Ako oslovujete partnerových/partnerkiných rodičov?
Nikdy neviem, ako osloviť frajerovu maminu, preto sa zvyčajne oslovovaniu vyhýbam a rozprávam "priamo k veci". Príde mi divné oslovovať ju teta, ale zároveň aj mamina (tak ju volám pred frajerom) alebo dokonca svokra...
tiež som si s tým dlho lámal hlavu a rád sa oslovovaniu vyhýbam ale ked už fakt treba, tak oslovujem "teta", hoci mi je to neprirodzené... pre ňu je to normálne, takže v pohode
tak nejak som sa vyhybal priamemu osloveniu, a ked mi prislo blbe ze mi vyka, tak som jej povedal ci by mi mohla tykat.
no a ona ze tak aj ja jej mam. tak je to jarka uz
vďakabohu, že sa jedna vec dá povedať rôznymi spôsobmi a tak sa vždy snažím z toho vykľučkovať a proste vyjadriť sa bez toho, aby bolo nutné oslovenie, za tri roky som ju nikdy neoslovila či už menom alebo "teta" a to sme spolu pracovali v jednej reštike cca rok som mág slova proste.
je mi to divné, netykáme si a oslovovať ju teda menom neprichdádza do úvahy a snád jej nebudem hovoriť "teta"
@2 A myslim, ze keby som sa dostala do uzkych, tak asi by som ich volala "pan/pani (priezvisko)", co je ale take absurdne, ze sa tomu budem aj nadalej vyhybat.
Aj ked, mozno keby ich tak raz nazvem, tak by to aj im prislo divne a sami by mi navrhli, ako ich mam volat a moj problem by sa vyriesil...
@hellium aj mne to pride divne raz som si zabudla zobrat osusku do sprchy a 5 minut som rozmyslala ako nanho zavolat ked aj spolubyvajuci sa vola peter a vobec nie som zvyknuta mu tak hovorit
väčšinou ono keď sa tak zamyslím tak som ich neoslovil vlastne nikdy teta/ujo jej otcovi som sem tam povedal ,, pán -priezvisko- ,, a bolo ale inak som vždy rozprával k veci a k nim takže nebolo nutné ich oslovovať a každý vedel kto sa s kým rozpráva a všetci boli spokojní
poznám len bývalého mamu a tam som sa osloveniu vyhýbala, respektíve nepotrebovala som ju oslovovoať... no som zvedavá ako toto o pár rokov vyriešim, osloviť menom a hovoriť vykaním hmm alebo teta? Teta nie je zlé oslovenie či?
Stale postacilo lrosim vas alebo nejaka ina fraza. Nepamtam si ze by som nejak inak oslovoval. Jedine ak teta ak mi uslo ale to si nie som celkom isty ci vobec.
@carmen689 medzičasom som sa spýtala frajera aj jeho maminy a nie som o nič múdrejšia, akurát bohatšia o trápny moment (keď ani ona nevedela, ako by som ju mala volať)...
Boli sme slolu dva roky a na narodky (v lete) mi povedali nech si tykame.. a mala som ich volat menom ni tiez som sa tomu vzdy vyhybala.. a prrd mojou mamou sim vzdy povrdala aj tak teta a vzdy ma opravila aka teta vsak Dáša
bratova 5-rocna znamost vola nasich ujo a teta a rodicov jednoho byvaleho som volala krstnymi menami (kym som s nim nechodila boli to teta a ujo) a mamu ineho byvaleho teta (to je u nas na dedine take normalne) a pri inych sa tomu tiez uspesne vyhybam
@darkestangel takisto sa tou snažím vyhýbať lebo tiež za tých 5 rokov neviem hovorím priamo k veci,a ak o nej hovorím tak pred ním ako "tvoja mamina", pred mojou rodinou "jeho mamina" a občas Ivanka, ale to len mame keď niečo spomínam. Mám tú najmilšiu budúcu svokru na svete, ale prišlo by mi divné ju oslovovať menom, alebo "mama" a vykám jej
mne povedali, aby som im tykala, ale predsa len, mi to príde také, divné, predsa len je tam dosť veľký rešpekt.. no tak ich už asi mesiac neoslovujem a pred ostatnými hovorím o priateľových rodičoch no
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
56 komentov
no a ona ze tak aj ja jej mam. tak je to jarka uz
je mi to divné, netykáme si a oslovovať ju teda menom neprichdádza do úvahy a snád jej nebudem hovoriť "teta"
Aj ked, mozno keby ich tak raz nazvem, tak by to aj im prislo divne a sami by mi navrhli, ako ich mam volat a moj problem by sa vyriesil...
ani frajera neoslovujem menom
Hej ty, ktorému jebávam dcéru! (To je tatíčko.)
Môže byť?
a @17 .
a pán a pani mi príde divné, tak som asi nikomu nikdy nepovedala, tak asi teta a ujo by som použila keby som musela
jak toto vidím tak keby má moje decko frajera tak asi hneď jak sa zoznamime mu poviem jak ma má volať nech ušetrím awkwardnosti
vyhýbam sa situáciam kedy by som ich mala oslovovať ...
ak treba osloviť tak primrznem na mieste snáď sa niečo stane