
"federálna rezerva" 3x mesačný plat
Investovanie do nového vybavenia
šetrenie na veci ktoré chcem
na rozjebanie - čo ma napadne , čo sa mi zapáči , strava atď